45215
  • StRobi
    Köszi. A proci 3GHz-es Prescott, a memória pedig 1Gb. A baj ott kezdődik, hogy az FS már alapból szaggat és 5! FPS körüli értékre is zuhan elég sűrűn. Minden kiegészítő nélkül. A winyót rendszeresen töredezettségmentesítem. Ez majdnem biztos, hogy VGA probléma, tehát biztos, hogy másik kártya után kell néznem.
  • alert
    Ha csak FS-el játszol akkor teljesen mindegy. 9600XT-nél azért ne add lejjebb de ha ennél jobbat veszel akkor se fogsz 1-2 FPS-nél többet elérni. Egyszerűen szar az FS engine. Ha nagyon zavar a szaggatás akkor a procit fejleszd elsősorban (minimum 3,2 GHz legyen és a memóriát ami mindenképp 1 GB felett legyen a lehető leggyorsabb órajelen). Az FS a procit és a memóriát eszi meg elsősorban és nem a VGA-t. Ha mindenképpen videókártyát akarsz venni akkor a 90 ezer forintos kategória felett aminek 256 MByte memóriája van már valószínű hogy érzékelhető változás a teljesítményben. Alatta 9600XT vagy ezzel egyenértékű nVidia tökéletesen elegendő. Én többször teszteltem és egy jól működő 9800Pro és 9600XT között az eltérés 3 FPS volt a 9800Pro javára. nVidia 6600GT esetében se sokkal jobb a helyzet. Szóval ha csak FS-el játszol akkor hacsak nincs sok pénzed a videókariból szerezz be egy jól működő középkategóriát és vegyél olyan gyors procit és annyi memóriát amennyit csak tudsz. Ez persze saját vélemény.
  • StRobi
    Sziasztok!

Korábban már kértem a tanácsotokat VGA probléma miatt. Az volt a szitu, hogy már a 3DMark is resetelte a gépet néhány másodperc után. Kiderült, hogy a táppal van a baj, hiába 420W-os. Egy tápcsere után legalább a 3DMark már végig tudott menni:), de az FS utána is szaggatott és problémázott. A VGA kártya 9800Pro, ami most már "köztudottan" nem FS barát. Mindenképpen szeretnék egy másik kártyát, és az lenne a kérdésem, hogy mit javasoltok?
  • Dave000
    ez is durva lehetet :D
  • Nyiri
    Haver meselte, hogy KJFK-bol repultek haza LHBP re MALEV 767 el. 1 oraja reptek. Egyszer csak minden villany leo :D Kis ido mulva kijott a pilcsi. Zseblampaval :D
    Visszament. Majd megint. Srac elott 2vel ulo fazonhoz lepett es diskuralt vele. Fazon felallt bement a cockpitbe. Majd kijott es elegge izzadt O is :D

Nah aztan szoltak hogy vissza kell fordulniuk. Leszalltak JFK-n kint sotet volt es rakas tuzolto allt lent. Kiderult hogy hogy a gep ugy szallt fel hogy csa 1 generator ment (masik rossz volt, de ez meg nem gond), csak 1 oraval a felszallas utan kifekudt a masik is. A pilotafulkeben is minden vilagitas elment.

Az a fazon akivel a pilota dumalt, pedig a 767 fopilcsi volt.

Haverom szerint picit megijedtek :D
  • Dave000
    :D az kemény lehetett, pont a bermuda fölött... :D
  • alert
    Egyszer utaztam a Dominikai köztársaságba... a bermuda háromszög fölött rohadt égett szag lett és közölte a pilcsi hogy le kell szállni, mert kigyulladt a légkondi de az automata már eloltotta. Mielőtt leszálltunk volna egy szigeten elhúztunk a reptér felett elég alacsonyan (éjjel volt) és látni lehetett vagy 30 villogó tűzoltót és egyéb autót a pálya mellett. Na az para volt :) De végül nem lett semmi. 2 óra alatt megcsinálták a gépet és mentünk tovább. Meglepő volt, hogy semmi pánik nem mutatkozott...
  • Dave000
    gondolj bele, elég egy hülye aki majd 100-at csinál, tudatalatt mindenki fosik a repüléstől, ráadásul szűk, zárt helyen be tudnak pánikolni néhányan elég könnyen, az a szerencse hogy itt csak vmi 33-an voltak a gépen.
  • Nyiri
    Hat nemtom... A kepek alapjan alig gurult mar mikor leert a fure. Nem hiszem hogy osszefostak magukat. Bar ki tudja.

Regebben mikor nyaralni voltunk. Leszallas utan az legkondibol fust szeruseg szallingozott. Ott alltunk, vartuk hogy a sor meginduljon (mar a kapunal voltunk). Paran nyavogni kezdett, hogy FUSTOL FUSTOL. Total bepanikoltak a semmitol.

