6107
ftl8zr207hxhnif37b67.jpg
  • Danda2008
    Hali most keztem el játszani és olyan kérdésem lenne h ha kezdek egy új játékot hol tudok új kamiont venni vagy majd csak később fogja engedni?
  • Blackdog
    Szerintem még nem futottál nagyobba bele. Ha meg akarod nézni, hogy valójában milyen, ne kampányba menjél, ott nagyon ritkán esik.
  • aerolive
    nektek ilyen az eső?

nekem alig látszik az ablakon, csak nagyon kevés és kis esőcseppek.

vagy még nem futottam bele egy nagyobba?
  • Alaktomos
    Valaki lenne kedves adni crackot vagy serialt az angol nyelvű verzióhoz?
  • gumikacsa
    Hál istenek a készítők nem így gondolkoztak...
  • aerolive
    tudom kezelni, belső nézetben játszom, csak néha átrakom, hogy körülnézzek és mindig rossz irányba áll, de ez legyen a legnagyobb baj.
  • zolo
    Külső kamerát úgy állítod be ahogy akarod, numerikus résszel lehet ráközelíteni, egérrel meg forgatni és dönteni, meglehet találni a tökéletes pozíciót.
    Bár belül úgyis élvezetesebb.
  • aerolive
    Kipróbáltam én is a játékot, eddig jó. Pár dolog zavart:

- idétlen külső kameraállás
    - pattogó kamion ( többnyire a rossz fizikának tudható be )

Viszont pozitív a váltó és a tengelyek kezelése, ill. a cockpit testre szabhatósága.
  • Penge88
    Hát meg lehet oldani, valahogy tuti. Biztos van olyan vezérlő, ami tud jópár gameport-ot vezérelni, így házilag tákolva össze lehet hozni egy 8-as H váltót, amiből egy a rükverc, de marad 7 fokozat és ha eléred a 7. fokozatot, akkor mint az újabb IFA-ban, kicsapod oldalra a botot, ezzel kapcsolod át a vezérlőt, hogy a másik 8 gombot vezérelje, arra meg ki lehetne osztani a maradék 8 fokozatot. Ha meg 18 fokozat van, de így csak 15 fokozat áll rendelkezésre, na bumm, hát alacsony fokozatoknál ritkán váltanak felenként. Szerintem. A fél fokozat úgy a közepénél jön jól. Biztos meg lehet oldani ezt, egyszer össze fogok dobni egy ilyet az 100, csak utána kell nézni, hogy milyen vezérlővel/kütyüvel tudok 16 gombot definiálni.

Azért igen, feelinges lenne. Az a baj, hogy a fejlesztők ilyneeket elhanyagolnak. Pedig figyelhetnék a technikai vívmányokat, hogy miket lehet tákolni, ha mégis van egy olyan "hülye" aki összedobja magának otthon a maga kis 10 fokozat feletti váltóját, használhassa is. Egy minimális beállítási lehetőség, hogy 16 plusz gombot kell csak bevinni. Akinek meg nincs, az vált joystick váltóval... Hát nem valami feelinges egy 379-es Peterbilt-ben, de ez van...
  • gumikacsa
    Nekem G-25 van, és tökéletesen működik a játékkal. A sebességet ki lehet osztani, de nem 12-18 sebességes kamionok vannak, csak 6, ami ront az élethűségen, de az irányítás kimondottan a G-25 höz készült.
  • dav
    12-18 sebességről ne is álmodj. A játékban 5-6 a maximum.
  • zolo
    Német verzióban, ahogy visszaáll a kormány egyenesbe a kanyar után, rögtön lekapcsol az irányjelző.

Wollnerd: Én Driving Force Pro-t használok, azzal sokkal jobb, mint billel, 900 fokra simán belehet állítani.
    Kéziváltónál alapból csak kuplungozva enged váltani, namost nekem az egy gombon van, nemtudom G25-tel analóg módon érzékeli-e, ergo lehet-e például csúsztatni.
  • wollnerd #5600
    Hello! Használ valaki a játékhoz a G25 kormányt?
    Élethűen működik a kormány?
    Hogy lehet kuplungot használni egy 12-18 sebességváltós kamionhoz?
    Nemsokára lesz nekem a Rig'nRoll.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • LeWyTy
    Nem volt bugos... nekem az alap van. És mind a 2 gombot egyszerre megnyomva kikapcsol
  • dav
    Ugyanazzal a gombbal, amivel bekapcsoltad. Az első orosz verzióban bugos volt, de a patch javítja, a nemzetközi verziókban pedig alapból jó.
  • LeWyTy
    Más is rá jött már hogy lehet az irányjelzőt kikapcsolni?
  • DIESEL DOG #5596
    Warez, és serial kód kéregetés csak az off topikban!
  • zolo
    Cáfolom, játékkezdésnél Oxnardban, rögtön volt nemegy nem versenyzős fuvar :)

Engem az zavar így elsőre, hogy nem segít a GPS, hogy a lehajtóknál merre kell menni, ha elbambulok és nemlátom a táblákat, akkor utána rohadt nagy kerülő árán lehet csak visszafordulni.

