45215
  • krezip
    nekem ilyen X800 GTO-m van, es tenyleg jol viszi a szimet. viszont a jovore gondolva (fsx, vista) nem biztos, hogy a legjobb valasztas. az 1600asnal mindenkeppen jobb, de erdemes korulnezni a 7600 GS/GT es az 1800as GTO kornyeken is - szerintem.
  • petrol
    Kétmagos proci témában és Intel vs AMD érdemes átolvasni ezt a cikket:
    http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1200
    Aki megteheti érdemes váltani Intel Pentiumról (AMD-ről) Intel Core-ra
  • alert
    9800-as elavult. Az X1600XT semmiképpen sem visszalépés, de nem vennék X1600XT-t. Akkor inkább X800 GTO. Jobbat hoz FS-ben szvsz. Hogy konkrétat mondjak kedden próbáltam AMD 3200+, 1 GB DDR, X800 GTO 256 megás kártyát és minden csúszka maxon, 1280x1024, 4xAA, 8xAF -ben Budapest 2004-ben terminálok előtt 25 FPS minimum és stabilan. 9800 Pro-val 15-17 :) X1600XT-t ugyan nem próbáltam, de elméletben szerintem az X800 GTO 256MB jobb az FS-hez. Már csak azért is mert az FS textúrázás terén gyenge. X1600XT-ben Vertex shader 5, X800 GTO-ban 6 db. Pipeline és textúrázók száma: X1600XT: 12, 4. X800 GTO: 12, 12. stb stb stb. Elméletben jobbnak kell hogy legyen FS-hez az X800 GTO, és árban ugyanannyiért megkapod! 34k bruttó körül. Ettől függetlenül azért nem ártana valahol megnézni X1600XT-vel az FS-t.
  • bjoee
    Olyan nincs csak távoli foto az épületekröl azok meg kis méretüek:(
  • Air
    Szoval jobb ha maradok az egymagos prociknal.
    Akkor azt hiszem AM2-es lesz, annak ellenere, hogy most meg joval a DDR400 alatti teljesitmenyt nyujt DDR533 es DDR667 eseten, csak DDR800-nal erik el a DDR400-as teljesitmenyt.
    Es VGA-ra mit tudtok mondani?? Egy R9800Pro-hoz kepest az X1600XT nem visszalepes?? A 9800-asnak 256bites memoria busza van, az X1600-as szerianak ha jol tudom csak 128bites, igaz magasabb frekvencian (GDDR3).
  • alert
    Lehetőleg az épületek oldalaira merőlegesen, digitális :) minnél jobb minőség annál jobb.
  • alert
    Nem feltétlen szopás, mert ha pl online játszol akkor sok más is fut. Vegyük az ivao-t. Fut az ivap, fut a teamspeak, fut mondjuk egy voice changer a jobb hatás kedvéért, tegyük hozzá még mondjuk a vas-fmc-t vagy más külső addon progit. Csapjuk még hozzá az ivae-t vagy a servinfo-t. Már nem is olyan felesleges az a dual core :)
  • krezip
    tegyunk hozza annyit, hogy manualisan lehet allitani, hogy melyik program melyiket hasznalja (feladatkezeloben)

igy, ha fs mellett futtatsz AS-t, vagy mast, akkor szepen kezzel be lehet allitgatni, hogy ne azonos virtualis processzort hasznaljanak (HT eseteben) es igy a futas egy arnyalattal stabilabb lesz

legalabbis nekem igy van

persze kicsit macera a dolog, hogy minden inditaskor ezt el kell jatszani vele, mert a beallitasokat nem jegyzi meg :(

