45215
  • Mozes
    Az nem baj, ha a Vienna scenery-nél gépigényesebb lesz, de azért remélem a Frankfurt-nál nem sokkal:)Egyébként már akartam is kérdezni, hogy magát Budapestet is újra "rajzoltátok" vagy "csak" Ferihegyet?
  • alert
    Leginkább a textúrákon múlik. Próbáld ki, hogy kitörlöd a textúra mappát az egyik scenery-ből és máris nem fog akadni :) Másrészt sok máson is múlik. PL az új Ferihegy gépigényesebb lesz mint a Vienna, mert 2x akkora helyet foglal és sokkal több épület van. Nameg igaz részletesebbre is csináljuk. Sajnos a fekvése méginkább befolyásolja, bármelyik pályán szállsz le, mindkét terminál látszódik. Az Amsterdam annyira nagy, és annyi ground polygont és vonalat kellett hozzá használni, valamint annyira sok és nagy épület van, hogy az minden gépen akadni fog. Na az ilyen kaliberű repterekhez jön jól a gyors, 512 MB-os videókártya. Persze azt is számold bele, hogyha AI trafficot használsz Amsterdamban, ott kegyetlen sok repcsi lesz. A mozgó járművek nem okoznak lényeges FPS esést.
  • Mozes
    Nagyon sokat szenvedtem már én is a FPS-el és az az érdekes, hogy még mindíg vannak olyan fizetős repterek, mint például az scloud9 féle Amsterdam, ami még mindíg leterheli a gépet. Az én tapasztalataim szerint az Aerosoft cuccai és a Budapest scenery a leg FPS barátabb kiegészítő. Emellett pedig nagyon szépek is. A Mega Airport Frankfurt teljes részletességgel My Traffic 2006 gépekkel sem megy soha 20 alá, pedig ott minden reptéri jármű mozog, sőt még az autópályan is mozognak az autók. Ugyan ez a helyzet a Mega Airport Vienna-val. Én nem nagyon értek hozzá, de szerintem nagyon sok múlhat azon, hogy miként van az adott scenery megírva.
  • alert
    Nem érdemes. Ennél jobban már nem hajtja meg semmi az FS-t, max a 130 ezer forintos nVidia 7900 GTX 512 MB-al, de az se hozna sokkal jobb eredményt. Majd akkor lesz érdemes neked vásárolni, ha kijön az FSX és a directx 10-es kártyák.
  • Mozes
    P4 3,6 GHZ, 2GB RAM, RADEON X800XT 256MB memóriával. A videokártya szerintem nem tökéletes választás, talán már vannak ennél jobbak is az FS-hez, de amikor vettem pár hónapja akkor még nem volt.
  • alert
    Ha nem tudsz sok pénzt áldozni egy videókártyára, akkor X600 vagy X700. A radeon sorozatból már véletlenül se vegyél semmit.
  • alert
    Egyiket se. Elavult, régiek. Semmi értelme ma már ilyet venni. Inkább egy jobbra célszerő gyűjteni. Ha FS-ezni is akarsz vele, akkor főleg semmi értelme próbálkozni komolyan mondom. 9800PRO-val néha alig van 15 FPS-em, erről ennyit.
  • zAkkEr
    na majd valahogy megoldom ezt a format C:-t
    Amúgy tényleg a leggépigényesebbek a szimulátor játékok mert ahoz hogy élethű legyen kell egy nagyonjó gép....amúgy most szeretnék majd venni egy új videókártyát és nem tudom hogy ATI 9600PRO-t vagy síma ATI 9800-as v ideókártyát vegyek...sztetek melyik a jobb?
  • Speedbreaker
    De mivel nem tud, így megy FPS-ezni
  • alert
    Köszi Mozes, ez szép eredmény :) az új scenery-vel se lesz különösebb gondod. Le tudnád írni mégegyszer, hogy milyen konfigod van? köszi!
  • alert
    Te viccelsz? :) egy szimulátor a leggépigényesebb program. Nekem AMD 2700+ -al, 1 GB memóriával és Radeon 9800 PRO-val nem hoz többet 15 FPS-nél egy igényesebb géppel és egy szép sceneryvel. Igényes repcsi önmagába undorító grafikával 18 FPS még csak-csak. 20 FPS feletti eredményről egy szép reptérnél és gépnél 3 GHZ, 1 GB memória és új, minimum 256 megás pl ATI X800 videókártya alatt ne is álmodj. Ez nem first person shooter játék. Tök más az engine, tök más a grafika, ez GPU igényes program. A sima alap játékban persze sokkal több FPS-ed lesz mint 20, de az ronda, igénytelen, irreális, a repülők arodinamikája csapnivaló és a repülők műszerezettsége nevetséges. Egy 8 éves elvezeti, ha tud angolul.
