45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Flyman #4074 És erre létezik valami megoldás??? :) -
#4073 Azért mert csaltál a kóddal. Nem eredeti a kód.. ez egy trückje a proginak. Kb 5 perc után leállítja magát ha úgy találja hogy nem eredeti a kód. -
Flyman #4072 Az FSPassengershez kérek egy kis segítséget: azt miért csinálja, hogy föltelepítem elindítom az FS-t majd kiválasztok egy repülőt és elkezdem a taxi procedúrát majd valamikor amikor az FS passengers elmondja a biztonsági figyelmeztetést elmondja: Övek,ajtók stb. akkor utánna a zöld mezőben kiírja, hogy vegyem meg!!! (pedig a felhasználói nevet és jelszót is beírtam neki és elméletileg el is fogadta) és persze ezek után az FSpassengers ki is kapcsolja magát.... ez miért lehet ? valaki tud megoldást? -
#4071 HI! Szerintetek melyik jobb? Fligth Environment V2, vagy az Active Sky 5? -
#4070 Cső. Tudtok nekem egy olyan oldalt mondani, ahol különböző paintkit-ek vannak? Engem konkrétan az Aerialfoundry-s F-18-as paintkitje érdekelne.
Előre is köszi. -
kad #4069 Nekem van egy olyan erzesem, hogy inkabb alaplaphiba, (ami a veletlenszeru lefagyasokat illeti) de esetleg lehet tap baj is. Ha kekhalal van az mindenesetre hardverhibat jelent. Ha van fizikai memoria teszted es tobb memoriamodul van a gepben vagy tudsz szerezni kolcsonben akkor cserelgetve teszteld a memoriat. Ha mindegyikkel hibazik akkor az alaplapbaj. Nekem mar halt meg nehany honapos ASUS alaplapom ilyen tunetekkel.
Udv.
Andras -
#4068 "Szerintetek elképzelhető, hogy olyan memóriahiba van, ami induláskor úgy cseszi szét a rendszert, hogy végeleges kárt okoz benne és hiába próbálom utána jó memória modulokkal?"
Természetesen, mivel a szar modulok szétcseszték a rencerfájlokat magát. Nekem is volt ilyen problémám régebben, de még időben észbekaptam, és nem vártam meg míg borul az egész rendszer. Keress vissza, nemrégiben idelinkeltem a Memtest86-ot, érdemes volna lefuttatnod, mielőtt mégtöbb adatod veszik el... Már ha egyáltalán ez a hiba. -
frecc #4067 Sziasztok!
Kicsit más téma, nem FS, de lenne egy gondom, hátha tudtok segíteni.
A gépem néha gondol egyet és indításkor kék halállal megdöglik oly módon, hogy ezáltal szétcsesződik az xp és lehet visszaállítani a legutóbbi bizt. mentést.
Én elsősorban memóriahibára gyanakszom, sok olyan kékhalálos esetet láttam már, ahol a memóriamodul volt a ludas.
Szerintetek elképzelhető, hogy olyan memóriahiba van, ami induláskor úgy cseszi szét a rendszert, hogy végeleges kárt okoz benne és hiába próbálom utána jó memória modulokkal? -
#4066 Érdekesség képpen írom, akiknek van tőkéjük hozzá a következő gépen volt szerencsém tesztelgetni az FS2004-et:
AMD 3500+, GeForce 7800GTX (256 MB), 1536 MB DDR SDRAM (400Mhz)
A grafika abszolút full (minden csúszka MAX-on), tweak-ek a FAQ-ból alkalmazva. 2x Élsimítás és 16x-os Anizotróp szűrés bekapcsolva, felbontás: 1280*1024, AI forgalom: FS Traffic 2005
Eredmények (forgattam a kamerát és ezek voltak a legrosszabbak):
Budapest Scenery 2004-el MAX AI TRAFFIC, PMDG 737 külső nézet a terminálok előtt: 19 FPS. Ugyanez 0 AI TRAFFIC-al: 29 FPS
Aerosoft Frankfurt, PMDG 737, MAX AI TRAFFIC: 22 FPS, 0 AI TRAFFIC: 31 FPS
Cloud9 Amsterdam, PMDG 737, MAX AI TRAFFIC: 17 FPS, 0 AI TRAFFIC: 25 FPS
Ez azért érdekes mert itt több mint 100 gép van egyszerre a közelben.
