Rig 'n' Roll

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dave10000
Rendben kösz am érdemes az elején sok embert felvenni vagy az elején csak 1-2-t ?

wollnerd
Sziasztok!
Hol találhatok irodákat, ahol szerzõdni tudok a raktárakkal?
Valaki tud arról hogy mikorra készül a 1. trainer a játékhoz? Jó lenne megállítani a szállítási határidõt, mert túl nehéz nekem!<#boxer><#falbav><#violent>
Köszi!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sziasztok magyar fordítást valaki készít?
A kézi könyv az magyar de jó lenne azért az is!
Jó lenne magyarul is olvasni a játékot!

Felbérel=Felvesz?
Igen, nagyjából. Van egy bizonyos részesedése a fuvar árából az alkalmazottadnak is, ezt írva vagyon az adatlapján, %-ban kifejezve. Ezután még levonásra kerül a napi díja is.
Az adatlapon meg tudod nézni még azt is, hogy mennyi nyereséget termel neked az alkalmazott mindennel együtt naponta, német verzióban ez a Profitabilität sor.
dave10000
Üdv.

Az lenne a kérdésem, hogy ha felbérelek embereket a cégemnél akkor amit õk levisznek árút annak az árát én megkapom ?

aerolive
tolatókamera, jól jön sávváltáskor, legalább nem kell nézni a visszapillantót.

zolo
Mire jó ez a kijelzõ?
Eddig még nem vettem meg egyik kamionba sem, nem is nagyon láttam a szervízben ilyet...

http://flickr.com/photos/zolika90/

Az M billentyûvel tudod bekapcsolni, és Ctrl+M kombinációval tudod változtatni a kameraállást.

Amit találtál cheateket, azok még a jó öreg Hard Truck 2-höz valóak (Tudom, sok helyen az van írva, hogy Ri'n'Roll, de sajnos másnak sem mûködik). Mostani game neve Rig'n'Roll, vagy Hard Truck 3, gondolom ebbõl van a kavarodás.
Az a kijelzõ a tolatókamera, és mûhelyben lehet a mûszerfalra rakatni (Biztonsági eszközök kat.).
aerolive
a kijelzõt meg kell venni a szervizben, de mindegyik szervizben különbözõ tételek vannak.

Hali lenne 2 kérdésem a cheat kódokat mért nem veszi be?és azt a kijelzõt amit a mûszerfalra lehet rakatni a mûhelyben azt h lehet bekapcsolni?
Tudom, hogy a G25 6+1 sebességes, de a hátramenetet a kar lenyomásával aktiválod, nem? Tehát a kulissza csak 6 sebességes. De az is elég, mert (amennyire a neten olvastam) az amerikai kamionokon sem használnak többet. Tehát az egyik elõremeneti fokozatot be lehetne áldozni hátramenetnek (úgy látom ez bal elõre szokott lenni), plusz maradna az 5 elõremenet, amit range és splitter segítségével 9, 10, 13 vagy 18-ra lehetne osztani. Bár most láttam a neten egy 16 sebességes váltót is, ami 4*4 módon jött ki. Igazából nem tudom, hányféle váltókiosztást használnak, a 9, 10, 13 és 18-as kiosztást több helyen is láttam. Az európai kamionokról meg fogalmam sincs, de ez a játék úgyis Amerikában játszódik.

gumikacsa
a g25 váltója is 7 sebességes, 6 +1 hátra. Abban egyet értek, hogy legalább egy felezõt beiktathattakvolna. (mint anno a rábában volt, hat sebességes váltó felezõvel)

Renault magnum http://kamionszim.hu

Teljesen felesleges így elbonyolítani. Egy sima 6 sebességes váltóval (5 elõre plusz 1 hátra) is lehetne kapcsolni 9, 10, 13 vagy 18 fokozatot, pontosan úgy, mint az igazi amerikai kamionokban. Csak kell hozzá egy-két gomb a range és/vagy splitter kapcsolásához. És ehhez még csak házilagos tákolás sem kell, G25-tel is meg lehetne csinálni, szóval akár bele is rakhatták volna a játékba, ha akarták volna.
A neten egyébként lehet találni több olyan programot, aminek a segítségével force feedbackes joysticket lehet sebváltóként használni, ha valakinek nincs G25-je. Egy joystick ráadásul tele van gombokkal, így könnyedén lehetne range és splitter gombokat választani.

Még egy kép, a sebesség: 102 MpH
Egy kép, valahol Oakland közelében:
A térképen zölddel vannak jelölve azok a raktárak, amikkel már van szerzõdésed. Csak ott tudsz felvenni árut, a többi ezt a hibaüzenetet írja ki. Új raktárakkal szerzõdni az irodádban tudsz, a "Manage Branches" fülön. Ezzel gyakorlatilag új irodákat veszel, és ezentúl azokban is tudod a céged irányítani. Amíg kicsi a céged forgalma (nem tudom mennyi a pontos limit), addig maximum 15 raktárral lehet szerzõdésed.

wollnerd
Mit lehet tenni, ha ez az üzenet jelenik meg: "you need to establish a branch in this area in order to be able to take orders" Hogyan történik ez?
A választ elõre is köszi!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

dave10000
Ezek szerint a Single-ben csak úgy viszek ide-oda és ennyi vagy ott is lehet céget alapítani/fejleszteni ?

