45215
  • Supersix
    Jóhogy!A legjobb fejség a kötelék repülés!Imádom!CSak az a baj hogy ma este utazom el és csak jövő hónapban leszek újra gép előtt :(
  • Matth3w
    Köszönöm , és bocsi csak ezek szerint elkerülte a figyelmem:)
  • alert
    Volt már párszor. Photoshop-al lehet. A DXTBmp vagy a Microsoft-os ImageTool kell még hozzá, hogy DXT formátumból BMP-re alakítsd a textúrákat (amit tud olvasni a photoshop), majd ha végeztél vissza. Sok-sok tutorialt lehet találni a neten ezzel kapcsolatban, ha komolyabban érdekel a dolog.
  • ColdFire
    boeing 777 kötelék majd? XD
  • Matth3w
    Sziasztok
    Lehet , hogy volt már róla szó de nekem ezek szerint elkerülte a figyelmemet az , hogy hogyan lehet saját festést készíteni a gépekre?! Ha volna vmi profi progi akkor 1 nevet jó lenne ha mondanátok, vagy ez paint és Photoshop -al lehet?
    és bocsi ha már volt
    előre is köszi
  • Supersix
    Oké köszönöm a felvilágosítást mindenkinek!Remélem akkor hamarosan találkozunk oda fent egy körre!
  • ColdFire
    ajánlom hogy gyere a blueskyba ha még nem vagy olyan "profi" fóniába, meg az egész repülés témába. (pl. Boeing vor to voros autopilótásrepülés?:)
    Van benne helikopteres részleg, van air force rész, és van ilyen utvonalas rész is benne.
    Jah és ott vagyok én is.... XD
    Ott megtanulhatsz sokmindent, sok pilóta van, aki igazábol is az, vagy köze van a repüléshez.

Nah The End :)
  • alert
    Hehe :) amcsi nem sok repül az ivao-n. A legtöbb európai és több száz magyar is van. Minden hétfő online day és mostanában nagyon sokszor van irányítás itthon is minden nap. Ha Eu-ban repülsz ivao-n nem csak egy-két magyarral fogsz találkozni az biztos :) Több hazai "team" is van, mostmár 4 magyar virtuális légitársaság (ami most eszembe jut), mint említettem rengeteg magyar pilótával.
  • ColdFire
    BlueSky
  • ColdFire
    "Itt Bravo Lima Bravo, felszállást megkezdem a 13L kifutón, irányom Sármellék, viszlát Ferihegy!"
  • Supersix
    köszi a segítséget screenshot ügyben!Az online mókával kapcsolatban tisztában vagyok mert szoktam Fs 2004-el repülni a világ számos elvetemült pilótáival éppen ezért érdeklőttem hogy jó lenne már magyar hangokat is hallani a rádióban nem csak amcsit!:)Ha esetleg lenne hazai team!
  • ColdFire
    repmóka, jó lenne egyfolytába :D
    Amikor főnökék nincsenek fennt akkor probálunk egy kicsit vadulni mig29el :D
  • alert
    Lehet. Ott a printscreen gomb a billentyűzeteden aztán betöltöd egy rajzprogramba :D vagy van hozzá screenshot modul is, ha töltesz le.. esetleg feltehetsz bármilyen képlopó programot.

Több ezren repülnek online de ez nem úgy megy, hogy repmókázunk egyet :) központi szerverek vannak, erre csatlakozik mindenki és a valóság pontos szimulálásával történik a dolog. Valós légiirányítás, valós navigáció, valós szabályok, igazi angol fónia, igazi eljárások, igazi repülés ismeret. "Ódákat" kell olvasni a szabályokról stb stb, elég sok leírást megtalálsz magyarul is erről pl az IVAO magyar oldalán.