Szóval egy ilyen konfiggal lehet élvezni a játékot minden tekintetben. Egyébként szerintem lehetne még jobb FPS-t kihozni belőle de több időm sajnos nem volt próbálgatni. Véleményem szerint egy 70 ezer forintos árkategóriás videókártya is elég lett volna.
Árak (-kb- bruttó):
AMD 3500+ - 55 eFt
GeForce 7800GTX - 125eFt
1,5 GB memória - 25eFt
Ehhez hozzátartozik, hogy PCI Express-es a rendszer tehát szükség van egy ilyen alaplapra is és támogatnia kell a 939 socketes 64 bites AMD procit.
-
Dawye #4065 még mindig nem értem mi a gond. neked is könyebb lesz sidstarral az irányitonak is, offline kb 2 perc és már tudod is. Szerintem szánj rá pár percet, tényleg nem sok idő, és legalább a foniában is tudod gyakorolni a sidstar-t, később is azt fogja mondani neked.. -
frecc #4064 Akkor félreértettük egymást.
A nem akarok szórakázni a SIDekkel az online repülés abszolút kezdeti stádiumára vonatkozott, nem örök életre. Szerettem volna a jelenlegi tudással addig eljutni, hogy mondjuk elrepülök online münchenből stuttgartba low alt plan alapján ,de online "próbarepülés" alatt nem kezdek el új dolgokkal kísérletezni.
-
Nyiri #4063 Epp az a gond, hogy ilyen lazan megvan. -
Nyiri #4062 Nekem leginkabb a hozzaallas nem tetszett. Ahogy fogalmaztad: "FMC is van, de SIDekkel inkább nem kísérleteznék ha nem muszáj." Milyen hozzaallas ez??? Igy tenyleg nem fogsz megtanulni semmit rendesen.
Amugy az FMC az jo dolog. DE! Illik a nem RNAV SID/STAR okat FMC nelkul is repulni. Regi LHBP sideket szerettem, mert lehetett FMC nelkul is repni. Jo a VOR nav.
Mig mindig tartom a velemenyem az IVAO-val szemben. Dilettansok gyulekezete. En is voltam kezdo, sot meg mindig van nagyon sok tanulni valom, de en legalabb 6-8 honapot gyakoroltam offline es multiban (nem online halozat) nalam okosabb emberekkel mielott felmentem halozatra. Ott pedig kell a SID/STAR ismerete anelkul nem is kene felmenni. -
Dawye #4061 a sid/star beállítása egy katt az fmc-ben és megvan... mi a gond?? -
frecc #4060 Most az fáj, hogy gyökér vagyok a SIDhez meg STAR-hoz? Eddig nagyszerűen megvoltam nélkülük, pedig nem cessnánál tartok és ha ahogy Alert írta, beírom a megjegyzésbe hogy no sid, és ezt elfogadják, akkor miért ne lehetne így kezdeni online? Persze folyamatosan tanulok, de valahol el kell kezdeni az online repülést is.
Egyébként remélem, hogy a doksis beszólásodat nem nekem címezted, mert ha olvasod a hozzászólásaimat, láthatod, hogy rengeteg doksin átrágtam magam és még mindig többet olvasok időben mint repülök. -
#4059 Na most tévedsz mert az ilyenek száma elenyésző, csak a kezdők repülnek így. Persze azért ők is megtanulhatnák mielőtt felcsatlakoznak de hát ez van. Egyébként a VATSIM-en is találhatsz ilyeneket. ServInfo-val nézz körbe a gépeken simán találsz ilyet. De én is azt mondom, hogy olvassanak utána a kezdők. De ha nem találják sehol vagy nem tudnak angolul akkor írjanak privátba e-mail címet és segítek ha van időm bármiben. Cél, hogy sok PRO user legyen :) -
StRobi #4058 Szia!
