45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#6477 A modell repül, a díszt pedig makettnek hívják :) Nem sok esélyed van Malév matricát szerezni. Anno lehetett kapni 767-hez és 737-800-hoz egy külföldi oldalon 5 EUR-ért, de amikor én kerestem már akkor sem volt. 737-hez pedig kifejezetten gusztustalan volt. A legegyszerűbb, hogyha megtervezed és kinyomtatod magadnak a maketthez mellékelt matrica méretei alapján, a nagyobb részeket pedig lefested maszkolással. A malév festés elég egyszerű gyakorlatilag festheted az egészet, az ajtókat és részleteket pedig felhasználhatod az eredeti matricáról. Nem egy nagy ördöngősség, kicsit pepecselni kell vele. -
#6476 ó, köszi. akkor ezért nem ment. majd megnézem otthon, mert az elején beállítottam a sebességet, csak ezek szerint akkor rossz helyen.
és akkor még egy OFF kérdés:
lehet kapni mindenféle, ilyen-olyan repülőgépmodelleket. (nem távirányítós, akármi, hanem sima modell, amit, ha elkészül, kirak az ember az asztalra, polcra.)
vmilyen B737-hez vajon lehet MALÉV matrica-szettet szerezni? (gondolom fictional MALEV-B747 szettre esély sincs. :) ) -
Mozes #6475 OK.OK. Azért nem kell leharapni a fejem, csak gondoltam hátha valaki tudja a megodást, ezért van ez a fórum, de sorry, hogy kérdeztem. -
#6474 MINT MÁR EGYSZER VÁLASZOLTAK EZ EGY BUG! NEM TUDJUK A MEGOLDÁST! -
#6473 VNAV esetén az FMC-be kell programozni a sebességeket is. Ha VNAV ON akkor az MCP-n nem tudsz sebességet állítani. -
Mozes #6472 Tényleg nem tudja senki, hogy mit lehet csinálni, hogy 0% toloerőnél ne mozogjon a gépem a földön? Valami megoldás csak van rá, ráadásul a PSS Aurbus és a PMDG 737-nél is észlelhető ez a jelenség.
-
#6471 á, hát igen, ismerkedem vele, legalább egyszer szeretnék mindent automatán megcsinálni, és bevallom őszintén, rábíztam magam a gépre, nem volt térképem, vagyis eltévedtem rendesen. :)
VNAV + LNAV -ot is használtam, és valószínűleg akkor az altitude-ot nem vettem le az autopilot-on.
mondjuk ami még nem sikerült, az sebesség FMC általi gépi irányításra bízása, pl. elindult FL280-ra a gép, és ha rajta múlik, STALL lett volna.
pedig az autopilot sebességállítóját mintha nem tudtam volna bekapcsolni ha VNAV on volt. (?) -
#6470 Emelkedés/ereszkedés... szóval emelkedés maximális toloerővel tartja a beállított sebességet, ugy hogy emeli a gép orrát.. Ereszkedésnél alapjáraton járó hajtóművekkel.. Csak nem tudom, hogy boeingen a VNAV, csinálja-e ezt... Airbus pl. az útvonal pontjaihoz rendel magasságokat, de nem mindig pontosan vannak meghatározva, pl.: +6000, szóval 6000 láb felett lesz, azt tudja, vagy mi beirhatjuk 6000 és csak akkor fog pontosan addig emelkedni... Amugy még arra talán jó, hogy ha az irányito azt kéri, hogy egy pontnál egy bizonyos magasságot érj el, akkor beprogramozod, és ugy ereszkedsz/emelkedsz. -
#6469 Nem. Ha pl transition-t repülsz a pályáig, akkor beállítható a dolog és jól működik :) én személy szerint nem szeretem. -
#6468 Ezt nem igazán értem. De nem csak emelkedésre jó. -
#6467 Hmmm ... szóval én eléggé ismerkedésszinten foglalkozom az FS-el, várom a FSX-et már (Majd ahhoz vásárolgatok :) ) ... De amíg otthon vagyok addig OK a Learning Center ...