Ha versenyzel mindenki ugyanazt a fuvart fogja vinni (egyenlõ esélyek). A feltüntetett összeg a fuvar elvállalásánál mindig az elsõ helyezésért jár.
Story mód nekem sokkal jobban tetszik, fõleg a komplett cégvezetési és fejlõdési lehetõségek miatt.
Egyébként meg nem szokott nekem fájni a fejem az elsõ hely miatt. Az elsõ szervizben (ahol kapható) veszel a gépbe egy 600 lovacskás motort és máris elsõ vagy percek alatt. Az versenytársak meg eléggé buták és lassúak, amíg nem éred utol õket, de elõzés után is könnyen lehet tartani az elsõ helyet.
Van angol is. A boltokban. Vagy offtopic. Oroszt nem igazán sikerült eddig még senkinek sem modolnia angolra, bár biztos lehet, csak a rá szánt idõt nem éri meg 😄
Falkon

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

angol verzió is van már? esetleg az oroszt nem lehet modolni angolra?
hali.bocsi a hüle kérdésért, de hol találom az off topicot?
dave10000
Ja és, hogy szerintetek, hogy jobb játszani Story-ban vagy Single ?

dave10000
Van olyan, hogy pl 5-en vagyunk és le mindenki ugyan azt viszi. Na szóval ha nem elsõnek érek be az árúval akkor kevesebb pénzt kapok ?

dave10000
Rendben kösz <#worship>

1. Van olyan is, hogy nem versenyben viszel fuvart (persze kevesebb pénzért). Mikor felveszed a szállítmányt, az adatlapon van egy olyan sor, hogy Wettbewerb (német verzió), elvileg ez a negyedik sor.
2. Fékezésnél a következõ megoldás van: normál fékkel fékezel és nem kanyarodsz, vagy motorfékkel lassítasz. Így biztos nem fogsz kicsúszni. A kézifék nem túlzottan elegáns eszköz 60-80 Mph-nél 😄.
3. Strory módban a küldik automatikusan jönnek, ne izgulj. Általában telefonon hívnak majd, és a szervezõben megjelennek feladatként, egy felkiáltójellel. Fontos, hogy ezekrõl lehetõleg ne késsél, én így már sikeresen produkáltam egy "game overt".
dave10000
Üdv.

Lenne néhány kérdésem:
1. Story módban kezdtem és az elsõ fuvarom pótkocsi jelzéssel volt ellátva és 12 percem volt rá. 5-en vittük nagy nehezen sikerült az élre jutnom és le is vittem idõben. Naszóval a versenyen és az idõre más emberekkel eggyüt szállításon kívül nem lehet olyat, hogy egymagamban viszem és nem idõre vagy ha nem a story-ban akkor a Single-ban lehet ?
2. Van 1 elég zavaró tényezõ. Amikor 60-80 Mrp-el száguldok és hirtelen kell fékeznem akkor a sima féket használom de ebbõl sokszor karamból lesz. Ha inkább a kézi féket használom akkor rendesen fékez vagy akkor is így kipördül ?
3. A Story módban hol tudom felvenni a küldiket ?

Kezdésnek ennyi remélem nem kérdeztem túl sokat <#vigyor2>
A válaszkat elõre is köszönöm.

dave10000
Ha mondjuk story módban kezdted akkor ahol kezdted ott az épületbe ha bemész (nyomsz 1 enter-t) akkor ott tudsz venni.

Hali most keztem el játszani és olyan kérdésem lenne h ha kezdek egy új játékot hol tudok új kamiont venni vagy majd csak késõbb fogja engedni?
Szerintem még nem futottál nagyobba bele. Ha meg akarod nézni, hogy valójában milyen, ne kampányba menjél, ott nagyon ritkán esik.
aerolive
nektek ilyen az esõ?

nekem alig látszik az ablakon, csak nagyon kevés és kis esõcseppek.

vagy még nem futottam bele egy nagyobba?

Valaki lenne kedves adni crackot vagy serialt az angol nyelvû verzióhoz?
gumikacsa
Hál istenek a készítõk nem így gondolkoztak...

aerolive
tudom kezelni, belsõ nézetben játszom, csak néha átrakom, hogy körülnézzek és mindig rossz irányba áll, de ez legyen a legnagyobb baj.

zolo
Külsõ kamerát úgy állítod be ahogy akarod, numerikus résszel lehet ráközelíteni, egérrel meg forgatni és dönteni, meglehet találni a tökéletes pozíciót.
Bár belül úgyis élvezetesebb.

aerolive
Kipróbáltam én is a játékot, eddig jó. Pár dolog zavart:

- idétlen külsõ kameraállás
- pattogó kamion ( többnyire a rossz fizikának tudható be )

Viszont pozitív a váltó és a tengelyek kezelése, ill. a cockpit testre szabhatósága.

