17989
  • LeonSilver
    ;)

• Sharks
    Ok, remélem, tudsz jönni, de ha nem, akkor sincs gond, holnap is van nap

A fejlesztéssel nincs semmi gond, valóban van mit fejleszteni benne, nekem is van fent pár mód
    (Su-27, F-15, A-10 model, hangok, skinek) és 100000000x jobb, mint az eredeti. Ezek élethűbbé teszik sokkal a játékot, még ha ritkán is nézi kívülről az ember a gépét pl. a model esetében. Az ésszerű fejlesztések sokat javítanak a game-en. Nem véletlenül van a hivatalos oldalon is User file's fül.
    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én sima LOMAC-ról váltottam FC2-re és az elején elég ijesztő volt (főleg a rajzolt grafikai hatás), de hamar megszoktam és még annyira friss ez nekem, hogy el vagyok telve vele még mindig. Ezért szoktam kicsit mindig rákontrázni, ha valaki negatívumokat hoz fel, hogy azért nézzük a jót is. Persze a legtöbben FC1.12-ről álltak át erre és ahhoz képest is teljesen más lehet a megítélés. Én is támogatom a fejlesztést, hisz rengeteg jó dolog van köztük, csak ugye ott van a másik oldal is, mikor olyanok próbálkoznak, akik nem értenek hozzá. Volt az elején olyan, hogy újra kellett tennem a game-et modolás miatt és azóta azért jól meg szoktam nézni, hogy mit teszek fel (bár nem is nagyon teszek fel az 59-es modokon kívül semmit leginkább, azok meg elég profik és megbízhatóak). És persze minden tisztelet a jó fejlesztőknek, akik mindezt ingyen csinálják a saját idejüket rászánva és olyan ügyesek, hogy az ED fejlesztői elbújhatnak mellettük. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül alkotnod! Majd szúrj be ide egy-két képet, ha kész vagy vele.
  • NEXUS6
    Köszi a meghívást! Remélem tudok menni, mert ma sörözés is van tervezve, de valszeg nem fog elhúzódni addig.
    :D

Amiket írtam abszolút nem kritikának írtam, az én állam is folyamatosan a padlón van!:)
    Mint program is sokat fejlődött, sokkal nagyobb részletesség mellett is ugyan azt vagy magasabb fps-t hoz, mint az elődje, és amikor leesik akár 10-15-re az sem olyan fájdalmas, mert nagyon simán fut a program, nincsenek szélsőséges pillanatnyi ingadozások.
    A realizmus példás, nem raktak bele bizonyos fegyvereket, autopilóta üzemmódokat a készítők, akkor sem, ha ez esetleg javítaná a játékmenetet adott típusnál, de az nincs a valóságban.

Alapvetően nem esztétikai jellegű modot én sem fogok rárakni. Amit írtam az inkább egyéni ízlés kérdése.
    A készítők által preferált színvilág más, nem jobb nem rosszabb, más. Készülnek ugyan arról a tájról olyan fényképek, amelyek ezzel tökéletesen megegyeznek.

Csak ha van rá lehetőség, hogy anélkül, hogy elrontanám, kicsit testreszabhatom a játékot, a saját ízlésem szerint, akkor megteszem.
  • Sharks
    Kadét státuszban vagyok. Igen, sokszor van, hogy nyitott a szerver és bárki beléphet. Amíg nem csinál hülyeséget senki (pl. freeflight-nál bombázza a kifutót és egyebek) vagy nincs épp oktatás, küldetés, addig általában nincs lejelszavazva. TS-nek is így van egy vendég része. Telepítsd fel a TS2-őt és lépj be. Minden szobába nem fogsz tudni belépni, de látni fogjuk, hogy ott vagy és én át tudok menni abba a szobába.

NEXUS6:

A LockOn sem tökéletes, ez köztudott, jelenleg mégis a legélethűbb harci repülőszimulátor, tehát valamit azért csak letettek az asztalra. Én még teljesen be vagyok telve vele, ezért nem tudok ilyeneken fennakadni. Vannak benne mondjuk aggasztóbb hibák is, de ezzel együtt én nagyon szeretem. Sok sikert a fejlesztgetéshez, remélem, sikerül vmi szépet alkotni. Akkor várlak mindkettőtöket egy kis baráti repkedésre 18-19 h körül.
  • NEXUS6
    Ja tegnap láttam én is, hogy jelszómentes volt.
    De a config fájlban turkálás helyett inkább elkezdtem a régi perverziómat folytatni, és átállítgattam a színegyensúlyt a textúrákon. Megnéztem az interen, hogy akkor milyen is a Fekete-tenger környéke a valóságban, ha már ennyi időt ott töltöttem.
    Hát nem olyan, mint a LockON-ban az bizti!:D
    Kiba szép hely, ha jártam volna ott, én is játékot akarnék csinálni belőle!

