45215
  • Papirzacsi
    Magyarázhatod neki. A paradicsom szemével, és a borsónyi agyával már az első betűnél elakad.
  • Papirzacsi
    A korlátoltságod az határtalan...
  • alert
    A Pacific Fighter egy korlátolt harci sim amiben egy-két helyen öldökölhetsz. Ez polgári repülőszimulátor. Ha értenél hozzá és kipróbáltad volna vagy láttad volna a mostani scenery-ket és repülőket, akkor nem mondanál ekkora baromságokat. Rendkívül részletes domborzat és textúrafelbontásra is képes, csak kell hozzá megfelelő számítógép. Tud még valós műhold fotók alapján tájat modellezni stb. A nemsokára megjelenő FSX pedig mindent überel 10cm/pixel felbontással (mesh & texture). Arról nem is beszélve, hogy itt nem a grafika van első helyen, hanem a valós légiközlekedés és aerodinamika szimulálása. Ezt egyébként rajtad kívül a hozzá nem értők nevezik játéknak, minden real pilóta, légiirányító és az fs megszállottai szimulátornak hívják. Ez egy szimulátor aerodinamikával és mindennel, ami a polgári repszimmel kapcsolatos és az egész világot magában foglalja. De talán nézd meg ezeket a képeket róla, hamár a látványt helyezed előtérbe:

• Nyiri
    Bolcsebb maradtal volna a kussolsz :)
  • bjoee
    Azért mert valakik mindig csinálnak a játékhoz valamit amitöl te késztetést érzel arra ,hogy ujra megtanuld a repülöt vezetni és biztonságosan üzemeltetni.
  • Willenbrock
    Ez marha gyenge játék.A grafika kb.5 éve elavult.A domborzat az égbolt csapnivaló silány.És még ezt pontozzák 9-esre miközben a Pacific Fighter 6,3-at kap?Hogy lehet ez?
  • bjoee
    Már kezd valami reptér kinézete lenni:)
  • Speedbreaker
    Köszi ;)
  • alert
    Lecserélik a szervert. Holnapra működni fog. A térképek letölthetők a hungarocontrol oldaláról is egy ingyenes regisztráció után.
  • abelino
    V9.1, ha fenn van a hivatalos patch, (help/about ablakban megjelenő verziószám),
    V9.0, ha nincs fenn.

• Mozes
    Péter! Azt meg tudod mondani, hogy miért nem tudok letölteni semmilyen térképet az IVAO magyar oldaláról? Mindíg kiírja, hogy "cannot find server". Ha a jobb gombbal save target as parancsot adok, akkor is ugyan ez a helyzet.
  • ColdFire
    hát nemigazán:)
  • Mozes
    Jöttök ma a magyar online day-re az IVAO-ra?
  • ColdFire
    9.1?
  • ColdFire
    és azok közül melyik?:)
  • abelino
    #6605-re válasz:
    IBirdSoft Online
    A download szekcióban az IBNETPLAYER fog neked kelleni.
  • Mozes
    Egy picit hagy szóljak én is hozzá ehhez a témához: én is elolvastam a szóban forgó írásokat és nekem nagyon sokat segített megérteni egy-két lényeges dolgot. Azt azért le kell szögezni, hogy az FS nem tartozik a legegyszerűbb programok közé, sőt mivel teljes mértékben a valódiságra törekszik nagyon sok dolog 100%-ban megfelel a valós életnek. Lehet mindent fikázni, de önszorgalom nélkül ezt a játékot nem lehet profi szintre elsajátítani. Több helyen utánna kell olvasni dolgokat, sőt a repülésről nagyon sok hasznos szakkönyv is létezik, ezeket is ajánlatos elolvasni.
  • alert
    Fel tudom fogni és azok is fel tudják fogni, akik még dolgoztak rajta :) nem ez a gond. Amikor készültek, kb egy, de max 2 hétvége alatt lett szinte percek alatt összedobva az összes, mert akkor tájban annyian sírtak, hogy semmit se tudnak még angolul se, hogy az már fáj. Az tény, hogy ordító hibákkal van tele, az is tény, hogy teljesen rendszertelen, de a kezdőknek valamit ér. Kb 40-45 mail-t kaptam anno akik megköszönték, hogy vannak ezek a tutorial-ok, mert ebből megértették és felfogták a dolgokat. A számlálókat pedig azért helyeztem el, hogy lássam kb hány embert érdekel. Hát eléggé felpörögtek. Viszont egy darab levelet nem kaptam, miszerint valakinek olyan problémája lett volna, hogy nem érti. Innentől kezdve nem tudok mit mondani, trehány, szar és összecsapott munka, de sokaknak segít. Sajnos időhány miatt se nekem, se a profibbaknak nincs ideje összehozni használhatóbbat, pedig ezt is többször megírtam, ha valaki csinál jobbat vagy más témában csinál bármit, ami FS-el kapcsolatos, kiteszem az oldalra vagy lecserélem egy ottlévőre. Egyetlen jelentkező sem akadt.. no comment. Mindenhol időhiány vagy lustaság van. Mondták már azt is, hogy szart meg minek készíteni... :) valóban van benne valami, de már akkor se érdekelt volna a dolog hogy ki mennyire szarozza, ha 1 embernek segít. Nem is számítottam rá, hogy százak megnézik.
  • samhun
    Hello. Nekem nem szaggat, olyan mint az FS default.
  • Speedbreaker
    ha neked azon szaggat le se töltöm :)
  • bjoee
    http://rapidshare.de/files/26727924/bj_scenery_LHNY2ver.rar.html
  • bjoee
    Hello,valaki tesztelné nyiregyházi scenery-met .Javitotam rajta egy kicsit de elkezdett szaggatni(1.7 celeron 1giga ram).Elöre is köszi.
  • Clidey
    Egyéb értelmes hozzászólás?
  • exTrem
  • Papirzacsi
    Jó, akkor ő nem oktat. Majd én. Úgy szar ahogy van... elolvastam mindegyiket, és tematikátlan , összevisszaság, tévedésekkel és hülyeségekkel megspékelve. Fél éve ugattam, de lehet több ,hogy ne írjatok már olyan baromságokat, hogy állítható függőleges vezérsík. Azóta is bennevan...
    Azt pedig szintén nem győzöm hangoztatni, hogy alapokat nem 737-tel kéne oktatni, könyebb, érthetőbb egy lassú géppel elsajátítani mindezt, ahol a kezdőnek van ideje átgondolni mit miért kell úgy csinálni, de ezt pont a "hozzáértők" nem képesek felfogni, és gyártják az ilyen hülye tutorialokat...
  • Falconer
    Amiota megjelent. Csak nem ilyen szinten, hanem repkedtem össze vissza vizuális navigációval, mintha egy autó lenne :)
    És éppen azért írtam, mert ehhez még abszolut kezdö vagyok, és elvileg az irás is az ilyeneknek van (alapfok). Szoval tudom, hogy mit tud megérteni elsö olvasásra belöle egy kezdö. Egyébként csak egy két mondatot kéne beiktatni szerintem, nem átirni az egészet.
    És nem vagyok lusta elolvasni, minden mondatát átolvastam vagy háromszor, meg lépésröl lépésre végigcsináltam. Ezek után csak a tapasztalatomat irtam le, nem akadékoskodni akartam.
  • Speedbreaker