viszont az fsx-re azt mondjak, hogy a vistara fog epulni, es a vistara meg azt mondjak, hogy tamogatni fogjak a legujabb trendeket. nekem ez azt jelenti, hogy tamogatja tobbmagos processzorokat. aztan lehet, hogy a microsoftnak nem ezt jelenti. meg az is lehet, hogy en siklottam el a dolgok allasa felett...
  • exTrem
    Sziasztok! Uton vagyok Balirol haza. Most Szingapur Chabgi reptererol irok mert van ingyen net :). Meg ot orat varnunk kell a beszallasig :D.De holnap 14:50 kor Budapest Ferihegy 2A KL3203 megerkezunk. Jo hosszu ut osszesen 26 ora a sok varakozassal. Udv mindenkinek legkozelebb majd otthonrol irok :D
  • bjoee
    :)Nem tudok angolul igy hiába olvasgatnám(ez elég nagy baj nekem).És milyen foto kellene?
  • w77d
    Ha ezt előbb tudtam volna Most vettem egy dual-core AMD-t hogy az majd sokkal jobb lessz. Ezt a szopást!
  • alert
    Még nincs. De valószínűleg az FSX sem fogja támogatni. Egyébként jól látod a dolgokat. A HT-t nem használják ki a játékok, az AMD meg nem is ismeri ugyebár ezért szvsz az AMD előnyben van az pentiummal szemben mert az intel kénytelen a pentiumot turbózni ahogy tudja, eddig meg HT-re épített. Az amd-ben nem is volt és mégis gyors. A 2 magos AMD-t szintén nem használják ki a gamek. A 2 mag arra jó, ha több progi is fut párhuzamosan. Tehát ha pl ha 2 magos AMD-d van és fut az FS de közben megnyitsz egy photoshopot vagy franc tudja mit akár renderelő progit vagy 4-5 másik progit, az FS teljesítménye nem fog esni tehát az FPS megmarad. Ez 1 maggal egyelőre lehetetlen. De ha csak az FS fut, akkor egyáltalán nem hajtja meg jobban egy dual-core-os proci mint egy egymagos. Kb ennyit ér játékoknál a dual-core.
  • Air
    Egy kis hardver kerdes.
    Ugy olvastam az egyik oldal tesztjeben, hogy jatekok nem kepesek kihasznalni a P4-es procik HT-jet es a PentiumD-k masodik magjat. Ha ez igaz, akkor a kozeljovoben tervezett gepbovitesemnel kieshetnek az intel procik (pentiumD) es a 2 magos AMD-k is (ezek marcsak aruknal fogva is), nem??
    Ezek alapjan az amd uj AM2-es foglalatu egymagos procijai, vagy az egy magos prescott-ok kozul kellene valasztanom.
    Szoval ti mit javasoltok?? Van-e arrol info, hogy az FS-X esetleg tamogatni fogja-e a tobbmagos procikat?
  • alert
    B727 VIDEÓ kérésre
  • alert
    Pedig nem nehéz ha letöltöd és elolvasgatod az SDK-t, részletes tutorial van hozzá. Nyíregyházán nincs sok objektum, ha szerzel fotókat szívesen összedobom neked azt a pár épületet fél óra alatt :)
  • bjoee
    Azért köszi Alert ,hogy megnézted :)Fél éve kezdtem a készitését mert nem találtam megfelelöt.De nem tudok épületet modelezni stb,amit találtam a neten azokat használtam fel.
  • alert
    Nincsen más link de holnap, ha lesz időm esetleg feltöltöm valami tárhelyre.
  • alert
    A billentyűzet működik attól függetlenül, hogy az IVAP panel látható-e vagy sem. Hacsak nem arra érted, amikor IVAP panel van kijelölve. Ha az FS-en belül is az IVAP ablak aktív, akkor szerintem nem működnek a bill-en az alapértelmezett FS funkciók mivel az ivap van kijelölve, nála van a control. Kattints valamelyik műszerre vagy csak simán az FS ablakba, hogy visszakapja az aktív állapotot az FS ablaka. Utána elvileg működnie kell a bill-nek. Ha nem, akkor ott valami hiba lesz. Én pont fordítva szoktam ezzel szívni online :-) az FS ablak aktív és elkezdek valamit írni ivap chat ablakba, de nem kattintottam bele. Ekkor persze nem oda ír hanem végrehajta az FS bill funkciókat. Általában leállítom a hajtóművet vagy ilyesmi :))) közben veszem észre, hogy chat-be nem írt semmit.
  • alert
    Jópofa de mi értelme van "no real" repteret csinálni? :D szerintem az ilyen ma már senkit sem érdekel. Főleg online. Ennyi erővel megtanulsz egy kicsit többet a dologról és csinálhatsz ha nem is a legprofibb, de "real" repteret :)
  • bohochal77
    ctrl+f9 és elbujik/előjön az IVAP
  • Mozes
    Ne egyszerre nyomd a három gombot. A shif+p egyszerre és egy-két másodpercre rá az 1-est vagy a 2-est.
  • Csirke4
    shift+p az a pushback de hogy lehet vele fordulni?:O
    mert amit a néni mond a videóban a shift+p+1 vagy 2 -re a panel ugrik föl. Egyszer sikerült kanyarodnom csak nem tudom hogy csináltam xD
  • ColdFire
    vagy mi az az ivap? xD
    az a 2d-s? :D
  • ColdFire
    vagy shift-w?
  • ColdFire
    ctrl-w?
  • Mozes
    Tudja valaki, hogy az IVAO online repülésnél az IVAP panelt hogyan lehet egy gombnyomásra előhozni vagy eltüntetni, anélkül, hogy az ALT-al a felső menübe mennék, megszakítva ezzel a repülést. Egyébként neketek sem működik a billentyűzet amikor az IVAP panel kint van?
  • Mozes
    Köszi TheEagle, tényleg minden térkép megtalálható ott.
  • bjoee
    Scenery probálok csinálni Nyiregyházi reptéröl :)Ennyit sikerült csinálni eddig.

http://rapidshare.de/files/26310644/LHNYScenery.rar.html
  • mcsaba
    Sziasztok, most láttam hogy Nyiri csinált egy B727 videót, próbáltam lezsedni de ezt irja ki: Sorry, the file you requested is not available.
    ha valaki tudna egy müködő linket ahonnan le lehet tölteni kérem irja meg, nagyon érdekel, előre is köszönöm.
  • ColdFire
    én azt se tudom hogy kell haszálni :D
  • bjoee
    AFCAD szerkesztöben lehet e vékonyabb taxiut vonalat huzni?Mert nekem csak egyforma vastagságut huz:(
  • Speedbreaker
  • ColdFire
    OFF
    hát a logo :S :D
    Inkább vmi repcsis jobb lenne;)
    ON
  • TheEagle
    Hi!

Az AIP-ből megtudhatsz mindent:
    http://www.hungarocontrol.hu/ais/publications/aeronautical/
  • Mozes
    Tud valaki nekem linkeket mondani ahonnan jó minőségű ferihegy térképeket lehet letölteni? Taxi útvonalak, ILS megközelítés, stb.
  • Speedbreaker
    Jóhhogy meg :P (kösz hogy támogattál ) na ne offoljunk
  • ColdFire
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1153088609 :D
  • Speedbreaker
    nemértem
  • ColdFire
    visszaengedtek? XD
  • Speedbreaker