45215
  • alert
    NAV1 rádión betekered a pálya frekijét amit a Map-on meg tudsz nézni.
  • Nyiri
    Sima default gepen NAV/GPS kapcsolot NAV-ba majd a freki beallitasa utan (NAV1 radio) es APP gomb. Ha a FD bekapcsolva van akkor mutatja hogy hogy kellene menni.
  • thomka
    Hali lenne egy kérdésem.
    Amikor mondjuk Bécsből Pestre repülők leszálás közben hogyan tudom bekapcsolni azt a fungciót hogy valamelyik műszer mutassa a sikló pályát?
    Köszi előre is a segítséget...
  • frecc
    Emberek! Faq: MI AZ AZ AFCAD? MI KÖZE VAN AZ ALAP SCENERY-HEZ, AMIT A REPTÉRHEZ TÖLTÖK LE?
  • hefi
    reggelj
  • Csirke4
    És hogyan szedjem le? :)
  • intruder2
    Nos. Tudom hogy szemét, tírpák dolog, de valaki nem küldene nekem egy FSNavigator regisztrációs számot? Tudom elég nagy kérés, de esetleg valaki. A címem: [email protected]
  • intruder2
    jó hely. egész jó repcsikkel, még az én FS 98-amhoz is :D. Csak sajna a Tomcat-eket nem engedi FS 98-hoz free letölteni :(((.
  • alert
    A Flight Simulator 2004 mappájában van benne. Most néztem meg. (USA Megascenery)
  • eyecandy
    Csirke! Az alább említett WANADOO oldalról letölthető a Wilco A380 (de nem egy nagy szám az se)
  • eyecandy
    Hát én kétszer is végigpörgettem és nem akadtam rá. A Sea
    Plane Adventures ott van, nem egyí nagy szám
  • cenobite
    Aki esetleg egy sms-t hajlandó áldozni, annak érdemes meglátogatni a wanadoo.atw.hu oldalt, ahol le lehet tölteni az USA Megascenery New York-ot. 2 cd-s. A "szekció1"-ben van.

WANADOO
  • alert
    Nincsenek járművek a reptereken. Túl nagy falat volt az MS-nek. 1-2 fizetős scenery-ben vannak ilyen funkciók, hogy képes néhány reptéri jármű odajönni hozzád stb, de ez ritka mint a fehér holló. Az már egyre gyakoribb, hogy pakolgatnak szintén általában csak fizetős scenerykbe mozgó járműveket, amik csak egy előre leprogramozott útvonalon egyszer-egyszer elhaladnak. Mondanom sem kell, hogy a teljesítményt erősen rontja.
  • alert
    Nincs benne, csak a helye.
  • frecc
    Emberek! A repterekhez tartozó egyéb járművek (nem repülők) - autók, buszok, csomagszállítók, stb a reptér sceneryhez tartoznak vagy a traffichoz? Csak azért mert hiába van akkor trafficom mint állat, sehol egy darab négykerekű járgány a reptereken.
  • Air
    Sracok!
    Nem talalom a Lago-fele Budapest 2004 sceneryben a Hungaroringet! Elkepzelheto hogy kimaradt, vagy en vagyok a bena??
  • sza.sa
    Hali!

Én innen sok cuccot letöltöttem már: (van jó is, meg rossz is...)

http://www.simviation.com/

• alert
    Majd átrendezem azt a faq oldalt, csinálok még leírásokat és összeszedek jópár dolgot ahogy időm engedi, hogy legyen kiindulópontjuk a kezdőknek. Most csináltam egy FMC leírást magyarul hátha valakinek jól jön (már elolvastam egy tucat leírást hozzá nemrég még nem nagyon ment :))). Nem tartalmaz azonban mindent részletesen és a hibákért/elírásokért sorry. FMC HUN
  • alert
    Keress a faq-ban említett tömérdek ingyenes letöltő oldalon. Szerintem van ingyenes A380-is bár elképzelésem sincs milyen lehet, mivel még a fizetős A380-ak olyan mértékben rosszak hogy az már gáz.
  • Csirke4
    Tud valaki Airbus A380-at? (ingyenest)
  • alert
    cső. Nincs. Illetve csak fizetős de az fantasztikus. www.megascenery.com
  • vki
    Csá!

Kellene nekem egy részletes Scenery Californiáról, ha lehetséges.
  • Cormac
    lefelé :)
  • Cormac
    Örök hála...már jön is fefele...végre. :)
  • hefi
    Mi az a YAW DAMPER????
  • eyecandy
    Alert, esetleg bevehetnéd a FAQ-ba, hogy belső nézelődéshez az F1view ingyenesen letölthető innen
  • eyecandy
    Alert, nagggyon jó kis FAQ-ot dobtál össze, köszi
  • frecc
    Emberek! Szeretném kivágni a kukába a radeon 8500LE kártyámat. Felmerül a kérdés, hogy milyen legyen helyette, persze amivel király az FS. Egyik kolegám Geforce 6600GT-t ajánl, még a Radeon 9800XT helyett is. Azt mondja, ár/teljesítményben sokkal jobb (az árkategória max 40e HUF). Mi a véleményetek?
    Láttam, hogy a FAQ-ban található tesztek között nem szerepel a 6600-as, ezért is kérdezlek titeket, hátha tud valaki valami érdemlegeset mondani. Annyi hátránya van ennek a kártyának, hogy 128 megával van csak, de állítólag sokkal jobban járok vele mint a 9800XT-vel.
  • alert
    A simmarketen azt hiszem nem kell regelni. www.simmarket.com bal oldali listából kiválasztod a LAGO-t és ott lesz a Budapest Scenery. Kiválasztod és ott azt hiszem ad egy linket.
  • Cormac
    HALI!
    Nemtudna valaki egy közvetlen linket adni a budapest sceneryhez?
    Serial number nem kell, az van eredeti. köszi :)
    Regelni meg nem akarok a fejlesztők oldalán.
    THX.
  • ZOLEE22
    Sziasztok!
    Általában azért most már van a legtöbbnek virtual cockpi-je de az a letöltés mellet részletesen le van írva, hogy visual model-e vagy van benne vc is, ha meg nincs le írva, a gép readme-jében le van írva!

