45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Air #4034 Ertem, koszi.
Megneztem, nem volt mutatva a lejatszasnal a mikrofon hangereje, de nemitva igen. -
#4033 Aki akar ferihegyi ATC-t hallgatni vagy vásárolgatni itt egy magyar szimulátoros online shop + 1-2 dolog. Az ATC nem élő, de sokszor frissítik. Most pl mai felvétel hallható. PCHelper -
#4032 Akkor passzolom. Próbálj másik codec-et a TS-ben vagy nézz szét a beállítások között esetleg a fórumán. Erre most nem tudok válaszolni. -
#4031 A Windows hangerőszabályzójában: Beállítások > Tulajdonságok, itt kiválasztod a hangerő beállítása Lejátszáshoz opciót, a listában bepipálod a Microphone-t is (ha eddig még nem volt) majd ok. Most az egyik oszlop a hangerőszabályzók között a mikrofon. Alatta van egy olyan pipa, hogy Elnémítás. -
frecc #4030 De nem csak simán visszahallom, hanem visszhangzik az egész. Mintha valami effekt lenne rajta... Ha meg nem TS-sel tesztelem, csak simán, akkor jó, semmi visszhang.
Csak mer majd ha elkezdek pampogni, hogy radio check, mondják meg hogy readability hány, akkor magyarázhatnak kézzel-lábbal, hogy értjük komám, csak stereoecho effekt van rajta...
(bocs a fárasztó kérdésekért...)
-
Air #4029 Bocs, de azt hol kell beallitani a windowsban, hogy a miki hangja ne jojjon vissza a hangszoron?? -
Nyiri #4028 :) -
#4027 Kinéztem egy jó procit az FS-hez: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4200+ dobozos Socket 939
Nem száll be valaki tőkével? Csak 126 bruttó -
#4026 Tesztnél nem gáz, ott azonnal visszahallod, amit mondasz. Az a lényeg, hogy ha rendesen beszélsz a mikrofonba, akkor ne halld vissza a hangfalban. -
#4025 Teljesen egyetértek. Erre ösztönzök én is mindenkit, hogy olvassa el a doksikat az online repülésről. A vatsimes oldalaktól kezdve az ivao-n keresztül mára már rengeteg anyag van az online repülésről MAGYARUL! Minden benne van. Azokat tanulgassa mindenki és közben folyamatosan lépkedjen fel a szerverekre és hallgassa a fóniát és hogy mit hogyan csinálnak a gyakorlatban. Ha úgy érzitek hogy megy, akkor nyugodtan szálljatok fel. A repülési tervbe írd bele, hogy kezdő. Utána hidd el az irányító tudni fogja, hogy mennyire vagy kezdő vagyis hogy elboldogulsz-e vagy esetleg még nem kéne online repülnöd, mert zavarod a többieket. Ilyen esetben a hálózatok magyar divízióinál (e-mail címek az oldalon) jelentkezhetsz oktatásra ahol belépsz az oktatóval esetleg más tanulókkal együtt és mindent amire kíváncsi vagy elmagyaráznak. Ha nincs kedved, akkor figyelgesd tovább a fóniát és a halózatokat + olvasgass még, nézd át újra az dokumentumokat. -
frecc #4024 Kösz, Alert a tippeket.
Az tényleg nem tűnt fel hogy van egy teszt gomb.
Egyébként az nem gáz, hogy teszt alatt visszhangzik az egész szar annak ellenére, hogy le van némítva a mikrofon kifele és normálisan van beállítva a felvételi hangerő?
-
Nyiri #4023 En az emberek hozzaallasat nem ertem. En mielott online halozatra mentem, nagyon sok doksit elolvastam, rengeteget gyakoroltam masik pilcsikkel. Nehogymar az en benazasom miatt baszodjon el valakinek a rpeulese. Mert siman el lehet kurni.
IVAON mindig volt valami gixer. Vagy az iranyito vagy egy masik "pilota" aki SZAROK BELE hozzaallassal nyomult. Persze hogy az ilyenek meg vannak sertodve ha a VATSIMen elkuldik oket.
