45215
  • ZOLEE22
  • cenobite
    Mit szólnátok, ha felülre tennénk egy bannert és egy FAQ listát, hogy aki most ismerkedik a játékkal, annak könnyebb legyen tájékozódni?
    A bannert megcsináltam, a FAQ-t esetleg megírhatja valaki, aki profi a játékban.

Ez jó lesz esetleg?
  • alert
    Igen jópár oldal van felsorolva néhány hozzászólással lejjebb és mégtöbb mégvisszább úgyhogy ne legyél lusta mert így lesz tele szeméttel a topic . Utasokat pedig nem lehet szállítani úgy hogy látnád hogy beülnek stb ez csak szimuláció. Az utasokkal teli gépet tudod szimulálni az üzemanyag és súly beállításokkal.
  • hefi
    ja és regisztrálni is kell....
  • Falconer
    File libraryban vannak a dolgok.
  • punkers
    ezen az oldalon nem nagyon tudok tájékozódni
  • Falconer
    avsim.com
  • punkers
    Ja és hogy termiket hogy lehet bele vinni mert alapból nincs benne.NAgyon szeretem a vitorlázórepülést
  • punkers
    Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok e 1 olyan oldalt ahonnan repcsiket tudok berakni a játékba.Amugy hogy kell embereket szállitani a játékban utasszállitóval
  • alert
    Egyébként a taxizásról annyit, hogy a chart kb addig kell amíg megállapítod, hogy az állóhelyedről hogyan jutsz el az első megadott taxiútra vagy merre indulj. Utána már elég a tábla, ha nem egyértelmű, akkor meg ott a chart.
  • alert
    Én chartok alapján taxizom már amikor nem ismerem eléggé a repteret plusz figyelem a táblákat a taxiút mellett. Nos igen ezeket csak akkor látod jól ha nagyobb felbontásban van a monitor, akkor távolabbról is látszanak. Én 1280*1024-ben játszom. Egyébként a játék gyorsabb, ha abban a felbontásban és színmélységben játszol, amiben a windows van. Egyébként még a View beállításnál panel nézetben érdemes a zoom-ot levenni 1.00-ról 0.75-re vagy 0.8-ra, mert ekkor nagyobb teret látsz be jobbra és balra valamint így reálisabb a sebességérzet is. Szakkifejezések na igen.. keress rá google-vel vagy erre való a fóum. pl ez :)
  • alert
    Igen sajnos vannak ilyen hibák. A realism menüben kapcsold ki az ütközésfigyelést csak ezt a megoldást tudom.
  • hefi
    Nekem azóta van bajom az ingyenes scenerykkel, hogy letöltöttem a bécsi repteret, fel is raktam, le is raktam a boeingemet az egyik gate-hez, és amikor külső nézetre kapcsolok akkor CRASHED....
    és ezt nem 10 másodpercenként csinálja, hanem mindig amikor kívülről megnézném a gépet. Hogy mi lehet az a plusz kikötés, amit vizsgál olyankor...
  • Falconer
    Az az átesés amikor megszűnik a felhajtóerő
  • frecc
    Kösz a helpet. Akkor egy egyszerűbb kérdés: te mi alapján taxizol? Chartokat töltögetsz le (ingyenes avagy fizetős oldalról), figyeled a jeleket (amiket általában akkor lehet elolvasni amikor odagurultam aztán mehetek vissza), vagy progrsszív taxi? Egyébként az oktató rész tényleg nagyon jó, csak kicsit tömény az elején ez a sok szakkifejezés. (pl: a stall-t a mai napig nem tudom hogy micsoda).
  • alert
    Ha az alap dolgok már megvannak pl a ruczi.tripod.com-ról, amit írtam és nem tudsz angolul, akkor azt javaslom tedd fel itt további kérdéseidet vagy keress rá ebben a topicban hátha válaszoltak már rá valamikor. Ja és itt is van 1-2 leírás néhány dologról a fórumban: FSHungary
  • alert
    Az az igazság, hogy magyarul szinte semmit nem fogsz találni a repülésről, mivel a repülés nyelve az angol. Azonban egy-két dolog mégis akad Itt és Itt. Ha beszélsz angolul nagyon hasznos az FS-ben az oktató rész, rengeteg dolgot kifejt a navigációról és az irányításról. Ha komolyabban érdekel a dolog, akkor azonban el kell mélyülnöd az angol anyagokban.
    Joy: Nekem Logitech Extreme 3D pro-m van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár a többiek lefújolták :) De csak mert Logitech. Egyébként kifogástalanul működik és a nyele is forgatható + gázkar is van szóval tökéletes FS-hez. Force 3D-vel nekem az a bajom, hogy Force Feed Backes ami engem speciel zavar FS-nél. De a többiek többet tudnak a joyokról.
