45215
  • Nyiri
    Nana... Ma meg azt mondtad nem ertesz az FMC-hez. Most meg mar szar. Nekem mindig azt csinalja amit en szeretnek. Tudni kell kezelni. Gyakorolj.
  • alert
    Rájöttem hogy a pmdg-ben egyszerűen szar az fmc. Bugos vagy én nem tudom. Most is jövök lhbp-re és csak az utsó útvonalpont előtt tápláltam be a 31L RNAV-ot és hülyeségeket csinál. Nem jól "rajzolja" meg az útvonalat miközben ha felszállás előtt csinálom vagy betöltöm újra a gépet "szűz" fmc-vel akkor helyesen mutatja. De még akkor se mutatja helyesen ha kitörlöm az összes útvonalpontot és beütöm neki újra RNAV 31L-t pl ANEXA 3L-t. Elhúzza a vonalat az ország másik végébe és onnan vissza. Hibás szerintem. Vagy csak nálam? Minden update fent van.
  • alert
    Olvass vissza parát Nyiri leírta a lényeget (olvass vissza sokat ki van vesézve jobban :). 10eFt alatt nem kapsz használhatót. De mivel ha kezdő vagy és nem akarsz sokat áldozni bármi megteszi ha van rajta gázkar. Ha komolyabban akarsz foglalkozni a játékkal akkor mélyebbre kell nyúlni. (10-20eFt között) ha nagyon komolyan akkor szarvkormány (50eFt felett)
  • Sland
    Hi all. most vettem meg a játékot szal atom kezdő vagyok. lenne egy kérdésem. billentyűzettel sehogy sem lehet jól játszani? mert nagyon szarul lehet a gépeket irányítani bill. -tel . Milyen "dzsojsztikot" vegyek?
  • alert
    Nemtom arra még nem jöttem rá :)
  • Nyiri
    Es az a sok kek az mi?
  • Nyiri
    Ha az alap 737-t probalgatod akkor felesleges :)
  • PLackó
    kedden elutazok,addig is gyakorlok egy boeing-en,ki tudja..amennyi gép lezuhan mostanában..
  • alert
    Tudtam hogy nem lesz jó :) Itt a kép
  • alert
    Gyertek online gamelni :)

Piros keretben szürke terület - center irányítás
    Sárga torony - torony irányítás
    Zöld kör - approach

• alert
    Egyébként végre se tudja hajtani a gép mert hajtű kanyar is van benne :)
  • alert
    Benne van de olyan kanyarokat csinál leszállás előtt ami nevetséges. Charton is fel van tüntetve a missed approach stb de ilyen kacskaringók (szó szerint keresztbe megy össze vissza) egyik charton sincsenek.
  • laci béla
    mivel kel irágyitani
  • laci béla
    SZIASZTOK
  • Nyiri
    Lehet benne van mar a Missed Approach utvonal is.
  • alert
    Legújabb Navdata van meg pmdg-hez, az létezik hogy szarok a megközelítési eljárások? Csakmert LHBP-n jók (a vacchunról letöltött kieggel) de pl a Munich-i RNAV megközelítés hagy ne mondjam milyen. Beütöm fmc-be erre egy össze vissza krajc jelenik meg útvonalként ami átmegy a pálya felett hosszában aztán helyben csinál egy 180as kanyart és úgy jön a pályára + még 3x ide-oda előtte. A Munich chartokon rohadtul nem ez van. Csak hasonlít, de jó is lenne végülis megfigyeltem csak 2 forduló ki van hagyva belőle. (A chartok jók!) Az viszont működik helyette ha chartról beütöm fmc-be útvonalként egyenként az intersection-öket?
  • Nyiri
    FSNav is le tudja repulni az eljarasokat. Bar az nem buli. Valoszinuleg sokan fizetos gepekkel nyomulnak.
  • alert
    Ok akkor nem csak én vagyok béna. De az FS-ben szinte semelyik gépen vagy legalábbis a fizetősek kivételével nincs fmc. Vatsimen viszont mindig mondják, hogy ezt és ezt az eljárást kövesd. Akkor hogy repülöd le? Mindenki fizetős cuccokkal repül? Mert ahogy láttam semmi ellenvetés nincs, elfogadják és halál nyugodtan lerepülik az útvonalat. Az irányítók meg nem szólnak bele, nem közölnek irányt se semmi.
  • Nyiri
    FMC nelkul RNAV eljarasokat nem tudsz repni. Ezert is vannak kitiltva (ha joltom) az FMC nelkuli gepek itthonrol. A regi malev Tupolev 154 gepeken volt FMC de nem volt rakotve az AP-re (technikailag nem volt megoldhato). Ilyenkor mivel az FMC mindig irta hogy a kovetkezo pont milyen tavol van es hany fokra igy a pilcsik tekergettek a HDG-t. Bar akkor meg siman repulhetok voltak VOR navval az eljarasok. Ma mar nem.
  • alert
    :) Egyébként FMC nélkül hogy lehet követni pontosan az SID/STAR -okat? pl felszállsz 31L-ről akkor hogyan navigálsz ERLOS-höz pl a ERLOS3D-n? (új eljárások szerint). Mert nincs jeladó amihez viszonyíthatnál pontosan távolságot, irányt. Vagy valahol nagyon lemaradtam? :)
  • Nyiri
    Short Final 727-l LHBP-n. A 2D panelt hasznalok meg landnal is es a szelvedot elvalaszto oszlop meg evek utan is megzavar es azt rakom kozepre nem a kepernyo kozepet.
  • Nyiri
    Szegyen de leirom. Egyszer full speedbrake-l szalltam fel CRJ-vel. Alig akart emelkedni es bizonyos magassag utan mar szo szerint zuhant a sebessege. :)
    Es nem birtam eszrevenni csak a vegen.

