Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Melyik FC?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Srácok, mindösszesen egy napja van meg a game, lehet, hogy óriási hülyeséget kérdezek, de az Mk.20-as kazettás bombák kioldást követõen nem detonálnak. Mi lehet a gond, túl alacsonyról oldom? Még nem raktam fel a tapaszt, szóval az is lehet, hogy bogár😊))))))
Köszi
Akkor amikor ez történt még TiR4 hírben sem volt.. Ez a TiR 3 volt Vector nélkül mert akkor még az sem volt nagyon... És pedig amikor az áramkör direkt napfényt kap vagy elég ha egy forróbb monitorra teszed (a versenyen a tft -k is melegedtek szépen) bizony az érzékelõ azt mondja 'nyád és lefagy!

Egyébként lehet hogy neked megy szuperül de TiR 4 -ed van Clip -pel amit azért ugyan ne hasonlítsunk már a TiR3 plus sapi kombóhoz vector nélkül! 😄
DummyBoy
Jut eszembe!

Sorry az OFF-ért, de Saitek X52 Pro és Saitek Rudder pedál eladó!

Képek és részletek priviben!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

DummyBoy
Fényvisszaverõ 😊

Na azzal az a gond, hogy sokkal limitáltabb mint a Ledes kütyü ...

Ha van egy kis affinitásod hozzá. meg melegragasztó és forrasztópáka akkor 500 HUF-ból össze lehet rakni hozzá egy Ledes trackClip-et, amivel sokkal szabadabban tudsz mozogni.

Kell 3 IR led, egy 10 ohm-os ellenállás és egy USB kábel, 3 szívószál 😊 meg egy mûanyagdarab, amire rápakolod a dolgokat (DVD tok-ból csináltam az enyémet ...)

Ez az egész cucc van 3M-es ipari tépõzárral rárakva a fülesemre és kész.

Majd este csinálok fotót róla.

Bele kéne vágnom egy ilyen TrackClip Pro készítõ bizniszbe 😊 Ha csak negyed áron adnám mint az eredeti, akkor is hülyére keresném magam 😊

Molnibalage
Nincs. Fém felületes (?) három ágú kütyü van csak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

DummyBoy
Van hozzá TrackClip Pro? (A 3 ágú ledes kütyü ...)

Nekem is az van ...

Molnibalage
Nekem Track IR4-em van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

DummyBoy
Otthon lemérem neked, a monitorom tetején csücsül, szerintem nincs 1 méter ...

Ha már TIR: én nem szeretem a sapis megoldást ... A LED-es megoldás sokkal jobb szvsz. (Kevesebbszer veszíti el a jelet, kevesebb a nyûg vele, nem melegíti a fejet ...)

A TrackClip Pro elég drága, de hála istennek otthon is elkészíthetõ, nekem van TrackClip Pro-m, de pihen a szekrényben, az anno FreeTrack-hez készített verziót kicsit átalakítottam, és most tökéletesen mûködik ...

Nagyjából 500 forintból össze lehet rakni. Ami gond lehet, hogy TIR3-hoz kell hozzá a Vector Expansion. De ennyi ...

Majd este csinálok róla fotót és felrakom.

Eddig 4-szer esett le fejhallgatóstól és semmi baja ... ha meg lenne, akkor csinálok egy újat és kész 😊

Molnibalage
Tudna valaki tanácsot adni, hogy akkor milyen távolságra kell rakni a Tack IR-t, milyen szögben lássa a fejeden levõ visszaverõ felületet, stb? Sokmindennen próbálkoztam, de vagy a fejforgást nem tudta rendesen leköventni a cucc, vagy az elõre-hátra zoomolást.

DummyBoy
A TrackIR is olyan mint egy jó joy - jobb pilóta nem lesz tõle az ember, de a repülést lényegesen megkönnyítheti, élvezetesebbé teheti 😊

Én ma sem vagyok egy ûberpro, de mikor kezdtem volt egy (Mai napig megvan 😊 ) Saitek Cyborg USB joy-om, mindenre jó volt ...

