45215
  • eyecandy
    Ja és valamit átállíthattam, mert egy ideje, egy korábban mentett repülést tölt be kezdéskor automatikusan. Ki lehet ezt iktatni valahogy?
  • eyecandy
    3109 nál Zacsi azt javasolta töröljem ki a Traffic030528.bgl file-t, hogy eltünjenek az FS légitársaságok Orbit stb. Hát kitöröltem, de ezek nem tűnnek el erre sem. Ha valakinek volna valami más megoldása, az megköszönném. Ultimate Trafficot használok egyébként.
  • vki
    Repcsi
    Crack
    Plus légitársaságok
  • borntofly
    Sziasztok!
    Nem tud vki egy használható PMDG747-et? :P
  • Papirzacsi
    Nos az 1.2-es verzióval tutira semmi gond nincs. Rémlik vmi, hogy az 1.0-ban volt vmicske bugocska a gép ellenállását nézve, de nem emlékszem pontosan már.
    Szal ha az 1.2 elötti verzió van meg, akkor frissítsd 1.2-re, mert az már tuti jó. De a mariskás cigik számát attól még csökkentsd, mert azon még az 1.2 se segít. :-)
  • berczy #3174
    Jaja, Aerosoft Katana. Na, lehet, hogy mégsem én vagyok a pancser?
  • hefi
    Nem jelzett az FMC alert, amikor lekapcsolt. Majd akkor megpróbálom kisebb szögben elkapatni, bár ez sem volt több 30 foknál.
  • Nyiri
    Lehet nincs a repteren GS csak LOC
  • alert
    Az FMC nem ír hibaüzenetet amikor leold az APP?
  • alert
    A irány miatt van. APP-ot elvileg akkor kell bekapcsolni amikor már szinte egyensben vagy a pályával (plusz minusz 20 fok) és éppen hogy a siklópálya alatt vagy. A VOR LOC az akkor kell ha ez nem így van. Nagyobb szögből keresi a localizert és rááll, elvileg utána kell az APP ha már irányban vagy. Ez nem tuti, én nem használom. A manualban viszont részletesen benne van, már láttam.
  • hefi
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem :D

PMDG737-700 NG-vel repültem Belgrádba. Mondjuk ez a probléma már többször is előfordult velem, de nem mindig csinálja, ezért írok most ide. FMC-be mindent beállítottam. A DEP ARR gombnál beállítom neki a TISAK 2A STAR-t és az ILS12 approachot. Ez még eddig nem gond. Az ILS frekit beállítottam a course-al együtt.A siklópályára való ráfordulás előtt benyomtam az APP gombot. Nem is volt gond, elkezdett szépen ráfordulni. És mikor ráfordult, az APP gomb kialudt magától, és felvillant a VOR LOC gomb. És a gép csak ment egyenesen, egyenesen... És nem kezdett el süllyedni. 3000 lábon kaptam volna el, ahogy a chartban van, tehát nem ezzel volt a gond. Hiába nyomtam meg megint az APP gombot, teljesen hidegen hagyta. Úgyhogy végülis innentől kezdve kézileg kellett irányítani. És akkor ez lenne a kérdésem, hogy ez mi? Vagy miért van? Mert valamikor normálisan működik az APP.
    Előre is bocs, hogy ilyeneket kérdezek. Néztem a manualt, de nem nagyon találtam rá választ. Lehet, hogy az elméleti hátteremmel van a gond (sőt biztos :) )
  • Papirzacsi
    Aismooth
  • alert
    A sok go around és az érdekes AI traffic hülyeségek abból adódnak, hogy több gép akar leszállni mint amennyit elbír a reptér és az FS AI trafficja képtelen lekezelni :) láttam ehhez egy jó ingyenes kiegészítőt azt hiszem az AVSIM-en, nem tudom mi volt a neve de ezt oldja meg. Belenyúl az AI Trafficba és ha túl sok a gép a reptér közelében vagy túl közel vannak egymáshoz elküldi őket várakozó eljárásokra stb. tehát reálisabb forgalomirányításd at. Nem nagyon teszteltem, mert inkább online játszom, de hallottam róla jókat.
  • Papirzacsi
    nem,nincs harag,nem is volt.
    Az Aerosoft féle Katanára gondolsz? Melyik verzió? Mert rémlik vmi, hogy az 1.0ásnál volt vmi. Da az is lehet, hogy már keverem vmi másik géppel.
  • frecc
    Naemberek! Hogy ne csak állandóan nyávogjak. Összeházasítottam a Mytrafficot, az Ultimate trafficot meg a Project AI-t és marha király az eredmény. A nagyobb repterek full tele vannak géppel, ráadásul néhány perc múlva már értékelhető számú AI gép jelenik meg az égbolton is, és szépen szállnak le egymás után meg go around-ok vannak, tök látványos. Igazán éjszaka vagy naplementekor élvezetes amikor jól látszanak az égen a villogó kis gépek.
    Naaggyon király. És nem is lassítja annyira a gépet mint amire számítottam. Mondjuk az ATC-nél nem nagyon jutok szóhoz, de valamit valamiért.
  • berczy #3164
    Veled is egyetértek. (Tudom, érdekes) Én mindig utána nézek mielőtt kérdezek. Már átbújtam a Katana full manualját, de nem tudok rájönni mi a gond. Még mindig. Bár próbáltatok segíteni, de egyszerűen nem tudok lassítani. :-( Lehet én vagyok a béna, de nem megy. Nem tudom mi lehet az oka azért kérdeztem már meg. Hiába repülök tök alacsonyan...fákat súrolom, full flaps, nulla gáz, egyszerűen nem lassul leszállósebességre. Ha picit is lejjebb ereszkedek akkor a szemét sebességet nyer és ellebeg... Pedig már repültem elég sokat. De nem csak ennél a gépnél van. Tuti én csinálok rosszul valamit, de nem tudok rájönni az istennek sem. Már ha csak az én példámat nézzük.