Tudni kell hogy a CRJ hajtomuvei nem erosek. FL230 atlag 700 fpm a normalis emelkedesi seb.
  • alert
    Csak azért raktam (ideiglenesen) a cost indexre nagyobb értéket mert nem tudtam hogy az mennyire befolyásolja. Most hogy mondod, lehet hogy kint maradt egy picit a flaps :)
  • Nyiri
    Nagy erteket miert adsz neki? 20-30 kozotti boven eleg. Nem erdemes pazarolni.
    Ezt a sebesseg korlat dolgot meg nem nagyon ertem. Nekem mindig annyit megy amennyit en akarok. Talan kint van a fekszarny vagy a kerek es amiatt nem engedi (PMDG visszaveszi a gazt ha elerte a hatart).
  • Nyiri
    Ne ajanlom. Nincs rajta Rudder (fuggoleges vezersikon levo lapatot mozgatja). Ezt a joyon ugy veszed eszre hogy nem csak Y/X tengelyen lehet mozgatni (elore-hatra/jobbra-balra) hanem a fogguleges Z tengely is mozog. Meghozza forditani lehet. Ez nagyon fontos. Leginkabb az IL2-nel.

Jah es a gazkar meglete is minimum kovetelmeny.
  • alert
    Olvass vissza a fórumban, több helyen leírtuk már.
  • alert
    Hát azt olvastam a pmdg manualban hogy minnél lejjebb van annál gazdaságosabb és minnél feljebb annál nagyobb "szélsőseges" repülési értékeket engedélyez ezért írtam hogy maxra raktam tehát még ez se befolyásolhatná hogy lekorlátozza a sebességet néha... de tényleg nem értem. Mond el plz hogy szerinted hol lehet sebesség értékeket adni az FMC-ben mert én már az összes helyet menéztem és sehol sincs olyan alacsony ami miatt nem engedné gyorsabban menni.
  • PLackó
    még egy buta kérdés: robotpilótát hogy tudom bekapcsolni?
  • PLackó
    üdv
    tudom hogy belépőszintű ,de mit szóltok egy Genius MaxFighter F-16. joystickhoz? 2000Ft.
    MS:FS 2004-hez és il2 höz használnám.
  • Nyiri
    Cost index altalaban huszonharminc. Legujabb gepeknel 15 korul van.
  • alert
    Megoldottam a #2667 problémám. Mostmár csak arra válaszoljon valaki, hogy PMDG-vel felszállás után a 10 ezer láb alatti sebességhatár 250re van tekerve az FMC-ben, a LEGS-ben pedig a sebességhatárok jóval magasabbra vannak állítva az egyes pontoknál a VNAV pedig nincs is bekapcsolva, akkor miért van az hogy néha nem enged pl emelkedés közben egy bizonyos sebességnél gyorsabban menni hiába tekerem feljebb a roboton? pl 175 IAS max... elég gyengécske (csak LNAV van bekapcsolva és VS-el emelkedek) még a cost index is majdnem maxon van :)))
  • hefi
    Valaki dobjon már meg egy működő fs passengers seriallal, mert nincs kedvem san fransisco-ból indulni
  • alert
