45215
  • Nyiri
    #2944. hozzaszolas
    Kereso rulz.
  • thomka
    Nem találom pedig 10 oldalt vissza olvastam. Leglább azt mond meg léci hányadik oldalon találom.
  • Nyiri
    Mostmar azert sem irom le 3623653x olvass vissza. Tokom kivan mar...
  • thomka
    Hali.
    Valaki segítsen léci, mert van egy kis gondom a PMDG 747-400 al.
    Mikor betölt a játék és a reptéren vagyok akkor kb 15 másodperc után fogja magát a gép és kikapcsolja a panelon a müszereket. Mi lehet a gáz nem tudja valaki?
  • alert
    Ezt mire írtad?
  • Csirke4
    faq.
  • alert
    Ez érdekes elvileg nem fordulhatna elő bár nekem is volt már ilyen csak online traffic esetén. Máig sem tudom mitől volt. Talán az okosabbak...
  • alert
    faq.
  • Csirke4
    utaskamerát hogy lehet bekapcsolni?
  • berczy #3010
    Megint lenne egy kérdésem: :-)
    FElraktam a mytraffic military verizióját, de a gépeknek a földön kivétel nélkül minden kereke a föld alatt van. Ez eléggé ratyi látvány... Nincs valami ötlet a megoldásra???
  • Air
    Avsimen talaltam egy excel tablat, benne az FS-ben benne levo osszes vizi leszalloval. Bar abban csak 2-3 Puerto Rico-i van, az osszes tobbi mind US. A karibiak ezek szerint nincsenek benne. Tehat akkor Tahiti korul kell keresgelni. Koszi!!
  • berczy #3008
    Szerintem sem sux,... Én szeretem az Airbusokat. Nem tudom miért. Ez olyasmi, hogy az orosz gépek mindig is a szívem csükcse lesznek.

Mindazon által még mindig nem tudom belőni a PT-154 nem a trimjét és rendesen elinditani, pedig már hülyére olvastam a manualt... :-( Pedig az lenne a királyság...
  • alert
    Az airbus nem sux :) jó gép az csak befürödtek vele az elején, de ma már van olyan jó mint a boeing.
  • Papirzacsi
    A többi is működik ,csak te vagy hozzá. Nomeg elöbb jár a kezed a mehet gomb felé, minthogy megnyitnád azt a k manualt. Elég részletes manualokat adnak a fizetős gépekhez. Szal tessék lapozganti.
  • Nyiri
    1. 747-n FMCben kell beloni a ILS frekit meghozza NAVRAD gomb ILS resznel FREKI/CRZ... Vagyis LHBP 31R 109.5/310 es lass csodat...

2. Airbus sux ez egyertelmu :D

3. Vedd meg vagy vegre olvasd mar el az nfo-t hozza :D

4. Lehet nincs AT a gepen. Ez nem nagy dolog. Probald meg kezzel vezetni a gepet.

Amugy az osszes kerdesre egyetlen egy nagyon jo valasz is van. OLVASD EL A MANUALT :D

Abban minden benne van. En is onnan tudok sok mindent a gep kezeleserol.
  • alert
    Nos nem csak PMDG 737NG a király csak minden gép másként működik csak úgy mint a valóságban. Tudni kell vezetni...

1: Nehezen tudom elképzelni, hogy a NAV1 rádión nem engedi behangolni. Holnap esetleg utána tudok nézni.

2: azt hiszem meg kell nyomni a heading gombot miután beadtad az irányt. De az airbusoknak elég fúrcsa boeing után a robotpilótája szerintem nem sokra mész magadtól. Olvasd el a PSS-hez mellékelt leírást.

3: megoldás: eredeti pmdg747 :) jó tudom ez nem megfelelő :)) nos valószínűleg nem is fog csak úgy működni ilyen problémák általában a tört verziókkal vannak. Szerezz meg másik verziót van kb 3 féle a warezokon.

4: Nem létezik... olvasd el a leírását biztos benne van. Esetleg más tud segíteni.
  • berczy #3003
    Na én is ismét jövök egy-két problémával. Sorry :-)

1, Level-D 767. hogyan kell beállítani ILS frekit. hogy faszán lássam a kijelzőn a siklópályát meg a kurzust??? A NAV 1 rádión nem engedi handolni, pl. 109.5-re a 31R-hez. ???

