45215
  • alert
    Autós pedállal az a gond, hogy nem repülős. A repülős döntve fékez, tolva a földön fordít, a levegőben pedig oldalkormány. E-bay-en és hasonló siteokon 45-50 ezerét lehet komplett CH szettet rendelni (szarv, pedal) szállítással együtt ha jót fogsz ki, amíg ha online shopból rendeled akár 80-110 ezret is elkérnek érte.
  • Falconer
    Akkor már vennék bizományiban bagóért egy kormányt pedállal, valami régi gémportosat, és azt beraknám.
    Most is olyanom van, csak azt egy haver adta selejtezéskor. Gondoltam erre tökéletes.
  • Falconer
    144
  • Speedbreaker
    Ez milyen gép? Tu?
  • bjoee
    MIkor lesz forgalom egy modositott repteren?AFCAD szerkesztöben kell esetleg valamit modositani?De nem programra gondoltam hanem a default forgalom elinduljon.
  • bjoee
    Zavarkodom megint a képeimel :)
  • Falconer
    Jo az az égbolt azért (ez még a régi 9600Pro-mmal készült)
  • alert
    Úgyérted ha van időm? :) változó. 737 classic, 737NG, fokker70, most rákattantam az airbus-ra. Szeretem a régebbi típusokat is. Nagy géppel nem szoktam, mert egy jobb scenery-vel online már szaggat (7-8 FPS) és azt utálom. Azt tervezem veszek valami jó gépet az elkövetkezendő hetekben mert már nagyon unom, hogy minden jobb photoreal scenery vagy komplex gép szaggat.
  • Mozes
    Köszi. Te milyen gépen szoktál repülni?
  • alert
    Nem tudom, airbust én is csak tanulgatom. Délután vagy estefelé tudok beszélni egy airbus-os sráccal vagy pilcsivel, majd megkérdezem.
  • Mozes
    Én is RNAV szerint szoktam repülni, legalább is mostanában. A PSS Airbus Pro simulátorral repülök, de előfordul hogy az FMC nem a soron következő RNAV pontra lép át, hanem az azt követőre és ilyenkor kihagy egy RNAV ponot, amit természetesen ugyan úgy beprogramoztam a gépbe. Ez szerinted mitől lehet?
  • alert
    Elszúrtam a linket a tananyagokhoz, ez a jó.
  • alert
    Szia! Nem működik, mert küzdenek a szerver életéért. Ideiglenesen a tananyagokat innen töltheted le, a térképeket pedig a Hungarocontrol oldaláról. Fónia szempontjából viszont inkább a VATSIM-es leírást használd a vacchun-ról, az összeszedettebb, jobb. Online valóban RNAV szerint repülnek, mert a valóságban is úgy repülnek. VOR-VOR szerint általában csak a kisgépek közlekednek, de sokszor ezek is VFR szerint, a VOR csak segítség. Az RNAV sokkal pontosabb, mivel az FMC irányít. Megközelítési vagy indulási eljárások azonban nem mindenhol RNAV útvonalak, így a valóságban a pilcsik néha kézzel repülik le. Ilyenkor VOR, NDB és stb adók segítségével tájékozódnak természetesen. Amikor elérik a TMA kilépőpontot (vagy még előtte) benyomják az LNAV-ot és az FMC repül RNAV szerint.
  • ColdFire
    én vor to vorozok
  • Mozes
    Péter, megnéznéd, hogy neked működik-e a letöltés az IVAO Magyarország oldaláról, mert nekem változatlanul nem sikerül. Állandóan visszaugrik a cannot find server. Látom, hogy az IVAO-n a legtöbben RNAV-ban repülnek és nem VOR-VOR-ban. Az RNAV pontosabb navigáció, mint a VOR to VOR?
  • exTrem
    Ha jól emlékszem kozak csinált egy hasonlót, de az sokkal jobban nézett ki.
  • perko
    AVSI=AVSIM
  • perko
    Nem azért tettem be mert fikázni akartam, így jelent meg az AVSI-en.

"A Poor Man's Foot Pedals"

Nekem tetszik, de szvsz hamar letörne a joy ha egy kicsit keményebben odalépnél.
  • Willenbrock
    Mókás szerkezet de nagyon ötletes.
  • Nyiri
    Ha mukodik akkor nem mindegy? Nem nezegetni kell :P
  • perko
    Szegény ember pedálja.

Az AVSIM-en találtam ma este.
  • Papirzacsi
    Hagy mutassak egy idézetet:
    "A szimulátorokról már akkor negatív véleményt mondanak mikor még nem is látták."
    Jó mi? Ismerős?