Nekem is hasonló a konfigom, csak 9800Pro-val. Nálam is csinált ilyeneket, és kiderült, hogy a 420W-osnak mondott táp képetelen ellátni a VGA-t elég szuflával. Visszatettem a 400-ast, és azóta stabil. -
Air #4057 Proci, memoria, alaplap.
Futass le egy memtesztet! -
Dawye #4056 nekem a procihűtéssel volt baj -
Dawye #4055 én most vittem ezért a gépem szervizbe... ugyanilyen conf, csak nekem fele annyi a ram, de most tesznek bele 1g-t. -
#4054 Van egy kis próblémám!! Segítségre szorulnék... P4 3ghz ati 9550 1gb ram a gépem! Felraktam a játékot (eredeti)! Elindítom, megvan a kép, full throttle majd durván fél percre rá újraindítja a gépet! Minden egyes alkalommal! Ha vkinek van rá megoldása vagy csak ötlete, pls. fontos lenne! Előre is köszi!!!! -
Nyiri #4053 "Jó, hogy írtad hogy lehet no sid/star, mer zavarba is jöttem, amikor mondták hogy kövessek egy indulási eljárást. Egyelőre azt se tudom, mi fán terem. ATR-72-essel szoktam repkedni, FMC is van, de SIDekkel inkább nem kísérleteznék ha nem muszáj. Pláne online."
Nah errol van szo... Csodalkoztok hogy elzavarnak a VATSIMrol? Oke. Az IVAO veri a mellet, hogy mennyi user. Ki ne fossa le ha a 90% dilettans barom aki arra sem kepes, hogy elolvassan a 237627272172476276317617761357247237724724 neten talalhato doksibol 1-t.
Gratulalok. IVAO RULZ!!! -
#4052 Jaja. Még azt is írd be a megjegyzésekhez, hogy Newbie vagy student vagy valami hasonlót és akkor nem kap agybajt az irányító mert tudja, hogy kezdő vagy. pl: NEWBIE /NO SID/STAR /NO FMC -
frecc #4051 Naja. Mondjuk még nagyon sokat kell gyúrni ahhoz hogy egy online rendezvényre beloginoljak mer nem akarok szerencsétlenkedni a reptéren hogy rám kelljen várni...
Jó, hogy írtad hogy lehet no sid/star, mer zavarba is jöttem, amikor mondták hogy kövessek egy indulási eljárást. Egyelőre azt se tudom, mi fán terem. ATR-72-essel szoktam repkedni, FMC is van, de SIDekkel inkább nem kísérleteznék ha nem muszáj. Pláne online.
A cél most az, hogy szokjam az online környezetet meg a dumát, aztán majd kialakul.
Ja, meg chart az tényleg kell, mer ugye itt nincs már progressive taxi.
Az meg ugyebár elég égő, hogyha nagy dérrel-dúrral kijelentem hogy ready to taxi IFR, aztán elkezdek összevissza kolbászolni a reptéren... -
#4050 Az IVAO-s rendezvényekről egyébként az IVAO oldalán tájékozódhatsz a naptár menüben, a VATSIM-esekről pedig szintén az oldalán. Itt egy kép az IVAO-n a Crowded Skies III-ról. Na itt voltak bőven. Ez egy egész éjszakás dolog volt, épp rekordot döntöttek bár ez a kép nem a legnagyobb tumultus idején készült.
