13279
-
#1634 áhh annyira nem... de az ember is azt a baráti kört keresi, ahol hasonló gondolkodásuak vannak, egyetértenek vele ezügyben. De viszont új kapcsoalt kialakításánál okosan kell rávilágítani az ilyen dolgokra, mert a 'tudatlan' emberek képesek egyből elítélni... voltam már ilyen helyzetben... megmagyaráztam ;) -
#1633 [szóismétel] -
#1632 Akkor ebben teljesen egyet értünk. Egyébként meg is kell mondani az ilyennek, helyetekben ha valaki egyszer rám sértő dolgot mondana ezzel kapcsolatban, még talán be is perelném :-) -
#1631 én detto utálom az elítélő dumát. Általában meg is mondom annak a véleményem aki hangosan osztja az elítélő dumát. -
The Termentor #1630 Nagyon nagy!!! nol. nline szavazas:
onnek mi a kedvenc "drogja"
alkohol kave konnyudrog stb...
mar csak azt a franya idezojelet kellene levenni onnan.
bele kell epulnie a kozvelemenybe hogy mit jelent igazabola drog szo es a fuggoseg. enelkul sajat magukat csapjak be az emberek. -
#1629 50 -60 ezer forint, igen. Öt éve végzek ambuláns munkát, találkozok heroinista fiatalokkal, és nekem a tapasztalat az, hogy ezek mind jómódú fiatal, kevésbé fiatal gyerekek, az indulásnál szó nincs bűncselekményekről. Később, mikor emiatt megromlanak a családi kapcsolatok, akkor persze már más a helyzet, mert a szülők nem finanszirozzák a dolgot. De kezdetben ezt a szülő teszi, persze akaratán meg tudatán kívül. -
#1628 Látod, te is leirtad, hogy miért nem kéne ezt a kategóriát használni. A világ embereinek szerintem több mint fele függ valamitől. Én pl nem birom ki két napnál tovább kávé nélkül, ha nem jutok hozzá, minden bajom van. Akkor ez is függőség. Ezáltal miért csak azokra mondjuk ezt az iszonyat lealacsonyító szót, akik pl a fűtűl függenek? Engem főleg ez zavar. -
Fityfirity #1627 Azért vegyük észre, hogy aki kemény drogokkal él (és itt most nem a fűre gondolok), annak a napi rezsije 50-60 ezer forint. Ahhoz, hogy ezt az összeget előteremtse gyakran súlyos bűncselekményeket követ el.
Nem tudom ismeritek-e Denise Kandel kapudrog elméletét. A lényege, hogy a fiatalok először az alkoholt és a cigarettát próbálják ki, hiszen ezek a legkönnyebben hozzáférhető, legális drogok. Aztán következik a kannabisz, amely illegális szer, mégis viszonylag egyszerűen beszerezhető. A következő lépcsőfokot az amfetaminszármazékok jelentik, végül pedig jön a heroin és a kokain.
Persze nem minden füvet szívó nyúl később kemény drogokhoz, de ha a heroinistákat megkérdezik, hogyan kezdődött a függőségük, akkor a döntő többségük azt fogja válaszolni, hogy először a marihuánát próbálták ki. -
The Termentor #1626 szerintem meg nagyon is kell hasznalni ezeket a szavakat azokra akikre illik. csak a kozvelemenyben a fuggo szo azt a kepet juttatja az emberek szemebe hogy bunozo aki valmi intravenas szarert lop csal hazudik. a vilag tobb mint fele fuggo. az aki ragyujt ugyanolyan fuggo mint aki beszurja reggel az egyseg hernyojat. es igy is kellene mondani. drogfuggo majdnem mindenki. -
#1625 Legalizálni kéne, bár én más okból szeretném ezt mint ti. Amiket ide irtatok, az mind igaz. De szerintem nagyon jo lenne, ha a legalizálás következtében nem ugy tekintenének rátok, mint bűnözőkre (a legtöbben ezt gondolják), drogosokra, föggő személyekre, ez mind-mind nagyon megalázó kategória, szerintem. Haragszom is érte, ha valaki ezeket a szavakat használja. -
#1624 nah ezt jó hogy elolvastam, néhol egyetértünk
de állambácsi külföldön is trükközik...
