45215
  • gumikacsa
    A 2004 asszem frissen 20.000Ft volt, akkor ezért a "ráncfelvarrásér" menyit lesz pofája elkérni az ms-nek??? 30.000-et???
  • Papirzacsi
    31. perc környékén egy kis ízelítő!
  • alert
    Említgethetitek a "foltozgatást" de az FS10-ről semmi ilyen infó nincs egyelőre (lehet hogy jobb az engine) és végülis az MS-t is megilleti az ártatlanság vélelme nem?
  • alert
    Az tuti, hogy aki akkor akar majd gépet fejleszteni annak tényleg mélyre kell nyúlni. Egyrészt a DirectX 10-et kihasználó ma még nem is létező videókártyák miatt, másrészt az addigra teljesen elterjedő PCI-Express alaplapok és VGA-k miatt így ha videókártyát veszel vehetsz új alaplapot is... De aki csak FS-el játszik (pl én) szerintem még mindig jobban megéri mint a mostani technológiákból egy izom gépet összedobni ami az FS10 minden grafikai varázsát nem hogy nem fogja tudni kihasználni de még "lehet", hogy szaggatni is fog :DD (FS2004-el is :DDDD)
  • Papirzacsi
    "Hiszen nem fog minden ki rohanni új gépet venni az új fs miatt."
    NOs ebben nem lennék biztos. Sztem az fs felhasználók 80%-a a képek láttán elgondolkodott, hogy akkor itt az ideje gyűjteni egy újabb vasra.
    Elég csak pár hsz-sal lejjebb alertet nézni. :-)
    Nem hiszem ,hogy nagyon figyelembe vennék ,hogy kinek milyen PC-je van otthon, mert ha ez lenne ,akkor bizony még lehet mindig csak a PII korszakban tartanánk. Ezt a kérdést egyszerűen megoldják a készítők. Jól skálázzák a beállításokat. És a mezei user úgyis vasz magának jobb vasat ha normálisan fsezni akar. Pont az a lényeg, hogy az MS anyagias. Ha agyon optimalizálnák az fs-t, akkor az nekik kerülne pénzbe. Így meg nem. MEgírják, eladják, és majd a user aki kifizet félszáz dolcsit a progiért majd még kifizet félezret egy új konfigra, hogy rendesen fusson rajta a cucc.

Asszem itt a többség nem is vár semmit ettől a motortól.Sőt, atöbbsgéünk már a fenébe kívánja, és vmi újat akar, mert ezzel a motorral már évek óta nem jutnak előrébb, csak foltozgatják, kiegészítik.

Lejjebb már írt neked vki egy ingyenes Jumbot, tessék visszaolvasni. A380? Az igazi se működik még "rendesen", nem hogy amit az fshez adtak ki. :-)
  • Flyman
    Hát a gépigénynél én sem a full felbontásra gondoltam, a másik pedig az irreálisan magas gépigény=kevesebb vásárló és az egy cégnek sem jó pláne nem az anyagias MS-nek.
    Hiszen nem fog minden ki rohanni új gépet venni az új fs miatt.
    Ha meg csak ráncfelvarrás az egész akkor nem kell olya élképesztő dolgot várni ettől a grafikus motortól.

Más valaki tud normálisan működő Jumbo-t vagy A380-as Airbust ?
  • Papirzacsi
    Nos ennél ingémebb sztem már nem is lehetne.
    Nem tudom hol voltál mikor megjelent az fs2004, fseztél e már akkor vagy mi. De akkor is pont ilyen tájban jelentek meg az első képek róla. Aztán jött az E3, és ott elöntött mindenkit az infó. A megjelenés az USA-ban kb júli 26-ra volt meghírdetve, erre Juni 26-a környékén berobbant warezen a cucc, és másnap már az USA-ban a boltokben is lehetett kapni. Szóval az MS már bizonyította, hogy ennyi idő alatt ki tudja adni. Köszönhető ez annak is, hogy nem akkor kezd el kampányolni a progija mellett mikor még éppencsak nekifogtak.

Ez a progi pedig eléggé ráncfelvarrásnak tűnik. Ugyan úgy, ahogy az előző is. Igaz kapott szebb felhőket, ami ráfért, egy újabb ATC-t, ami jobb nem lett, csak nem köti meg annyira embert.És úgynézki ez a rész se fog hozni gyökeres változást.De majd kiderül ahogy potyognak az infó morzsák.
    Sztem ahhoz, hogy vmi nagyot alkossanak fs terén újra kéne kezdeni az egészet, mert láthatóan gond van a fizikával ,vhogy nem tunak rajta urrá lenni, és sztem a grafikával is nagy bajok vannak. Igaz részról részre csicsásabb, de én úgy érzem mintha zsákutca felé tartanának. De majd sok rész múlva kiderül, lehet még kitalálnak az útvesztőből.