Ha joltom nem is fust volt hanem valami mas, de semmi gazos.
  • Dave000
    hogy be lehettek szarva az emberek... pedig már a földön voltak, biztos mindenki frászt kapott
  • Flyman
    Túlfutott a leszállópályán a Malév-gép
    A Malév 671-es berlini járata pénteken a menetrendszerinti időben, 11.15-kor leszállt a ferihegyi repülőtér egyes kifutópályájára, majd a gép a gurulóúton lecsúszott a betonról a fűre. Az utasokat a gépről lépcsős gépkocsi segítségével mentették ki, közülük senki sem sérült meg.
    A két leszállópálya közül az egyik forgalma szünetel a gép műszaki mentése idejére.
  • Flyman
    Én meg a Pc World hasábjain olvastam egy kis érdekességet:
    "A Windows Vista gépigénye még nem végleges ám arra jó előre felkészülni ha mindent ki akarunk használni amit a Vista nyujt az alábiakkal érdemes fölszerelkeznünk: 64 Bites minimum 3.0 Ghz-es processor, 2 GB ram, Pci Express kompatibilis legalább 123 MB-os videokártya"
    ja és több változatban fog megjelenni lessz olyan is ami a gyengébb gépeken is futni fog de ennél le kell mondanunk a hi-tech csicsáól, és lesz persze a full extra változat a többiről még nincs konkrét hír.
    Állítólag jóval erősebb játáktámogatást építenek be ami már igaznak is tünhet ha egy fent leírt konfig kell a Vista alá.
    Ennyit a lentebb írt ökörségemről, hogy közepes gépen is el fog futni az fs10, persze közepes konfigon a Vista se nagyon.
  • frecc
    EMBEREK!

A positive rate of climb most az amikor:
    a, a vsi és az airspeed indicator pozitív irányba mozog VAGY
    b, a vsi és az altimeter mozog pozitív irányba.

Szerintem az első, de ez a hülye flying lessons egyszer ezt mondja egyszer azt..
  • Clidey
    Találtam pár új infót itt
    De nem vállalok felelősséget a valóságtartalmáért...

"Real Traffic with live schedules
    weather has effect on surface (eg slippery runway)
    Ground Services
    Possibility of linking 2 PCs together as Pilot/Copilot
    The system specs for vista are a "modern CPU", 512 MB RAM, 3.5 GB on HD.

The information comes from Martin Häusler, a Microsoft Consultant in Germany."
  • thomka
    Hát szép nagyon csak atomerőmű kell a játékhoz majd, ahogy elnézem.
  • Clidey
    Itt is van pár új kép, aki még nem látta volna
  • Clidey
  • Dave000
    LOOL most nézem hiradóban, egy Malév 737-es lecsúszott a pályáról Ferihegyen... kemény
  • bandikabp
    Hivatalos infók:

http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/notams06/fsx0104.htm

Csak egy kiragadott szelet:
    "If your PC is at least a Pentium 4, 2.8 GHz, with at least 1GB of SDRAM and a fast EIDE or SATA hard drive, with a 128MB 8X AGP video card – you probably have enough horsepower to "run" FSX. Just as with FS2004, you'll need to dial down some of the performance settings to have a smooth flight with simplified graphics, weather and traffic settings. a 3 GHz system would be my recommendation for a basic place to start."

Hát nem tudom. De ha már most 3G-ről beszélnek mi lesz 6 hónap múlva :(
  • Dave000
    az szerintem nem azon a gépen futott, csak egy videjó volt, ami akadhat azért, mert jó minőségben vették fel és a video felvevés (is) ette meg a gépet.
  • Lockheed
    Scandiskben is van automatikus hibajavítás, Boeingben miért ne lenne?
  • hefi
    Na jó, most offolom egy kicsit a topicot
    PMDG 737-700-asnál hibát akarok szimulálni. Be is megyek a PMDG menüjébe, ott a failuresbe. Beállítok egy hibát, amit ugye majd jelezni kellene a paneleken, és nem jelez. Ez miért van? Mikor visszamegyek a failures menübe (a PMDG-s be), ott már kiírja, hogy already failured, de a gépen mégsem látom egyik visszajelzőn sem a hibát.
  • alert
    Jó azért azt nem hiszem, hogy olyan jó gép volt. Valami olyasmiről is dumált, hogy a felhasználók széles köre kielégítése végett a Vista egy gyengébb gépen is menni fog és lehet h pont azt mutatták be. De nem néztem végig és nem nagyon figyeltem. Ezt pedig már máshol is hallottam.. talán ez pont egy vacak tesztgép volt :))
  • Papirzacsi
    Ja, na most akkor ha az MSnek nincs péze futtatni a cuccot vmi jó hardveren, akkor nekünk mégis honnan lesz... Ennyit a középkategória feletti gépen már jól fog futni dologról. :-)
  • Clidey
    Engem meg az lepett meg, hogy milyen low effpéesst produkál az ő gépükön is a cucc...
  • TheEagle
    Szia Bandika!