Én is híve vagyok az önálló tájékozódásnak, de van amikor nem segít. Pl ez is. Lehet, hogy néha nagyon megmosolyogtató kérdéseket tesznek/teszek fel, de van amikor a legegyszerűbb kérdésre sem tud rájönni az ember, mert kiszúrta a szemét a megoldás. :-)

Remélem azért nincsen harag...
  • Nyiri
    Mert szova tettem az idei F1 vbvel kapcsolatos ellenveteseimet :) Jovo het hetfon mar visszakapom a csillagaim :D
  • eyecandy
    Nyíri, miért van neked ennyi felkiáltó jeled?
    ATR-en repül vki? Lenne pár kérdésem
  • alert
    30 EUR, szállítással együtt pedig 60 EUR. Hehe. Jó vicc :) Valami olcsóbb megoldásra gondoltam.
  • eyecandy
    Pzacsi, persze igazad van ebben, csak azért írtam amit, mert én itt nagyon sok segítséget kaptam és és sokat merítettem másoknak írt válaszból.
    Meg ha valaki nem ordas paraszt módon erőszakos, ne hajtsuk már el. Ez maradt az egyetlen normális fórum, ne csesszük el.

• eyecandy
    Aerosoft,ha már annyira hiányzik?
  • alert
    Real Germany 3 senkinek nincs??? megvenném :D
  • Papirzacsi
    ja, jól tudod a választ:-)
    Pont nem így gondolom. Sztem sokkal jobban megérti az ember a dolgokat, ha maga jön rá, maga von le következtetéseket, és csak ezután, miután elgondolkodott azután kérdezi meg, hogy jó e amire gondolt.Kérdezni és nem gondolkodni a legegyszerűbb.
    Aki nem tud angolul, annak ott a magyar FAQ meg Ruczi oldala, ha már így szóba került. Csak az a tapasznyalat, hogy hiába tud vki angolul vagy nemtud, cseszik elolvasni azt is ami ki van írva.
    A forumot se kell teljesen visszaolvasni. Hála az okos programozóknak, ott a keresés a topik alján.

Azt meg asszem sehol se írták ,hogy az fs az elfoglalt emberek programja.
    Az fs ellentétben sok más programmal, igen is időigényes dolog, mint a legtöbb repülőszimulátor. Ma már nem az van, mint az fs1 korában, hogy leülsz, és kisujjból repülsz két iskolkört. Elég nagy tudásanyag kell, hogy rendesen használni tudd a programot. És ehhez idő kell. Szóval akinek nincs ideje áldozni arra ,hogy utánannézzen a dolgoknak, az akár ne is fsezzen.
    Tipikus eset pl, amikor vki kézhezkapja az fs-t, felinstallálja, korábban még repülőt se látott csak tévében, és máris 747tel akar repülni.Majd látja, hogy nem megy, és már jön is ide a topikba sírni, vagy rögtön leszarozza a progit. Amiben túlképp igaza van, csak nem tudja miért. Szal én nem azt mondom, hogy ne kérdezzetek, tegyétek nyugodtan, csak mielött kérdeztek, próbáljátok meg IQ-ból megválaszolni a saját kérdéseiteket, mert itt és más topikokban felmerült kérdések 80%-a (has adat) megolható lenne IQ-ból, vagy pont annyi keresésből, mint amennyi ideig tart leírni. Mert pl bocs, de ez a leszállós kérdés is elég mosolyra derítő volt, és nem hinném, hogy átgondolva a dolgot 1 perc alatt ne jönnél rá, hogy mit is csináltál rosszul. Ráadásul tipikusan olyan kérdés volt, amire nem tudunk válaszolni, ha nem látjuk hogy csinálod.