  • alert
    Két lehetőséged van. 1: a taxiutak mellett vannak jelzések hogy melyik merre van stb. Azt lehet követni ez azonban nagyobb reptér esetén nem mindig egyértelmű sőt szinte mindig szükség van térképekre ha nem ismered az adott repteret. 2: Térképeket szerezhetsz pl ha ellátogatsz ide: Navdata és keresd a Charts menüpontot. Ott linkeket találsz egyes országok térképes oldalaihoz, sokszor regisztrálnod kell magad az adott helyen ez azonban ingyenes. Egy reptérhez ált. rengeteg térkép van különböző megközelítési eljárások stb, a földi gurulás térképeit általában aerodrome chart-nak vagy ground movement -nek nevezik. Ezek a térképek azonban valaha az igazi reptérhez készültek, úgyhogy egy kisebb reptér nem biztos, hogy így néz ki az FS-ben. Ha lehetséges érdemes letölteni az adott reptérhez egy ingyenes sceneryt, ami valósághűvé teszi a repteret pl innen: FS2004 freeware scenery list Ha van rá lehetőséged valahogy, akkor pedig használj fizetőset, azok mindegyike nagyon szép, míg az ingyeneseké nem minden esetben. fizetősek pl itt: Simmarket
  • Air
    Koszi a linket, ezt az oldalt ismerem, de sajna nincs rajta semmi erdekes. Az Irattar cimszo alatt sem a Segedletek FS-hez, sem a Repules Oktatas link nem mukodik.
  • frecc
    Köszi a segítséget, pakolok fel egy screenshotot, mihelyt otthon leszek (ez most munkahely). A videókártya drivert megnézem, elvileg elég új, persze lehet hogy azóta jött ki újabb.

Viszont addig is egy másik kérdés, bizonyára sok kezdő találkozott már ezzel: Amikor az ATC megmondja, hogy hova kell taxizni a felszálláshoz, a progressive taxin kívül van valami más mód, hogy odataláljunk? Mondjuk egy térkép a reptérről vagy valami. Feltétlezem, hogy a progressive taxi a lámáknak való (mivel ki-be lehet kapcsolgatni), meg az életben sincsenek rózsaszín csíkok a betonon.
    Köszi előre is. Bocs, hogy állandó kérdésekkel bombázlak titeket, de van egy-két dolog, ami nagyon érdekel és csak a hozzátok hasonló profiktól tudom megérdeklődni.
    Üdv!
  • cenobite
    Nézd csak, itt biztosan találsz egy-két érdekes dolgot.
  • Air
    Sziasztok!
    Abszolut kezdo vagyok mind a repulesben (navigacio stb) mind az MSFS2004 hasznalataban. Jo, nemi technikai alapom azert van. Az lenne a kerdesem, hogy hol talalok a neten olyan lehetoseget, ahol - lehetoleg magyarul - megtanitanak az alapokra. Szeretnem erteni ezeket a roviditeseket amiket ti itt hasznaltok. (VOR, DME, ILS, FMC, PMDG, LNAV, RNAV, HDG stb..)
    Online nem akarok repkedni, mert otthon nincs neteleresem, csak azert jo lenne egy ket viszonylatot lerepulni egyszer-egyszer.
    Es erdemes-e erre a celra force-os joyt venni?? Speedlink BlackHawk vagy Cougar vagy Logitech Force3D esetleg Logitech Extreme 3D Pro kozott vacilalok.
    Elore is koszi a segitseget!
  • alert
    Tényleg nyomj fel egy screenshotot mert ezt bárhogy lehet érteni. Kockás a széle akkor anti aliasing.. kocka az egész táj akkor meg ilyen az engine.. vagy pixelesek az épületek.. rakj fel screenshotot :) A villogáson talán segít egy driver reinstall vagy egy újabb videókártya driver, ha nem azt használnád.
  • PLackó
    most pont ugyan olyan kártyára vagyok kényszerítve mint amilyen neked van és biztosíthatlak: semmi különbséget nem látok a 8500le és 9600XT között ebben a játékban, kivéve a gyorsaságot.nekem nem villog a kifutópálya.kockás táj:ez mindenkinél ilyen.kockás épület?egy screenshotot beszúrhatnál ide, de szerintem azzal sincs gond.azért ne várd hogy az egész világot lemodellezik a legkidolgozottabb,legszebb textúrákkal.