  • ColdFire
    persze hogy lehet, a program neve fraps, de a beszerzéséről nem nyilatkozom:)
  • samhun
    :) ok
  • Supersix
    Sziasztok!Lehet ebben a szimulátorban valahogyan screenshotokat csinálni?És szoktunk mi magyarok on-line repülni ezzel a géjmmel, ha igen akkor szivesen csatlakoznék egy jó repmókára valakikhez?!
  • alert
    Valószínűleg senki nem tud róla semmit vagy senkinek nincs ilyen. Attól hogy még 3x beírod és én törölhetem állandóan, senki nem fog venni egyet azért hogy kipróbálja és elmondja a véleményét neked.
  • samhun
    Kössz.
    A trust GM2500-rol kaphatok valakitöl választ? Annyira komoly joy nem kell nekem, csak azt akarom, hogy a minősége milyen.
  • Air
    PMDG-n van es mukodik is. Az overhead panelen, kozepen, lent 2 forgokapcsolo Wiper felirattal. 3 vagy 4 allasu.
  • samhun
    Az ablektörölőt egy boeingen, hogyan lehet bekapcsolni? lehet hülye kérdés, mert lehet nincs is olyan :)
    [#6535]
  • alert
    Ezt én is mondtam. Csak akkor vezet a srác, ha nem értesz hozzá :)
  • krezip
    annyit azért hozzátennék, hogy ha titkolod el, hogy képben van szimulátorügyileg, akkor általában te csinálhatsz mindent. és amióta bevezették az extra pénzt, azóta nincsen akkora tömeg sem a szimben, ezért a 20 perces limit is lazább lett.
  • samhun
    Mi a véleményetek a trust GM2500-as joy-ról? Érdemes megvenni 6ezer ft körül?
    Ha nem, akkor 8-10-11ezer ft-ért ti mit vennétek? Mert most elég szar joy-om van...
  • alert
    Pedig vannak nálam sokmindenben okosabbak ebben a fórumban is csak csöndesek :D Jó géped van. Komplex repcsivel sem megy 20 alá az FPS? Úgy értem PMDG 737 vagy PIC 737 vagy PSS 777 vagy Level-D 767, stb géppel sem? És pl a Budapest Scenery-ben érdekelne a terminálok előtt belső és külső valamint virtual cockpit nézetben egyaránt ha megnéznéd. Köszi!
  • Mozes
    Úgy tűnik működik a dolog, nagyon szépen köszönöm a segítséget, őszintén szólva még soha nem találkoztam olyas valakivel aki ennyire értene az FS-hez, mint te. A 4x-es élelmosás nem nagyon vette le a FPS-t. Nekem minden maximumon van az FS-ben és így sem megy soha 20 alá az FPS, pedig a MYTraffic elég sok repülőt rányomat egy-két sceneryre. P4 3,6 GB procim van, 2 GB RAM és az X800 XT ATI kártya. Már nagyon várom a Ferihegy sceneryt, a képek alapján megint a legjobb lesz a piacon.
  • alert
    Azt hiszem kezdem érteni. Te nem arra gondolsz hogy a tárgyak, utak, stb szélei recések és "villognak"? Ez az élsimítás hiánya nem FS probléma :-) ez teljesen normális. Minden játékban benne van csak nem olyan feltűnő a rövid terek és a részletes kidolgozás miatt. FS-ben ez láthatóvá válik a nagy távolság és a néha felületes kidolgozás miatt. Ez ellen tehetsz ha a videókártya driver beállításaiban beállítod az Anti-Aliasing-ot (élsimítás), mondjuk 4x-esre és a játékben 1024x768 felbontás felett játszol. A gond, hogy ezerszer több grafikus processzorídőt használ, tehát bizonyos esetekben vesztesz az FPS-ből elég rendesen. Próbáld ki, hogy neked mennyire felel meg.
  • Mozes
    Bocs, nem a privatra, hanem a e-mail címedre, amire a Malév textúrákat is küldtem.
  • alert
    Privát üzibe? Linket? nem kaptam semmit.