No, ez nekem is "jó" hír, mert már kezdtem aggódni, hogy az én vasammal van valami, sőt inkább a VGA-val. De látom, hogy pont azonosak a bencsmárkjaink. Igaz az Te procidnál azért a P4 szerintem kicsit erősebb, de a VGA teszt esetén ez nem jelent túl sok változást.
    Ha online csak sasolni akarsz akkor, ahogy írtad, szálj be egy gépbe, és maradj a parkoló helyzetben. Hangold a rádiót a kívánt frekire és hallatózz. Asszem ebből nem lesz semmi gond, bár én az online dolgokban nem vagyok nagy spiller, csak 1-2 alkalommal repültem a Vatsim-en.

• Papirzacsi
    Az a baj tudod ,hogy ezt most is meg lehet csinálni az fsben, így ez scenery objektumoknál nem vmi új fecsör, hanem inkább egy figyelmesség a készítőktől.
  • Nyiri
    Koszi...
    A videon latszik, hogy a vitorlazo hajok mozognak, Himbaloznak a vizen. Ez picit meglepett.
  • Papirzacsi
    http://www.flightsim.com/notams06/fsx0104/FlightSim1.jpg
    http://www.flightsim.com/notams06/fsx0104/FlightSim2.jpg
    http://www.flightsim.com/notams06/fsx0104/FlightSim3.jpg
  • bandikabp
    3 új kép a régiek mellé az fsx-ről:

http://www.avsim.com/pages/0106/FSX/fsx_thumbs.html
  • bandikabp
    Sziasztok!

Kb. fél éve olvasom a fórumot, de csak most szólok hozzá először.
    Kicsit én is méregettem fps-ket 3DMark 2003-mal. A gépem nagyjából Eagle gépével azonos: AMD Athlon Xp 2600+ 2*512Mb DDR Ati Radeon 9600XT 128 Mb.

Sajnos az eredményeim is azonosak, tehát úgy tűnik nem beállítási probléma van. (Vagy mind a ketten ua. szúrjuk el)
    AA nélkül 4200 pont, 4*AA-val 2300.

Egy kérdésem is lenne a nagyérdeműhőz: A FAQ-ban olvastam, hogy a Pilot Centerben vannak egész jó oktató anyagok, sajna mind fizető. Én nem sajnálnám rá a pénzt, csak érdekelne, hogy érdemes e megvenni a három cd-s videót? Valaki már látta őket?

És ha már belejöttem akkor egy harmadik kérdés is: Még nem játszottam soha neten, de olvastam hogy azt is lehet, hogy csak belenézek és nem repülök. Ilyenkor csak annyit kell csinálni, hogy beleülök mondjuk egy Cessnába és nézek kifele meg hallgatom a rádiót? Arra van lehetőség hogy közben a többi közelben levő gépet is tanulmányozhassam? Bocs ha ezek nagyon lámer kérdések...
  • Clidey
    Azoknak, akik nem akarnak 200 megát letölteni 20 másodpercért
  • alert
    Már csak azért sem érdekel senkit mert itt úgyis elenyésző hányad veszi meg eredetiben a játékokat. Akkor meg ők is leszarják hisz bevételük sincs belőlünk...
  • Thanatos
    és szeritned magyarország kit érdekel? kettőt találhatsz...
  • Flyman
    A Microsofnál ez megszokott még taps is jár nekik megoldották kékhalál nélkül :)
    Pedig az egyik Vista bemutatójukon akkora kékhalál volt, hogy öröm volt nézni.....
  • alert
    Az MS kiadta az FS10-et beta tesztereknek de nem az egészet, hanem csak részeket belőle. Előbb utóbb csak felteszi valaki warezre és akkor meglátjuk, hogy kb milyen lesz.
  • Flyman
    Én a "Hiszen nem fog minden ki rohanni új gépet venni az új fs miatt" mondatot Magyarországra értettem nem pedig máshová, itt szerintem azért ez igaz is.
    Persze kivételek lehetnek de azért nálunk többen inkább ésszerűen fejlesztenek gépet(már csak anyagi szempontból is)Nem ilyen fúúú megjelent az új FS142 és rohanjunk hozzá gépet venni alapon.
    Az Amcsik viszont akár minden új szimulátorhoz képesek lennének új gépet venni.

Akkor máshogyan kérdés valami jó óriásgépet keresek Pl Ilyushin vagy akármi akár ai is lehet.
  • alert
    Jó nyilván FRAPS-el vagy hasonlóval vették fel, ami FS-nél néha szaggatást eredményez mert nem bírja a gép... de akkor is...
  • alert
    LOL ingame video :) hát.. Windows Vista ilyen meg olyan jó... de szaggat nekik a default sceneryvel :DDDDD hmm...
  • Papirzacsi
    A 2002 PRO még jóval a megjelenés után is asszem 30-40 között mozgott, szóval a 2004-ra a 20e forintos nyitó ár csökkenő tendenciát mutat. :-D Úgyhogy van remény a 20e körüli árra. :-)