Penge88
Hát meg lehet oldani, valahogy tuti. Biztos van olyan vezérlõ, ami tud jópár gameport-ot vezérelni, így házilag tákolva össze lehet hozni egy 8-as H váltót, amibõl egy a rükverc, de marad 7 fokozat és ha eléred a 7. fokozatot, akkor mint az újabb IFA-ban, kicsapod oldalra a botot, ezzel kapcsolod át a vezérlõt, hogy a másik 8 gombot vezérelje, arra meg ki lehetne osztani a maradék 8 fokozatot. Ha meg 18 fokozat van, de így csak 15 fokozat áll rendelkezésre, na bumm, hát alacsony fokozatoknál ritkán váltanak felenként. Szerintem. A fél fokozat úgy a közepénél jön jól. Biztos meg lehet oldani ezt, egyszer össze fogok dobni egy ilyet az 100, csak utána kell nézni, hogy milyen vezérlõvel/kütyüvel tudok 16 gombot definiálni.

Azért igen, feelinges lenne. Az a baj, hogy a fejlesztõk ilyneeket elhanyagolnak. Pedig figyelhetnék a technikai vívmányokat, hogy miket lehet tákolni, ha mégis van egy olyan "hülye" aki összedobja magának otthon a maga kis 10 fokozat feletti váltóját, használhassa is. Egy minimális beállítási lehetõség, hogy 16 plusz gombot kell csak bevinni. Akinek meg nincs, az vált joystick váltóval... Hát nem valami feelinges egy 379-es Peterbilt-ben, de ez van...

Thank God, I\'m a Lada owner!

gumikacsa
Nekem G-25 van, és tökéletesen mûködik a játékkal. A sebességet ki lehet osztani, de nem 12-18 sebességes kamionok vannak, csak 6, ami ront az élethûségen, de az irányítás kimondottan a G-25 höz készült.

12-18 sebességrõl ne is álmodj. A játékban 5-6 a maximum.

zolo
Német verzióban, ahogy visszaáll a kormány egyenesbe a kanyar után, rögtön lekapcsol az irányjelzõ.

Wollnerd: Én Driving Force Pro-t használok, azzal sokkal jobb, mint billel, 900 fokra simán belehet állítani.
Kéziváltónál alapból csak kuplungozva enged váltani, namost nekem az egy gombon van, nemtudom G25-tel analóg módon érzékeli-e, ergo lehet-e például csúsztatni.

wollnerd
Hello! Használ valaki a játékhoz a G25 kormányt?
Élethûen mûködik a kormány?
Hogy lehet kuplungot használni egy 12-18 sebességváltós kamionhoz?
Nemsokára lesz nekem a Rig'nRoll.
A válaszokat elõre is köszönöm!

LeWyTy
Nem volt bugos... nekem az alap van. És mind a 2 gombot egyszerre megnyomva kikapcsol<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ugyanazzal a gombbal, amivel bekapcsoltad. Az elsõ orosz verzióban bugos volt, de a patch javítja, a nemzetközi verziókban pedig alapból jó.

LeWyTy
Más is rá jött már hogy lehet az irányjelzõt kikapcsolni?<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Warez, és serial kód kéregetés csak az off topikban!
zolo
Cáfolom, játékkezdésnél Oxnardban, rögtön volt nemegy nem versenyzõs fuvar 😊

Engem az zavar így elsõre, hogy nem segít a GPS, hogy a lehajtóknál merre kell menni, ha elbambulok és nemlátom a táblákat, akkor utána rohadt nagy kerülõ árán lehet csak visszafordulni.

Német verzióban a Wettbewerb sort kell figyelni, ha csak sima fuvart szeretnétek.

Grafika szerintem bõven jó, számomra szebb, mint a legutóbbi SCS játék, nem olyan plasztikus, ránézésre nem tûnnek játékautóknak a kamionok és a forgalom résztvevõi. Átlagos tudású laptopon (C2D T6670, HD4330, 3gb ram) is jól fut natív, 1366x768 felbontásban. Az érdekes, hogy külsõ kamerából csökken az fps belsõhöz képest.

Egy furcsaság:
- a forgalom autói már nemegyszer átmentek egymáson

2 fuvar után, nekem pozitív csalódás a játék az itteni riogatásokhoz képest, német verzió alapján.

ACC - Adaptive Cruise Control - vagyis radaros tempomat van a játékban, ami figyeli az elõtted haladó sebességét, és képes tartani a követési távolságot. Hátránya, hogy ha nagy sebességgel érkezel meg egy autó mögé, akkor irdatlan fékezéssel lassít le, ami könnyen kipördüléshez vezethet. Ráadásul gyakran a szomszédos sávban haladó autóra is ráizgul, így elõzés közben is gondot okozhat. Ha elõzés közben nyomod a gázt, akkor nem fékez, persze akkor meg nem sok értelme van a tempomatnak.

Egy kérdés: Miért van az, hogy ha beállítom a tempomatot viszonylag magasabb sebességre (70-90 Mph), néha teljesen véletlenszerûen lecsökkenti a sebességet 50-60 Mph-ra, szinte vészfékezés szerûen. Kissé zavaró, könnyen meg lehet így pördülni.