Ez nem elit klub. Szo sincs rola. De ehhez tanulni kell. Ezt fogjak fel sokan szarul. -
#4022 A ServInfo-t nem frissítették és nem ismeri az új IVAO szerverlekérő címeket. Szedd le EZT, ami tartalmazza az új fájlokat és még a legújabb reptér frissítést is. Benne van pl Sármellék stb. Annyi a hátránya, hogy nyomd a SHIFT-et miközben klikkelsz az IVAO gombon a ServInfo-ban. Vagy az IVAO oldaláról szedd le az IvAe nevű progit, ami a ServInfo-hoz hasonló, de 3D-s földömböt mutat és csak az IVAO-hoz jó. Kb ugyanarra jó mint a ServInfo de gépigényesebb és néhány embernél nem működik jól a video driverrel és szaggat stb.. Persze vannak okos funkciói pl real time felhő és időjárás megjelenítés stb... Próbáld ki ha gondolod és jól megy a gépeden. ServInfo mindenesetre gyorsabb.
TeamSpeak: Settings > Sound Input/Output settings-re eljőjön egy ablak kattints az alján az Activate Local Test mode gombra amire elindul egy teszt. Itt mondja hogy beszélj egy ideig aztán visszajátsza amit felvett. Ha nem hallasz vissza semmit akkor gond van. Ne felejtsd el beállítani a Push-to-talk gombot ami arra kell, hogy amikor ezt a gombot nyomod akkor hallanak a többiek amikor elengeded akkor nem. Én a bal CTRL-t használom (tesztnél is nyomni kell. gyakorlatilag mint egy walki-talki-nál az adó gomb). Ne használd az Activation Level-t ami egy bizonyos szintre bekapcsolja a mikrofont mert FS-ben visszangzik. Továbbá ha hangfalon van a hang, akkor feltétlen figyelj arra, hogy a windows-ban kikapcsolod azt, hogy a hangfalban visszahalld, amit a mikrofonba beszélsz ugyanis ha nyomod a gombot és beszélsz, egyszer átmegy a hangod, másrészt a hangfalból visszajövő és a mikrofonba belehallatszódó "második" hangod is elmegy emiatt és így a többiek nem értenek semmit csak visszhangzást. -
#4021 Én nem kapmányolok a VATSIM ellen ugyanis én is ott kezdtem és a mai napig is szoktam ott is repülni, csak a tapasztalataim mondom el. Nekem semmi bajom nincs egyik hálózattal se. Mindenki próbálja ki mindegyiket és repüljön ott ahol akar, félreértés ne essék. Én csak azért kedvelem jobban az IVAO-t, mert sokkal többen vannak és nekem szempont, hogy sok helyen legyen irányítás és sok pilóta legyen. Amit pedig Te mondasz, hogy sok a szar dolog az egyáltalán nem így van. Tény, hogy többször találkozhatsz "bénázóval" de csak azért, mert több a kezdő másrészt többen is vannak a hálózatan tehát több az olyan is aki nem játszik jól. Ez minden. -
Nyiri #4020 Erdekes velem mindenki kedves volt VATSIMen. Ez a Alert fele VATSIM ellenes kampany baromsag. Mondhatnek en is kilometernyi szar dolgot az IVAO-rol (azon csak az van), megsem teszem. -
TheEagle #4019 Pont ezért hagytam én is ott a Vatsim-et. Csak valahol mindenki elkezdi egyszer. -
frecc #4018 Valami mégsem ok ezzel az IVAO-val, mert a ServInfo letöltésnél azt mondja hogy "list of available servers cannot be retrieved". A vatsim meg szépen lejön.
+ a FAQ-ban olvastam, hogy teszteljem a miksit TeamSpeak-ben. Ez azt jelenti, hogy dumáljak valamit, vegyem fel és hallgassam vissza? Csak azér, mert így semmit nem vesz fel, viszont hallom magam real time+ a sound forge probléma nélkül rögzít. -
#4017 Az IVAO-nak megváltoztak az elérései csak még nem frissítettem. www.ivao.aero lett minden. A magyar oldal oldal www.ivao.hu
A vatsim-ről két haveromat pofátlanul elküldték pár hete hogy menjenek vissza ha tudják a fóniát stb... az az általános tapasztalat, hogy vatsim-en oktatáson kívül nem igen látják szívesen a kezdőket. Mintha egy "elit kör" lenne. Ivao-n találkozhatsz sok kezdővel is, ott nem probléma segítenek és ugyanúgy vannak magyar oktatások. A vatsim-esek azért nem is szeretik az ivao-t mert sok a kezdő, a gyengébb stb. Persze azért valamilyen szinten itt is tudd a fóniát legalább chat szinten. Amikor már megérted a dolgokat bekapcsolódhatsz a beszélgetésbe. -
frecc #4016 Jéé, az ivao-n egy csomó link nem működik. Példának okáért a join ivao-se.
