45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#4154 Ezt így nem igazán lehet letölteni és megnézni sajnos. Nem tennéd meg, hogy az egész hóbelebancot becsomagolod egyetlen fájlba és azt töltöd fel? -
kozak74 #4153 Azert, mert nagyreszuk oldalankent lett lementve. s nem tudom rendesen belinkelni.
Ha letoltitek konyvtarszerkezettel egyutt, akkor valoszinu tudjatok nezegetni.
-
Dawye #4152 a legtöbb link 404 -
kozak74 #4151 egyebkent keszvan, lehet letolteni rola. kritikat nem kerek, mert ugysem tudok rajta valtoztatni -
kozak74 #4150 Bakker.... nem toroltek, csak az index.html-t rossz konyvtarba tettem. :)
Mielott mondanatok, tudom, hogy sok helyre nem erdemes tenni, csak a gyokerbe
-
meramen #4149 Ha kell, szívesen segítek neked weblap ügyben... -
Nyiri #4148 Toroltek vagy mi van? :) -
kozak74 #4147 csak ayert, mert nem tudok hompedyset csinalni :) ha valaki tud, segitsen
-
Nyiri #4146 Az oldalad 404 -
kozak74 #4145 Sziasztok!
Orulokm hogy tobbeknek sikerult felkelteni az erdeklodeset egy megepitendo cockpit irant.
Feltoltok a http://kozak74.7web.hu/ cimre egy par hasznos infot, tobbek kozt az fsbus szoftveret is. Installalas utan megnezhetitek, hogy mire kepes a rendszer. A legujabb valtozata a 2.4.1, nagyszeru kezelofelulettel.
programozni itt csak a logikai reszt kell, meg azt, hogy pl melyik kapcsolohoz melyik fs kapcsolot rendeled hozza. Vannak elore beallitott adatok is, ezek jok peldanak, de termeszetesen ezek a kesobbiekben atprogramozhatoak.
Az opencockpit moduljaihoz tenyleges programozas szukseges, valamint ez usb portra is csatlakoztathato, igy gondolom joval gyorsabb, mint az fsbus.
Toloeroszabalyzora sztem a legjobb modszer, ha veszel egy olcso usb-s joystickot, lehetoleg toloeroszabalyzosat, szetberheled, es a 4 potit hasznalod fel mondjuk 4 hajtomu kolon-kulon torteno szabalyzasahoz. Ezt az fsuipc=vel kulonkulon be lehet allitgatni az fs-ben.
Aki tenyleg nem akar sokat kolteni, annak feltettem a lowcost cockpit ala egy olcso rendszert.
Javasolnam, hogy az indexen a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098815&la=48786817 cimen van egy otthni pilotafulke nevu forum, terjunk at oda az ezzel kapcsolatos temakkal, hogy ne offoljuk szet ezzel ezt a topicot.
-
#4144 Én úgy tudom hogy a Presszer Pici... -
frecc #4143 Emberek!
Nem tudjátok ki írta ezt a Malév logo zenét? Mer kúúúrva jó... Már régebben feltűnt hogy milyen jól ki van találva, amikor még nem voltam repülőbuzi. -
#4142 A FlightLogger-ben a hangok marha jók! Ezekből simán össze lehet dobni egy magyar packot az FSPassengershez minimális hangszerkesztő ismeretek kellenek csak. Sajnos a szerzői jogok miatt tényleg nem lehet publikussá tenni :( -
#4141 Szia! Engem nagyon érdekelne a megoldásod. Főleg pl egy normális gázkar :) mondjuk erre még nem szántam rá magam de meglesz. Gondolom egy potméter elég hozzá csak egy jó jel kell. A gombok is nagyon érdekelnek. Ha levélben gondolod akkor [email protected], de szerintem megoszthatod itt is a fórumon, mert szerintem több mindenkit érdekel. Köszi!! -
Air #4140 Most hogy mondjatok letoltottem a legfrissebb loggert, es ezek a hangok voltak meg nekem is, de mas forrasbol. Igy nem terjesztem a dolgot. Aki akarja maga is osszsdobhatja. Koszi, hogy szoltatok. Nem tudtam, hogy onnan vannak a hangok. En egy csokatol kaptam a neten, aki elfelejtette feltuntetni, hogy neki honnan vannak meg. -