De munkahelyemen nem játszhatom ... viszont ha egy pdf-et olvasgatok szabadidőmben az nem tűnik fel senkinek ... (Még a netért is ölnek ... bár megoldom :) ) Emiatt keresgélek ilyesmit ... a FAQ-ot nézegetem mellette persze :)
Azért köszi! -
#6466 De akkor mire jó? Mert ugye 737-747-el gondolom nem szokás irányítás nélkül repülni? -
#6465 Nem tudom, hogy ez hogy van Boeingen, de ez a funkció nem csak a megadott ponthoz rendelt magasságra való emelkedésre jó, mert ha nincs ilyen hozzárendelt érték, akkor a gazdaságossági érték alapján emelkedik... Ha boeingen máshogy működik, akkor sorry ;) -
#6464 Szia!
Csak mivel azt írod, hogy ismerkedsz az fmc-vel kérdezem, hogy az ereszkedési fázis előtt a magassági automata állítóját letekerted e az aktuális süllyedési mgasság alá? Mert ha nem akkor ez a baj. Ebben a pillanatban a vnav gomb ki is alszik. Ilyenkor alá kell tekerni és visszakapcsolni a vnav-ot. A star-t a dep/arr részből éred el, ott tudsz sidet,start választani. -
#6463 Úgy emlékszem a VNAV funkcióra nem tértem ki a leírásban. Ez egy külön opció én nem használom és nem is tudom most fejből, mert sosem használtam. Ha az emelkedést és süllyedést is a gép végzi akkor sok értelmét nem látom a dolognak. Már csak azért sem, mert az online légiirányító úgyis más magasságokat ad, mint amit az FMC-be programozol. Akkor meg már elég a FMC LNAV és a robotpilóta altitude selector. -
#6462 szia,
egy sokkal hozzaertobb biztos ad relevansabb valaszt is, de en az alabbi doksikat olvasgatom, amik ugyan nem az FS9-rol szolnak, csak epp mindennel, amivel talalkozom benne: :)
PMDG 737/747 repulok doksija:
PMDG docs
(en csak a 737-tel probalkozom, a 747-hez meg kicsi vagyok :) )
Illetve az online repulessel ismerkedeshez asszem itt:
http://www.ivao.aero/hu
van doksi (pilota + atc)
Viszont lenne nekem is egy kerdesem: tegnapelott este Pragaba akartam menni, FMC-vel ismerkedek, hala az alert-fele FS2k4faq-nak + PMDG doksinsak. Csak epp vmit nem allitottam be, mert Pragahoz kozeledve nagyon nem akart ereszkedni a gep, szoval vajon mit nem allitottam be?
Elvileg volt kivalasztva STAR, vhol az approach-ot kellett volna / kene beallitanom. De az APP page-en nem nagyon tudtam. :(
-
#6461 Magában az FS-ben van benne a learning center. Abban benne van minden, ami az FS-hez kell. Utána pedig ha olyan géppel is akarsz repülni, aminek a kezelése hasonlít is a valóságra :) akkor megveszed a kiegészítőt neten keresztül és mellékelnek hozzá 1-2 száz oldalas leírást az FS-en felül :) -
#6460 Üdv Mindenkinek!
FS-nek van valami komolyabb User Manualja? pdf doksi vagy hasonló érdekelne ...
Olvasgatni amíg melózok ... Mert keresgettem ugyan a guglin, de főleg csak checklist manualokat találok hozzá :(
Tudtok egy linket vagy egy site-ot, ahol találok ilyet? (Angol is jó, gondolom magyar úgysincsen ...) -
#6459 Nem mindegyik gépnél van. Ez sajnos bug. Legalábbis nekem eddig senki sem tudott választ adni. -
Mozes #6458 A parking brake sem segít. Nem azzal van a gond, valami más lehet, csak nem tudok rájönni, hogy mi. -
Szabi1991 #6457 huzd be a kéziféket :P -
Mozes #6456 Sziasztok!
