19179
-
#591 30. szint az már a vége felé van, akkor azért már érthető a dolog. De addig azért csak legyen már nehézség benne.
Tacticsban is van körökre osztás valóban. Az elején ajánlatos is, mert bármilyen lassú, de könnyebben túlélnek az embereid. Aztán meg már felesleges a nagy ellenfélszám miatt, mert akkor évekig tartana egy-egy pálya. De a Tacticsnál felesleges a körökre osztásról beszélni.
rotator:
Ez is igaz, de az még jobb mikor tudod, hogy erős vagy, de nem sebezhetetlen és figyelned kell.
Ráadásul ezek nem avatárok vagy irtóztató hősök, hanem egyszerű emberek. -
#590 Én szeretem, ha egy több 10 órás játék vége fele van olyan erős a karakterem, hogy pitiáner módon nem lehet kinyírni. Végülis ez adja azt az elégedettség-érzetet, hogy érdemes volt küzdeni. -
#589 Oblivionon nem játszottam, de a vége felé engem az enclave-esek nem bírtak különösebben lesebezni..lehet csak szerencsém volt, vagy nem tom.. -
haxoror #588 Pont a Fallout volt ahol akármilyen magas szinten voltam akkor is bekaphattam egy minigun sorozatott critical bypass the armor szal az enclave patrol mindig is kétesélyes maradt, a hubologistos srácoknak meg hobbijuk volt hogy ellőtték a karomat és onnantól nem lehetett kétkezes fegyvert használnom, Obliban 30-as szinten meg már szinte lehetetlen meghalni :) -
#587 "Azt meg ne várd már el légyszi egy játéktól se, főleg egy poszt-apokaliptikustól, hogy te legyél az istenkarakter és mindekit simán legyakhass."
hát ehhez képest 30. szinten már nem nagyon volt olyan, amit megérzett a karim..meg ha nem "isten-kari" ,akkor ne is keljen megmenteni a világot..max csak 1 kis részét..
"Ha nincs körökre osztottság akkor kapsz egy olyan játékot mint a Tactics. Köszi, de nem."
Tacticsban is lehetett körökre osztva harcolni.. -
#586 Lehetséges hogy akkoriban csak erre a nézetre tudtak rpg-t fejleszteni, de ha megnézed mind a Diablo, mind az NWN hasonló szemszögű. Azzal ellentétben hogy ezek nem körökre osztottak hanem real-time-ok.
Az Arcanum harcrendszere valóban nem volt teljesen tökéletes, de hogy a Fallouté.. Hinnye.
Az erőssége az volt, hogy rengeteg küldetést lehetett többféleképpen megoldani, de ettől függetlenül egy akció rpg volt (Melyik rpg nem akció? Még a Planescape is az).
Azt meg ne várd már el légyszi egy játéktól se, főleg egy poszt-apokaliptikustól, hogy te legyél az istenkarakter és mindekit simán legyakhass.
Pont ez benne a legjobb, hogy gondolkodni kell, hogyan és mint harcolj. Erre tökéletes a körökre osztottság. Ha nincs körökre osztottság akkor kapsz egy olyan játékot mint a Tactics. Köszi, de nem.
Egy NWN szerű kamerakezeléssel kiegyezek, de real-time harccal nem.