Aztán jött a Lonci, amihez zavart, hogy sokat kell billentyûznöm, vettem egy X-52-t ... Ég és föld (persze kényelmmi szempontból ...) ...

Aztán jött a Black Shark, és az oldalkormány tekergetéstõl majd kitört a csuklóm - Építettem egy pedált 2-3000 forintból - Qrva jó volt, sokkal kényelmesebbé vált a repülés ... (Ekkor kezdtem el normális pedálra gyûjtögetni ...)

Aztán találtam egy cikket a FreeTrack-rõl, megcsináltam, kellett 1-2 nap hogy megszokjam, de ez megint egy jókora minõségbeli ugrás volt ... (Aztán vettem egy TIR-t mert kaptam egy jó ajánlatot ...)

Ennyi ... Szerintem egy komolyabb pilóta egy x-box kontrollerrel ledogolna simán. Ettõl függetlenül én imádom ezeket a kütyüket (Párommal ellentétben, akinek mindig útban vannak 😊 )

(Az árukon kívül ...) 1 negatívumuk van csak: Mire nekiállok repülni, beöltözök, mindent a helyére teszek, az idõ 😊 Egy FPS-hez nem kellett enyit bohóckodni 😊

Amit viszont érdemes nagyon átgondolni: Magamból kiindulva mondom, hogy egy komolyabb eszköz vásárlását érdemes sokszor átondolni! Én is csapongok, sajnos kevés idõm van repülni, az elsõ X52-esemet fél év után eladtam, mert nem használtam ki, alig volt rá idõm ... késõbb meg vettem egy másikat, mert megint lett idõm ... egy komolyabb dolognál (TIR5, X65F, Warthog) ez hatványozottan igaz!

Reaper
TIR4-nél volt melegedési probléma, ráadásul jó pár darab el is köszönt örökre a gazdájától 1-1,5 éven belül.

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

PhantomAss
én most vettem egy trackir 3-ast vectorral egy tizesért
szét kell nézni fórumokon, ebay-en, stb, lehet találni

GOOBY, pls

LeonSilver
Ezek zöme teljesen szubjektív.Például az, hogy Balázs nem bírja megszokni egyéni szoc probléma(én meg a padlockot nem bírom, egyszer kipróbáltam, többet nem).Nekem anno a freet kb. 2 nap volt megszokni, azóta el sem tudom képzelni a röppenést máshogy.

Ezt a melegedést sem értem nagyon, most a 34-36°-os hõségben sem melegszik túl az enyém ( lehet hogy a melegedõs még valamelyik korábbi verzió volt?)

Nálunk pontosan a gép mögött, a szoba másik végében van az erkély ajtó, ablak.A sötétítõ nincs behúzva mert a nejem háborgott a virágok miatt 😄 mégsem zavar a fény egy csöppet sem, nem zizek-riceg, teszi a dolgát.

Azt meg soha, senki nem állította, hogy a trekkel valaki jobb pilóta lesz.
Errõl már beszélgettünk korábban is és ott is elhangzott ez.
Egy szó mint száz, én nagyon nem bántam meg, hogy megcsináltam a free-t majd pedig megvettem a trekket a clip proval.Nagyon élvezem vele a röppenéseket legyen az BS,FSX vagy akár az õsöreg Falcon.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
Sajna nálam is sokat riceg, és sokszor nem tudja érzékelni a ledeket, ha úgy mozgatom a fejemet.. míg a joy HAT kapcsolóval tetszõlegesen nézelõdhetsz. Igaz jóval lassabb mint a track.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
A Track IR relatív. Én szinte nem is használom, mert képtelen vagyok megszokni és a szobám olyan idióta elrendezéû - meg a sapi is szar és lusta vagyok újat venni... 😊 - hogy képtelen vagyok úgy mozgatni a fejem, hogy néha ne szálljon el és kelljen újra resetelni. Hiába állítok be deadzone, a normál fejmozgásom miatt állandóan riceg a kép.