Nem kell hozzá óriási gép? Ha nem láttam volna a sotokat tapasztalatból is azt mondanám, hogy a megfizethető legjobb gép ami létezik a megjelenésekor se lesz elég ahhoz, hogy teljes mértékben kielégítse az fs igényeit. Nem érdemes a 2004et alapul venni a gépigényhez. De nézzük csak. Megnőtt az autogen fák száma, illetve több épületet pakoltak a talajtextúrákra. Emellett ha megnézed pár soton látszik, hogy az autogen házak is kaptak árnyékot. Úgy emlékszem ez nem volt korábban. Emmellett ha jól látom az autogen tárgyak látástávolsága is megnőtt elég szépen. Szóval én nem reménykedem abban, hogy elfogadható lesz a gépigény. Amúgy se jelelmző az MS-re
  • Flyman
    Bbelekapcsólódva az FS 10-es vitába annyit megjegyeznék, hogy oda van az írva a screenshotokhoz, hogy in game ? mert szerintem ezek nem azok. Inkább olyan PR fogásnak tűnik az MS részéről.
    Viszont a fél év hátralévő fejlesztési időhöz képest meg túl jól néznek ki nem ?
    Ha az MS majd kiad egy in game videót vagy animációt annak fogok csak hinni száz százalékban.
    Én azért bizom benne, hogy össze is hoznak valamit a srácok.....
    Nem csak ráncfelvarrás lessz a dologból.
    Mondjuk a fizika kicsit kaphatna a jóból meg mondjuk a grafikai csicsa sem baj ha túlzásba nem viszik. Kaphatnának a repterek valami kis életet, mozgást pl. kiszolgáló járművek stb. álmodik a nyomor.....
    Szerintem olyan túl óriási gép nem fog kelleni az alap játékhoz egy középkategória feletti gépen szerintem jól el fog futni, ám ha az FS 10 grafikai motorja tényleg többet fog tudni és ehhez mérten kezdenek el Sceneryt, repölőgépet készíteni a gyártók és ezzekkel tele is rakjuk az FS-t majd akkor szerintem fel kell kötni a gatyót.....
    Az MS pedig most tényleg összedobhatna valami ütőset amivel adna egy kis pluszt, örömet az eddigieken felül, hiszen az a sok ezer rajongó akik már évek óta az FS mellett űlnek megérdemelne már valami szép és egyben jó dolgot a pénzükért.
  • Papirzacsi
    Nekem is ez volt az első kérdésem mikor megláttam a képet. Az egyetlen elfogadható magyarázat a naygon alacsony áthúzás.
    Vagy az hogy a model még éppen készülőben van, és orrfutót még nem gyárottak hozzá.
  • Nyiri
    Papi szerint alacsonyan athuz eppen :D
  • Dawye
    hali. megnéztem a képeket. egy röpke kérdés: a 747-nek hol az orrfutója? :)
  • Thanatos
    jó stabilra akarták őket késziteni a drága fs fejelsztők :)
  • Papirzacsi
    Nézegettem a képeket, és azt kell mondjam elég természetellenes ez a lila helikopter ezzel az buta reflexióval, és a mégbutább szegecselésével.De elmondható ez Cessnáról is. Akkorák a szegecsek amekkorát a Szabadság-híd szerelésénél használtak.
  • Thanatos
    tény :)
  • Papirzacsi
    Nos sztem amit írtam az sem éppen a megfeszített munkáról, mint inkább a türelmes várakozásról, és mások munkájának lemásolásáról illetve hasonló tevékenységekről szól. :-)