És most nem sznob voltam. -
#585 1et értek totálisan -
#584 Igazából a harcrendszer volt a legkevesebb. Sőt, pont ugyanaz volt a baja mint az Arcanumnak is - vagy túl egyszerű mert mindenkit leölsz, vagy lehetetlenül nehéz mert esélyed sincs. Persze lehetett cselezi hogy utolsó pár AP-ból elfutsz, vagy esetleg bemész fedezékbe, de ha nem volt elég jó felszerelésed és skilled akkor ez sokat nem nagyon ért. Attól meg még az izometrikus nézet nem lesz a Fallout hagyatéka, mert akkoriban máshogy nem nagyon lehetett és nem is nagyon akartak 3D-s normálisan kinéző szerepjátékot csinálni - ennyi erővel úgyanúgy lehetne a Planescape: Torment vagy a Baldour's Gate hagyatéka is. Az, hogy ilyen apróságokon fennakadnak mint nézet és szabályrendszer nem fanboyság hanem sznobizmus - mert a Falloutot a környezet, a sztori, a komplex küldetések és a rá jellemző fekete humor tette azzá ami, és ilyet lehet csinálni nem izometrikus nézetben is, amire habár nem túl sok, de volt pár példa ezelőtt. -
#583 hát...szerintem a Fallout azért lett olyan sikeres, mert kiba jó hangulatu rpg, melyben nagyon sokmindent meglehet tenni, és 1 küldinek többfajta megoldása is lehet..amúgy a körökre osztott harcnak sok előnye van...és hátránya... például mikor 15 patkány volt a pályán, és 1esével elfilózott, hogy melyik mit csináljon...vagy asszem az 1ben lehetett harcot kirobbantani valamely városban...nah akkor is elég macera volt, míg mindenki egyesével lépett...akkor már tán a BG-s harcrendszer a legjobb, mikoris bármikor leállíthatod a harcot, vagy akár azt is beállíthatod, hogy minden új kör elején auto-n megálljon..de ha bethesdáék csodát csinálnak, és kitalálnak valami új, forradalmi, frankó rendszert, akkor se feltétlen haragszom meg..bár erre nincs sok esély :) -
#582 jóvan, forgasd ki a szavaim.
akkor úgy mondom h te is értsed.
a fallout nem azért lett olyan sikeres mert real time volt, hanem mert körökre osztott harcrendszere, akció pontos cselekvése, remekbeszabott világa és története volt. és ezen kár lenne változtatni. plusz a fallout hagyatékhoz tartozik az izometrikus nézet és a körökreosztott harcrendszer. a tactics-ban sem merték kivenni a körökre osztott harcrendszert, holott tökéletesen érezhető volt h a játékot leginkább real time harcrendszerre fejlesztették... -
#581 Tudom, szentségtörés, de szívesen látnék egy Morrowind/Gothic típusú rpg-t Fallout világban... -
#580 Akkor az Arcanum is Fallout?
A Fallout nem a rendszer miatt Fallout, hanem a világ és az atmoszféra miatt. -
#579 jah meg az utolós kép alapján ami a honalpon kint van, a háttérben a wasingtoni obelisk látható. ergo már tudjuk h merre játszódik az új rész :) -
#578 az addig oké h 3D-s az egész, de nem mind1 h milyen szemszögből nézed az egészet...
és a rendszer meg legyen klasszikus, mert azért fallout a fallout mert körökre osztott harcrendszere van és mert izometrikus a nézet (ami nem egyenlő a 2D-vel) -
#577 És igen, tudom hogy nem egyenlő az Interplay-al, de attól még ők voltak a kulcsemberek. -
#576 Felejtsétek el hogy 2d-s lesz meg klasszikus rendszerű, még a Troika is áttért a 3D-re, pedig a Fallout az ő gyermekük. -
#575 Az lenne a nagy "poén" ha az eddigi képeket összevágják egy videóba és aláteszik a zenét az oldalról. HeHe.
De ne legyen igazam. -
#574 ha csak 1 nagyon látványos és hangulatos cg video lesz, én azzal is kiegyezem egy időre. :)
bár tényleg jó lenne pár ingame kép vagy kis videorészlet.