  • Mozes
    Küldtem a privat-ra képet.
  • alert
    Ezt nem igazán értem. Esetleg egy screenshot vagy egy rövid nagyfelbontású videó?
  • Mozes
    RADEON X800 XT. Visszaállítottam az "show opening screen"-t 0-ra és így most a PSS320 egér kurzorja már nem villog. Visszaraktam 400-ról 40-re, de még így is furcsa, hogy Spot view-ban a messzi vonalak (pl. kifutó pálya) picit mozognak jobbra-balra. Ha fix nézeten vagyok, akkor minden stabil. Ezzel lehet valamit kezdeni?
  • alert
    Érdekes. Milyen kártyáról beszélünk? 256 megás kártyának lazán el kell bírnia a 400-as beállítást. Ha visszaállítod akkor jó minden?
  • Mozes
    256Mbyte memóriája van. Az az érdekes, hogy a távoli textúrák villognak legjobban, ráadásul az átállítás óta a PSS320 egér kurzorja is elkezdett villogni, pedig már egyszer patch-eltem a panelt.
  • alert
    Nincs elég textúra memóriája a videókártyádnak vagy nem elég gyors. Hány MB-os? Csökkentsd a számot addig, amíg nem villognak. A változás egyébként annyiban nyilvánul meg, hogy gyorsabban tölti be a textúrákat, de ez is kártyafüggő és memória mennyiségfüggő.
  • Mozes
    Köszi, igazad volt, sikerült egy másik FS9.cfg fájl átírogatnom:-)) Most átírtam 400-ra az TEXTURE_BANDWIDTH_MULT, erre elkezdtek vibrálni a textúráim. Ilyenkor mi a teendő?
  • sajoati
    köszönöm a részletes ismertetőt! a legjobban az tetszik, hogy FS-re van kötve a sim. :)

• alert
    1000 forint 20 perc plusz végig kell nézni egy oktatófilmet. 20 percnél többet nem lehetsz bent. Nincs másodpilóta, azaz Te vagy az. A kapitány székben egy pilóta vagy az éppen aktuális szimulátor üzemeltető ül. A 20 perces repülésed annyiból áll, hogy a pálya elején kezdesz Ferihegyen és teszel egy iskolakört. Ha nem értesz hozzá, akkor a szarvat fogod és minden mást az üzemeltető srác csinál. Maga szimulátor csak egy cockpit, nincs hidraulika, tehát erővisszahatások nem érzékelhetők. Köré panoráma nézetben egy homorú falra néhány projector vetíti a képet, persze közelsem olyan szép, mintha monitoron néznéd és sajnos az átmenet is látszik a projectorok színei között. Bár ha azt veszed ez szimulátor és itt nem a látvány a lényeg. Az egész sim az FS-re van kötve (2004) és a Budapest 2004 scenery van telepítve. 6db számítógép működteti hálózatba kötve. A sim-ben lévő minden műszer működik.
  • alert
    Azt el tudom mondani, hogy mi az oka a villogásnak, de inkább hagyjuk :) scenery hiba. Keresgélj, hátha kiadtak hozzá patch-et. Milyen videókártyád van? Sajnos az FS-t inkább nVidia kártyára írják, nekem is oda kell figyelnem rendesen. Millió dolog van, ami nVidia kártyán jónak látszik, de ATI kártyával csúnyán néz ki, ha a designer nem volt körültekintő. Ilyen az általad említett talaj villogás is. Ha nVidia-d van, akkor szimplan rossz lehet a scenery, vagy nem flatten (sík) a terület. Esetleg ez a flatten fájl hiányzik.
  • alert
    Ez elég érdekes, biztos hogy jó fájlban írtad át? Néhány kiegészítő csinál ott pár másolatot az fs9.cfg-ről.
  • Mozes
    Szerintetek az mitől lehet, hogy a just flight world airports 2-ben egy két reptéren villog a talaj textúrája?