A Lock On-ban ténylge jó, de Falconban csak arra jó, hogy a padlockkal gyorsabb fogást csinálj. A táj textúra miatt + elavult renderelési módszer (?) miatt nagyon zizegõs a kép, földháttérben nem látsz meg egy darab vadászt sem...

Ilyesmit szerettem volna hallani 😊 .

köszi a véleményeket.
Én erre a TIR problémára azt mondom Lefty TIR nélkül verte rommá a Lock ON DogFight Cupon a mezõnyt... 😄

Egyáltalán nem létszükséglet néha elõny, de pl az ominózus versenyen sokunknak a nem kicsit nagy melegtõl simán túlmelegedett a drága és mindent csinált csak mûködni nem akart! A POV(kalap?) meg hátad mögül sütõ napfényben is tökéletesen fog mûködni!
Sharks
Ne csigázzatok már. Így is teljesen rá vagyok kattanva most ezekre a dolgokra, de perpill minden fillért, amit tudok, az új joy-ra teszek félre. De persze mindenképp beszerzek egy ilyet, ahogy tudok, csak inkább a TrackIR tetszik, de még lehet, hogy áthidaló megoldás is lesz közben. Meglátjuk, hogy alakul. Mindenesetre nekem már tényleg szükséges lenne, mert csinálok olyan dolgokat, ahol nem árt oldalra/felfele nézni néha, arról nem is beszélve, hogy dogfight-nál is darabokra szednek (persze nem csak a TrackIR miatt, hisz van ugyanúgy, akinek nincs még ilyen, csak hát õ nem ma kezdte). Thx a tippeket!<#eljen>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

DummyBoy
Én is azt mondom, egy Wiimote + IR led kombó verhetetlen ár/érték arányt jelent a TIR-el szemben ...

Igaz, hogy a TIR kényelmesebben kezelhetõ, de ha nem jön be, egy Wiimote-ot egyszerûbb árában eladni mint egy TIR-t 😊

Nekem is azért van csak TIR-em mert jó áron kaptam ... Különben még mindig FT-vel nyomnám!

LeonSilver
Persze, költséges de kezdetnek megteszi.Sokunknak volt elõször a free és utána a trekk.Amúgy olyan 6k-ból kb. kis jönne a free.A Microsoft LifeCam VX-1000 ~5k a többi meg kijön egy ezresbõl.Én azt mondom próbáld ki, az agyadat eldobod 😉

Sharks
Így van... repvez felvázolta a helyzetet. Én is kalappal nyomom még jelenleg valóban, de tervezem TrackIR vagy FeeTrack beszerzését. Egyelõre inkább a TrackIR a szimpatikusabb, viszont a drágább is. Ennek is eljön az ideje. Csak szép sorjában mindent. Freet-hez egyébként vmi jobb cam kéne, az is költséges!

brendon566:
A válasz igen az elõbb leírtak alapján. Abszolút múlhat ezen a harc kimenetele, de az elején még nem a harccal kell foglalkozni. És persze itt közelharcról van szó. Távolról nem vizuálisan kell azonosítanod és semlegesítened a célt. Egeret felejtsd el, meg a szabad kezet is.

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

repvez
elég sok minden például 1v1ben az fog nyerni aki nem vesziti el a tátomezöböl az ellent, még akkor sem ha mogötted van.
A kapcsoloval az a baj, hogy tudnod kell hogy melyik irányba mennyit kell nyomni rajt, hogy visszakerülj a középállásba, tracknél csak visszaforditod a fejed és kész.A másik a sebesség kapcsoloval nem tudod olyan gyorsan váltani a nézetet ahogy kéne.
LeonSilver
Miért nem csinálsz egy freetrekket?Néhány ezresbõl kivitelezhetõ.
A su-25t-nek nem igazán dolga, hogy a vadászokkal szarakodjon, vannak arra alkalmasabbak.

