17989
  • wittman
    Letöltöttem, este kipróbálom. Köszi

A repmodellel kapcsolatban hát ráfér a javítás, bár az FC1.12-höz képest azért javultak a nem AFM-es gépeken.

• NEXUS6
    Hmmm, egész jól sikerült eddig a dolog.

Az volt az alapkoncepció, hogy azért mesterkélt az egész repülési modell, mert a repülőgépek tömege valahogy nem érvényesül, nincs meg a tehetetlensége a gépeknek.

Mivel a fórumokan ahogy írták nem lehet tudni, hogy a tömeg adatokat valójában hol tárolja a progi, illetve azt sem, hogy hogy számol velük, és elvileg nem is hozzáférhetőek közvetlenül, ezért hangsebesség alatti tartományban 10% körüli értékkel levettem a légerőket: ellenállást, felhajtóerőt, illetve a hajtómű teljesítményt is. Így viszonylag nagyobb hatása kell hogy legyen a tömegnek. Ezeket a paramétereket ráadásul szerencsére elég jól azonosítani lehet. A többi misztikus paraméterhez egyelőre nem nyúltam, és valszeg nem is fogok, mert az eredmény így is kielégítő!

Asszem egyből sikerült rátapintanom a lényegre és 10% körüli érték nem egetverő modifikáció. Minden esetre a gépek egyből jobban kacsáznak, csúsznak, "farolnak". Végre érzem ahogy a tömeggel küzdenek az aerodinamikai elemek. Mert szerencsére eddig is számolt a tömeggel a progi csak nem érvényesült, szóval annyira azért nem volt egyszerű repülési modell, mint amilyennek látszott. Az első próbánál el is vitte a gép felét ahogy a földnek ütődtem, de még repültem utána:)

Mivel a gépet jobban viszi a tehetetlenség ezért érdekes módon könnyebben elérek extrém állásszög állapotokat, ami viszont annak ellenére, hogy már szerintem több mint 10%-kal levettem a hajtómű teljesítményt, sokkal jobb manőverező képességet ad, legalább is érzésre. Végre megtudom csinálni azokat a manővereket, amiket a videókon látok. Szinte csalásnak érzem, mert olyan, mintha tolóerő vektor elfordítás lenne a gépen.

Aztán az AI sem úgy vezeti már a gépeket, mintha terminátorok lennének, nem fordul annyira szögletesen, nem tud olyan sarkosan fordulni. De pl, amikor kötelékhez felzárkózik egy gép, akkor sem 1 pill alatt veszti már el a sebességét, hanem látni ahogy az AI játszik a féklappal.

Az amcsi gépekkel nem tudom mit csináljak egyelőre, mert ott a valóságban a számítógép "letiltja" a nagy állásszögeket, pedig a gépek képesek lennének rá. Elvileg valamelyik paraméter pont a max állászögre vonatkozik.
  • NEXUS6
    Ahogy látom viszonylag népszerű a textúra mod, amit felraktan a LOF-ra.

A következő mod valszeg a standard rep modell kisebb korrekciója lesz. Azért néztem ki magamnak, mert a gépek szerintem túl szépen repülnek.
    A valóságban szerintem, főleg kis sebességnél csúsznak imbolyognak, itt azonban ebből marha keveset érezni.
    Jó példa erre "sajnos" az, amit a légi bemutatók baleseteinél látunk, a hajtómű pörög ezerrel, de a vas csak csúszik csúszik és talán ha lenne még 10 m akkor minden máshogy lenne. De sajnos nincs.
    És ezek az események nem 1 pill alatt játszódnak le, hanem hosszú másodpercekig látni, ahogy észleli a pilóta a hibát és küzd a szerkezettel és veszít.

Én kicsit ezt hiányolom, talán 1 kezemen megtudom számolni, hogy hányszor volt olyan, hogy elbalfaxkodtam és csak néztem másodpercekig, ahogy jön a nagy tömeg szembe, de tenni nem tudtam semmit, Valahogy mindig van idő a korrigálásra és a gépek, feltéve, ha nem estek már át, szépen repülnek, mint a papirgöbzi.

