13279
-
mcuni #1547 Régen egy lépcsőházban laktunk, és onnan.
Nem ítélek külsőre, nagyon rendben vagy ahogy kinézel, csak az nem egy egyetemi tanárnak való.
És azt se mondtam, hogy nem dolgozol, csak az átlag embert kurvára zavarja, hogy heti 10 óra munkáért annyi pénzt kaptok, amennyit.
Csütörtökön jössz Palotaira? -
#1546 tudtommal itt egerben nincs olyan tér csak utca :) -
Marseille #1545 "A tiszacipő pedig nagyon kényelmes"
Meg nagyon sznoboknak való. (Az Astoriánál vásároltad?:)) -
Marseille #1544 Így már minden érthető :)))
Hmm... Criminal Law mik derülnek ki.
mscuni még több infot. -
#1543 így kábé ennyi ! :) +fafu
"got the life" -
#1542 amugy +.......tisza cipő, dob és basszus, bringás csajok RULZ...!! -
#1541 nocsak...netalántán az arany jános téren laksz?:) -
#1540 gratulálok sikerült bizonyítanod hogy igazi hulladék ember vagy. -
#1539 :DDDDDDDDDDDDDD -
#1538 Hú, ezt aztán jól megkaptam.
Egyébként honnan ismerjük egymást?
Ja, és ne ítélj külsőre, hasznos. Végül pedig nem a semmiért kapom a fizetést, csak úgy megjegyzem.
( A tiszacipő pedig nagyon kényelmes) -
....csak gratulálni tudok......pfff..... -
mcuni #1536 Te nem az a tiszacipős underground büntetőjogász vagy, aki drum and bass-t hallgat az irodájában, és aki egy Giant kerékpárral jár dolgozni? És az Arany János téren laksz ugye? Elég baj, hogy egy ilyen szabados külsejű-felfogású embert ilyen magas pozícióba engedtek. Meg még fizetnek is neked azért, hogy egész nap semmit nem csinálsz... -
#1535 Így van :-)) -
#1534 Ismerem, de nagyon jó kis történet :) -
#1533 Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy
> konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett,
> hogy tele van-e az üveg.
>
> - Igen! - volt a válasz.
>
>
>
> Ezután elővett egy dobozt, tele apró kavicsokkal, és elkezdte
> beleszórni azokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek
> közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
>
>
>
> A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal, és azt kezdte
> beletölteni az üvegbe. A homok természetesen minden kis rést
> kitöltött.
>
>
>
> És most - mondta a professzor - vegyétek észre, hogy ez a Ti életetek!
>
> A kövek a fontos dolgok (a családod, a partnered, az egészséged, a
> gyerekeid). Ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes
> maradna.
>
> A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak; mint a munkád a
> házad, az autód.
>
> A homok az összes többi apróságok.
> Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a
> köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és
> energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a
> dolgoknak, amik igazán fontosak a boldogságod érdekében. Játssz a
> gyerekeiddel; szakíts időt orvosi ellenőrzésre; vidd el a párodat
> táncolni! Dolgozni, takarítani, vendégeket hívni mindig lesz időd.
> Ezért először a kövekre figyelj - azokra a dolgokra, amik igazán
> számítanak. A többi csak homok!
>
>
>
> Az egyik diák megkérdezte, hogy most már valóban tele van-e az üveg.
> Mire a prof azt válaszolta, hogy igen, tele van. Erre a diák elővett
> egy dobozos sört, kinyitotta, s beletöltötte a konzerv-üvegbe. A sört
> a homok elnyelte, és térfogatváltozás nem következett be. Azt mondta
> erre a diák:
>
>
>
> Nos, bármennyire is úgy érezzük, hogy az életünk teljes, a fenti
> példából jól látszik: Egy sör azért mindig belefér!!!
-
#1532 amúgy nem tom mit görcsöltök, ugyanaz van mint a szesz tilalommal volt minél jobban tiltják annál jobban kell, azt kéne belátni hogy nem 1 pohár piától és nem egy szál vicces cigitől lesz valaki függő, inkább azt kéne elérni hogy az emberek ésszel tudják használni a szereket lehet úgy iszogatni és cigizgetni hogy közben normális életet élsz, az hogy egy hónapban 2-3x elmegyek "zülleni" és megiszok 2-3 pohár bort a haverokkal teljesen normális, teljesen mindegy hogy mivel mérgezed magad a léyneg hogy ésszel kell csinálni. -
#1531 depresszió is népbetegség, de nem a fűtől. -
#1530 Próbálj már meg kiindulni abból, hogy az ő dolguk, mindeki maga dönti el, hogy mit csinál. És azért az is erős, hogy "tönkreteszi az életüket". Ilyenről itt még szerintem nincs szó. -
#1529 Miért nem vártál többet? -
#1528 látom megfogtad a lényeget. nemis vártam többet -
#1527 Az alkohol hány életet tesz tönkre? Mégis legális... és ugye Magyarországon inkább népbetegség a májzsugor, mint a ... ...hmm.. a fűtől milyen betegségem lesz? Lelkibeteg? :PP -
Marseille #1526 "...ez midnekinek rossz, minden gyereknek aki csinálja, nehézségei lesznek a tanulással,..."