#6605 ?
  • exTrem
    Mióta "játszol" ? Egyáltalán nem zavaros csak te vagy szerintem lusta elolvasni. Nem tudom hogy mita fs-ezel de az írásodból ítélve nem rég kezdhetted. Ha így van akkor meg ne oktass hogy javítani kéne. Az úgy jó ahogy van minden érthető. Csak picit érteni kéne a repüléshez, no meg tanulni sokat, mert van mit. Máskor gondold át mit írsz le.
  • Falconer
    "Navigáció a Flight Simulator 2004-ben"
    Ezt a FAQban ki írta? Mert eléggé zavaros, hogy mit kell nekünk beállitani repülés közben, és mit csinál az autpilota magátol. Már sikerült rájönnöm, de szerintem ezen javitani kéne.

• mcsaba
    Sziasztok, köszi a videót alert, olvasgattam a http://fs2004faq.uw.hu/ on lévő segítséget ami jó csak még mindig sok dolgot nem értek, az oldal alján azt irja "több is lesz..." ez mikorra várható, valaki nem tud esetleg valami repülőgéppekkel kapcsolatos magyar e-könyvet, sajnos az angol help-ből nem sokat értek ezért keresek nagyon valami részletesebb magyar leirást, mondták már azt is hogy online próbálkozzak mert ott sokat tanulhatok de szerintem még az alapokat is alig tudom másrész nincs saját netem ezért sem megoldható, ha tudtok bármijen magyar leirásokat, esetleg valaki tudna egy rendes pilótáknak szóló könyvet bescannelni (gondolom a magyar pilótáknak magyaul van), bármijen letölhető magyarnyelvü segítségnek örülnék, lehetőleg az alapoktól.
    üdv. Csaba
  • Falconer
    Na megvan.
  • Falconer
    Ennyi erövel le is irhattad volna
  • Speedbreaker
    Most lehet hülyeséget fogok kérdezni, de multiplayerben nem lehet megoldani, hogy a füsteffectet átadja? Egyik muviban láttam, hogy ott rendesen volt füst mindegyik géptnél
  • alert
    Szia Falconer! Ez valóban egy elég idegesítő hiba, de javítható. Kb 3x benne van már a topicban, hogy mitől van és hogyan lehet megcsinálni. Üdv, P
  • Falconer
    Hi srácok. Erre tudtok valami megoldást? Minden gépnek ilyen a kondenzcsíkja :(

• bjoee

Erre az torz négyszög textura lecserélésére gondoltam :)
  • bjoee
    köszi
  • alert
    Többféle módon lehetséges. Első dolog, hogy legyen meg hozzá az összes szezonális textúra plusz egy éjszakai, mármint amire ki akarod cserélni az eredetit. Nem csak téli nyári textúrát használ az FS. Tavasz, nyár, ősz, tél, éjszakai. Mind különböző. Mindegyiket meg kell csinálnod. Ha megvan, akkor használhatsz mesh-re phototexture-t, vagy csinálhatsz gmax-ben ground polygont, ez esetben szükség van még egy-két progira apróbb korrigálásokhoz nameg egy jegyzettömbre hogy átírd a forráskódot egy-két helyen. Mesh-hez nem értek, gmax-os dologban tudok segíteni. Van még egy harmadik lehetőség is a Landclass, ezzel átvariálhatod a tájat, de csak a standard texture-ket használhatod. A scenery.org -on nézz két progikért.
  • bjoee
    Scenery készitésel kapcsolatos kérdést tennék fel.

A reptér alatt lévö talaj texturát ki lehet cserélni ujra?Persze ugy ,hogy szezonális legyen téli nyári.És milyen program kell hozzá?
  • alert
    Ha az FSX is szempont akkor egyáltalán nem érdemes gondolkozni :) jelenleg nincs olyan kártya forgalomban, ami támogatja majd a DirectX 10-et. Szóval ha mindenképpen most akar valaki olyan kártyát venni, amin igaz nem DX 10-es effektekkel, de valószínűleg szépen elfut az FSX is mindenféle új scenery-vel, akkor nVidia 7900 GT 256 MB vagy Radeon X1800XT 256 MB alatt nem gondolkoznék.