  • frecc
    Sziasztok emberek! Én még csak Cessnámmal szerencsétlenkedem az elején, viszont lenne egy kérdésem. Nálam eléggé gyérek a textúrák, pedig minden high-on van, mégis nagyon kockásak az épületek + a táj. Ráadásul ez az villog (pl.: a kifutópálya széle). Hogyan lehet ezen segíteni? AMD AthlonXP 1.5-ösöm van 512 DDR + Sapphire radeon 8500 LE. Szerintem itt a videókártya lesz a ludas, de félek, hogy egy új videokártyával sem lesz sokkal jobb.
    Mit érdemes ilyenkor tenni?
    Kösz előre is
  • hefi
  • Nyiri
    Dhogynem... Csak le kell programozni. Nagyon sok fizetos gepben van Fuel Dump. Ez alol epp kivetel a PMDG
  • alert
    Szerintem erre az FS nem ad lehetőséget.
  • hefi
    Na még egy kérdés, aztán tényleg kussba leszek (meg gondolom erre szivesebben válaszoltok, mint arra, hogy hogyan kell robotpilótát bekapcsolni) :
    PMDG737NG-ben lehet valahogy üzemanyagot kiengedni repülés közben (természetesen csak víz felett)?
  • alert
    A legújabb van fent lhbp pedig a vacchunról a legújabb. Nekem is tökéletesen működik ha beütöm mikor indulás előtt felprogramozom az fmc-t. Csak utána pl ha változtatok az útvonalon és ezután próbálom beadni neki a DEP/APP-ban egy másik megközelítést akkor művel ilyeneket. EPWA-ra tudsz valamit? Mármint hogy miért rak pl a megközelítésbe várokozóhelyet? vagy ez normális és ha nincs forgalom akkor maniálisan kell törölnöm a várakozást a LEGS-ből?
  • Nyiri
    Nemtom mi lehet. Legujabb AIRAC van fent?
    www.vacchun.hu-n fentvan a legujabb LHBP.txt a pmdg-hez. Most probaltam es tokeletesen jo nalam.
  • alert
    Ezt látta már valaki? Új textúrák lecseréli az FS alap textúráit és sokkal jobban néz ki a táj szerintem. Nekem tetszik. Az oldalon vannak összehasonlítások (előtte-utána kép).
  • alert
    Ok. Egyébként most nézem EPWA-t pl. ARDAG megközelítésnél telerakja mindennel az útvonalat még a pályáig pl Holdingal is egy megadott ponton stb. Ezeket kézzel ki kell utána törölni ha nincs rá szükség? De azt itt sem értem hogy ARDAG megközelítésnél elvileg egyből a pályára kéne menni LIN után de ez meg túlhúzza az útvonalat a reptér utánig és onnan vissza keresztbe kasul.
  • Nyiri
    Nah megnezem.
  • alert
    Csak próba. De ha nem lhbp akkor se jó.
  • Nyiri
    Erkezo es indulo miert lhbp?
  • alert
    Nyiri próbáld ki ezt FMC-ben: Induló és érkező reptér LHBP. DEP/APP érkezés LHBP-re RNAV31R még ki se kell választani transitiont. EXEC. Utána töröld ki majd RNAV31L. Nézd meg mit csinál. Nekem össze vissza húzza a pálya felett a vonalakat. Vagy van erre egy szabály hogy ilyenkor kellene állítani valami mást az fmc-ben? Én nem tudok róla? Mert ez így bizony nem működik.
  • alert
    Egyébként nyílván én nem tudok valamit ezért írok hátha valaki rájön a problémára hogy vajon mit felejtek el vagy mit csinálok rosszul aminek ez a következménye.
  • alert
    Aham de hozzászólásodra elolvastam a manualt :) azt követem ami benne van. Nem értem miért ad be ugyanarra a megközelítési eljárásra mást ha nem rögtön akkor ütöm be amikor felszállás előtt beprogramozom. Tényleg képtelen vagyok megérteni, hogy ha az utolsó útvonalpont előtt nyomom be a megközelítést akkor miért rak be hülyeségeket. 31L RNAV helyett mondom olyat csinál hogy ANEXA-tól elhúz a pálya mellett 0.2 mérföldre majd utána visszafordul még a 31R silópályáján is túl megy észak felé majd onnan is visszafordul és így majd 270 fokos fordulóval tér vissza 31L-hez. Nyilván te is tudod térképek alapján, hogy ez hasonlít az ANEXA3L-hez, de baromira nem ilyen. Ja természetesen ha pl a reptéren állva ütöm be amikor programozom az fmc-t akkor jól rajzolja be mint már mondottam. És még az se lehet hogy rossz radiálon repülök az utolsó pontra, mert jól csinálom.
  • hefi
    Senki sem tud működő serialt működő serialt mondani nekem az fspassengershez? Hiányoznak az utasok