13279
-
LowEnd #1754 Én most kapcsoltam oda.... mi volt, mi volt???? -
obe #1753 ááá mire beirtan már vége is:)))) -
obe #1752 sziasztok magyar 2-t nézzétek..most megy!!!! -
#1751 nyissatok 1 külön fórumot magatoknak és ott vitázzatok ilyenekről. lol -
Marseille #1750 Akkor az ELTE-n sem taníthatsz hiszen egy köpésre van tőlünk. A Károlin sem hiszem. Akkor mégis hol? :))) -
LowEnd #1749 Marseille: küldtem privát üzit -
Kezdelek unni..
Hol? Épp elég messze tőled, szerencsére. -
#1747 Van viccek topik... amúgy nem rossz :) -
LowEnd #1746 31... vagy 10? vagy 70? találgass...
mint a viccben (kicsit átírtam, ne legyen offtopic):
Két addikt smúzol:
- Figyi, van nálam két lövet hernyó, ha kitalálod melyik kezemben van, benyomjuk, ha nem, eldobjuk a francba és leszokunk.
- Legyen a jobb.
- NENENE! Először gondolkozz, baszki, gondolkozz! -
#1745 -
Marseille #1744 :))) Nagyon osztod itt az észt.
Szegény Criminal nem győz nyelni. :)) Na most aztán emberedre akadtál kedves tanárnő.
Hol tanítasz Criminal Law? Egyre jobban érdekel.
Tényleg LowEnd Hány éves vagy? -
#1743 -
steweee #1742 nemcsak a saját, a baráti köré és a rajongóké is :))) -
steweee #1741 nem névtelen telefon.vagy pénzért besúgó vagy vádalku.inkább a második -
LowEnd #1740 Ismeritek az urban legend-et:
Riporter a rekordmennyiségű kábítószert fogó vámoshoz:
"Hogy sikerült kiszúrnia a tömegből ezt a kábítószercsmpészt?"
Vámos: "Hát kéremszépen. Először is a szakmai gyakorlat. Felismerni a gyanús gépjárműveket. Másodszor az emberismeret. Figyelni, ki a bűnöző típus. Harmadszor a pszichológiai hadviselés, nyomásgyakorlás, hogy a csempészek elárulják magukat az idegességükkel. Végső soron pedig az a névtelen telefon is segített egy picit." -
#1739 szerintem azért nem írta be még senki, mert annyira nyilvánvaló -
HUmanEmber41st #1738 Egy közúti ellenőrzés során...simán beköpték őket...ha nem mennek biztosra, egy kamion anyaggal is leparkolhatsz a Yard előtt..ott lesz a legjobb helyen... -
LowEnd #1737 Áhhh, egyszerűbb volt megvárnom, míg valaki leb*sz érte
sry -
#1736 kőkemény 3at kell visszaolvasnod 1 véleményhez -
LowEnd #1735 50.000 extasy tabletta és fél kiló kokain...
beszarás...
szerintetek saját fogyasztásra volt nála? -
steweee #1734 hmm, öt éve ismerem és most vagy tíz évig nem fogom látni.idiótája -
#1733 Á, nem is ő lenne, ha nem volna benne ilyesmiben. -
#1732 nem kis mennyiség
asszem ez kimeríti a terjesztés fogalmát ^^ -
#1731 Segal -
LowEnd #1730 Kérlek.
Máskor is szívesen állok rendelkezésedre -
#1729 Te meg akkor örülj neki, hogy ilyen kurva okos vagy, tapasztalt is, de kérlek, fejezzük be innentől kezdve a szakmai vitát, te is, én is. -
LowEnd #1728 Mivel bűncselekmény lenne ha fogyasztottam volna...
Várj csak... Hopsz, hiszen már elavult.... Szóval találgathatsz, amikor hollandiában dolgoztam mit csináltunk esténként. Végigpróbáltuk a coffe-shop-okat
1. Szóval könnyen lehet hogy a témában "szélesebb körű" tapasztalataim vannak mint neked, ámbár ez nem számít nagy dicsőségnek.
2. Miért ne mondjak véleményt? (olyan dologról is, amiben kevés az ismeretem) Talán valami önjelölt moderátor vagy, hogy leugatod a fórumozókat?
3. A "prizonizáció" így magyar helyesírással Clemmer elmélete. Szerintem a legjobb esetben is helytelenül használtad.
4. Még 1, aztán télleg befejezem a nevelést:
"itt nem ez a téma, inkább a..szociológiai perspektívát kéne megfogni"
hozzászólásodra:
Az alábbiakat is Te írtad (én csak kijavítani voltalak kénytelen):
Tudod azt, hogy az, ha te termeszted és fogyasztod el, az súlyosabban ítélendő meg, mintha vetted volna?
1. a törvényszövegből is kiolvasható a súlyosító körülmény, mert több tényállást realizál az illető.
2. a bíróság is egyértelműen igy fogja értékelni, mert ebben az esetben fenn áll az esélye annak, hogy a illető még üzletelésbe is kezd. Leglábbis a jelenlegi bírói gyakorlat ezt mutatja.