Ajánlom ,hogy legközelebb nyisd ki a szemed amkior PFezel, és figyelj a dolgokra. Máris nem lesz olyan szép. A pfnél tájról meg nincs is nagyon értelme beszélni, mert a mapok 80%-át általában víz borítja...
    De jó példa az FB balatonja. A balaton alakját kivéve semmi köze a valósághoz. Olyan vastag folyók folynak bele a balcsiba, mint a duna,ráadásul hol van ennek a mapnak a mérete az FS méreteihez képest? A PF repülőiről minden elmondható, csak a részletesség nem. Időjárásról szintúgy. És még folytathatnám a felsorolást. Szóval akkor miről is van szó? Úgylátom eléggé újhús vagy errefele, mert ők szoktak igy berobbanni, és jönni az éppen aktuális kedvencükkel, hogy az a király, a többi az szar...
  • alert
    Nincs magyar nyelvű kézikönyv és nem is lesz. Van egy-két próbálkozás, ami az abszolút kezdőknek elmagyaráz egy-két dolgot, de alapvetően angolul van minden. Mondjuk ha megszerzed valahonnan a kézikönyveket, amiből a valódi pilóták is tanulnak, akkor azzal már el tudsz navigálni egy cessna-t a játékban is. A jumbo-hoz szerezd meg a valódi 747 operation manualt, ami olyan 1000 oldalt kóstál, és akkor már azt is el tudod vezetni :) persze a kiegészítőkhöz mellékelnek rövidebb és közérthetőbb leírásokat, de sokszor azok se állnak meg egy-két száz oldal alatt. Magyar nyelven nincs elég anyag ahhoz, hogy tudj egy géppel repülni, persze ez nem a felszállok, megpörgetem és valahol majd leszállok dolgot jelenti. A magyar nyelvű anyag akkor elég, ha van már máshonnan némi ismereted.
  • Willenbrock
    Jól van bocs.Nem tudtam hogy hogy is épül fel ez a szim.Már látom hogy komoly lehet meg hogy lehet javítani sokat a grafikán is.
  • Willenbrock
    Ja így már értem.Biztos érdekes lehet pl.egy Jumboval repülni.Van magyar nyelvű kézikönyv is?Azért én maradok a régi kis fürge vadászgépeknél.Azért a Storm of Wart tudom ajánlani,szerintem nézzétek majd meg milyen lesz az.Én már nagyon várom.
  • alert
    Nem alsóbb gépeken gyengébb a grafikája, hanem alapból ilyen. Kiegészítőket kell megvásárolni vagy letölteni hozzá, hogy bizonyos országok, repterek, területek úgy nézzenek ki, mint a képeken. Az egész világ sosem lesz olyan. A pacific és egyéb harci simeknek azért szép a grafikája, mert egy-egy harcszínteret modelleznek adott grafikával. Az FS több tízezer repteret tartalmaz és az egész világot magában foglalja. Képtelenség az egészet szépre kidolgozni. Azért választotta az MS ezt a technikát, miszerint a default grafika gagyi, de bárki csinálhat hozzá fizetős vagy ingyenes fotorealisztikus kiegészítőket, ami lehet egy reptér, egy terület vagy egy repülőgép. Ha a legszebb kiegészítőket akarod szép grafikán járatni, akkor viszont kegyetlen atomerőmű kell, hogy sose menjen 20 alá az FPS. Megjegyzem 18 FPS itt már játszható kategória. Az alatt tényleg zavaró. Tehát FS esetén 300 ezer forintos konfigtól se kell mindenhol 25-30-nál több FPS-re számítani.
  • ColdFire
    majd 1/3 vszd.-hez csatlakozz!!!! ;)
  • Thanatos
    tudtommal nem kieg lessz
  • bjoee
    Ez saját készitésü reptér :)Nem várhato ell,hogy gyári kinézete legyen meg nincs is kész.De nem is fog olyan szép lenni, de akkor is én csináltam .
  • Willenbrock
    Nem vagyok egyik században sem mert még nincs netem otthon.Kicsit unalmas is már AI pilóták ellen menni,de nemsokára lesz net és akkor rendet vágok az ellentáborban.
  • Willenbrock
    Szerencsére ez egy egészen új szimulátor lesz,nem kieg.Itt az sg-n is van fóruma igaz csak 19 hozzászólással,de van pár kép meg egy kis vid egy JU-88 kabinjának grafikai modelljéről.Még a vasúti pálya kavicságya meg a mozdonyok is igen részletesen lesznek kidolgozva,ahogy minden földi objektum.Sajnos még csak pár képet mutattak belőle,de Novemberre ígérik a szimet.Ugyanaz a cég csinálja mint az IL-2-t.
  • ColdFire
    BoB kieg lesz?
    remélem nem...

Te il2nél vagy vmilyen században?:)
  • Willenbrock
    Na az ilyesmi grafikára gondoltam mikor kritizáltam.
  • Willenbrock
    Na jól van na azért nem kell mingyárt így lerohanni.Most már látom hogy milyen valójában a szim grafikája.Az alsóbb képeken sokkal gyengébbnek látszott.Milyen gépigénye van a legjobb felbontásnak?Amúgy-természetesen-messze áll tőlem a korlátoltság,magam is szimulátorokkal repülök.(IL-2,Pacific Fighters)Azért voltam kritikus mert a Microsoft kiadott egy harci Flight Simulatort is és az nagyon de nagyon gyenge lett-főleg a korábban említett remekművekkel összevetve.
    Egyébként ha a Pacific Fighterset korlátolt szimulációnak találjátok akkor van egy jó hírem:Novemberben jön a Storm of War:Battle of Britain ami azon túl hogy harci szim teljesen valósághű fizikával és irányítással rendelkezik majd.Állítólag a motorindítás és minden egyéb irányítás részletesen modellezett.Ezen túl a grafikája csúcsminőségű lesz.Szóval harci szimulátorban is létezik komoly szimuláció.
  • Thanatos
    thx :)
  • ColdFire
    le se merem tölteni :D
  • perko
  • Papirzacsi
    Megascenery Southern California
  • Thanatos
    hm, ucso kép melyik scenery? nem néz ki rosszúl :)
  • ColdFire
    tyű milyen tájak :D