Német verzióban a Wettbewerb sort kell figyelni, ha csak sima fuvart szeretnétek.

Grafika szerintem bőven jó, számomra szebb, mint a legutóbbi SCS játék, nem olyan plasztikus, ránézésre nem tűnnek játékautóknak a kamionok és a forgalom résztvevői. Átlagos tudású laptopon (C2D T6670, HD4330, 3gb ram) is jól fut natív, 1366x768 felbontásban. Az érdekes, hogy külső kamerából csökken az fps belsőhöz képest.

Egy furcsaság:
    - a forgalom autói már nemegyszer átmentek egymáson

2 fuvar után, nekem pozitív csalódás a játék az itteni riogatásokhoz képest, német verzió alapján.
  • dav
    ACC - Adaptive Cruise Control - vagyis radaros tempomat van a játékban, ami figyeli az előtted haladó sebességét, és képes tartani a követési távolságot. Hátránya, hogy ha nagy sebességgel érkezel meg egy autó mögé, akkor irdatlan fékezéssel lassít le, ami könnyen kipördüléshez vezethet. Ráadásul gyakran a szomszédos sávban haladó autóra is ráizgul, így előzés közben is gondot okozhat. Ha előzés közben nyomod a gázt, akkor nem fékez, persze akkor meg nem sok értelme van a tempomatnak.
  • Blackdog
    Egy kérdés: Miért van az, hogy ha beállítom a tempomatot viszonylag magasabb sebességre (70-90 Mph), néha teljesen véletlenszerűen lecsökkenti a sebességet 50-60 Mph-ra, szinte vészfékezés szerűen. Kissé zavaró, könnyen meg lehet így pördülni.
  • Blackdog
    Valóban ott van, köszi szépen. Szerintem ezt láttam is, csak nem tulajdonítottam annak a sornak jelentőséget, mivel például Oxnardban kizárólag versenyfuvart tudok vállalni :(.
  • Kit--Kat
    Ez szerintem alapvetően a lényeget teszi tönkre a játékban, szerintem egyenesen a szánalmas kategória ahogy ezt megoldották.
  • DIESEL DOG #5589
    Engem belső nézetben nagyon irritál a műszerfal kidolgozottsága. Jó példa erre a kapcsolók és egyéb kezelő szervek részletessége, ugyanis az egész nem több egy sima textúránál. Na meg arról nem beszélve hogy csak a visszajelzők világitanak, egyebek már nem, ez szerintem ront az összhatáson.
    Az SCS Software pl. tudott jól kidolgozott, szép, igényes fülkét késziteni a kamionoknak, ugyanakkor az 1C ennyi idő alatt nem volt rá képes... de lehet hogy csak én vagyok túlzottan igényes. Alapjába véve nem lenne ez rossz játék, csak hiányzik belőle néhány dolog, ami más kamionszimben már megvan. De viszont egy pozitivumot kiemelnék, legalábbis az én részemről, mégpedig a hangulat. Nekem nagyon visszajön a régi Amerika "varázsa"....... :-)
  • dav
    Hát igen, a fizikához lövésük sincs a fejlesztőknek. Viszont belső nézetből ez nem feltűnő, jól el lehet vele fuvarozgatni.
  • dav
    A fuvar részletes adatainál (az alsó listában) felülről a negyedik sor mondja meg, hogy kell-e versenyezni vagy sem. Angol verzióban Competition: YES/NO. Oroszban valami DA/NYET értelemszerűen :) De szerintem a többségnél kell, nem nagyon emlékszem olyanra, ahol nem kellett.

A teljes paraméterlista:
    1. Fuvar típusa: rakománnyal/rakomány nélkül
    2. Cél város
    3. Első helyezett nyereménye
    4. Kell-e versenyezni?
    5. Büntetés, ha nem fejezed be a fuvart
    6. Távolság
    7. Időlimit
    8. Rakomány típusa
    9. Rakomány tömege
    10. Rakomány törékenysége
  • gumikacsa
    Tudod, hogy van a mondás: Jó munkához idő kell. Szarhoz meg mégtöbb
  • Gell97 kolega
    ilyesmit linkeltem én is :d
  • DIESEL DOG #5584
    Hát azért eléggé lehangoló ilyet látni egy olyan játékban aminek a fejlesztése éveket vett igénybe...
  • LeWyTy
    Mint egy régi csuklós ikarus...
  • longhaul
    Akkor működik a játék 1MB RAMnál? Lehet utat szerkeszteni?
  • longhaul
    Akkor működik ez a játék 1mb ram alatt, nem szaggat?
  • Blackdog
    Nekem nem jelez semmi ilyet. Azt látom a fuvaroknál, hogy verseny a nyergessel szólóban (kockás zászló), vagy verseny szerelvényben (arany tanker félpót).
  • Blackdog
    Valószínűleg nem annyira súlyos a helyzet kanyarodásnál, de azért eléggé böki a szemem.
    http://www.youtube.com/watch?v=4lnrx8Z6FdE
  • csige791
    "- a kamionok és pótok NEM TUDNAK fordulni; a készítők nem ismerik a súrlódás fogalmát ugyanis, az összes jármű a középpontja körül forog és nem a kerekéhez képest fordul (lassú kanyarodásnál és tolatásnál jól látható)"