meramen #4139 Sziasztok! Folytatva Kozak gondolatmenetét én csak a kapcsolókat vezettem ki, ennek a rendszernek az a lényege, hogy párhuzamos porton kommunkiál a számítógéppel. Nem kell hozzá rengeteg pénz, és mégsem a billentyűzeten kell pötyögni... Kétféle kapcsoló köthető rá, pillanatkapcsoló... régi számítógép billentyűzet megtesz és billenőkapcsoló.. ha valakit érdekel, akkor itt a fórumon, vagy levélben szívesen válaszolok rá... -
#4138 Erről van szó. Úgyhogy várok Air-re :) -
Nyiri #4137 Malev VA ingyenes. :)
De az nem lenne szep hogy kiszeded a fs passengerhez :) -
#4136 Ingyenes regisztráció után ez elérhető? Másrészt gondolom ezt nem használhatnám fel csak úgy... -
Nyiri #4135 Lepj be a Malev VA-hoz :) Ott a Malev Loggerhez van stuvi hang. Magyarul. Eredeti Malevos stuvi mondta fel :P -
#4134 Többek közt én is kerestem :) Nem tudnád elküldeni a hangokat? Esetleg neten találtad? -
Nyiri #4133 De az FMC azert huzosabb nem? :) -
Nyiri #4132 Nagyon komoly :) Koszi a reszletes leirast. Valszeg belekezdek en is. Ez az epitgetos modszer nagyon bejovos es a flightdecksolutionsrol megveszed a hattereket es maris nem ott tartasz hogy egy mcpert tobb ezer dolcsit dobsz ki. -
Air #4131 Itt keresett valaki FsPassengers-hez magyar hangokat, ugye?? Hat ugy nez ki, hogy tudok csinalni egy szuk magyar soundpack-ot, mert talaltam nehany magyar stuvi hangot. -
#4130 Wow nagyon köszi a leírást. 1-2 száz eFt már sokkal jobban hangzik. Lehet, hogy elkezdek komolyabban gondolkozni rajta főleg, hogy már van aki legalább tud segíteni ha elakadnék :) Az áramkörhöz a software-t honnan veszed? Én ugyan értek valamelyest az FSUIPC programozáshoz, de kíváncsi lennék, hogy ezt is sajátéként kell-e megírni. -
Polikarpov #4129
EZT a lapot ismered? -
kozak74 #4128 Meg valami, egy angol nyelvu forum a szimulatorepitesrol. Gyakori hozzaszolasokkal, es tapasztalattal rendelkezo emberekkel:
http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topics&forum=142
-
kozak74 #4127 Sziasztok!
Hogy az elejen kezdjem, en kb 2 eve kezdtem el foglalkozni az otthon megepitheto muszerfalak irant. Tobb lehetseges verzio is letezik, amit en olcsonak es kivitelezhetonek talaltam, az a nemet uriember alltal tervezett aramkor volt /www.fsbus.de/.
Sikerult beszereznem az alkatreszeket, megcsinaltam hozza a nyomtatott aramkoroket, s megepitettem a modulokat. Egyenlore csak az elektronika van, meg a kulalak kivitelezesebe nem fogtam bele.
A rendszer lenyege, hogy van egy aramkor, ami soros porton keresztul kommunikal a szgeppel. Az aramkorhoz tartozik egy szoftver, ami fsuipc-vel kommunikal a szimulatorral. Un. offseteket hasznal az fsuipc-bol, kuldi, es fogadja is.
Igy lehet pl. kapcsolokkal vezerelni az fs-t, valamint a fogadott jeleket megjelenitheti, pl radiofrekvenciakat. Kepes leptetomotrok vezerlesere is, igy pl megoldhato egy magassagmero muszer kivitelezese is.
Az ujabb verzioban szoftveresen lehet logikai aramkoroket tetszolegesen letrehozni, igy szimulalhatoak olyan rendszerek is, ami alapbol nincs benne az fs-ben.
A com modul, ami kapcsolodik a szamitogephez, kepes lekezelni 31 almodult, amik a kovetkezok lehetnek:
1. fskey: 64db kapcsolo, ami lehet forgokapcsolo is/pl frekvenciavaltashoz/, ertelemszeruen ebbol kevesebb kotheto erre a modulra.