Az külön probléma, hogy ami olyan újnak és eredetinek látszik a képeken, értem itt a napot meg a vízben tükröződő hajót, partot pl, azt meg már más programok akkor tudták, mikor még a 2004-se jött ki.
  • Thanatos
    mit gondoljak át? te se gondolod komolyan hogy a kiadási dátum meg a fejlesztési idő teljesen összhangban van egy ekkora névnél? bár igaz biztos minden game véletlen pont karácsony elöttre lessz kész és kénytelenek akkor kiadni..., hm , igazad van...
  • Thanatos
    hát ez lehet de ettől mgé nem feltétlen dolgozzák agyon magukat a maradék időben amig kijön...
  • Clidey
    Ez így igaz! :(
  • TheEagle
    Sajnos szerintem az MS abszolút nem foglalkozik azzal, hogy nekünk momentán a jelenlegi gépeink is erőgépnek számítanak. MS biztosan a mai harver piacon kapható csúcshoz lövik be a hájg grafikát. Ebben majdnem biztos vagyok, úgyhogy ha fsx-ezni szeretnénk, akkor nagyon mélyre kell majd mászni a zsebeinkben, legalább is ha ki akarjuk hozni belőle a jobb minőséget.
  • Papirzacsi
    Nos nem tom, de a 2004 ára meglepően "alacsony" volt ahhoz képest, hogy a 2002 PRO ára mekkora volt.
  • Nyiri
    Allokepek... :) Sokat szamit. :D

Amugy tuti lesz vagy huszonharmic rugo az ara. Az FS 2K4 szart se er ommagaban, de megis 20 ropi volt kezdetben. Ezzel is ez lesz valszeg.
  • Clidey
    Ezen gondolatmenetedet szerintem gondold át mégegyszer...
  • Papirzacsi
    Nos sztem nem arra vártak, hogy kiadhassák új részként, hanem arra ,hogy a sok lelkes fs rajongó ingyenes és fizetős formában olyna kiegészítőket írjon rá, ami használható. És ezt az ötletet az MS lemásolva, megvéve ahogy nekik jobb, beteszik az új részbe, és eladják teljes áron.
    Elég csak visszagondolni a 2002-re. A VC csak látvány volt. Aztán kiadta a wilco az A320at az interaktív kokpitjával. Majd a 2004 egyik nagy fecsörje hirtelen az interaktív kokpit lett. Igaz, hogy sztem sokkal kezelhetőbb és kevésbé gépigényes formában.
    A képeket elnézve ez lesz az FSXnél is. Madarak, már van ai repülő kiegként madár. Vagy ezek a fasza kameranézetek. Eléggé active camera, illetve Igfly walk and follow gyanús. Meg van még pár ilyen kieg.
    Az új tlajtextúrák is a legjobb fizetős kiegeket idézik, mint pl a nemrégiben megjelent birds eye view meg hasonlók.

Szóval nem arra vártak 2-3 évet, hogy teljesárú kiegként kiadhassák ,mert ez elég hülyeség lenne, hanem hogy vkik megcsinálják helyettük a dolgot, amit aztán beilleszthetnek az fsükbe. :-D
  • alert
    Arra emlékszem mert egy P2 400-assal és TNT2-vel mentem neki a 2004-nek 2002 után :) de a reményeimet nem szeretném visszafogni. Akkor kezdek inkább gyűjteni...
  • Papirzacsi
    Na akkor hogy láss a sorok között. Az én gépem az akkori szinvonalnak felel meg kb, mint mikor kijött az fs2004. Default tájon maxra húzva nagyon szépen muzsikál a 2004-gyel. Ebből kiindulva az FSX is defult tájon nagyon szépen fog szaladni egy mai jó konfiggal, mindneféle optimalizálás nélkül. Mert éppen csak anynira emelik meg a táj részletességét, amennyire azt egy mai jó konfig engedi.
    Nos nem kell elhinni, rájössz majd magadtól, és visszafogottabban kezeled a reményeidet, amikor majd a következő fst várjuk.
    Annó azon a konfigon amin a 2002 nagyon szépen elfutott mindenféle kieggel, azon az fs2004 default tájjal hozott 8-11fps-t...
  • Thanatos
    szeritned ha két hét mulva adnák ki el tudnák adni újra ugyanazt teljes áron "új" részként..., nalátod..., az hogy akkor adják ki nem jelenti azt hogy pont akkor lett kész...
  • alert
    Na de szedd le az autogen SDK-t és pakolj egy 100x100-as területre annyi fát és házat amennyit itt látsz a képeken és min 512x512-es textúrákkal :) akkor összefossa magát a gép. Amikor a 2004 megjelent még nem FS-eztem aktívan fórumozni meg abszolút nem. Na mind1... én akkor is reménykedek :) Nem merem elhinni, hogy ha ennél is brutálisabb gépigény kell majd hozzá default scenerykkel és grafikával... akkor mit gondolnak hogy hányan fogják megvenni és ezzel játszani?!
  • Papirzacsi
    Nos ez a legnagyobb marketing duma ,hogy veri förszt szkrínsátsz, meg vörk in progressz. Nemtudom menynire fseztél, mikor ugyan ez a hiszti kitört 2003 telén, tavaszán az fs2004-ről. De én emlékszem a veriförsztszkrínsátszra, és azok már egy az egyben a végleges fs képei voltak.
    Nem hiszem ,hogy optimalizálásról lenne szó. Egyszerűen csak megnőttek a hardwer teljesítmények, és mséknél utánna igazítottak a fák sűrűségének. Difót tájon az én ma már szerény teljesítményű gépemen se akad ha fullra felhúzom az autogent.