ad1 kedvesrendes állambácsi drágítja, kevesebben veszik! [jópont]
ad2 nos ehhez nem kell elvégezni a közgázt:
az árnövekedéssel fordítottan arányosan csökken ugyan a fogyasztás, de emellett nő a darabonkénti adóbevétel...nem véletlen, hogy nem minden országban ugyanannyi! jól képzett közgazdászok kiszámolták... -
#1623 nos, megmondtad a tutit, de én arról beszélek ha legal lenne olyan is kipróbálja majd akinek még eszébe sem jutott, vagy egyszerűen nem tudott hozzájutni. aki már benne van, és rávezetik...nos, aki hülye haljon meg.../sajátos evolúciós elméletem/
a cigiről annyit, hogy mindenki vette amíg nem volt törvény. a politika beleszólt ugyan álszent módon, de nézzük csak meg az érdekeket.
gyerek magkapja, jól jár
árus eladja, haszon
árus eladja, ADÓ, állam bácsi jóljár...
francia állambácsi gazdag, magyar nem.../persze ez relatív/
poén szintjén jegyzem meg: a legnagyobb szarosok meg hollandiával példálóznak... -
The Termentor #1622 a dohanyzast ugy akarjak visszaszoritani hogy draga a cigi.
5 euro egy csomag.
olaszorszagban csak 3.5 de ott is folyamatosan emelik.
irorszagban 6.5 egy cigi es semmilyen fedett helyen nem lehet dohanyozni. torveny tiltja. ragujtasz a vonaton vagy barhol tiltott helyen 500 birsag.
es nem a tulaj donti el hogy lehet e dohanyozni, sehol nem lehet. Buncselekmeny. a szorakozohelyek forgalma a felere esett vissza. inkabb hazamennek vedelni az emberek. ja es ott tenyleg nem tudsz piat venni 18 alatt. mindenkitol Age cardot kernek. 9 boltbol egyik helyen se szolgaltak ki.
magyarknak az a bajuk hogy csak sirni tudnak, mastol varjak a megoldast. torvenyeket hoznak es azzal el van intezve. nem lenne szemet ha nem szemetelnenek az emberek, egyenkennem osszesen egyutt. te kidobod a szemetet vagy azt mondod hogy ezer vag ezeregy, nem mindegy. az a szemethalom egy darabokbol gyult ossze. valamit kezdeni akarnak az emberek akkor mindenfele dij, noszogatas vagy torveny nelkul kell.
megint off, hat ez hihetetlen
nincs itt olyan topik ahol szabad a tema? -
The Termentor #1621 a kis szarosok igy is ezt szivjak divatbol, nem olyan idosen mint a cigit de hamar kezdik. es a nagy szarosok akik mar regebben benne vannak jol kihasznaljak a kis szarosokat. es a kis szaros egy ido utan megkerdezi hogy mi van a boltban es igy jut el oda hogy szarokat vesz a szajaba ugyanolyan korban mint ahogy a fuvet szivjak. nem mindenki hanem egy resze. ebben nottem fel ugyhogy tudom nagyon jol. es vannemegy olyan aki csunyan beleesett a tobbi igazi veszelyes drog csapdajaba. ez nem eset volna meg sokukkal hogyha nem ajanlgatja az arus olcsobban mint a fuvet.
az teljesen igaz hogy ami tiltott az vonzobb es ha legal lesz akkor fektelenul lehetne csinalni.
szerinted hany fiatal dohanyozna hogyha nem tudna venni mert a boltosok betartjak a torvenyt?
ha nem adna el egy boltos se 18 ev alatt akkor eleg keves fiatal lenne aki azzal szenvedne hogy valakit talal aki cigit vesz neki. csak a boltos a penz miatt eladja.