Új topikot meg nem nyitok, mert feleslegesnek tartom, másrészt, akkor ki maradna itt a profik közül válaszolni nektek? :-)
  • Nyiri
    Igen en voltam. De jogosan. Mivel amit kerdeztel mar korabban 1352724724724724247 a kobon volt megkerdezve. Jah es a manualban is benne van.
  • berczy #3155
    Ja, én is tudom... Csak nem Nyiri volt??? :-)
    Amugy teljes mértékben frecc-el értek egyet, sok szempontból.

1, a forum szerintem is arra való, hogy megosszuk a vélemény, netán tanácsot kérjünk/adjunk egymásnak. Mi más értelme lenne??? Egy kézdő sokkal jobban megérti, ha a kérdésére kapja a választ mintha a manuált bujná napokig. Én is feltettem olyan - egyesek számára egyértelmű - kérdést ami megmosolyogtató lehet, de előfordulhat az is, hogy mondjuk egy manualból nem szűrtem le... Pedig tudok angolul. Arról már nem is beszélek aki esetleg nem tud... Az is olvasson manualt??? Milyen kínait???
    Amugy nagy elismerés annak aki a FAQ-t csinálta. Asszem ez az első ilyen MAGYAR összefoglaló. Szupi, de ez előtt annyira nem volt ilyen, hacsak nem Ruczi-é.

2, abban is igaza van frecc-nek, hogy akinek nem tetszik nem kell válaszolni. Ilyen egyszerű. Utálom az olyan hozzászólásokat, hogy MANUAL, OLVASS VISSZA, stb. Megkérdezni egyszerűbb, mint ennyi hozzászólást elolvasni. Ha nem akarsz ne válaszolj. A szabad döntés joga a tied!!!
    Mellesleg azért a végigolvasásl nagyon sok választ lehet kapni nagyon sok mindenre, de erre sajnos nem mindenkinek van ideje. Akár tetszik akár nem.

Remélem nem sértettem meg senkit!
  • eyecandy
    Szerintem, ha valaki akar kérdezzen. Erre való a fórum. Ha nem akarsz rá válaszolni, ne válaszolj. Majd megteszi más. Ha meg nem, az legyen a kérdező baja. Minek itt izmozni. Nem mindenki kezeli magától értetődően az FS menűrendszerét. Te sem úgy kezted. Csinálj fórumot "Profi FS felhasználók" néven, és rúgd ki azokat akik nem tetszenek. Ez a fórum pont azért volt jó mert nem egyfolytában a gyökerezés ment. Clidey: ha nem tudsz különbséget tenni fikázó meg gyakorlatlan felhasználó között, inkább ne fáraszd az ujjaid. A világ ilyen. Vannak gyengébbek. Hidd el te is az vagy valamiben.
  • frecc
    ja, csak a munkahelyemen problémáztam és ott nincs fs...
  • Papirzacsi
    Én tudom ki írta, és kinek. Ha nagyon szépen megkérsz L mondom. :-)

Nem a legkedvesebb válaszom, hanem a legegyszerűbb.De úgy látom ez tetszik neked a legjobban, mert ezt emlegeted folyton. Pedig az első válaszom se túl nehéz. fs/world/map katt a reptérre, és leolvasod mennyi az elevation.
    De az a tapasztalat, hogy az emberek baxnak körbenézni , hogy mit is tud a program. Szal a pobléme nem az, hogy az emberek kérdezgetnek, hanem hogy baxnak venni a fáradtságot, és körbenézni.Tovább kérdéseket megelőzve elárulom, hogy itt a world/map menüpontban leolvashatod többek között a reptérhez tartozó rádiófrekiket, magasságot, a ARP pontos koordinátáit, a pálya irányát, hosszát, ils frekiket, és a pontos mágneses irányszöget. Emellett még jópár funkciót ellát ez az egyetlen menüpont. Ennyi idő alatt amíg itt problémáztál, te is megtaláltad , leolvastad volna.
  • frecc
    Clidey!