Akkor előszedem én is a mikrót, meg töltök egy TS-t.
  • NEXUS6
    Engem az zavar az egészben, hogy egyszerűen azt sem tudom ki kivel van. Belépek, ott ülök a fülkében. Persze kérhetek engedélyt a toronytól és akkor legalább mond egy felszálló irányt, és ez a max infó, amit kapok.
    De útvonal, célpontok?
    Ráadásul az a nagy büdös helyzet, hogy a legtöbb szerveren a legtöbb játékos lexarja a feladatokat, kap egy gépet és uccu neki az ellennek.

Na most kispista jóska csinál egy pályát, lerak valami légvédelmi komplexumot és ott kőröz mellette naphosszat. Ha gáz van az úgy is leszedi a rosszfiúkat, de legalább neki is csurran cseppen és már kész is az Ászpilóta.

Én ezt tenném, sőt ma este meg is teszem, tényleg!
  • raptor22
    Te tagja vagy a rep.bázisnak? Néha nem tagok, külsősök is beléphetnek repülni? Akkor majd a ts-t fel kell tennem, meg a mikit leporolni:)
  • Sharks
    Igen... pontosan. Tegnap sem volt jelszó a szerón, szerintem ma sem lesz, de ha mégis, akkor is találunk megoldást. Jó lenne, ha ts-en is lennétek és akkor gyorsabb és egyszerűbb minden.
  • raptor22
    Nekem is ezek a tapasztalatok amiket írtál. Van, hogy repülök hosszú perceket és semmi.... még egy radarjel sincs semmi, gépet nem is látni.

Shark:
    A fogparamot ezekbe a fájlokba kell átírni 0,8-ra: graphics.cfg, graphics_bs.cfg és servergraphics.cfg? A játék multis részében láttam, hogy van szeró a virtuális rep. bázisnak, csak jelszavas volt mindig. Vagy HLobby-ban nézzem?
  • Sharks
    Hát, konkrétan tegnap estére gondoltam, de természetesen ma is érvényes a dolog. Lesz normális szerver is, 59th elvileg. A fogparamot át kell írni 08-ra 1.1-ről és be tudtok majd lépni. Sztem ma sem lesz lejelszavazva, de ha igen, akkor is lesz más alternatíva. A magyar szerókon mindenképp át kell írni ezt, h be tudjatok lépni.

NEXUS6:

Ha nem akarod, hogy lelőjenek, ne a besugárzásjelző után menj vagy válassz olyan szervert, ahol freeflight van.
  • NEXUS6
    Én is belépek egy szerverre, de majd mindegyik ilyen, nézelődök, hogy mi merre van. Missönről minimális infó, talán az is oroszul, és lusta vagyok előszedni a nyelvtudásom, külső nézet kikapcsolva, label természetesen kikapcsolva.

Megyek a besugárzásjelző után, ami a hegyek felé visz, meg látom zavarnak ezerrel. Tudom, hogy ebből baj lesz. 2 perc alatt leszednek, de azt sem tudom ki, hol, miért? Katapultálás nincs, lezuhanó gépet nem mutatja a progi.

Hát így ennek marha sok értelme van. A csákó ott kuksol a völgyekbe és arra vár, hogy valami kíváncsi hülye arra járjon és jól pofánlője.

Köszi ebből nem kérek.
  • TG Gida
    Mikor?
  • raptor22
    Engem érdekel a dolog. A játék beépített multis részében v HLobby-n? Én az multis részben szoktam repülni, de nincs igazán jó szeró ott.
  • Sharks
    Van kedve vkinek repülni?
  • f2d
    Azt hiszem ezentúl inkább callofduttyozok.
  • NEXUS6
    És az igaz, hogy ha hard szinten végig nyomod, akkor unlockolsz egy csomó extrát: dupla sebzést, teleportott, 100+ rakétát, láthatatlanságot, 85 g-s fordulózást. De ehhez a főellent pusztakézzel (nekirepüléssel) kell elnyomni, úgy hogy te nem sebződsz meg.

Itt egy video a főellenség kinyírásáról, csak ahang, meg elírták, de én tudom, hogy valamelyik magyar LOMAC klán volt:

LINK
  • Ati810
    Thx.
  • Ati810
    A BS-t már "ismerem" mivel nem most játszottam vele először és most hogy megoldódtak az irányítási gondok így már minden lényeges dolgot tudok ahhoz hogy egy jót repüljek. Ja és gyorsan tanulok.
  • NEXUS6
    Köszi az infót! Szerencsére még nem modoltam xarrá a játékot, talán van esélyem bejutni.