franciaorszagban egy 16 even aluli nem vesz cigit. nem adja el neki a boltban. es egy altalanos iskolas se dohanyzik. na jo ez igy nem igaz mert van ai dohanyzik de kb az 1000 tanulobol 10. Azert nem ugyanaz az arany min otthon. mi is szivtuk a cigit hatodikba, sutyiba a suli mogott. senki nem akadalyozott meg benne.
fuvet akkor kellene legalizalni ha nem mindenki vehetne. lnne egy 16 eves korhatar. a kissebbek ugyanugy szivnanak de nem a dileren keresztul, mert a dilernek mar nem lesz mert nem tudna harcolni a legalis arral. nem erne meg neki. tudom nagyon jol en is arultam. a fu a huzopiac. ha a peksegbe csak pektermek lenne es nem nyaloka meg csoki meg rago akkor a franc se menne be a masik boltba hogy vegyek nyalokat. plane ha illegalis lenne.
nagyon kivancsi vagyok hollandiaban ez hogy van mert mondanak mar mindenfelet. el kell menni oda es sajat szemmel megnezni hogy mi folyik ott. szerintem nem a pokol, nem burjanzik a korrupcio. a faterom jart ott es azt meselte hogy a szomszed bacsi bringaval ment kozertbe, letamasztotta a bolt elott es semmi lakatot nem rakott ra es nem loptak el. de ez csak egy pelda.
el kell menni es megnezni saja szemmel. -
#1620 és bocs az offért -
#1619 legalizálni?
nos, az egyszerű fogyasztó úgyis hozzájut akár legális, akár nem. a szabályok pedig azért vannak hogy megszegjék őket, ugyebár ismerős. tartassák be, ha tudják... ha elszívok a magánlakásomban spanokkal 2-3 ropit az a magánügyünk, semmi bajunk nem esik...
egyébként én nem legalizálnám, mert mint mondtam akinek már be van nőve a feje lágya könnyen, kockázat nélkül hozzájut. ha legális lenne minden kis szaros ezt szívna divatból /mint ahogy a cigit már szívják is/ , és ha valami akkor ez rossz fényt vetne a füvező társadalmi rétegre. -
Marseille #1618 A EU-ban a sima cigit is vissza akarják szorítani, akkor miért csodálkoztok, hogy a füves cigit nem akarják legalizálni. Van elég önpusztító anyag a Világban, miért kellene még egyet legalizálni vagy teret engedni neki. Amikor még ráadásul hosszú távú hatásait nem is igazán ismerjük. Tudomásul kell venni, hogy jogállamban élünk és a szabályok mindenkire vonatkoznak. Bármennyire is fáj ez egyeseknek. A skandináv országokban az alkohol is szigorú szabályozás alá esik. Ez a követendő példa, mert az ember könnyedén enged a csábításnak az káros ösztönöket féken kell tartani. -
#1617 ne offoljunk már pls... -
#1616 attol még hogy német vagy nem feltétlen kovetkezik hogy szereted a klaszikus zenéket... 100% magyar vagyok és nem szeretem a magyar zenét :) -
#1615 Én is beszéltem már erről, a dilereket kéne feljelenteni, több okból is. Értékelné a gesztust a törvényhozás, pozitívan, stb. Az viszont tény, hogy ha nekem kéne ezt megtennem, én is félnék. Viszont továbbra is azt mondom, hogy aki ilyenre készül, mármint ön-feljelentés, az gondolja meg jól, mert annak elég komoly következményei lesznek. Elhúzódó, költséges eljárás, és tizen-huszon évesen nem valami jó megtapasztalni az igazságszolgáltatás működését. -
#1614 És akkor most te vagy a sznob vagy én? -
szando #1613 én viszonylag gyakran vezetek tépés után és gyakorlatilag semmit nem változtat a reakcióidőn (nem csak nekem másoknak se)
ezt amúgy tudományosan is alátámasztották, de erről majd később :) -
#1612 mármint arra a személyre aki feldobná az emberket, dílereket
[nemlát] -
#1611 hát sztem nem nagy életpálya várna aki feldobná az embereket... -
The Termentor #1610 marseille a kinezetbol iteli meg az embereket.