Az a baráti tanácsom lenne:
1. ha valamilyen ismereted hiányosságára felhívják a figyelmedet ne megsértődj, hanem nézz utána
2. Jogászként NE IRJ LE HÜLYESÉGEKET A JOGRÓL. Nem tudom, te hol tanultál, de nekünk nagyon a fejünkbe verték, hogy tanácsot, véleményt csak felelősséggel lehet adni.
Kösz. -
#1727 Na, ezt most rosszul tudod. Igen, a káros hatások, egyrészt ez a prizonizáció, de én voltam kinn egy fél évet amerikában, és ott ezt a szót használták erre a trendre, idézőjelbe téve talán, nem tudom pontosan hogy kéne fordítnai, én így használom.
Írod, hogy még nem szívtál füvet: látod, megint olyanról osztja valaki az észt, amit nem is ismer. Akkor így milyen alapon mondasz véleményt?
-
steweee #1726 igaz a hír hogy segalt megfogták kábszerszállítmánnyal? a hírtv-n hallottam, ott a híradóban mondták a nevét is, de leírva nincs sehol és az alsó rövidhíres sávban is csak a drogfogás szerepel -
LowEnd #1725 Egyébként nem tom... A sörtől mindíg fáj másnap a fejem, beteg vagyok mint a kutya, a marihuánától (ha szívtam volna) viszont semmi bajom (nem lenne) friss és fitt vagyok.
Annyit azért nem ér, hogy bevágjanak a kaptárba miatta, az biztos. -
LowEnd #1724 Télleg nem basztatásból Criminal, de a prizonizáció a börtönélet kedvezőtlen hatása a lefülelt cannabis-szívókra (tudomásom szerint)
pl.: kikopik a tenyerük nő híjján a sok recskázástól -
LowEnd #1723 Ja, erről a trendről olvastam, USAban van a legtöbb bebörtönzött ember a népességhez viszonyítva. (6 szor annyi mint nálunk)
-
#1722 én régen keményen narkóztam(kokó, hernyó). Ma nem, de akkor is azt mondom a fű az nem vészes. Most inkább megiszom egy sört este a haverokkal. -
#1721 Csak annyit kéne megérteni hogy a fű ugyanolyan kikapcsolodási eszköz mint egy uveg sor melo után, este a haverokkal... ezt olyan nehéz felfogni? -
#1720 Így van, így van. -
#1719 De ez nem kapcsolódik ide. Illetve ez nem jó példa. Amerikában az utóbbi időben uj stratégiát vezettek be, gyakorlatilag mindenért börtön jár az utóbbi pár évben, prizonizációnak nevezik. Míg itt a kontinentális jogban egyre inkább terjed a pénzbüntetések alkalmazása, ott a szabadságelvonás. De ennek nem sok köze van a kabítószerekhez, mert ismétlem, gyakorlatilag mindent így büntetnek. -
#1718 Alaszka: pontosan nem tudom de több uncia fű lehet Lkásodon
kalifornia: orvosi célu felhasználás és még egy két államban szintén....
és valoban van egy két faszszopo állam főleg délen ahol szigoruak a törvények, de hát mint tudjuk a dél nem éppen a toleranciárol volt hires sohasem...
Most hadd ne mondjam Anglia és Svájc, a többin kivul, azt hiszem Svájc nem éppen az elmaradottságárol hires... Egyébként hiába a szigoritás Fro-ban, az emberek ott már felvilágosodottabak a témában mint errefelé, és a rendőr sem ugy áll a dologhoz mintha köztörvényes bünöző lennél...
A cigi és a pia után szerinted mennyi lové megy el az egészségügyben? szerintem nagyságrendekkel több mint a fű után menne el... 1.000.000 rendszeres alkohol fogyaszto él az országunkban, szerintem ez undorito! -
Marseille #1717 Példák:
USA:
Arkansas szövetségi államban például a marihuána birtoklása 28 gramm alatt 1 év börtönt ér és 1000 dolláros büntetést. Oklahoma szövetségi államban nagyjából ugyanennyit. Arizona szövetségi államban akár egyetlen gramm marihuána birtoklásáért hat hónap és másfél év közötti börtön vár. E mellett még százötvenezer dollár, ismétlem, százötven ezer dollár pénzbüntetés is kiszabható. Tennessee államban hasonló a helyzet.
Franciaországban Nicolas Sarkozy drasztikusan szigorította a marihuána szívásért járó büntetési tételeket. A marihuána ugyanis károsan hat az egészségre és a személyiségre. Ahogyan a bukósisak nélküli baleset is előnytelenül formálja a koponyát. Az egészségre károsodás gyógykezeléssel is jár, ami erőforrásokat von el a költségvetésből. -
#1716 Mi vaaa? Épphogy minden évben egyre nagyobb a szabadság a témában... Még az USA-ban is, egyre több állam engedélyezi az otthoni fogyasztást és az orvosi célu felhasználást... egyébként elég csak a szomszédba menin, még a cseheknél is jobb a helyzet mint idehaza, persze mintha ott az emberek éretteben állnának témához. -
#1715 Mellébeszélés rulz. Nem sírok.