19179
![]() |
-
lerboy #391 Azért kíváncsi leszek, hogy mutat majd az új grafikával egy bozar-os kritikus találat :))))
Fröcsögő vér + poén duma rulez :)))
Nem vagyok FPS fan, de át tudom érezni néha milyen is egy jókis hentelés :) -
Én meg remélem lesz ilyen opció:)
Nekem nagyon bejött és számomra ez is hozzájárult a fallout fílinghez. -
Körökre osztással semmi baj! Egyenesen kötelező legyen! Viszont remélem nem lesz only izometrikus nézet :/ -
haxoror #388 Nem hivatalos. -
lammaer #387 Ez a közvéleménykutatás - az eredmények mellett - egy dolgot biztosan jelez: talán még el se kezdték nagyon a fejlesztést. Már ha hivatalos közvéleménykutatás ugye... -
kiváncsi vagyok, mennyi mindent fognak megfogadni a készítők... -
raepa #385 Hat hogy nem egy disney-meset akarnak a nepek az ertheto, de ez a ragaszkodas az izometrikus nezethez meg a korokre osztott rencerhez... -
A Bethesda Fallout fórumán volt egy kis közvélemény kutatás, íme az eredmények. GOndolom senkit nem zavar, hogy angol, úgyis érthető:D
How do you think the plot should be ?
Mature, Morally Ambiguous, Where Right and Wrong are just a matter of POV and morals with decisions that are personal and have consequences. [120] - 96%
Epic, Save the Wasteland ! The Big Struggle of good against evil, raiders against towns, mutants against humans... [5] - 4%
Black humour in F3?
No! [6] - 4%
Yes! [147] - 96%
Should Fallout 3 use enemy and item auto scaling?
No, absolutely no auto-scaling! I want my character to actually feel like he/she is improving! [384] -95%
Yes, bring back Oblivion's auto-scaling so that my character never truly improves! [21] - 5%
What perspective do you want Fallout 3 to be?
Old Perspective (Classic) [65] - 75%
First Person [9] - 10%
Close Third Person [13]- 15%
Turn Based, What do you want?
Turn based! Keep it classic, keep it Fallout. [250] - 70%
Real time! [36] - 10%
Real time with option to pause, ala KotOR. [45] - 12.5%
Don't care. [27] - 7.5%
Minigames in Fallout 3?
Yes/it'll be great!/not like Oblivion at all/you stooge! [27] - 16%
No. Absolutely not. [141] - 84% -
én már 4 éve..és már a kettővel kezdtem..persze azért bepótoltam utána az egyet :P -
sztem a jó öreg Fallout osok megvannak 20+ is:) -
-
ez csak a fórum. az igazi fallout közönség azért erősen 16+, szóval egy olyan jó csapattól mint a bethesda szerintem elvárhatjuk h nem egy kizárólag 13-14 évesek igényeit kielégítő platformjátékot fog csinálni... -
KH #379 jah, én is belenéztem, valóban elkeserítő ha ilyen a Beth nagyközönsége, mert akkor sajna ezeknek a szintjén csinálják a játékot
volt olyan, aki azt se tudja, mi az a Fallout, de ami még jobb, olyan is volt, aki ezt megkérdezte, és beírták neki a wikipediát, mint esetleges tájékozódási lehetőséget, aszonta, hogy neki nincs kedve ennyit olvasni
-
Shadow_THH #378 nagyon gáz, a hszek többsége csak pár tizenévestől van és kb kimerül annyiban hogy 'fúú mikor lesz már kép, milyen lesz, remélem nem lesz szar, ilyen legyen olyan legyen, de ne legyen szar és mutassátok meg' -
KH #377 Hivatalos Fórum -
haxoror #376 Szerintem pont ezért nincs még kép mert akár egyetlen ingame képből is azonnal megtudná mindenki hogy az irányítás és a nézet hogyan fog kinézni, lehet hogy még ők sem döntötték el hogy milyen lesz!
-
Az már tuti, hogy nem a régi FO-k SPECIAL rendszerét fogják ahsználni, szal lehet, hogy a tulajdonságok csöppet máshogy lesznek.