• alert
    Én reménykedek. Először is hangoztatják, hogy ezek "very First Screenshot"-ok másrészt ha ennyi fát és csicsás tárgyat beraktak kizártnak tartom, hogy ne optimizálták volna az engine-t mert ez még önmagában is akadna egy erős gépen nemhogy jókis scenerykkel. Azért ahogy látom a textúrák élesebbek, nagyobb felbontásúak, a repterek épületei szokásosak.. mondjuk ezt nem is csodálom hisz az addon készítők hónapokat és nem egyszer több mint 1 évet dolgoznak 1db reptéren.... végülis hivatalos infóig úgyse pontosan tudhatjuk, hogy mit változtattak a grafikán. Mindenestre directx 10 és egy-két grafikai változtatás már biztos.
  • Clidey
    "Papirzacsi (01:39 PM) :
    hát ha benne lesz difótbó, akkor aszke monnyam, hogy inkább bele se tegyék.. mert ha az MS a vc poligonszámán próbálja behozn iazt amit a szar graf edzsin elvesz az fpsből ,akkor meg vagyunk lőve de nagyon."

Előzmény: azt kérdeztem Zacsitól, vajon a Maule benne lesz-e defaultból az "új" efesbe, avagya nem.
    Szerintem a fenti mondatát kőtáblába kéne vésni!
  • Clidey
    Nos ja. Én a magam részéről abszolúte nem vagyok felvillanyozódva tőle, sőt, épp ellenkezőleg. Ezek a sotok engem inkább elszomorítanak...
  • TheEagle
    Már meg is rendeltem pont ezt a konfigot ;)
    Mire kijön, már meglegyen.
  • Papirzacsi
    Még jóhogy. Hisz ez lesz a minimum gépigény.
  • frecc
    De lesz korszakalkotó!

Intel pentijum nyóc, 45 gigaherc valós órajel + 40 giga ram + geforce 18900Ultra cuccon is szaggatni fog.
  • Papirzacsi
    Nos igen. Ezt a séderes dolgot kivéve semmi olyan újdonság nem látszik a képeken amit a 2004ben vmilyen addon formájában ne kaptunk volna meg.
    (persze még lehet van az MS tarsolyában pár infó)
    De gyanítom a leglényegesebbet, a fizikát megint kispórolták belőle...
  • Clidey
    Tudjátok mit nem értek? Miért van ehhez szüksége az MS-nek legkevesebb fél évre? 5-10 programozó meg 3D modellező egy hónap alatt összedobja ezt a legfeljebb is add-on-nak nevezhető "új" efest... Hisz ha megnézitek, semmi korszakalkotó nincs benne. Semmilyen téren.
  • Papirzacsi
    Nos ha felhőbe repülsz is ez a helyzet. bent a felhő közeépén, ha körbenézel vhol mindig kilátsz belőle. Ha máshol nem akkor alul. Elég suxx. ÉS a képek alapján a felhők semmit sem változtak.
  • frecc
    Mondjuk az tényleg gáz, hogy megyek a felhők felett és látom a földet (nincs az a szép összefüggő átláthatatlan felhőréteg ami az életben), aztán elkezdek ereszkedni és akkor tejföl van 5000 láb vastagon hogy semmit nem látok, lent meg full ború minden.
  • Papirzacsi
    Nem fogadok. Sztem is bennehagyják. :-)
    Arra kíváncsi leszek viszont,hogy a multin mit változtatnak, mert eléggé ciki az msre nézve, hogy már fs generációk óta ugyan azok az idióta hibák vannak multiban. Bár ha ezt a tendenciát vesszük ,akkor maradnak azok is. :-)
  • Nyiri
    Fogadjunk az is benne van, hogy felhok folott repve lelatsz a foldre... Aztan sullyedsz es belemesz a tejfelbe ami elotte nem is latszodott.