Valóban igazad van abban, hogy máshol IS utána lehet nézni (és lehet hogy kell is) bizonyos dolgoknak, eddig minden ok. De egyszerűen nem értem ezt a felháborodást meg "az FS nem neked való" beszólásokat csak azért, mert sikerült olyat kérdezni ami másoknak valószínűleg magától értetődő. A kérdésemet nem Zacsinak címeztem, aki túl lámának tartja megteheti hogy egyszerűen nem foglalkozik vele, de nem tudom miért kell ilyeneket válaszolni. Mikor feljöttem a fórumra, egyik törzs fórumos írta egyik hozzászólásában hogyha egyes "kezdők" nem értenek valamit, arra való a FAQ vagy pl. az ilyen fórumok mint ez.
    Ebből merészeltem azt az optimista következtetést levonni, hogy esetleg a fórumon jelen lévő sokkal gyakorlottabb szimulátorosok egy-két mondatban seccperc alatt választ adhatnak arra, amire én 2 hétig keresném a megfejtést mindenféle doksikban. Miért lámaság ezt megpróbálni? Persze, tudom, doksi, learning center, izé. De valahol a fórum is arra való, hogy megosszuk közös tapasztalatainkat, ismereteinket. Erre felteszek egy abszolúte gyakorlati kérdést és jön a válasz: "nyisd ki a szemed, az FS nem neked való hagyd a fenébe". Nem értem egyszerűen.

Valamelyikőtök Berczy-nek is írt valami zaftos választ nemrég, ilyesmi volt: "remélem tudod, hogy ez az utolsó amire választ kapsz, ott az a kibaszott manual..."... (Ha jól emlékszem NEM Clidey és NEM Zacsi volt hanem valaki más. ). Eme hozzászóláshoz nem fűznék kommentet, de ez a hozzáállás nagyon nem ok.

Vagy akkor közöljétek hogy ez a profi FS-sesek fóruma, a többiek meg húzzanak vissza manualt olvasni meg tanulni és ne zavarják köreinket.
    És akkor tudjuk mihez tartsuk magunkat.

uff

• Clidey
    Zacsi, szélmalomharcot vívsz, hát nem veszed észre? Mindig is voltak és lesznek is sajnos olyanok, akik ahelyett hogy vennék a fáradtságot, és utánanéznének (nem tartana sokból...), rohannak egyből a legközelebbi fórumba kérdezgetni, aztán pedig fikáznak meg húzzák a szájukat ha nem kapnak számukra kielégítő választ...vagy urambocsá' lelámázzák őket. Ma ez a divat, törőggyé beléje!
  • frecc
    Ja. Kösz. A legkedvesebb átlalad ajánlott megoldás:
    "-hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való..."
    SAWADEE KAAA
  • Papirzacsi
    Ember... Na jó, ez erős volt. Szal TE. Ahelyett, hogy megköszönnéd, jössz itt a fasságaiddal. Én személy szerint 5 megoldást is felsoroltam a problémádra. Arról nem tehetek, hogy a gondolkodás olyan messze áll tőled, mint innen a mars, és eddig nem voltál képes eljutni a saját agysejt állományod felhasználsával.
  • frecc
    Bírom az ilyen segítőkész embereket.
    Még jó hogy te vérprofi szimulátorosként jötté ki muterbó!
  • Papirzacsi
    pl:
    -térkép (fs beépített adatbázis is megteszi)
    -kinyitod a szemed. Ugyanis azért van ,hogy láss.
    - használd a rádió mag.mérőt
    -ha nincs rádió mag.mérő, és a látás is olyan kicsi, hogy nem látod meg időben a pályát, akkor minimum alatt vagy, szal menj kitérőre.
    -hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való...
  • alert
    Jaja... navigációs térképekről, amiket ingyenesen letölthetsz általában PDF formátumban. Van link a FAQ-ban azt hiszem. De az FS-ben a Map nézetben is meg tudod nézni az egyes repterek magasságát stb.
  • Nyiri
    Erre is jok a terkepek.
  • frecc
    Ja, erre nem is gondoltam. Van benne valami. De akkor mondjuk ha érkezek valahova, honnan tudom hogy a tenger felett milyen magasan van a kifutópálya (mondjuk ha pestről repülök a svájci hegyekbe...). Lehet hogy a kérdés hülye, bocs.
  • Air
    Amire te gondolsz az az AGL vagyis az Above Ground Level, a felszin feletti magassag. Ha egy picit elmelyulsz a repules technikajaban, ra fogsz jonni, hogy igazan nincs is szukseged ra.
  • Nyiri
    A magassagmero az a tengerszinthez meri a magassagos es mivel nem minden repter van tengerszinten ezert valszeg nem lesz 0 a magassagmero ha leszalsz.
  • Nyiri
    Juj... :)