Amúgy én az NWN rühelltem de kegyetlenül. A sztori nem igazán fogott meg és állandóan csak azért mentem előre, hogy minél jobb cuccokat kapjak (Végülis BG-ben is ez a helyzet, de ott kicsit más volt, volt sztorija:D).
First person RPG-ből nekem végülis csak a Deus Ex tetsztett (legyen most RPG), a Morro és az Arx Fatalis.
Remélem hamarosan azért valami képek vagy infók napvilágot látnak, legalább a világból, mert jó lenne tudni mire számítsak.
Vagy a megjelenés előtt 1 hónappal kitesznek egy képet??? -
haxoror #374 Erről jut eszembe, nagyon remélem hogy a Fallout3-ban lesz testrész-sebzés, a Fallout2-ben volt olyan karakterem is aki csak pisztollyal nyomult de annyi Luck-ja és spéci Perk-je volt hogy így is simán boldogult, harc után megnyomorított törött kezű és lábú vak hullák mindenfelé hehehe 
Morroban és Obliban sajnos ez nem volt benne, nekem ez a legkomolyabb félelmem a Beth féle Fallout3-al kapcsolatban :) -
haxoror #373 Na igen de a NWN-ban nincs belsőnézetes irányítás abban az értelemben mint a Morrowindben szal hiába zoomoltok ki madártávlatba ha közben nektek fps nézetből kellene céloznotok mint a Morroban, persze kardozással Morroban is lehet madártávlatból kattingatni de egy Fallout környezetben ahol a lőfegyverek sokkal dominánsabbak mind elterjedségben mind tűzerőben előbb-utóbb belefut az ember géppisztoly/minigun/lángszóró fegyverzetű ellenfelekbe akiket már nem tanácsos frontálisan lerohanni egy lándzsával met tízszer agyonlő mire odaérnétek.
Na, szóval arra akartam kilyukadni hogy a Fallout3-ban a kameranézet megoldásai attól függenek hogy belsőnézetes rendszert csinálnak-e (ahol a játékosnak aktívan tevékenykednie kell pl célkereszt az ellen fejére, feszítővassal blokkolni egy bejövő ütést a jobbklikkel meg ilyesmi) vagy olyan irányítást csinálnak ahol csak a parancsokat kell megadni az avatárnak pl támadd meg ezt az ellent a puskával, fuss oda stb.
Tehát Oblivion vs. DungeonSiege irányítás és szerintem az Oblivionos irányítás fog megvalósulni ahol nincs értelme kizoomolni. -
hát h most lehet zoomolni, pörgetni a kamerát már nagyon nem érdekel. a lényeg h ne fps legyen. :)
az oblivion meg akárhonnan nézem nekem sokkal jobban tetszett mint a morrowind. az oblivion már sokkal kiforottabb és összeszedetebb volt. (journal pl. morrowind legnagyobb vérző sebe, amit még patch-el sem javítottak)
az oblivion meg szerintem olyan, mint bármelyik lövöldözős játék csak kardokkal és egyéb fantasy kellékkel. mert ha csak nem a levegőt nyesed a karddal, vagy nem lősz a levegőbe a nyillal, akkor találat. (ez idegesített is a morrowindben, ott áll előttem az ellen, de ha nem vagy elég képzett melléütsz a kétméteres 2kezes karddal) így a fegyverek fejlődése annyiban befolyásol, hogy több mozdulatot tudsz bevetni, varázslatoknál meg komolyabbakat és erősebbeket. szal az oblivion inkább olyan, mint a deus ex, csak jóval erősebb rpg vonallal :)
szóval reméljük azt, h ha így érthetőb, hogy NWN kamerakezelés és régi fallout harcrendszer lesz durvás posztapokaliptikus helyszínekkel és a hangulattal.