De most már hajlanak a vc felé a készítők egyébként vannak olyan fizetősek is amikben nincs vc! Leginkább az fs előző verzióira volt ez jellemző, amikor még a gépeknek nem volt vc-je ma már csak az ai gépeknek nincs vc-je
    Amiben nincs vc abba nem lehet utólag bele tenni mert ahhoz a gép mdl fájlát kéne meg nyitni amit csak a gép készítője tud megnyitni és szerkeszteni!

Ne terjesszetek ilyet, hogy a gépek 99% nak nincs belseje ez nem igaz vagy akkor az csak ai forgalom gépnek jó! Másrészről nincs rá mód, hogy szerkesszük, és külön letöltsünk hozzá vc-et!
    Harmad részt ott vannak a fizetősek azoknak mindnek van vc-je!
  • alert
    Általában a letölthető gépek 99%-a ilyen. Nagyon ritka aminek van belseje, de ez is benne van már a faq-ban. Általában csak szárny nézetet dolgoznak ki tehát "belső" nézetben ha hátrafordulsz ott a szárny. Azt hiszem csak active camerával tudsz odamenni és akkor szárny nézetben tudsz nézelődni jobbra vagy balra. 3D-s pilótafülke vagy az utastér szinte csak fizetős gépeknél van. Kivétel pl a Meljet 777, ez ingyenes.
  • Falconer
    Vannak olyan gépek az avsimon is aminek van "bele". Ha meg nincs, akkor ált. külön szokott hozzá lenni.
  • frecc
    Na itt egy újabb FAQ: Ti is találkozatok azzal, hogy az ingyenesen letöltött repülhető gépek belseje EGYÁLTALÁN nincs kidolgozva? Az avsim.com-ról, ill. a surclaro.com-ról töltöttem le kívül gyönyörűen kidolgozott gépeket, kb 40 mega volt egy gép. Örültem is, csak a belseje egyszerűen hiányzik. A cockpit view-n kívül sehol nem jeleníti meg a gép belét, mondhatni nincs is. A virtual cockpit view pl. csak a tájat mutatja körbe-körbe. Mér? Tudtok olyan ingyenes oldalt, ahol "adják a gépekhez a belét is"?
  • hefi
    Frecc:
    Próbáld ki Heathrow-ot valamelyik kaputól indulva mondjuk 19.00-kor.
    Szerintem az időponttól is függ, hogy mennyien vannak.
    Legalábbis nekem eddig úgy tűnt, hogy nappal (pesti idő szerint) kevesebben vannak.
  • alert
    Nekem is 15 megás. Nemtom mi lehet gond.
  • frecc
    Ja, a traffic030528 15 megás. Az ok? ez az egy file van ami a traficot irányítja?
  • frecc
    FORGALOM: Alert, igazad volt (részben), megkerestem traffic030528 nevű file-t, de érdekes módon .original volt a kiterjesztése. Nemtom mi írta át, lehet, hogy a 9.1-es patch vagy a fene tudja. Lényeg, hogy így van NÉMI forgalom, de nem sok. Pl. Frankfurt airporton 100%-os traffic density mellett van 5-6 gép elég elszórtan, egy valaki taxizik aztán kész. Sztem itt az lenne a normális hogy full tele legyen géppel az egész föld + állandóan szálljanak fel-le. Márha tényleg Frankfurtról meg 100%-ról van szó. Mi lehet a gebasz? Lehet, hogy vannak csak nem látszanak (videokártya)? Van a reptérnek olyan része ami tök szürke. Nekem az gyanús. Egyébként folyamatosan kommunikálnak a toronnyal, alig jutok szóhoz.
  • mathe
    köszi, akkor majd kipróbálom.
  • alert
    VATSIM-en, az jobb. Sajnos az FS-t nem játszák túl sokan főleg nem napközben. Általában este vannak többen, most hogy suli idő van főleg inkább hétvégenként. De azért este mindig vannak egy páran. Jópárszor van, hogy szinte egész Európa nagyobb repterein van irányítás és akár 500 gép repked. Szóval esténként 6 után próbálkozz inkább és hétvégenként délutántól, ha sokaságra vágysz. Vagy figyelni kell a különböző VACC portálokat, hogy mikor lesz controller vizsga, akkor általában gyűlik a nép, vagy hogy mikor lesz nagyob esemény. Ált havonta, kéthavonta van 1-2 nagyobb esemény egy kijelölt reptéren és akkor ott rengetegen vannak. Ekkor persze ösztönözve van egy csomó ember tehát a környező országok is ált. bekapcsolódnak és akkor aztán lehet multizni :))