Bár most kezdtem el, valami olyan felszín textúra modot összedobni, ahol nem a "fanyar-narancs" és a "vadító-lime" a leggyakoribb színkombó (mint az oridzsi textúráknál), hanem kicsit naturalisztikusabb a szín balansz.
  • Solt
    Egy jó tanács... egyszerre csak az egyikkel foglalkozz, mert így egyikből sem lesz semmi... ;) Előbb ismerd ki az egyik programot legalább alap szinten, gyakorolj, és, ha mennek a dolgok, akkor vágj másba! ;)
  • LeonSilver
    http://lockon.co.uk/index.php?end_pos=1852&scr=default
  • Ati810
    FC2-hez nincs valamilyen útmutató az alapokról mint amilyen BS-hez van csak mert jó lenne megismerni a műszereket meg hasonlókat.
  • Sharks
    Köszi mindenkinek! Egyébként azért nem tudtam megnézni, mert 3 órás track-et néztem vissza éppen és nem akartam kilépni emiatt.
  • LeonSilver
  • DummyBoy
    Hmmm ... ez nem volt benne a végigjáccásban

Én csak legyúrtam a főellenséget oszt kész

Viccet félretéve, nem igazán videózok (A bénázást minek? xD) , ez kimaradt :)
  • LeonSilver
    xyz:\Eagle Dynamics\LockOn Flaming Cliffs 2\Doc\LOCKON_FC2_Keycommands_*EN.pdf
    Első oldal, 9. bekezdés: Y - LCtrl Info bar view toggle ( magyar billentyűzeten Y=Z )

;)
  • LeonSilver
    LCTRL+Z
  • DummyBoy
    A beállításoknak csak az egyik része van a graphics.cfg-ben, a másik fele az options.lua-ban van eltárolva ...

Frazer írt egy tweaking guide-ot BS-hez, az jó FC2-jöz is, érdemes rákeresni.

Mellesleg a magyar szervereken a fogparam2 értéke 0,8-ra van állítva a default pedig 1,1 ... Át kell őket írni (graphics.cfg, graphics_bs.cfg és servergraphics.cfg fileokban) 0,8-ra és elvileg ok ...

Múltkor nekem emiatt a szarrá moddolt BS-emet újra kellett telepíteni, mert nem jöttem rá miért nem enged fel ... (Aztán kiderült, hogy a fegyverzet modok miatt valszeg ...)

@Shark: Na azt sajnos nem tudom ...
  • NEXUS6
    Mellesleg azon csodálkoztam, hogy a graphic.cfg-ban tök mások vannak, mint az amiket a játékban én beállítottam. Másrészt meg amit a graphic.cfg-ben állítottam, abból van ami átment az online játékba, van ami meg nem.
    Eddig ez nagy kérdőjel volt ez az egész.
  • Sharks
    Ha már itt tartunk, lenne nekem is egy kérdésem: az alsó csíkot (amelyik a nevet, felségjelet és egy-két repülési adatot tartalmaz) melyik kombinációval lehet eltüntetni? Csak mert egy videón pl. elég hülyén nézne ki, de már képeknél is kezdem únni...
  • NEXUS6
    Na most már akkor tudom, hogy miért nem sikerült csatlakoznom az kecskeméti virtuális repülőbázis szerverhez.

Lásd anti-cheating measures.
  • DummyBoy
    Lényegében? BS multi kompatibilitást meg egy Changelog-ot, amiben a többit leírják :)