persze még az is kérdés h a régi játékmenet megmaradt e. mert ha oblivion szerű lett, akkor tuti h ingame video lesz, ha pedig maradt a régi (aggya' meg az isten), akkor meg tuti csak cg xD -
#573 húzhatták volna az agyunkat azzal, hogy az utolsó napokban naponta új képet tesznek ki.. -
Csoder #572 Hát bazz, ha nem lesz benne egy csöpp ingame, én megőrülök. :) -
#571 vagy extra, atw, uw, fw, tök mind1 csak valamilyen tárhelyre :) -
Shadow_THH #570 másnem youtubera de szerintem felrakom /storage/-ba is -
#569 Meglesz Legalábbis GSO-ra megpróbáljuk majd olyan hamar kitenni amennyire csak lehet... -
#568 Lehet találgatni h. mi lesz benne. :)
Már csak 2 nap! -
#567 az egészben az lesz a legszarabb, hogy elvileg kedden, mikor kijön, úgy lelesz terhelve a szerencsétlen oldal, mint az állat, és szívni fogunk, hogy mikor jön már végre le...szvsz ha valaki majd letudja róla szedni a videót, az valahova töltse már fel és ossza meg a többiekkel.. -
Shadow_THH #566 könny csordult ki a szememből ;_; -
#565 szerintem tuti lesz. (legalábbis nagyon bízom benne)
beth nem a cg videoiról híres.
bár arra is lehet számítani h a fallout hagyomány miatt lesz valami fasza cg video.
remélem a 2 keveréke lesz ^^ -
#564 Gondolom, ingame cucc nem nagyon lesz még benne... -
#563 Már csak 3 nap.
Remélem vmi érdekfeszítő és jól kidolgozott, hangulatos videót fogunk látni, ami méltó az előző részekhez. -
#562 Királyságos! -
#561 újabb kép a hivatalos siteon..
és már csak 1 hét :) -
#560 Javítottam a linket: http://www.mouse.hu/fallout/
- kisPocok - -
#559 Üdv mindenkinek!
Nem jártam még ebben a fórumban, de egy másikban - Titan Quest - már ismernek elég sokan. Ott létrehoztam egy fan lapot, minden fanatikus nagy örömére. Több mint 2000 regisztrált tag és majdnem 70 000 egyedi látogató járt az oldalon indulás óta. Itt is ugyanezt szeretném megvalósítani, remélem tudtok segíteni az indulásban, és megnyeri az oldal a tetszéseteket.
Címem:
http://www.mouse.hu/fallout/
- kisPocok - -
#558 ház Fallout 1-2ben lévő zenék nekem is jobban bejöttek,de ez sem rossz -
#557 Szerintem semmire sem hasonlít, csak a sok falloutos akarja, hogy hasonlítson valamire.
Idézek hiv. fórumról:
[i]So as a breath of fresh air in this over-anal-yzing thread I'll give you the result of a little experiment I just made. I sent the picture to a friend who knows nothing about Fallout and asked her what her impressions were. Pretty funny. Here's a rough translation :
It's total chaos. It looks like some sort of car dump, in a place that was not meant to be one. And those smiling dudes in military outfits. Are they the ones who broke everything down ?
-
#556 jah, láttam azokat a képeket...sztem a mad maxesre marhára nem hasonlít.. az F1 poszteresre még csak-csak...de sztem semmivel se jobban hasonlít arra, mint egy power armorra.. -
#555 Van egy link ami a MAd Max 3-ból ismert egyik faszira mutat. Arra amelyiknek a kis ember ül a nyakában. Egyesek szerint pont úgy néz ki, csak még hozzápakoltak ezt azt. Vagy hasonlít az egyik FO1-es poszteren látottra. -
#554 hát nem tom, hogy te mit találtál, de én csak azt, hogy sok oldalon keresztül taglalják, hogy most szuper mutkó-e vagy power armor.. -
#553 Igen valószínűleg Jeremy Soule. Kihagytad a Dungeon Siege-t. Annak is nagyon imádtam a zenéit. Viszont akkor is úgy érzem, hogy falloutba nem való. -
#552 ez jeremy soule? szerintem ő mert rögtön beugranak a prey zenék(ő irta még továbbá a guild wars,oblivion,morrowind,warhammer:dawn of war zenéit is) meg ugy rávall az egész stilusa, amugy szerintem jó bár nekem a morrowind zenei összeállitása jobban bejött mint az oblivioné és ott is ezt lehetett észrevenni hogy sokkal epikusabb lett..az epikus zenékkel az a baj hogy frankók egy darabig de hosszutávon könyebben meg lehet utálni.. de ellenpélda a deus ex vagy a heroesok epikus főmenüzenéjére sose untam rá