(fallout 2ben san fran tényleg elég gáz volt :)) -
egyezzünk ki egy olyan kamerában, ami olyasmi mint a NWN-ban, akár fellehessen vinni a kamerát, hogy izometrikusnak tünjön, vagy beváltani FPS-módba..és akkor mindenkinek jó lesz.. -
Ebben egyetértek. De szerintem ha izometrikus nézet nem is lesz, akkor még simán csinálhatnak egy NWN-szerű felülnézetes-ráközelítős cuccot átváltható FP nézettel (azért nem FPS, mert ugye az shooter, ez meg RPG:D ).
Mint ahogy az eddig játékaikban is megvan az átválthatóság. Én pl. a Morroban nagyon sokszor kívülről nézem a harcot, meg úgy az egész játékot.
A Fallout 2 valóban jó volt, de én pl. gyűlöltem New Renot és San Frant.
Egyszerűen taszító volt a helynek a hangulata, unalmas és idegesítő volt ott mászkálni.
Ha a srácok egy Fallout 1 stílusú cuccot készítenek, akkor valóban várhatunk a jó harcokra, sok mutánsra, stb. , plusz valszeg azért választottak új helyszínt mert egy általuk elképzelt történetet próbálnak meg elmesélni több részben.
Ugye a Bethesdában eddig csalódni nemigen lehetett (kivéve a Star Trek ill. az Oblivion gammát), de ezek valamilyen szinten érthetőek voltak.
A Morrowind hiába egy sorozat tagja, hiába indít ugyanúgy mint az első két rész (ott is börtönből szökünk, voá nagy változatosság), viszont grafikai téren nagyobb volt a fejlődés és a srácok ezt nagyon jól elkapták, plusz pontot érdemelt a moddolhatóság is és a játék legnagyobb újítása és sikere a játékos hihetetlen szabadsága volt a fegyver-, varázslat-,ruhakészítés, és egyéb cuccok készítése során.
Tehát ebbe nem nagyon lehetett belebukni. Igaz az Oblivionnal nem játszottam, de amit hallottam belőle, szerintem az nem volt túl jó. Ott várható volt a bukás hisz nagy volt az elvárás és még csúsztattak is a srácok. Lásd pl. a Gothic 3 bukását is.
A Star Trekről is csak hallottam, hogy el lett genyázva.
Szóval érthető, hogy a srácok más helyszínt választanak, és talán az is, hogy miért nem nyilatkoznak bővebben, mert tuti más lesz mint az eddigi.
Grafikában nem fogunk csalódni, a párbeszédek mennyiségében sem, de itt tényleg az FP nézet van terítéken és persze a hangulat.
-
haxoror #369 Lehet hogy furcsa dolog összehasonlítani a DeusEx-et és a Falloutot de mégis szükséges mert az izometrikus Fallout3-ra kb annyi az esély mint a világbékére, részemről már most elkezdek barátkozni a DeusEx-szerű Fallout3-al így normál esetben azt fogom kapni amit várok, jobb esetben (amire az esély NAGYON kicsi) meg kellemesen csalódom és a FO3 izometrikus lesz :)
Tudom hogy sok ember fel lenne (fel lesz) háborodva ha a FO3 nem izometrikus nézetű lesz, a No Mutants Alloweden és a Kodexen konkrétan keresztes háborúval fenyegetőznek egy ilyen esetre! :D
Egy dolog hogy ki miben reménykedik és egy másik a realitás. -
a deus ex inkább volt fps mint rpg. a fallout pedig inkább rpg mint fps.
a deus ex úgy mutatkozott be, mint egy fps, rpg elemekkel. a falloutnak pedig van hagyatéka amit azzal elrontani h fps nézet. hát nemtom. nem éne lennék az egyetlen aki felháborodna. a fallout 3 ha minden jól megy akkor egy nagyon szépen kidolgozott izometrikus nézetbe helyezett 3d-s játék lesz. legalábbis én nagyon remélem.
ha viszont később lesz valami fallout játék ami fps lesz, nem bánom. de ne az alapjáték legyen az...
ja és a deus ex-et és a fallout-ot összehasonlítani elég fura dolog volt, ugyanis kategóriailag semmi közük egymáshoz. -
haxoror #367 De nem is nekem kell majd felkötnöm magam (#365) amikor kijön a játék, ugye ugye
-
Csoder #366 Jesszus, te nem is vagy fallout rajongó!! :P ;-) -
Csoder #365 Jaja, izometrikus és körökre osztott harcrendszer rulez. Ha fps nézet lesz, fel is kötöm magam.