kalappal nézelõdsz akkor te magad is? vagy van szabad kéz az egérnek?
"a játékélmény" sajna túl drága fogalom nekem...
igazán arra voltam kíváncsi ha pl 1v1 van, kb azonos tehettségû pilóták közt, ezen mennyiben múlhat a dolog...
Sharks
Elhiszem, hogy megdobja az élményt és hasznos is, de annak, aki még csak ismerkedik a játékkal, nem létszükséglet. Nekem egyelõre nincs, de az is tervbe van véve. Addig nézelõdj helyettem is nyugodtan... viszont Su-25T-vel úgy nézelõdsz, ahogy akarsz, ha egy vadász indítási távolságon belülre kerül. <#vigyor4>

LeonSilver
Hát csak nézelõdj a kalappal 😉 én meg nézelõdök a trekkel.
A trekk nem létszükség mert el lehet lenni nélküle is de ha van hihetetzlen módon meg tudja dobi a játékélményt.És nem csak dogolás közben 😉

Amúgy Te használsz trekket vagy freet ?

Sharks
Jó, akkor megpróbálom még világosabban kifejezni. A leszállásnál nem létkérdés, hogy nagyon gyorsan tudd kapkodni a fejedet... akkor is látsz mindent, amit kell, ha a joy kalapjával nézel. Egy teljesen kezdõ játékosnak nem hiszem, hogy 30 eFt-okat kéne egybõl költenie ilyesmire, de végül is õ tudja. Nekem ez az álláspontom, de majd õ eldönti. Egyébként szimulációban játszom label és padlokkok nélkül, csak hogy tiszta legyen a kép, viszont Su-25T-vel viszonylag ritkán repülök, mivel vadásznak készülök! Ennyi.

LeonSilver
Nem hiszem, hogy különösebben indokolni kell.Ha van trekked akkor az ugyan olyan hasznos dogolás közben mint mondjuk leszállásnál, célfelderítésnél vagy amikor megpróbálod su25t-vel kikerülni az sa7-es ajándékokat.Persze mindezt label meg padlokkok nélkül.Próbáld ki.

Sharks
Nem haragszom. Indok?

LeonSilver
".. fõleg dogfight-nál van fontos szerepe."

Már ne is haragudj de ez marhaság.

Sharks
Igen-igen... azt természetesen.

Molnibalage
Még lehet kapni? Nem F4.0 AF-et láttál? Kb. 5-6 éve láttam utoljára egy töbszimes pakkot, abban az egyik volt a Falcon 4.0, de az is csak 3-4 ezer volt. Szerintem AF-et láttál. <#zavart1>

Sharks
Az elején egy jó (nem kell, hogy drága is legyen) joystikra van szükséged. A TrackIR vagy hasonló dolog jelentõsen könnyíti a játékot, de fõleg dogfight-nál van fontos szerepe. Az elején még valószínûleg nem ezt fogod gyakorolni, oda pedig még felesleges. Meglátod majd, hogy mennyire lesz emészthetõ a dolog, aztán ha belelendülsz, akkor eldöntöd, hogy milyen eszközökre lenne szükséged, hogy minél valósághûbbé tedd a dolgot, a határ a csillagos ég ezen a téren. Mellesleg még egyelõre nekem is az általad kinézett stick testvére van, egy Freedom és tökéletes volt elsõ joynak. Viszont nálam pont most jött el az ideje, hogy váltanom kell majd, bár még mindig szívesen repülök ezzel. Nem lehet rá panaszom. A klikkelõs dolognak max. indításnál lehetne értelme, egyébként gyorsan történnek kicsit a dolgok ahhoz, hogy még az egérrel is bohóckodjon az ember a levegõben. Kényelmesebb billentyûre állítani dolgokat, fõleg ha tudsz makrókat is állítani.