    Nyiri segits nekem plz mert már nem bírok ezzel az fmc-vel :) miért van az, hogy be van táplálva egy útvonal lényeg hogy már az utsó ponthoz érnék utána be van tekerve hogy mondjuk kövesse xy pálya RNAV megközelítését vagy ILS-et vagy mind1 szóval hogy ne legyen semmi egyszerű mondja az atc hogy tegyek még 1 kört mielőtt elérem az utolsó pontot. Hát ezt fmc-vel nem tudom megoldani, kikapcsolom a LNAV-ot és teszek egy kört de az fmc-ben törlődött minden. Na mondom semmi gáz beütöm gyorsan az utolsó pontot el is fogadja és ráfordul ugyanabból az irányból ahonnan jöttem. Beadom neki arrivalnak a pályát RNAV-al vagy ILS-el és mindenféle hülyeséget csinál. Össze vissza jelöli be az útvonalat túlvisz a pályán aztán helyben 180 fokos fordulót tesz a pálya mögé meg hasonlók. És többé nem tudom vele elfogadtatni a leszállási procedúrát normálisan. Ja és még 1 dolog: hogy lehet gyorsan törölni az egész útvonalat? Idegesítő pontonként főleg amikor a SID vagy a STAR tele van 500 intersectionnel.
  • Nyiri
    A load managernek az a lenyege hogy feltolti az adott sulyt a gepbe. Ha ezt nem tudna akkor nem igy hivnak.

A ZFW-nel meg nem kell megyjegyezni. Az FMC ugy van megycsinalva a PMDG-nel hogy a ZFW-nel ketszer megnyomod a gomot es magatol kiolvassa.

Amugy ajanlom a hosszu am a temat kimerito manualt.
  • alert
    Nem vagyok biztos benne, de szerintem nem kell mivel a load manager már átírja a fájlt. Csak az üzemanyagot kell változtatni ha jól tudom.
  • hefi
    Már rájöttem, nem aktuális most már.
    De még egy okos kérdésem lenne:
    Ugye pmdg-nél a load managgerrel kell kiszámolni a zfw-t, amit majd betáplálok az fmc-be. Az a kérdésem, hogy ezzel a repülőgép súlyának beállítása le is van rendezve? Úgy értem, hogy ugyebár az eredeti fs gépek súlyát a fuel and payload menüben kellett állítani. Itt most már nem kell ott állítani a gép súlyát???
    Tudom, hogy a fuel-t azt ott kell állítani, de én most az utastér súlyára gondolok.
  • hefi
    Sziasztok.
    Le tudná valaki írni nekem, hogy hogyan kell használni az fs passengers-t?
    (mert én 737-700 PMDG-vel mentem, és kiírta, hogy nincsen ilyen gépe a légitársaságnak vagy valami ilyesmi)
    Lehet, hogy itt már volt róla szó, csak nem nagyon van időm visszaolvasni az eddig leírtakat.
  • alert
    Aham. Egyébként feltettem pmdg-re a service update-et és ugyanugy fagynak az lcd panelek. De legtöbbször nem is működnek újra többé.. egyetlen alternatív megoldást találtam, hogy ha rákattintok a panelre akkor ugyebár kinagyítja. Na az nem fagy le, összenyomom hogy ráférjen az eredeti panelre és úgy használom :)
  • Nyiri
    Advanced Voice Client
    Automatan inditja es freki allitasra hangol ugyanugy
    elso inditaskor meg kell adni a login passt a vatsimre
  • alert
    FSINN-ben nincs hangkliens nem? Ez nekem macerás akkor hogyan lehet kommunikálni szóban? RW szerveren? De honnan tudom a szerver nevét? Meg ha fsben tekerem a frekit akkor állítódik RW-n is? vagy hogy megy ez? nekem macerásnak tűnik.