-
haxoror #364 A DeusEx elég emészthető volt a mainstream rétegnek is ÉÉÉS jó is volt szal egy olyan rendszerrel én teljesen boldog lennék Fallout3-ban is, az izometrikus nézetet szerintem már most elfelejthetjük, nem nagyon valószínű hogy a Beth "visszalépne" az fps nézettől.
A Fallout1-2ben nekem nem a fellülnézet volt a leglényegesebb sőt talán pont az a legelső amiről le tudnék mondani, ha egy terembe belépve egy egész képernyőt betöltő deathclaw rohamozna felém az inkább visszaadja a feelinget mint az hogy "bazeg 27 pontra megütött a rohadt, hmm, hmm elmegyek kajálni és közben kigondolom hogy a következő körben mit lépjek", szerettem a Fallout körökreosztott irányítását de számomra nem az volt a legfontosabb.
Arról nem is beszélve hogy a végefelé lazán osztogattam a szemlövéseket 50 yardról ami lássuk be nem éppen reális, egy olyan fps nézet ahol a szkill határozza meg hogy a célkereszt mennyire zárul össze nekem még belefér) -
Na ja, de a Deus Ex izometrikus nézetben? Mondjuk érdekes lenne. De akkor is. A Falloutot nem csak a világa, hanem a kinézete miatt szerettem.
Most a The Fallból néztem képeket, de őszintén szóva egyáltalán nem tetszik, függetlenül, hogy milyen a világa. -
haxoror #362 A DeusEx már bizonyította hogy az fps nézet és az rpg nem zárják ki egymást
-
remélem marad a jó öreg izometrikus nézet és a körökre osztott rendszer. egyrészt ezért is fallout a fallout.
persze attól még ha lehetne kedvünk szerint forgatni a kamerát, az nem lenne rossz :)
fps nézetet meg szerintem hanyagolják. ez nem egy kaland, illetve lövöldözős játék... -
cenzúra miatt sztem nem kell aggódni..már az eredeti falloutban volt bekapcsolható "cenzúra".. -
Pedig megtehetik simán. Ha ők úgy gondolják, hogy jobban tudják mi a jó, akkor nem hiszem hogy meg tudod nekik magyarázni, hogy pedig mégsem.
A körökre osztás meg vagy BG vagy NWN szinten még megvalósítható lenne.
De szerintem a miliom NPC miatt nem lesz olyan mint a régi FO, esetleg még Tactics szerű is lehetne. -
Bocs, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, az új játék alatt azt értettem, hogy nem egy oblivion kópia, hanem csak az engine marad imho. Ezért is van idézőjelben :P -
Shadow_THH #357 nem hiszem hogy meg merik próbálni, hogy felrugjanak mindent
túl sokan akarják az eredeti folytatását -
Több mint valószínű, hogy a Bethesda egy "új" játékot fog csinálni, és nem egy oblivion fallout modot kiadni, azért ennél már kicsit többet tettek le az asztalra :) Bízom bennük, a lényeg, hogy a hangulatot adja vissza, ugyanolyan nem lehet mint a fallout1-2, ez egyértelmű.
-
lerboy #355 cenzúra bocs. -
lerboy #354 Attól félek, hogy a ma divatos cenzóra is alaposan beleszól majd a párbeszédekbe.
Bár egy lelkes magyarosító megoldhatja majd.
A harcot lehet hogy KOTOR-szerűen oldják majd meg, mert FPS + taktika szerintem csak így valósítható meg.
Nekem akkor is a felülnézetes körökre osztott stratégia ami rohadtul vonzott benne. Mindig variálni, melyik hexa-ba lépjek, hogy még ne érjen oda körön belül. Áhhhh :) -
Shadow_THH #353 ahogy ezt elolvastam melegség öntött el -
na ja, az a trademarkja a játéknak. War.War never changes...
Kíváncsi leszek, hogy a narrátor az eredeti lesz-e.