45215
  • bandikabp
    És egy gyors kérdés: Nézegetem az FsNavot és nagyon tetszik hogy ki lehet rajzolni egy rahedli sid/star eljárást. Én gyakorlásképpen FMC nélkül akarom öket repülni (még kezdő vagyok). A gondom a következő: Van egy VOR és azt írja a leírás hogy repüljek kifele 130-on 15nm-t. Utána forduljak 200-ra és repüljek 20nm-t egy ISEC ponthoz. A gondom az, hogy ilyenkor nem tudom mennyi a 20nm. Hiszen én még a korábbi VORhoz igazitom magamat. Ha nagyon akarom ki tudom számítani hogy a VORtól milyen messze van (sinus és cosinus), de leszállás közben nem ezzel akarok vacakolni. Esetleg a seb-ből ki tudom számolni hogy mennyi ideig kell maradnom az irányon. Szóval ilyenkor mit kell csinálni?

Remélem nem egy nagyon láma kérdés.
  • Thanatos
    hát ezaz de ha nincs rá pénz akkor nincs, tökmind1 hogy saját sárkáynra + tanfolyamra nincs vagy ppl-re , nem? :P
  • bandikabp
    Én ezért akarok inkább motoros sárkányba ölni. Vidéken olcsón lehet csinálni tanfolyamot, meg lehet úszni kb. 200 körül. A gép árában nem akarok hülyeséget mondani, de az sem annyira vészes. Szóval amennyiből megvan olcsón egy ppl, abból biztosan megvan a SAJÁT géped és a jogsi. Bocsi ha már ez OFF volt.
  • Thanatos
    ott a pont :P
  • alert
    Sajnos nekem sincs. De aki 4-5 milláért akar cockpitet építeni annak biztos van :)
  • Thanatos
    hát lehet, mind1, nekem se 1.8milkám nincs rá sajna se 1 milkám..., az alkalmankénti 25k+ról emg nem is beszélve :(
  • alert
    Régebben én is ezt hittem de itt nem igazán a mákon van a hangsúly. Ha kicsit belemozdulsz az ilyen körökbe repfórumokon, levlistákon vagy hasonló témájú oldalakon esetleg találkozókon megszállottként, akkor hamar meg lehet ismerkedni ilyen emberekkel.
  • Thanatos
    hát jah szal az emberek 95% (aliasz földi halandók :P) 1.8 , a maradék meg akik mákosak és/vagy vannak jó kapcsolataik annak meg kevesebb is lehet :) bár akinek esetleg tényleg sok jó kapcsolata van annak meg ugyis mind1 az a +0.8 milla :D
  • alert
    1,8 millánál kezdődik ha beiratkozol egy hivtalos helyre. 1,5 milla ha ügyes vagy. Ha van ismerettséged akkor meg lehet dumálni hogy a pilótát ne kelljen kifizetni mert legalább ő is gyűjti a repült órákat. Elméleti anyagot meg tud adni vagy te is szerezhetsz netről. Így marad a gépbérlés (C152) úgy 25eFt/óra tehát olyan 1,2 milla.
  • Dawye
    én nem akarok egész cockpitot, csak overhead, fmc, és a glare package... ezeket próbálom vhogy megoldani...
  • Thanatos
    csak egy milla egy ppl cessna-ra? én ugy hallotam hogy több az :) bár lehet tévedek
  • alert
    Elvileg igen legalábbis azt írja. Ez több mint 120 rongy bakker :) Aztán itt van trimm kerék rohadt $200-ért. EZEK NORMÁLISAK? :) Ez nevetséges. 2 ilyen kereket gyártok 1 nap alatt 500 forintért újabb 100-ért pedig le is festem. És akkor már sokat mondtam. Egyébként nem kell ehhez még a project magenta vagy hasonló szoftver hogy ez az egész működjön is a géppel összekötve?! Mert szerintem igen és nem csak hogy az kell hanem TÖBB számítógép kell ami hálózatba van kötve és úgy működnek együtt. Egyiken csak az FS fut a többin meg egy-egy nagyobb egység. Visszatérve a programhoz... egy autopilot software az nem tudom most kapásból hogy mennyi, de az FMC vezérlő az csak önmagában 500 dolcsi. És akkor hány progi is kell még? Szóval ha valódi cockpitet akarsz akkor nyúlj a zsebbe és 4-5 milláig ne állj meg :) 4-5 milláért pedig hagyd a francba az egészet 1 milláért leteheted 4 hónap alatt a PPL jogsit Cessna-ra a maradékból meg repkedhetsz. 1 óra egy 172-essel úgyis olyan 30-35 rongy (bérlés). Nagy üzlet ez a homebuild Cockpit.
  • Dawye
    hali.
    http://www.flightdecksolutions.com/prod_info.php?id=285
    újabb kérdés. ebben benne van a robotpilota, kapcsolok, gombok, minden? nem birok kiigazodni ezen az oldalon