Tudja véletlenül valaki, hogy miért van az, hogy a gépem 0% tolóerő esetén is nagyon lassan kúszik előre, amikor egy kapunál állok például? Mit lehet tenni, hogy ez megszűnjön, mert nagyon zavaró?
Köszi,
Péter -
matya00007 #6455 Lehet (:
-
#6454 lehet tüzijátékot:-) -
matya00007 #6453 Hali! Repülj Augusztus 20.-án este 21.00-tol akkor is látsz valamit (: -
#6452 JoÓ, nem rossz! -
#6451 Nice! Várom a fájlokat e-mail-ben :) -
#6450 wow -
Este küldöm az egészet egyben, mert már nem tudom mi az ami nálad van és mi az ami nincs... :) -
#6448 Nem rossz :) nekem tetszik -
#6447 Easter egg by Kozma :) az évnek csak ennek a napján látható. -
#6446 Persze. Föntről is látszik a különbség ha jellegzetes domborzat felett repülsz, hogy nem az a lesimított vacak default FS táj van alattad. Leszállás és felszállás közben meg pláne. Ajánlom még a Ground Environment Pro-t, ami kompletten lecseréli az összes default ground textúrát és újjá varázsolja a tájat. -
#6445 Sziasztok!
Fs-ben, Budapesten, van most egy dinoszarurusz... Nah ez mitől lehet? :-D Szálltam le, és megláttam, hogy ott áll a Dunában... Egy bazi nagy dínó.... -
hefi #6444 A vélemyényeteket kérem:
Szerintetek mesh-eket érdemes felrakni annak, aki FL300 fölött repül általában?
Tudom egy két reptérnek kell bizonyos mesh file, mert az alatt fejlesztették ki, de most úgy általában érdekelne. -
#6443 Sziasztok!
Nah az lenne a helyzet, hogy a leszálló és taxi fények mindenhonnan láthatóak, kivéve a 2D cockpitból! Ez esetleg valamilyen grafikai beállítástol függ, vagy egyéb hiba? Tegnap még működött, ma meg már nem, és nem állítottam azóta a grafikán.
Előre is köszi
DK -
Barni056 #6442 Jó nyaralást/pihenést! -
#6441 köszi! azért kérdeztem a világbetöltősdit, mert annyi addon, miafene van, hogy csodálom, miért nem készített még valaki egy ilyen célhardvert.
vagy pontosabban fogalmazva: egy olyan spec. pc-t, amire ez preinstalled érkezik, mondjuk a core file-ok, oprdsz ramdrive-on (pl. vmi flash memórián), az addonok vmi cool háttértáron, stb.
flight-box. :)
-
#6440 Na most akkor egy jó ideig nem leszek mert utazunk Balira nyaralni. 22 óra út :) 2 átszállás. Budapest-Schiphol(Amszterdam), Schipol-Singapore, Singapore-Bali. Vissza 26 óra lesz. Mindenkinek addig kívánok repülésben gazdag és kellemes nyarat. Az útról talán majd pár képet feltudok tölteni a szállodában mert ha lesz net. Üdv Bende -
Marksz #6439 :D
-
Air #6438 Az FS atc-je nem sokat er. Ha offline repulsz probald ki a RadarContact-ot, vagy repulj online. Utvonalat FsNavigatorral tervezz. Abbol tudod exportalni az FS-be es az FMC-be is. Igy mind a ket helyen ugyanaz az utvonal lesz. De a belso ATC ettol fuggetlenul a vegen meg vektoralni fog, mert az eljarasokat nem ismeri.
Az AIRAC-t neked kell frissitened, a PMDG sajat maga nem tolti le a legfrissebb adatbazist. De Pozsonyt ismernie kell.
Olyan hardvert szerintem meg nem gyartottak ami az FS-nek eleg lenne. Bar ez az elvarasaidtol fugg.
Ha nem arrafele repulsz akkor az addon sceneryket nem is tolti be, ha jol tudom. Nem tartja mindig a memoriaban az egesz vilagot. Az hogy csak Finnorszagot szedted le es birja, nem jelent semmit. Egy eleg komplex repteri scenery is siman kinyomhatja a hardver-eroforrasokat.