2.fs stepper: leptetomotrot lehet rakotni, 2 db-ot
3.fs do: releket lehet vele vezerelni, pl. vilagitast lehet vele kapcsolni, vagy nagyobb teljesitmenyu motrokat ki-be
4. fs ad: 8 analog-digital atalakito /potmeterek/, pl toloeroszabalyzashoz. /bar szerintem tobb usb joy alkalmazasaval jobban megoldhato/
5. fs display: 7-szegmenses kijelzok vezerloje. Pl radiofrekvencia, nav frekvencia kijelzesehez. Ez a legkoltsegesebb resze az egesznek, attol fuggoen, hogy hany ilyen modult akarsz mukodtetni.
6. fs led: ledek vezerlesehez. egy modul 32 ledet mukodtet. pl nyomogomboknal be lehet epiteni egy ledet, ami jelzi, hogy az adott kacsolo on ill off allasban van
A rendszer 9 voltos tapfeszultsegrol mukodik, de ha nagyobb teljesitmenyt akarsz
mukodtetni, pl motrok vezerlese, vagy vilagitas izzokkal, azt a releken keresztul tudod megoldani kulso tapellatassal.
Mivel soros porton tortenik a kommunikacio, en kicsit lassunak talaltam, pl frekvenciavaltasnal az aktiv es a keszenleti freki valtasnal eszlelheto par ms-os holtido.
A rendszer nem letezik megvasarolhato formaban, viszont minden dokumentum elerheto hozza, ami a megepiteshez szukseges. Kis jartassag az elektronikaban nem hatrany. Pl a nyakok kimaratasahoz, alkatreszek beforrasztasahoz, illetve az esetleges hibakereseshez.
Ha valaki a megepitesen torne a fejet, ez sem egy olcso rendszer. Az egeszet mikrokontrollerek vezerlik, minden modulhoz kulon-kulon vezerlo kell.
Pesten sikerult egy helyet talalni, ahol ezek /PIC16f84/ beszerezhetok, darabja ugy 1200ft korul van. Ha mar a kijelzoket osszeszamolod, pl 4 db a radiofrekvencianak, 4 a nav frekvencianak, akkor rogton 10eftnal tartassz.
Kell legalabb 2 fskey, 2 fsled, ezek ujabb 5eft.
En kb 25eft-ot koltottem mar ra, de megvan majd minden modulom.
A munkaido raforditas kb 2-3 het, mire osszehozod az elektronikat, s ujabb hosszu hetek, mire megcsinalod hozza a "kulalakot"
Ami jo, hogy nem repgepspecifikus, mivel csak az elektronika adott, s igy a szoftver segitsegevel olyan repulogepre programozod ra, amilyen neked szimpatikus.
Egyeb koltsegek: kis kapcsolok darabja is 100-200 ft-ba kerul, gondold vegig mennyi szukseges csak az overhead panel kivitelezesehez egy 737-nel. 12 polusu forgokapcsolo darabja ugy 1000ft korul van, ebbol pl 2 db kell egy frekvenciahoz. Heading, course, speed, altitude ujabb 1-2 kapcsolo, attol fuggoen egyesevel vagy tizesevel akarod leptetni oket.
Szereny szamitas szerint az egesz osszehozhato ugy 75-100eft kozott, cakkpakk.
Kepeket nem osztanek meg, mivel aramkoreim vannak csak, ezek meg nem tul erdekesek, viszont a neten fellelheto egy csomo otlet, hogy hogyan lehet szep muszerfalakat kivitelezni.pl:
http://personal.telefonica.terra.es/web/karmo/homecockpit/e_simulador.html
Az opencockpit-nal megrendelhetok a modulok, keszletben, vagy akar osszeszerelve es tesztelve, de ezekert sok-sok eurot kell fizetni.
egy ket link az erdekesseg kedveert:
http://www.meriweather.com/747/fd-747.html
http://www.737sim.com/Flightdeck.htm
http://www.fscockpit.com/Replicasofaircraftcockpits.html
Hefi: kaphato nagyszeru kinezetu panel.
http://www.flightdecksolutions.com/ac_type.php?id=8
gyors szamitas az b737-hez: 4500$
http://www.flightdecksolutions.com/_assets/images/products/246-large.jpg
A vizualis megjelenitesrol meg nem szoltam, nezd ki a legolcsobb projektort.