  • Speedbreaker
    Nem, vagy te béna :) Amúgy telepítés közbe mindent leír hogy mit csinálj :D Hát ha szenvedni akarsz a dolgokkal akkor te tod, bár én ebbe nem akarok beleszólni :P
  • zAkkEr
    a francokat akkor mindent letöröl...én meg nemvagyok gépzseni így nem tom visszacsinálni ami volt ott azaz alapvető dolgokat se...ilyen béna vok..:)
  • Speedbreaker
    Format C:. De komolyan :S
  • zAkkEr
    az hogy? arra kiváncsi lennék :) amúgy meg a gépemen a régi időkbe sok szart rátöltöttem és azóta hiába takarítom a soksz sz@rt a gépemről nem akar gyorsulni...elég lassan tölt....ez lehet a gond
  • Speedbreaker
    HEee??????? ilyen géppel 50 fps???? :S Ez kamu. Biztos nekem. nekem 3x szarabb gépem van, és CS-ben 90-100 fps :S
  • ColdFire
    omfg
  • zAkkEr
    :)csak eszembe jutott
  • ColdFire
    cs meg fs...
    hmmm, érdekes lesz :D
  • zAkkEr
    huh ez tényleg? mert én cs-zek is és abban 20 fps....
    nekem kb 50 körül mozog cs be és az a normal :)
    egy ATI 9600 2,4 GHZ 512 MB RAM azzal már elkéne érnie ezt az fps szintet (20)nem?
  • Mozes
    szerintem 18-20 között teljesen jó, de azért az optimális az 22 fölött van. Nekem van, hogy lemegy 20-21-re, de még akkor sem kezd el szaggatni.
  • zAkkEr
    hello.mennyi az az fps amivel élvezhetően lehet játszani? holnapra meglessz a game :)
  • Mozes
    Megnéztem a FPS-t ahogy kérted a "régi" Budapest 2003 sceneryben a 42 kapunál állva PMDG737-el:
    Minden max. 1280x1024x32, 2xAA, árnyékok bekapcsolva: legrosszabb 22 FPS
    Minden max. 1280x1024x32, 2xAA, árnyékok kikapcsolva: legrosszabb 26 FPS
    PMDG737 virtual cookpit 42-es kapu: legrosszabb a 2B terminal felé nézve 16-22 FPS között ingadozik. Kell még máshol is megnéznem?
  • Mozes
    Nagyon profi, már nagyon várom az új Ferihegyet, bár szerintem még a "régi" is megállja a helyét bármelyik fizetős külföldi cucc között.
  • alert
    Minek? Úgysem fizetnek érte :) Komolyra fordítva majd lesz...
  • ColdFire
    magyaroknak magyar honlapot! :D
  • alert
    Ez az új LHBP scenery oldal. Néhány héten belül www.lhbpscenery.com
  • bjoee
    Ja ..azt kellene tesztelni ,hogy szaggat e, meg nem hiányzik textura valami épületröl,tárgyrol.(a keritésröl tudok annak nincs texturája)
  • bjoee
    Hello,tesztelné valaki nekem akinek jo gépe van?Még mindig a nyiregyi reptér :),Köszi elöre is.
    http://rapidshare.de/files/27324309/bj_scenery_LHNY3ver.rar.html
  • Mozes
    Akkor minden stimmel:-)) Köszi, hogy megnézted.
  • alert
    0-179 fok páratlan, tehát észak is páratlan. 180-359 páros, tehát dél is páros.
  • Mozes
    Szerintem én is a legfrissebből néztem, de akkor most északra felé páratlan, vagy páros magasságokban kell repülni?
  • alert
    Hmm most néztem utána a kézikönyvben, Te melyikre gondoltál? A legújabb IVAO pilóta kézikönyven jól van írva.
  • alert
    0-179 fokig páratlanon, 180-359 fokig páros lábon, szerintem is így van. Kösz az infót, jelzem a készítőknek, legalábbis hogy nézzenek utána :)
  • Mozes
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem, amit remélem Péter te majd meg fogysz tudni válaszolni. A NEODD és a SWEVEN-el kapcsolatban szerintem (nem biztos) valami hibásan jelent meg az IVAO kézikönyvében. Azt írja, hogy a páratlan magasságokban kelet felé lehet repülni, illetve dél felé is páratlan magasságokban lehet repülni. Szerintem dél felé pont hogy a páros magasságokban, a nyugati irányhoz hasonlóan. Nincs itt valami elírás, mivel éppen azért North East Odd a megnevezése, mert észek és kelet felé páratlan magasságokban lehet repülni. Lehet, hogy én tudom rosszul, de azért inkább rákérdezek mielőtt rossz magasságokban repülnék.

• alert
    Az is sokszor le volt már írva, hogy honnan lehet letölteni, ha nem akarod megvenni, de ez már nem warez topic. Aki nem tudja megoldani magának az csináljon amit akar, de ne közösben :) Szvsz énsem venném meg most, mivel nemsokára megjelenik a következő verzió...
  • zAkkEr
    na 6000+2000 azaz 8000 azaz több zsebpénz kell
  • ColdFire
  • ColdFire
    nem tudom, de ez télleg 2002? full 2004...
  • Speedbreaker
    Boltban 6000, de tőlem megveheted 5999-től, szal szerintem jobban megérné ha tőlem vennéd meg