-
#4049 Vannak rendezvények pl vannak bizonyos airbridge-ek vagy flyin-ek ahol egy-egy reptéren és környékén iszonyatos forgalom van adott este. Pl néhány hónapja volt Amsterdam-Budapest Airbridge, itt mondjuk nem voltak sokan de kb 70 gép jött. Viszont a Gatwick-Malaga rendezvényen kb 200 gép volt, egymás után szálltak fel és kb 40-en egyszerre érkeztek meg. Hát ott volt tumultus :) kellett holdingolni ezerrel + hivatalos térképek stb. Ott aztán tudni kellett. Ja és itt még egy nagyon fontos dolog bejön. Legyen az adott reptérhez térképed ahova mész és ahonnan mész! Egyrészt azért mert a gurulóutakat is tudni kell, hogy merre kell menni stb másrészt tudni kell követni térképen közölt eljárásokat. Nem árt a SID/STAR-t se tudni lekövetni.. ha olyan géppel vagy ami nem tudja követni (nincs FMC-je) vagy te magad nem tudod... akkor az FP-ben a megjegyzésekhez írd hogy NO SID/STAR vagy NO CHARTS. Ahhoz, hogy kiderítsd lászódnak-e az ivao-s gépek, nézd meg servinfo-n hogy épp melyik reptérről indulnak többen és oda sorolj be gyorsan és máris kiderül, hogy látod-e a többieket vagy nem. Van még egy hasznos progi a Voice Changer, amivel marhajó hang torzítást lehet elérni, szimulálja a VHF rádiót tehát olyan lesz a hangod, mintha valóságban beszélnél ilyen rádióval. Erről majd készítek egy leírást valamikor. -
Flyman #4048 Az jó lenne mert akkor még meg is lehetne szerintem oldani :) -
Flyman #4047 Az jó lenne mert akkor még meg is lehetne szerintem oldani :) -
#4046 Az jó mert én meg nem vagyok annyira otthon hangszerkesztésben de a szöveget meg tudnám szerezni :) -
Flyman #4045 Hát hangszerkesztésben már járatosabb vagyok jóval mint az FS-ben (Egyenlőre :p) majd megpróbálkozom vele csak kellene írni hozzá 1 szöveget hogy pontosan mit is mondanak a gépen szóról szóra és azt kellene fölvenni talán még barátnőmet is rá tudnám venni :) -
frecc #4044 Vááááááááááááááá
Sikerűtt kommunikálni a toronnyal és meg is értettek.....
Igazad van, Alert, ha kilövöm a trafficot, akkor tényleg nem lesznek AI gépek...
Remélem egyébként hogy ez nincs hatással a többi ivao gépre..
Azt már látom, hogy az online repülés nem az a műfaj, ahol tele van a reptér, nagy a nyüzsgés és égnek a vonalak. Talán az online rendezvényeken.
Kár, hogy szál egyedül voltam Heathrow airporton. -
#4043 Én egyszer már csináltam egyet de egy pech és baklövés miatt elszállt a forrással együtt :( (felvett hangok voltak). Mostanában viszont én sem járok magyar társasággal. Ugyanakkor gondoltam rá, hogy lehetne csinálni egyet hisz vannak megfelelő hangtorzító progik amikkel elég jókat lehetne összevágni csak kéne hozzá egy női hang is, mert a csak férfi az nem elég hatásos :D -
Flyman #4042 Valaki tud Az FS passangershez magyar crew soundot ? Ha valakinek van és azt megosztaná velem azért nagyon hálás lennék! Esetleg van valahol magyar ilyen jellegű hangminta kollekció a neten amiből össze lehetne ollózni egyet ?