Legalabb koss ossze 2-3 szgepet, hogy mindent meg tudj jeleniteni, ezek ujabb parszaz e ft.
Ha valakinek meg mindig kedve van a hazi kesziteseu cockpitekhez, annak sok sikert.
-
hefi #4126 Még mielőtt nagyon beleélném magam:
A cockpit elkészítéséhez szükséges cuccokat lehet itthon kapni, vagy csak külföldön (most nem a panelek kinézetére gondolok, hanem az elektronikai részekre)? -
#4125 > FAQ -
Nyiri #4124 Hasonszoru mit jelent ? :) -
bandikabp #4123 Köszi a választ! A navdata -t megnézem. Amit belinkeltem, az reggel tényleg nem ment, valami gond volt a szerverrel. Sztem most már menni fog, de valószínű hogy az a gond amit írtál. Egyébként ez az RNAV pontosan micsoda? -
#4122 Nekem nem jön be a kép. De mostmár kezdem érteni, hogy mi lehet a baj. Ferihegyen jelenleg RNAV eljárások vannak érvényben tehát kézzel nem lehet lerepülni csak az FMC tudja követni. A hivatalos térképeket egyáltalán nem nehéz beszerezni. Magyarok: www.ivao.hu
Többi: navdata
Szinte minden térkép ingyenes max egy ingyenes regisztráció kell. Ez néha nehézkes mert pl a franciáknál azt hiszem csak franciául van az oldal.. de meg lehet oldani :) -
#4121 Szia Kozak74!
Szerintem itt még jó pár embert érdekelne (pl engem :-), úgyhogy ha gondolod nyugodtan oszd meg a tapasztalataidat, infóidat, képeidet a fórumban. Köszi! -
kozak74 #4120 Szia Dwayne !
Vegre egy hasonszoru ember...
Ajanlanek 2 linket a figyelmedbe:
http://fsbus.de/index2.html
http://www.opencockpits.com/index.php?newlang=english
En megepitettem az fsbus elektronikajat, ha erdekel reszletesebben a dolog, kuldj privat uzenetet.
-
bandikabp #4119 Köszi a gyors választ. Természetesen rosszul írtam, nem VOR hanem DME.
Na itt van egy példa Ferihegyről: szilagyi.web.elte.hu/fs/star.jpg
Ezt a képet az Fsnav-ból vettem, ez alapján akartam egyszer leszállni.
Akkor voltam bajban amikor elhagytam fix01-t és elindultam Gödöllő fele 296-on. Ekkor még kiszámoltam hogy a 10,2 nm milyen messze esik TPS-től, de ehhez nem lenne mindig kedvem.
Valamit biztos rosszul állítok be, vagy nem értem a térképeket.
Tudom, hogy léteznek hivatalos térképek is, de azokat nagyon nehéz beszerezni. -
Nyiri #4118 Le van irva ha jol latom. Szerintem egy fullos mukodo cuccot. -
Dawye #4117 nah utolsó kérdésem home cockpit ügyben.
ha ezt megveszem, mi az amit kapok érte. mit tartalmaz ez?
http://www.flightdecksolutions.com/prod_info.php?id=434 -
#4116 Valójában nem is VOR hanem DME adóról beszélünk ugyebár mert távolságot csak az ad. Tehát mögötted VOR/DME-t vagy DME-t keress. -
#4115 A sebességet felejtsd el. Úgyis csak légtömeghez képesti adatot kapsz akkor meg variálhatnál még a széllel meg a magassággal is. Két dolgot tudok elképzelni: Nem úgy adták meg az útvonalat hogy addig repülj 200-on amíg az eredeti VOR-tól 20 NM-re leszel? Vagy valami más hasonló módszer lehet még esetleg. A másik hogy térképen megnézed, hogy amikor lerepülöd a 15NM-et és elfordulsz 200-nak, akkor azon az egyenesen vagy nagyjából mögötted valahol van-e a közelben egy VOR. Ha igen akkor belövöd azt a frekin amikor elfordultál majd egyből kiírja hogy az hány NM-re van mögötted. Innentől már csak 20NM-el tovább repülsz. De biztos létezik még más megoldás is.