Ezt jó, hogy tudom, pedig már majdnem megvettem. Nem hiszem el, hogy ennyire amatőrök, már az előző részben is jól megvolt ez csinálva.
  • gumikacsa
    Úgy tudom, hogy a fuvar kiválasztásánál jelzi, hogy versenybe kell vinni, vagy egyszemélyes fuvar. Nekem még nincs meg az angol, mert az orosz verzió még nem "járt le", így ezt konkrétan nem tudom. Az oroszban ha jelezte is, nem tudom, mert nem értettem.
  • Blackdog
    Úgy döntöttem, írok egy rövid kis összefoglalót a játék napos és kevésbé napos dolgairól. A lent felsoroltak csak a saját véleményemet tükrözik, nem szeretnék véres vitába keveredni senkivel sem emiatt, de a hozzászólásokat szívesen fogadom . Három napja játszok már a játék 3.0.2.2680 német verziójával, elég sokat levezettem már. Nézzük először a pozitívumokat:
    - részletesen kidolgozott kamionok, rengeteg tunning lehetőséggel; teljesítmény, kinézet és hasznos kütyük terén is. (Pl.: a tolatóradar nagyon jól használható sávváltásnál is)
    - külön dicséret a fülkebelsők személyre szabhatóságáért
    - jó optikai sérülésmodell (fizikailag nem annyira érezhető, habár megpróbálom mindig a legjobb állapotban tartani a gépeimet)
    - jól kinéző eső-effekt üvegfelületen és az úton egyaránt
    - egész jó úthálózat, a térség érzetét nagyon jól átadja
    - részletes cég, flotta és alkalmazott kezelési lehetőségek
    - érthető és értelmes bírságkategóriák
    Egy-két dolog, ami nem nagyon zavaró, de jobb lenne, ha nem lennének:
    - fuvar vállalásnál csak versenyezni lehet (megoldás: lehessen választani, hogy egyedül, időlimit nélkül akarok fuvart vinni, vagy egy kis plusz pénzért versenyezni más kamionokkal)
    - ellenfelek néha kissé túlzottan is brutálisak a elsőbbség megszerzése érdekében
    - AI furcsa sávváltásai; jól lelassítanak, majd kis ívben másznak át a másik sávba
    - sávváltáskor a tükrök körülményesen érhetőek el, sokat kell forgolódni és
    - néha ESC nyomása után, a játékba visszatérve a kamerakezelő-gombok nem működnek
    A legnagyobb hibák (hátulról kezdve) pedig a következőek, szerintem:
    - csőrős gépeknél a kiegészítő tükrök, az orrész elején, mindegyike a baloldali tükör képét mutatja
    - néha, teljesen véletlenszerűen kilép a játék, minden további tájékoztatás, vagy mentés nélkül (írták már, hogy memóriakezelési-hiba)
    - a kamionok és pótok NEM TUDNAK fordulni; a készítők nem ismerik a súrlódás fogalmát ugyanis, az összes jármű a középpontja körül forog és nem a kerekéhez képest fordul (lassú kanyarodásnál és tolatásnál jól látható)
    Néhány hiba ami másoknál igen, de nálam nem jelentkezett:
    - láthatatlan falak és eltűnő utak problémája
    - gépigény problémája; full hd-ben (1920*1080), full grafikán teljesen tűrhetően (min 25-30 fps) fut, bár ez a gépemnek is betudható
    Egyenlőre ennyi és hangsúlyoznám, ez csak a saját véleményem .
    Összességében elég élvezhetőt alkottak, 85-90 %-ot kapna a Rig'n'Roll tőlem.
  • Carlos
    Többekközt...
  • Blackdog
    Nézd meg az oldal forrásában, úgy látod :D. Szerintem a nem túl szép szóhasználatért lett bannolva az üzenet.
  • gumikacsa
    most én volnék hule, vagy mi van? Volt itt egy hsz, bejövök, elolvasom az első két szót, és eltünik....
  • longhaul
    Rig'n'Roll neprùjezdné L.A ezek a köcög ruszkik. hogy vigye el azt az országot a lavina