Sajna ha utazok akkor sem magyar társasággal járok a német szövegből meg nem kérek inkább......így esélyem sincs hogy vegyek fel magamnak :( -
#4041 Ha csak az MTL Base van fent akkor azok a légitársaságok amik nincsenek benne (a legtöbb ugyebár) azok nem fognak látszódni. Javaslom, hogy mindet tedd fel. Az utolsó fájl egy auto installer. Az magától letölti az összesz szükséges fájlt a netről. -
#4040 Ha nincs ATC akkor unicom frekin kell lenni és ha vannak a reptéren ahova mész, akkor írod a unicomra hogy mit csinálsz hogy a többiek tudják és ne ütközzetek. Természetesen ne számíts nagy forgalomra egyik reptéren se. 3-5 gép az már jónak számít... nincs annyi pilóta hogy betöltsék az egész légteret. A ServInfo azt is mutatja, hogy hány gép repül éppen és hol. Ha nincs Center alatt senki akkor természetesen a center irányít szóval ha az éppen kellő irányító nincs, akkor a fölötte lévővel kell beszélni. Ha nincs irányító akkor unicom frekit használsz 122.8-at. Angolon kívül nem igen illik beszélni más nyelven... a digók más tészta azok mindenhol ilyenek :))) pofátlanság de ez van. A VFR gépekkel viszont lehet anyanyelven beszélni. Továbbá a valóságban az is szabály hogy a francia, spanyol, japán és még 1-2 két nyelven azokban az országokban ahol az adott nyelv anyanyelv, ott használható az is az angol helyett. Lehet hogy megtetted, de mielőtt fellépsz IVAO-ra kapcsold ki TRAFFIC-ot teljesen és nem lesz szerintem AI forgalom :) Hogy a gépi ATC miért pofázik... hát arra nem igen tudok mit mondani. Ha értesz angolul utána nézhetsz esetleg külföldi fórumokon. -
Dawye #4039 ha elhuznak közben az irányítok akkor repülsz tovább az fmc-vel. no problem. contact unicom -
frecc #4038 Őszintén szólva még csak az MTL base pack van fent, de akkor felpakolom az összeset. Egyébként az ivac atc client kell hozzá?
Valami nagyon nem akar stimmelni nálam ezzel az online dologgal, pedig elolvastam a FAQ összes segédleteit, a malév virtual doksijait + az ivao guide-okat. Van egy-két dolog amit nem értek:
1. Servinfo-val megnézem hogy hol milyen ATC van. Ha mondjuk valahol csak centert látok, akkor ő irányítja az induló és a guruló gépeket is?
2. Csak olyan repterek között tervezzek útvonalat, ahol végig van ATC lefedettség?
3. Mi van ha szépen elindulok utamra, s menet közben az irányítók elhúzzák a csíkot. Akkor menjek amerre látok és találjak oda a célreptérre ahogy bírok?
4. Gyanúsan kevesen vannak az egyes reptereken. Mármint ivao-sok... Mytraffic van bőven :-)). Hiába állak be egy parkolóhelyre hallgatózni, hosszú ideig senki meg se nyikkan, max egy fél értelmetlen mondatot elhadar valaki 3 perc után.
5. Kicsit fura, hogy az egyes körzetekben anyanyelven dumál az ATC 90%-ban. Pölö LIRF-en olaszul hablatyolnak, pedig tök érdekelne hogyan kommunikálnak egymással, de nem angolul teszik. A helyzet ugyanez németországgal, ott német vaker van, stb...
-
#4037 Ha a gyári traffic bentvan és az ATC pofázik ott valami nagyon nem stimmel... biztos hogy jól csináltad? A Mytraffic és FlightOne gépeinek se kéne ott lennie... Az IvAo MTL Pack 2-őt letöltötted? Ez az új modellpack az ivao-hoz aminek a gépei hasonlóak a mytraffichoz stb de ezt használja az ivao a forgalom megjelenítéséhez. -
frecc #4036 Skacok! Az mér van, hogyha felcsatlakozom az ivao-ra akkor nem lövi ki nekem a gyári AI trafficot meg a gyári ATC-t. Ott pofázik a háttérben az eredeti FS ATC, micsinyájjak vele?
+ mit keresnek Mytraffic meg FlightOne AI gépek online?
-
#4035 Tehát mostmár akkor működik?