Molnibalage:

Az FF alatt én a Falcon 4.0-át értettem, azt pedig a múltkor 4000 Ft körül láttam MM-ban. "Mert hülye (nem) azért vagyok"? <#vigyor4>

BS sajátja... ( tudtommal )

www.smart-bus.hu

Engem az érdekelne, hogy az FC2-ben klikkelhetõ cockpitessé alakították a régi lock on gépeket, vagy ez még mindíg csak a BS sajátja?

DummyBoy
Mint minden repülõszimulátor, itt is nagy segítség a TrackIR, de nem létfontosságú (Hozzáteszem, én nem is tudom már elképzelni a repülést nélküle ...)

Érdemes lehet kipróbálni a FreeTracl-et, ez egy olcsó házilag is elkészíthetõ megoldás a fejmozgásérzékelõre ...

A joy-on ha van oldalkormányzási lehetõség és gázkar, akkor kezdésnek elég ...

Ha megtetszenek ezek a dolgok és komolyabban fogod gondolni a szimulátorozást, akkor lehet érdemesebb lesz komolyabban beruházni, ismerkedni ezek is elegek ...

Molnibalage
Az FF és warez hogyan fér egy mondatba? Az FF egy ingyenes valami.

Még annyi fontos lenne...ha komolyan foglalkoztat a dolog...mennyire igényli a trackir-t, és mondjuk egy extreme 3D PRO 😊 mennyire elég hozzá...ezekre voltam kíváncsi mikor leszedtem a Falcont
Sharks
Igen, hát bocs a feltételezésért, csak írtad, hogy meglested a FF-t így és már sokszor egyébként is abból indulok ki, hogy mindenki warezol mindent (nem alaptalanul) sajnos. Persze van, ahol érthetõ is, mert irreális árak is szoktak lenni, de ez a game tényleg minden Ft-ot megér (persze annak, aki komolyabban érdeklõdik a téma iránt). Tudom azt is, hogy nem Te minõsítetted elõre eltervezettnek a single részben összeállítható küldetéseket és egyébként nem is volt hazugság, hogy az, csak ez így lehet, hogy máshogy jön le Neked, hogy még nem tudod pontosan, mirõl van szó és arra akartam rávilágítani, hogy a viszonylagos kiszámíthatósága ellenére (a single résznél) abszolút élvezhetõ. Ezen a téren viszont valóban izgalmasabb a FF talán, ott nagyobb hangsúlyt fektettek a single kampányokra.

A magyarországi megjelenést felejtsd el szerintem. Tényleg nem érdemes várni rá. Amit még tudni kell a dologról, hogy az alap játék szükséges hozzá, ezt viszont megkapod hazánkban is kb. 1000 Ft-ért. A másikat az Eagle Dynamics (hivatalos) oldaláról tudod megrendelni, amit linkeltem az elõzõ hsz-ben, viszont javaslom a letöltõs verziót. Pár kommentel lejjebb kifejtettem, hogy miért. Kb. fél perc a beszerzés úgy és nem különbözik semmiben a dobozostól, csak nem tudod fogdosni a dobozt.
Fontos: van egy bizonyos platinum kiadás, ami tartalmazza az alapjátékot és a FC2-õt. Remélhetõleg csak kacsa, de lehetett olyat olvasni, hogy nem kompatibilis multiban azokkal, akik külön vették meg az alap játékot és külön a FC2-õt. Ezért mindenképp azt javaslom, hogy az alapból külön szerezd be a simát és persze olcsóbb is itthon.

Sok sikert és írj, ha kell valamiben segítség! <#vigyor2>

Molnibalage
Nem hiszem, hogy itton megjlenne. A DCS megjelenése is isteni csoda volt szerintem.

Írtad, hogy fontos az F-16. Nem túl régen Hungarojet posztolt itt egy F-16 moddolási eredményt. Mondjuk igen messze van egy fullos megoldástól, de több, mint a semmi.