Azt sehol sem írtam, hogy mindenkinek. És szerintem már az is nagy tragédia ha csak minden ötödik gyereknek teszi tönkre az életét. Ráadásul ha legalizálnák akkor sokkal több fiatal juthatna hozzá, ami nem lehet cél. -
#1525 Akkor olvasd el ujra... -
#1524 nem unjátok még egymást? úgysem fogjátok egymást meggyőzni. okos enged szamár szenved alapon egyikőtök esze megjöhetne már, nem szenvedne csorbát a büszkeségetek...vagy fogjátok magatokat taliztok és egy sör mellett megvitatjátok a dolgokat. aztán bunyózhattok is ha akartok. felőlem.
más: így első nekifutásra az uccsó 4 hozzászólásban sem a fű szót sem egyetlen szinonímáját nem látom így első ránézésre. -
#1523 Ez már ilyen szakmai ártalom, majd lehet tapasztalod te is:-)
Az a hozzászólás azért nem jó, mert a benne foglatak nem igazak. Túl általánosan irod azt, hogy ez midnekinek rossz, minden gyereknek aki csinálja, nehézségei lesznek a tanulással, ilyesmi. Na ez nem igaz. És ne is probáld azt mondani, hogy de igaz, mert én foglalkozom évek óta a témával, és én látom ezeket a fiatalokat. Pl ott a bátyám, nagyon régóta szív már, nem is keveset, és állatorvos lett belőle. És én olyanról sem beszélnék ebben az esetben, hogy függőség. A szakmában sokan vitatkoznak velem ezen, de én így látom. Mert akkor már függőségnek kéne nevezni azt is, hogy ha én két napig nem jutok kávéhoz, minden bajom van. De azt senki nem tekinti annak.:-) -
Marseille #1522 Te csak jogi aspektusból ismered a történelmet? Akkor már mindent értek. :)) A történelmet átfogóan kell szemlélni és értelmezni. Egy konzervatív beállítottságú ember máshogy értelmezi a történelmet mint pl egy liberális.
Számomra a konzervativizmus egy világszemlélet elsődlegesen és nem egy politikai ideológia.
1512-es hozzászólás miért nem igaz? "Fogadj meg egy jótanácsot, ha állitasz valamit, azt ne csak ugy tedd..." :))) -
#1521 Miért nem tudják az emberek azt elfogadni, hogy lehet valamit ok nélkül is csinálni. Arra nem gondolsz, hogy esetleg van, aki azért szív füvet, mert szereti? Lehet sokaknak ez az indok, nem az akaratgyengeség, stb.
"A Római jog nem éppen a liberális eszméjéről híres. A Római birodalom is akkor esett szét, amikor a liberális viselkedésnek teret engedtek. Ez egy jó példa. volt köszi. :)) "--barátom, te még kis elsős lehetsz, mert ha már lenne egy kis eszed a rómáshoz, nem irnál le ekkora hülyeséget. :-) Épp hogy a iustinianusi időben esett szét, amikor a jog mát egyet jelentett a vezető akaratával, és a iurisprudentia meg szünt működni.
Ja, és én még a bentham féle kezdeti utilitarizmusról beszéltem, de mindegy.
Konzervativizmus dogmatikája sem megy még, gondolom.
Az 1512-es számú hozzászólásod meg....ez nem igaz, helytelen dolgokat irsz. Fogadj meg egy jótanácsot, ha állitasz valamit, azt ne csak ugy tedd, mint a kinyilatkoztatás, hogy amit mondasz, az ugy van jol, hanem indokold is. Azt meg szerintem gyorsan vond vissza, hogy Termentor intellektuális képességei kezdenek leépülni, mert neki vannak itt a legértelmesebb hozzászólásai, tud érvelni, indokolni, aki mentálisan épül lefelé, az nem ilyen.
-
Marseille #1520 Ennek tényleg örülök.