2, PSS airbusok.
    2/a: A340. Miért van az, hogy nem tudom autópilótával fordítani a gépet??? Hiába állítok Headinget, nem fordul. (Lehet, hogy nagyon láma kérdés, de csak most ismerkedem a komolyabb kiegekkel.
    2/b: A320. Itt pedig minden kapcsolón villo a kurzor és alig enged állítani és ugyan az a jelenség, mint a 340-nél, hogy nem hagyja fordítani, ha sikerül beállítani valamit.

3, PMDG 747: A régi nóta: 1-perc mulva kikapcsol minden kijelző. Rengeteget olvastam utána de nem találtam megfelelő megoldást. Ill. semmilyet.

4, PSS Dash-8: Létezik, hogy nem tudom az autopilot-on nem tudom beállítani, hogy tartsa a sebességet??? Egyfolytában játszani a gázkarral idegölő, mert hamar tulgyorsul ám...

Bocs a sok kérdésért, de kezdek kiakadni. Egyetlen fizetős, igazán faszán működő add-on a PMDG 737NG sorozat... Az király... Ja meg Koch Concorde. A többi valahogy nem akar nekem összeállni.

Előre is köszi a segítséget.
  • thomka
    Akkor bocsi hogy hülyeséget mondtam:)
  • borntofly
    Hi all!Próbáltad már, hogy reinstallálod a PMDG-t? :)
    Vagy szükség esetén a Flight Simulatort?
  • alert
    Nem. Függ az utasok számától, csomagok súlyától, üzemanyag mennyiségétől, széltől, pálya hosszától stb.
  • thomka
    Hali.
    Én úgy tudom, hogy csak 5 fokosra kell kiengedni a fékszárnyat. Nem?
  • hefi
    Sziasztok. Lenne egy 737NG kérdésem, és csak azért, mert nem sikerült reprodukálnom a problémámat:

Elindítottam a hajtóműveket, kitaxiztam a kifutóra. FMC-t beállítottam (minden szükséges mezőt kitöltöttem). 15 fokos flapseket állítottam be az FMC-be. Felszállás előtt kiengedtem a flapseket 15 fokosra, és mikor adom neki a gázt (50%), akkor elkezd pittyegni. Olyan hangot ad, mint amikor beállítod az FMC-ben a fékszárnyakat a felszálláshoz, és nem azzal az fékszárnyállapottal indulsz el. De én azzal indultam el. Hibaüzenetet nem láttam a panelen, de még nem vagyok profi pilóta, így lehet, hogy valami olyat állítottam el, aminek nincsen visszajelzője, és lehet, hogy ez okozhatta a pittyegést. Valakinek van valamilyen ötlete? A manualját már böngészem, de még eddig nem találtam meg.
  • eyecandy
    Avsimen van nagyon jó Tahiti scenery, szép és vizes a reptér.
  • alert
    Valóban nem elegáns. Hogy melyek ezek? passz :) azok amelyek a valóságban... nézz utána neten, hogy hol vannak ilyen repterek. Maldív szigeteken van egy rakat pl... de a Lago Maldives nélkül ott nem érdemes repkedni mert szigetfoszlányokon kívül semmi reptérre vagy leszállóhelyre hasonlító dolgot nem találsz.
  • Air
    Azt gondoltam hogy olyan repterrol kell indulni amin van vizi kikoto, de megis melyikek ezek?? A Slew modot pedig ilyenre nem hasznalom. Nem elegans.
  • alert
    Hidroval úgy tudsz vízről felszállni, hogy olyan repteret állítasz be aminek van vizi kikötője és eleve egy vizi slotra helyezed magad mert általában vannak földi parkolók is. De indulhatsz fölrdől is és simán leszálhatsz a vízre. Vagy csak bárhol egyszerűen a vízre helyezed magad Y-al.
  • Air
    Clidey!
    Szoval melyik az anyahajos gyari flight?? Tovabbra sem talalom.