  • Papirzacsi
    Vagy kijön egy merőben új fs, mint annó a 2004, amivel nem megy semmi régi kiegészítő rendesen, és csengetheted ki az összeg felét újra, hogy megint minden jól működjön.
  • Flyman
    Van valahol a neten még az Alertéhez hasonlóan közérthető FMC, Nav, egyéb leírás elsősorban Magyar?
  • Clidey
    És mikor már beleöltél pár milkát a projektbe, ott a kész pilótafülkéd, akkor egy olyan apróság fog az őrületbe kergetni, hogy fagy az FS, fagy a Vindóz, nem műxik az FSUIPC, képtelen vagy összehangolni a rendszert. Ezen a ponton elkezdesz foglalkozni a harakiri gondolatával...
  • Nyiri
    En is gondolkodtam mar ezen. Jo lenne osszerakni egy ilyet, csak sajons penz az nincs :)
  • alert
    Nyirinek igaza van ennek én is utánanéztem régebben. Egyetlen módszerrel jöhetsz ki olcsóbban ha van némi műszaki érzéked és jónéhány dolgot meg tudsz csinálni magad pl gázkarok, főpanel, stb. Ezekhez fellelhető segédanyag a neten csak egy kis kreativitás és hozzáértés kell hozzá mind műszakilag és elektronikailag.
  • Nyiri
    Amugy ha fullos cokcpitot akar torodj bele hogy 4-5 misi zseton alatt ne is kezd el.
  • Nyiri
    Nincs... Szerintem nincs. Nagyon draga a flightdecksolution. Egy muanyag hatterlap 800 dolcsi.
  • Dawye
    sziasztok!
    nagy elhatározásra jutottam: elkezdem megcsinálni a pilótafülkém. De egy nagy kérdéssel fordulok hozzátok! Ebben vannak vajon kijelzők is (és hány darab) vagy nincs? http://www.flightdecksolutions.com/pcupload/A320%20FDSG1&GlarePack.pdf
  • alert
    Nem tudom pontosan. Én úgy használom, hogy a NAV1-en belövöm a pályafrekit és beállítom a course-t (valamelyik FMC-s gépen csak az FMC-ben lehet beállítani a frekvenciát és a course-t) és belövök egy NDB adót ha van a pálya előtt, hogy segítsen ráfordulni. Fordulás előtt már AP viszi a gépet FMC ki van kapcsolva és ha ráfordultam figyelem az ILS. Amikor sacc per kábé megfelelő helyen vagyok akkor a roboton Approach mód be. Egyébként elvileg az FMC is le tudja tenni a gépet sőt meg is tudja állítani. Még a levegőben a süllyedést is korrekten el tudja végezni (értsd ő kezeli a spoilereket stb), de ezeket sose használtam. Akkor már semmit nem kéne csinálni.
  • Flyman
    Lehet béna kérdés de az FMC-s gépekben az ILS-t az FMC kezeli vagy úgy működik mint az alap fs Boeingben.
  • alert
    Most konkrétan nem tervezem :) de ha megmondod pontosan mi érdekel akkor esetleg tudok vagy valaki más tud segíteni.
  • Flyman
    Tényleg Alert!!! Az FMC leírásod tetszett nagyon és sokat segített, tervezed, hogy folytatod?, mert tudok angolul valamennyit de a te leírássodal jobban eligazodtam közérthetőbb mint az angol leírások.
  • Thanatos
  • Flyman
    Köszi Alert ez szép munka!!!!
  • alert
    Akik nem ismerik az FMC-t vagy nem igazán tudják használni azoknak itt egy egyszerűsített progi! Azt nem tudom, hogy PMDG-vel és hasonló kaliberű fizetős gépekkel együttműködik-e, de az összes ingyenes vagy alap FS géppel használható!!! Van SID/STAR lehetőség is benne. Azoknak is nagyon jó, akik szeretnének online olyan ingyenes vagy nem ingyenes géppel repülni, ami nem rendelkezik FMC-vel így nem tudnák vele követni az útvonalat. Egyetlen szépséghibája, hogy a SID/STAR adatbázisként a Fligh1 ATR gépét használja amihez a navdata-n össz-vissz 70db reptér van. Ennek megsegítésére írtam egy progit amivel átkonvertáltam az összes PSS777-es SID/STAR-t olyan formátumúra, hogy ez a drága progi be tudja olvasni. Így gyakorlatilag rengeteg reptérhez lesz SID/STAR. A programhoz hozzátartozik egy tetszőlegesen átméretezhető útvonalmegjelenítő panel is. Szerintem klassz.
    A legfrissebb navigációs adatbázishoz a navdata.at-ról a Flight1 ATR72-500-ashoz kell letölteni az aktuális AIRAC-ot.

simple FMC
    Sok sok SID/STAR

• kad
    Sziasztok!