ja es popot hallgat mert az igenyes. mert angol pop.
bort kolaval iszod? ja mer eleg szar ugy magaba mi?
mondcsak marseille, csinaltal eddig az eletedben barmi olyat is amit te magad akartal mindenfele kulso hatas nelkul?
ajanlom probald ki mert olyan mintha egy teljesen mas vilagba kerulnel.
bocsanat az offert
kendermag egyesulet felhivasara ki ment el eddig?
hallottam a templomosok azt akarjak hogy a dilereket is jelentsek fel.
szerintem nem kene. mert ha a dilereket is feljelentenek akkor elvesztene az ertelmet az egesz akcio. meg annyira se lenne fu mint eddig. azon kivul ki vallalna azt a rizikot hogy raront valami drabal allat...
-
#1609 nem -
#1608 ezt komolyan kérdezted?? egy félisten nem szív! :D -
#1607 a vezetéssel egyet értek (mármint csak józanul), viszont nem láttam még olyan családot amely a fű miatt ment tönkre. piálás miatt viszont szvsz minden 5. tönkremegy (és lehet ,h optimista a szám). -
debilek mindig vannak. cucc nélkül is debilek.
mennyit is toltál el eddig mondjuk idén? vagy valaha? -
Inquisitor #1605 A pletyka szerint a fű csak a dolgok elkenése miatt jött szóba nála, mer' állítólag keményebb cucc volt a vérében, csak valahogy elfelejtődött. Vagy igaz, vagy nem. De milyen jól visszalopakodott álnéven ... -
Marseille #1604 Meg amikor beszívva...
Lásd Előd barátunkat. Persze neki az egyik legjobb ügyvédje volt. -
#1603 nem.
viszont amikor ittasan vezetek na az már veszélyeztetés... -
Fityfirity #1602 Remélem nem nagy baj, ha megpróbálok visszakanyarodni a témához.
Engem nem érdekel hogy valaki füvezik, egészen addíg amíg ezzel másokat nem veszélyeztet. Én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy káros, de ugyanígy káros az alkohol és a cigi is. Viszont a THC hosszútávú hatásait (20-25 év) még nem igazán ismerjük.
Tehát a kérdés: vajon egy füves azzal, hogy szív veszélyezteti környezetét? -
#1601 OFF: szerintem is sznob... ON -
#1600 Köszönjük a részvételt... de sajnos te nem tudsz a témához szólni.. szevasz..
Bazz.. csak holnap jön meg a 10-esem.. ;> Rohangászhatok 1-ért ma is.. :DDD -
Marseille #1599 Én félig német vagyok. Szóval ne gyere nekem itt a majmolással. Legalább annyira szeretem a magyar dolgokat is. A kedvencem pedig az osztrák Edenbridge és nem a pop. Csak egy éves angliai tartózkodásom során kedveletem meg na és persze nem a divatos irányzatát. Nekem kisebbrendűségi érzésem :)))))
. Az igényesség nem sznobizmus.
-
#1598 a pop zene igen nagy zenei izlésre vall :)
a bor ivászatod hozzá meg Wagner pedig fene nagy sznobizmusra :) Gondolom igy akarod jelezni számunkra hogy te mennyire felsőbbrendű vagy, mert valojában kisebbségi érzésed van és majmolod a német kulturát :)
tényleg visszatérhetnénk már a témára mert mások zenei izlése és az öltözködés nem éppen ide vág. -
Marseille #1597 A mai pohár Morey Saint Denis vörös(Pinot Noir) bort az itteni füvezők tiszteletére iszom közben Wagnert hallgatok és elolvasom a mai Magyar Nemzetet :D (már így is kicsúsztam az időből)
-
#1596 Így van, maradjunk a témánál. -
#1595 ok.. :) a mai cigimet Marseille tiszteletére szivom... ;> ...és közben D&B-t hallgatok! :D