Ez lehet, hogy eldönti a dolgot. -
frecc #4015 Na akkor egy sokkal egyszerűbb kérdés:
Online repülésben abszolút kezdőnek az ivao-t javasoljátok, vagy a vatsim-et?
(mindegyiket végigolvastam a FAQ-ban, nagy különbséget nem látok közöttük) -
#4014 Én is így kezdtem :) először chatelni kell fónia szerint és csak figyelni, hogy a többiek mit mondanak. Vagy pedig csak simán beállsz egy nagyforgalmú reptér parkolójába és fülelsz. Későb, amikor már érted nagyából mit mondanak beszéllhatsz te is és ha valamit nem értesz szólsz, hogy írja le, de nagy a valószínűsége, hogy magától is megteszi. Mindenesetre amíg semmit nem értesz ne állj neki beszélgetni mert elrontod a többi játékos élményét. Egyébként pontosan úgy van ahogy mondod, hús vér emberek küldik :) a ServInfo progival megnézheted, hogy éppen hol van irányítás mivel értelemszerűen nincs annyi ATC, hogy minden reptérre jusson. Általában este vagy eseményekkor van nagyobb tumultus. Egyébként ha gyakran hallgatod őket 1 hónap alatt már elég jól meg lehet érteni. Valakinek 1-2 hét alatt is megy. -
frecc #4013 Tényleg, Dawye, kösz. Bepötyögtem a légifolyosókat és szépen kitöltötte magának az egész flight plan-t az FMC. Így azért már elviselhető.
Emberek! Lenne egy másik nagyon-nagyon láma kérdésem, előre is bocsesz...
Az online repülésről olvastam a FAQ-ban. Többek között azt, hogy verbális kommunikáció van. Ez azt jelenti, hogy hús-vér emberek az irányítók és velük kell tudni kommunikálni angolul headset-en vagy valami hasonló kütyün keresztül? Bocs, ha hülye a kérdés.
Na csak azért, mert töltöttem le az ivao-ról ATC chatter mintákat, hát őszintén szólva egy árva nyikkot nem értettem abból amit az irányító akcentusos angollal elhadart.... Pedig beszélek angolul+a fóniát is ismerem azé má valamennyire.
Mi van akkor, ha béna vagyok és nem fogom föl, hogy mint mond az irányító aztán nekiállok online szerencsétlenkedni? (nem fogom fel alatt értsd: nem értem a szavakat)
(olvastam hogy lehet csetelni is a toronnyal, de pont a szóbeli kommunikáció lenne sztem az online repülés egyik varázsa....)
Na eme magasröptű témában várom megnyilatkozásaitokat...
-
Dawye #4012 http://www.euroutepro.com/fp/fp_main.php?site=hu&language=hu -
Dawye #4011 pl.:
lhbp esms: BADOV UP41 BULEK UY444 HDO UM725 GERGA UZ400 BAKLI
és magátol beirja igy: LHBP BADOV ABITU MAVOR BABUS BULEK HDO BUSIR KOBUS LUROS BESKO GORIG TUVAK GERGA RENKI RAKIT PEKIP PADKU TORLO PENET ARGAD BAKLI ESMS -
Dawye #4010 általában csak párat kell beirni és a légifolyosót, ami magátol beirja a többi 10-20-at az fmc-ben. egyébként a fenti linken a vatsimes repülésnél le van irva egy oldal cim ahol lehet generálni utvonalat, de a legjobb a vacchun.hu -
Air #4009 Kerdeznek en is valamit ami nem az FSX-hez kapcsolodik. Nem baj? :)
Szoval hetvegen nezegettem flyvideokat (ezek pilotafulkeben felvett videok) foleg 737-esekrol. Azt vettem eszre, hogy a kapitany szarvanak jobb tetejen van egy 3 jegyu szam. Ez mit jelent?? -
frecc #4008 Akkor már muszáj megkérdeznem, hogy a gyakorlatban ti mivel és hogyan terveztek útvonalat? Én eddig úgy csináltam, hogy fs commanderben kiválasztom hogy low alt, high alt vagy navaid plan, generate, aztán szépen megcsinálja. Esetleg ha valami nem tetszik benne akkor módosítok.