What's new in LockOn: Flaming Cliffs 2 Patch 1.2.1:
    · FIXED ERRORS
    · Corrected the 1st LOD model of the Su-25. Added missing damage model parts
    · Fixed the errors in the mission “Su-25 – Route”
    · Fixed AI logic for route navigation after conducting an attack
    · Fixed the AI aircraft parking errors in Sochi/Adler airport
    · The F-15 will no longer have the capability to identify friend or foe for a target masked in ECM
    · Aircraft will have the capability to refuel inside hangars
    · Fixed the error in the A-10 campaign structure
    · Fixed documentation errors
    · Reduced the turn rate of the F-15 below 0.4M
    · Fixed numerous errors in the encyclopedia
    · Fixed errors in the radio commands menu
    · Fixed the auto-start, installation and uninstallation functions
    · Increased the draw distance of foreground ground textures
    · The PgUp key will now function correctly during a cold start in an Su-25
    · Throttle input increments on the Su-25/T using the PgUp/PgDn keys have been made more even
    · Tuned the Z-axis for TrackIR
    · Fixed the input commands after opening the coalition chat window. RCtrl will no longer stick
    · The Su-25 skin names will no longer be duplicates
    · Added smoke rockets to the A-10 “AFAC” task payload
    · Fixed the error with the target zone setting when the target zone radius is entered before the zone is placed on the map
    · Numerous enhancements for increased multiplayer game stability
    · Fixed the score count in multiplayer in cases of multiple hits on a target
    · Simultaneous running of DCS: Black Shark and Flaming Cliffs 2 on one PC is now possible
    · The LoGetWorldObjects function will now return correct names “.Name”, “.UnitName” and “.GroupName”
    · Neutral airbases will no longer report air traffic without contact
    · ATC will no longer be stuck on the phrase “Unable to clear for take-off” when a ground unit is present on the runway
    · Fixed the logbook error not counting the completion of a first campaign mission
    · Fixed Russian localization errors
    · Fixed the crash when pressing the Start button in the Training menu
    · Increased the WP smoke marker burn time
    · Fixed the error in fighter aircraft AI target detection logic due to incorrect radar range calculations regardless of target aspect
    · Fixed the error causing incorrect track playback after significant time compression is used
    · Added default tasking to air groups based on aircraft type
    · NAVY helicopters landing at Russian ships.
    · Was removed a first wide FOV from Su-25T Shkval which caused noticable frame rate drop. Now Shkval has a two FOV like a real prototype.
    · Subtitles of player and AI radio can turn off with corresponding option.
    · Fixed numerous other insignificant errors

· ANTI-CHEATING MEASURES
    · To prevent cheating by exploiting altered visibility range settings in the graphics.cfg file, the the \Config\ServerGraphics.cfg has been created. Some parameters of graphics.cfg are exported to this file, which is included in the file integrity check system for online play. If the file contents on the client machine differ from the host’s, the client will not be able to connect.

· FLIGHT MODEL CHANGES
    · Fixed an error in the F-15 polar curves that had caused a reduction in time required to achieve sustained turn rate at reduced speeds.
    · For the A-10 and F-15, added automatic flaps extension/retraction based on indicated airspeed when the flaps are set in the “down” position in the cockpit.
    · For the Su-27 and Su-33, adjusted the flaperon mechanization logic (the indicator will blink while the flaperon is adjusting depression angles – this is not a bug).
    · MiG-29 flaps will move with the wind force.

· ERROR PROBABILITY FOR RADAR-GUIDED MISSILES ON LOW ALTITUDE
    · Increased the error probability for radar-guided missiles (ARH, SARH, radio-command guided) based on altitude above ground. Currently the error probability increases from 300 meters to 0. Maximum error probability is at ground level for a target with minimum radial velocity. Error probability is reduced as radial velocity increases to 500 km/h. Above 500 km/h, error probability is minimal regardless of altitude.
  • hekhubá
    Sziasztok
    Meg tudnátok mondani hogy az FC 2-ben az 1.2.1 patch mitt tartalmaz magában.
  • Ati810
    Igen arra gondoltam melyeket kell használni a leggyakrabban csak lehet hogy rosszul fogalmaztam.
  • DummyBoy
    Szerintem ara gondol, hogy mely gombokat használjuk leggyakrabban :)

Hasonló mint a BS, csak itt gépenként változik és nincs Trim gomb ...

Jut eszembe, ha nincs FreeTrack-ed vagy Tir, akkor érdemes a joy-ra a fejmozgások mellé még a Padlock-ot is beállítani, már ha használod ...

De a legfontosabbak mindig az olyan gombok, amiket hirtelen kell használni, nem jó keresgetni: fegyverválasztás, befogás, lézer, Chaff-flares és ilyesmi ...
  • Sharks
    Így van, de azt csak te tudhatod, hogy neked mi esik leginkább kézre. Pl. lehet, h nekem a befogás a Joy tetején lévő 4-es gomb, neked meg mondjuk az 5-ös vagy 6-os jobban kézre esik. De ha akarsz kérni másoktól profilt, hogy könnyebb legyen, akkor első körben javaslom, hogy írd le, milyen joyod van. Ezek szerint akkor nem maradtál csak a BS-nál és beszerezted a FC2-őt is? Jó döntés
  • Ati810
    Rendben csak gondoltam vannak olyan dolgok amik jó ha kéznél vannak (pl: fegyverekhez dolgok) és vannak amik nem olyan fontosak (pl: leszállófények ).
  • Sharks
    Fakultatív... te tudod, hogy neked mi a legkényelmesebb kiosztás!
  • Ati810
    Hello.
    Azt szeretném kérdezni, hogy FC2-ben melyek azok a legfontosabb dolgok amiket rá kell rakni a joy gombjaira ?
  • NEXUS6
    Jelentem megoldva, driver update újratelepítés.