Arra mondtam, hogy nem a csokitól lesz valaki cukorbeteg. Az egy hülyeség. -
The Termentor #1519 de az elobb mar mondtam hogy nem fuggok a futol, igy nincs mirol leszokni. -
The Termentor #1518 fel eve nem szivtam. de legszives fejtsd ki hogy ezt miert mondod!
mert en is mondhatom azt hogy egy primitiv goker vagy aki egy ven fasz kommunista iparosmunkas hulladek vagy aki csuklobol nyomja azt amit beleitatott a propaganda.
nehogy gondolkozzal!! art az egeszsegnek.
a csokit meg azert hasonlitom a marihuanahoz mert uolyan karos a cukor hosszutavon, rendszeresen mint a marihuana. -
Marseille #1517 Termentor szerintem sűrgősen szokjál le a füvezésről, mert már nagyon komolyan kezdi leépíteni a intellektuális képességedet. Ha gyorsan leszoksz akkor talán még visszafordíthatod a folyamatot. -
Marseille #1516 Ez nevetséges, hogy lehet a csokit a marihuanához hasonlítani.
-
The Termentor #1515 oppa egy kicsi ertehetetlen de ertitek a lenyeget ugye?
sokmindent be lehet mg helyettesiteni.
ez kicsit olyan hogy fikazod a leprast amikor neked kolerad van... -
The Termentor #1514 "Való igaz, egy-egy csoki megevesenek egészségi kockázata csekély, de a kockázatvállalásra amúgy is hajlamos fiatalok (es a gyoker, buta emberek akik felelossegteljes szulonek tartjak magukat) nem számolnak azzal hogy cukorbetegseg , és alakulhat ki - a tartós és rendszeres használat súlyosan hátrányos lehet egészségükre valamint a kesobbi eletuk hosszara s teljes ertekusegere. Egy hasonlattal élve: ha kihull egy-egy szegecs a repülő szárnyából, az eleinte nem befolyásolja a légiutazás biztonságát. De ha nem vesszük észre vagy nem törődünk vele, hogy már szegecsek tucatjai hiányoznak, akkor elöbb-utóbb leszakad a szárny és magunk is a mélybe zuhanhatunk."
Én ezért nem fogom hagyni hogy a gyerekem merget zabaljon ejjel nappal... -
#1513 honnan copyztad ?! -
Marseille #1512 "Való igaz, egy-egy szál "füves cigi" elszívásának egészségi kockázata csekély, de a kockázatvállalásra amúgy is hajlamos fiatalok nem számolnak azzal, hogy hosszú távon az átmenetinek látszó és rendszerint visszafordítható lelki és értelmi zavarok felhalmozódhatnak, és - függővé válás esetén - a tartós és rendszeres használat súlyosan hátrányos lehet egészségükre valamint tanulmányaikra illetve későbbi életpályájukra. Egy hasonlattal élve: ha kihull egy-egy szegecs a repülő szárnyából, az eleinte nem befolyásolja a légiutazás biztonságát. De ha nem vesszük észre vagy nem törődünk vele, hogy már szegecsek tucatjai hiányoznak, akkor elöbb-utóbb leszakad a szárny és magunk is a mélybe zuhanhatunk."
Én ezért nem legalizáltatnám soha a füvet...
-
The Termentor #1511 te milyen okbol nezel tvt? ha nezel.
te minek iszol? ha iszol.
te miert mesz el nyaralni? ha mesz.
te minek dugod meg a nodet? ha van.
minek rohogsz? ha rohogsz.
uuu te, hany ilyen kerdest lehetne feltenni. ha mindent okkal csinalna az ember akkor szart se erne az elet.
en egyszer felszalltam a legutolso vonatra ami mittudomen merre ment. azt tudtam hogy a kovetkezo vonat az reggel lesz es akkor lentmaradok a puszta kozepen valahol bp es szolnok kozott.
hogy miert? csak ugy. mert. csak. nincs ra indok.
ejjel, semmi kaja meg terero meg zene meg eloregyartott szorakozas nelkul setalgattam fel ala. es sokkal boldogabb voltam mint a diznilendben. ok nelkul.
ha valaki nem tud ilyet az nem egesz ember. orulni a letnek.
de ez kb annyira jon ide mint az utilitarizmus.
a "lelkileg gyenge ember" , ahogy te nevezed meg az akinek nincs mas tarsa aki vele van a nehezebb pillanataiban. olyan mint a dohanyos aki elsziv egy cigit. jobb lesz tole a lelke mert tarsat erez maga mellett. vagy mint az alkesz aki leguritja a feleset reggel mert ha nem akkor szar lesz a napja. az aki fuvet sziv mert nelkule em bir megmaradni az ugyanaz mint a dohanyos vagy az alkoholista. de ertsd meg hogy van aki neha elsziv egy cigit, vanki neha iszik, sot sokszor de csak mert jo szorakozas es van aki fuvet sziv szorakozasbol. nem lelki gyengesegbol es nem fuggosegbol.
te is biztosan fuggo vagy. csak kerdes hogy mitol? -
#1510 ITT A PONT ! -
Marseille #1509 Jó csak válaszoltam Criminal Law-nak. -
#1508 légyszi ne kezdj itt el politizálni!