Viszont letoltottem az ArrCab Carriers addont, es hozza az FS2004 Aircraft Grumman F-14A Top Gun Tomcats by Dean Mountford es a Boeing F/A 18E Super Hornet by TEAM FS KBT gepeket. Mennek is frankon, csak az a bajom, pl. az F18-assal, hogy a gozkatapultnal nem hajtja le az elso futon levo kapaszkodot. Pedig a csomagban az egyik kepen latszik, hogy le van hajtva. Nem tudja valaki, hogy mi lehet a baja?
    Tovabba azt kerdeznem, hogy hogyan kell azt beallitani, hogy hidroplannal (seaplane) vizrol szalljak fel??
  • alert
    :)) biztos nem zabálja az FPS-t.
  • Clidey
    Ez nem lehet igaz...nem is találom a szavakat... Hogy lehet, hogy egy ilyen szennyet, egy minősíthetetlen hányadékot headlines-ba hoz a flightsim.com? Hát ideáig süllyedtünk már??
    http://www.motisvirtualjetdesign.com/SUBASHI.htm
  • alert
    Ugyan nem nekem szól, de gondolom nem baj ha válaszolok :) Szóval az oldal alján van egy kereső ami ebben a topicban keres :) de konkrétabban, szerintem amit te keresel: www.digital-aviaton.de tudom.. nem működik :) legalábbis nekem nem jön be. A fóum ellenben igen: Digital Aviation forum Itt vannak leírások, screenshotok stb.
  • eyecandy
    Nyíri, írtál egy készülő új CRJ-ről, belinkelnéd az oldalr még1x? Kösz
  • berczy #2988
    Alert: Kipróbáltam amit írtál a PSS A340-re. Működik, köszi szépen, már vannak műszerek!
  • Air
    A 'Select a flight'-ban lehetne ezt megtalalni??
    Melyik lenne az?? En nem talalom. (Lamer)
  • buke
    Sziasztok!Lenne egy apró kérdésem: AI gépeknél Ferihegy 2 nél a kerekek bent vannak a betonban, hogy lehet ezt helyre rakni anélkül, hogy egyenként a gépek
    cfg jét kellene variálnom? F1 -en minden rendben van!!! Valami megoldás nincs erre,mert így gázos.
  • borntofly
    Hát igen...ezaz...pedig gondolom aki egy ilyen szakmába belevág/na az nem kényszerből végzi a munkáját, hanem élvezetből...még ha oly nagy is a felelősség. >>>>> Magamból indulok ki.
  • Nyiri
    Sokan igy vannak vele, csak rohadt draga.
  • borntofly
    Olyannyira teccik a szimulátor, hogy tervezem a pilóta szakma felé való orientálódásomat :D De szépen mondtam...
  • borntofly
    Jaja, ezekről tudok...nem vagyok azért olyan kezdő, kb. FS2000 óta repdesek ide-oda, csak az online repüléshez szükséges progikat és tennivalókat nem ismerem..nem találtam meg pl. a Malév VA oldalán sem (Lehet, hogy csak béna vagyok), bár lehet hogy inaktív állapotuk miatt tudható be.
    Az általad leírt hasznos repülőgépmodellek, sceneryk birtokomban vannak :)
    Köszönöm frecc a segítségedet!
  • frecc
    Szeva Borntofly!

Hát, elég sokmindent érdemes letölteni. Az alap FS-sel sokra nem mész sajna.

Pl. ha szeretnél légiforgalmat (valós légitársaságokkal), akkor arra vannak egyrészt fizetős kiegészítők (Ultimate Traffic, Mytraffic2004), de tudom ajánlani az ingyenesen letölthető projectai gépeket, nekem azok nagyon beváltak. www.projectai.com. Egyébként onnan letölthető olyan kis patch féleség, amivel ki lehet takarítani az FS-ben főszabályként megtalálható airlineokat (Orbit, Landmark, stb)(mer ha vannak rendes légitársaságok akkó minek oda a képzeletbeliek).

Aztán ha azt szeretnéd, hogy kinézzenek valahogy a repterek meg a domborzat, akkor scenery-ket is érdemes letölteni. A FAQ-ban ajánlott "ország szerint scenery linkgyűjtemény" (valami ilyesmi neve van) pl szintén nagyon bevált. Viszont ha igazán igényes sceneryket szeretnél, akkor azok fizetősek.

Arról már nem is beszélve, hogyha már repülsz akkor érdemes azt is igényesen kidolgozott géppel tenni (pl.: PMDG), lehetőleg olyannal, amihez tölthetsz le egyes légitársaságoknak megfelelően elkészített "skineket", ezek a livery-k. A PMDG-t azért is tudom ajánlani, mert az utastér is ki van dolgozva egyik másiknál, egész jól.

Üdv
  • Nyiri
    Ez nem is olyan bonyoult, miota van FSINN / SB3 :D
    Regen... :D Nah oda kellett aztan progi.