Igazából a nem túl rég feltett kérdésem áll. Hol a pékben vannak az ED általt ígért toolok és nyílt fejlesztési lehetõség?

Asszem ez marad, kösz a részletes leírást,nyilván nem arra gondoltam, h letöltöm ( torrent oldalról) és tudok multizni, és a single player-t pedig más minõsítette úgy , hogy az eseménye elõre eltervezettek, így nincs benne váratlan esemény (ezért jobb tán a falcon).

Asszem megvárom a magyarországi boltokban való megjelenést...ha nincs olyan messze.

kösz mindent.
Sharks
Válasz brendon566-nak:

Tehát... kezdjük azzal, hogy FC2-nél nincs olyan, hogy leszedem, ugyanis nem tudsz multizni. Ha komolyan gondolod, akkor bizony meg kell venni. És persze azért is, hogy tovább tudják fejleszteni a játékot a befolyt pénzbõl.

A single rész sem kifinomulatlan a játékban, csak hát nyilván a multin van a hangsúly. Találhatsz virtuális bázisokat is, melyek hasonló alapokon mûködnek, mint az igaziak és sok online közösség van, ahol repülhetsz. Amit a videón láttál, az is ilyen.

Amennyiben a vadászok izgatnak, akkor az FC2 a te game-ed. A DCS-ben a Kamov-50-es helikopter van kidolgozva, az is jó móka lehet egyébként. Az A-10 még ki sem jött, de minden esetben jellemzõ a fejlesztés és nem csak a gyártók által. Vannak olyan oldalak, ahol találsz rengeteg fejlesztést a játékhoz... ilyen pl. a LockOnfiles, de a hivatalos oldalon is vannak a felhasználók által fejlesztett dolgok. Egyébként a folyamatos fejlesztést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a FC1-hez 1.12-ig volt patch. Dobozos verzió DCS-hez és FC2-höz van (bár FC2 hazánkban még nem kapható, ezért inkább a letöltõs verziót javaslom, de a dobozos is rendelhetõ, csak drágább és tovább tart), az A-10 még nem jött ki, de abból is bizonyára lesz ilyen.

Egy kis segítség az induláshoz:

- hivatalos oldal
- fejlesztések, modok

és persze google is a barátod.

Félve kérdezem (lásd fent a piros keretes feliratot) de találkozott valaki angol fc2.0 esetében olyannal, hogy nem enged repülni a progi? Nem rak be egy gépbe sem. Akármit választok (campaign, quick mission stb. mindig csak freeview van pl a reptérnél és ennyi.
Nemtudjátok megoldható valahogy az hogy arról a parkolóhelyrõl induljon a gép ahonnan én szeretném, mindig össze vissza tesz be, ha csinálok egy küldetést és be teszek egy AI gépet köteléktársnak akkor jó volna ha egymás mellõl indulnánk. A menübe én semmi ilyesmit nem találtam de ha esetleg az elmentet küldetés fájlban lehetne ezt valahogy beálitani az is érdekelne.
A másik amit nagyon szeretnék megoldani de fogalmam sincs hogy lehet, ha egyeltalán lehet, szóval az hogy pl van egy reptér amin vannak gépek de ne egy megadott idõben szálljanak fel hanem egy eseménytõl függõen, pl ha a légtérbe egy ellenséges gép száll be, de ha nem lép be a légtérbe az ellenséges gép akkor ne szálljanak fel, szóval ilyesmi lehetséges valahogy? Akár szkriptelve is érdekelne ha megoldható.

macleody
Köszi a linket. Black Sharhoz nem tudsz ilyet véletlenül?
DummyBoy
Repülnék, csak kevés idõm van rá ... Az elsõ napi beszámolóm ott van a ROF topikban xD

Sharks
Akkor repülsz megállás nélkül, remélem <#vigyor4><#eljen>. Majd írj egy élménybeszámolót, ha már kitapasztaltad!

DummyBoy
Meg a ROF topikban is ... ugyanis az enyém tegnap jött meg 😊