Az a baj hogy fs nav-ban nem látok ilyen generálási lehetőséget, ráadásul nekem eddig még nem sikerült kommunikálnia a PMDG FMC-vel, tehát ott vagyok ahol a part szakad. Ti kézzel szoktátok meghatározni az egyes navigációs pontokat vagy generáltok?
Egyébként igazad van Alert, van olyan, hogy egy 2000 km-es távra kb 20 nav pontot ajánl fel default, akkor aztán milyen jó lesz azokat állandóan bepötyögni FMC-be.... -
#4007 A 10 navigációs pont nem is olyan sok valójában. Az USA-ban, de Európában is nem ritka a 20-30 vagy mégtöbb pontból álló útvonal. -
frecc #4006 Háát, akkor asszem megnézem az FS navigatort.
Jelenleg FS commander használok, azzal nagyon meg vagyok elégedve, csak sajna ilyet nem tud. Meg mondjuk nincs is hozzá airac frissítés a navdata-n.
-
#4005 Pedig jobb ha elhiszed, hogy kézzel kell :) na jó általában company route-okat repülnek a valóságban, de sokszor előtte kézzel viszik be az útvonalat. Egyébként létezik ilyen importálási lehetőség. Azt nem tudom, hogy az FS Flight Planneréből lehet-e PMDG-be konvertálni, de az FSNavigator-ból biztosan lehet, valamint ha az Rfinder útvonaltervező fizetős szolgáltatásád használod, akkor lehetőség van akármilyen útvonalat tervezni és importálhatsz több féle formátumba, PMDG-be is. Egyébként szerintem nagyon jó ez az oldal. -
frecc #4004 Emberek!
PMDG 737-esnél lehet olyat, hogy egy flight plannerben előre elkészített repülési tervet beimportálni az FMC-be?
Flight1 ATR-72-esnél ez csont nélkül ment. Ráadásul kb 10 navigációs ponton kell átrepülnöm, gondolom csak nem kell kézzel bepötyögni mind.
thx
-
#4003 -
#4002 Jóbeszélsz... már jobban fognak repülni, mint az igaziak. Szóval asszem a természet programozóinak ki kell majd adni egy újabb verziót, mert az MS sokkal reálisabb FD-t ad ki, mint ami a természet1.0-ban van most. -
Nyiri #4001 -
#4000 Namost nem tudom mér akarsz elkezdeni flémelni! Énszerintem igenis ultrabrutál-űberrealisztik fizikával rendelkeznek a gépek már most is az FS2004-ben, csak egy hajszál válassza el egy igazi repülő FD-jétől! És ez még csak fejlődni fog az FS-X-ben!!! -
#3999 Namost nem tudom mér akarsz elkezdeni flémelni! Énszerintem igenis ultrabrutál-űberrealisztik fizikával rendelkeznek a gépek már most is az FS2004-ben, csak egy hajszál válassza el egy igazi repülő FD-jétől! És ez még csak fejlődni fog az FS-X-ben!!! -
#3998 Nos a 747 orrfutójából kiindulva, lehet még gondolatbn se létezik a két gép. :-D -
Nyiri #3997 Erdekel barkit is a tollpihe fizikaju gepek? :) -
#3996 Itt is találtam pár új sotot, de ezek most kifejezetten Európából
btw a durva életbemá, hogy a 737-ről meg a Érbuszról nem mutogatnak sotokat! Lehet, még nemvannak készen vele? -
#3995 Ez valóban annak tűnik. Ilyen konfigon alap sceneryvel és gépekkel AI forgalom nélkül minimum 30-40 FPS-nek kellene lennie mindenhol. Akkor mégegyszer azt tudom tanácsolni, ha VGA-t veszel és csak FS-el játszol, akkor egy középkategóriásnál nem kell jobb (max 30eFt-ért), ha pedig mással is akkor dönts belátásod szerint.