A kovetkezo problemara rament a delutanom, ujratelepitettem az FS-t, meg mindent ami csak letezik. A problema a kovetkezo: Telepitek mindent az online repuleshez. FSInn 1.0-t, AVC-t, FSCopilot-ot, a leiras szerint probalnam beallitani. Az AVC-t sikerul is. Leteszem a talcara, inditom az FS-t. Beallitom a repuloteret, inditom a jatekot. Ulok bennt a gepben, nyomok egy Alt-gombot, es toltene be a gep texturakat. A kovetkezo keretnel tart FS FDT Aircraft processing / Please wait, processing aircraft / Loading 179 aircraft

Nos itt lefagy az FS mint a szél. Az esemenynaploban a kov. uzenet van: Nem válaszoló alkalmazás: fs9.exe, verzió: 9.1.0.40901, nem válaszoló modul: hungapp, verzió: 0.0.0.0, memóriacím: 0x00000000.

Latott mar valaki ilyet?
    Ezt az ujratelepites utan csinalta elosszor, elotte az fs olyanokat csinalt mintha gondolkozna, percenkent kihagyott 2mp-re

Kosz a segitseget elore is!
    Andras
  • vki
    De ha TFT monitorom van, akkor mindengy, mert itt a Hz különbség nem sokat számít szemrontás ügyén. Legalábbis én még nem vettem észre.
  • alert
    Az nagyon jól néz ki és 20 rongyért márt lehet kapni CRT és LCD monitorhoz is. Én kipróbáltam tényleg jó. De igazából csak akkor veszed hasznát ha veszel hozzá egy megint k*rvadrága cuccot ami érzékeli a fejmozgást így a 3D cocpitben tudsz forogni. Nagy hátránya hogy csak nVidia kártyákkal kompatibilis (ATI-val nem mindig működik) másrészt felezi a frissítési frekvenciát mivel váltogatnia kell a stereo képet a két szemed előtt így ha 100Hz-es CRT monitoron nézed akkor gyakorlatilag mind a két szemeden 50-50Hz-et látsz azaz rontja a szemed mint az állat (hosszútávon). Egyébként van egy bemutatóterem a Móricz Zsk-tól nem messze ott kipróbálhatod ha bp-i vagy.
  • Dawye
    hali!
    ezek a 3D-s szemüvegek javítják valamennyivel is a játékélményt? Ér valamit?
  • Flyman
    Annyira azért nem jön be, hogy 31 ojrót adjak érte amúgy létezik más ilyen kaliberű progi?
  • alert
    Reálisan nézve a dolgokat rohadt nehéz ebből a progiból olyat találni amihez van működő serial és az se véglegesen működik. Előfordul hogy pár hónap múlva már nem megy. De nem lehetetlen találni ilyet. Ha tetszik vedd meg, mert szarakodhatsz vele örökké és úgyis pont akkor fogja kidobni hogy rossz a serial amikor a legjobban kéne :) Ez tényleg olyan progi, amihez nincs igazán tuti serial vagy crack.
  • Thanatos
    aham, hát akkor ez sajnos szvsz kimarad az életedből...
  • Flyman
    Nem csak éppen ezzel azt akartam mondani, hogy ha mindenki megveszi aki mondja hogy vegyem meg akkor majd megveszem én is.....
  • Thanatos
    igazad van, ha majd más a kútba ugrik akkor teis... :)
    meg ugye enni is csak azért szoktál mert másis? :)
    értem... :)
  • Flyman
    Jó ez a megveszed szöveg.... :) majd ha más is akkor én is veszegetem de hát a nagy többség ugye......... elég volt maga az FS a pénztárcámnak.
  • Thanatos
    pl megveszed...
  • alert
    Aham! Megveszed :) Vagy kerítesz egy olyan verziót (mert van ilyen) amihez keríteni tudsz 1-2 nem eredeti de még olyan kódot amit elfogad :)