Na gondoltam én ezt most jól elrontom, mint Pistike az új holdrakétáját.
  • gsg16
    LÉGIHARC BAJNOKSÁG! pontos időpont néhány napon belül.
  • gsg16
    jó mindkettőhöz
  • DummyBoy
    A FreeTrack fórumon van topikja, ott meg tudod nézni, elvileg jó mindkettőhöz. (BS-hez tuti ahhoz anno használtam én is ...)
  • hooah
    Ezt a TrackIRFixer nevű progit honnan tölthetem le, és ez jó FC2 meg BS-hez is?
  • MiG man #17138
    Very thanks!!!
  • Sharks
    Itt vagy itt nézz körül.
  • MiG man #17136
    Hali!

Köszönöm a segítséget neked és midenkinek! Az ügyben tudna valaki tanácsot adni, hogy hol lehetne csapatban repülni?
  • DummyBoy
    Igen, egy TrackIRFixer nevű proggi ... különben nem megy a FreeTrack alattuk.
  • hooah
    Sziasztok meg szeretném kérdezni, hogy az FC2-höz meg a Black Shark-hoz kell e valami plusz a szoftveren, kamerán meg led-es kreálmányon kívül hogy fejmozgással vezéreljem a nézetet?
  • NEXUS6
    Na ez gyors volt!:)

Már lehet is tölteni az FC2 Summer Textures Mod-ot, a LockOnFiles-ről.
  • Reaper
    Config\View\View.lua-ban keress rá erre:

head_roll_shaking = true

és írd át erre:

head_roll_shaking = false
  • macleody
    Nem kell az az FC1 hozzá. A pilótafülke rázkódását meg bal shift+J-vel tudod ki-be kapcsolni. Már ha erre gondoltál.
  • NEXUS6
    Felraktam a nyári textúrás modot a LockOnFiles-ra. Most bírálják el, elvileg 1-2 nap és tölthető.
  • DummyBoy
    Van erre valamilyen mod, vagy megtalálod a Lockonfiles.com-on, vagy az ED fórumon van leírva ...

Nekem spec tetszik :)
  • MiG man #17128
    Szaasztok!
    Az FC2-ben a pilótafülke imbolygását sehogy sem lehet kikapcsolni? Amúgy én kis hülye azt hittem először, hogy az FC2 felrakásához fent kell lennie az FC1-nek is. Nekem csak sima alap LOMAC 1.02-őm volt. Merő véletlenségből megpróbáltam telepíteni és sikerült. Ezt csak azért írtam le, mert pár oldallal visszább olvastam, hogy kell legyen FC1 is.
  • MiG man #17127
    Megvan, halleluja. Először fenti állásba kellett tolnom a gázkart és ezután nyitottam meg a beállítás panelt. Ekkor kellett visszahúznom 0-ra a gázkart és így má'n műkszik!
    Mégeccer köx!
  • MiG man #17126
    Látja de mégsem használja, nem értem...
  • MiG man #17125
    Köszi az ötletet, máris próbálom...
  • parasztbicska
    Ha a gázkart akarod beállitani akkor a controls-nál válaszd ki a repülőgépet amivel repülni akarsz majd a mellette levő ablaknál ahol ALL-t irt ott válaszd az Axis Commands-ot, ha All on van akkor a joyon is csak a gombokat érzékeli de ha axis commandon akkor a tengelyekek érzékeli, ott már kell érzékelje ha mozgatod.
  • MiG man #17123
    Hy all!

Újabb helpet szeretnék kérni. Problemám vóna az, hogy az FC2-ben nem tudok rájönni hogyan tudnám beállítani a joyom (Logitech Wingman Force 3D) "gázkarját" funkcionálisra. Hiába klikkelek a megfelelő menüben a megfelelő helyre, mikor mozgatom a gázkart nem reagál a game. Listából kiválasztani meg nemtom, mert fingom sincs, hogy a sok joybuttonból melyik lehet a gázkar csúszkám. Másik gondom az lenne, hogy hogyan lehet kikapcsolni a repülés közbeni imbolygást a pilótafülkében?
    HELP!!! PLEASE!!!
  • Sharks
    No Problem...
  • MiG man #17121
    Nagggyon köszönöm!!!!!!!!!!!
  • Sharks
    Tessék
  • MiG man #17119
    Szaasztok!

HELP! Lécci írjon nékem valaki egy linket ahol végre be tudom szerezni az eredeti Falmming Cliff-t (1-es verzió). Nagyon köszi előre is!
  • NEXUS6
    Ja lehet, de sok értelme nincs.
  • Matthew Baker
    lehet vele mászkálni?
  • NEXUS6
    Igeeen!?
    Hát ezt nem tuttam, mert én csak azt olvastam a júzermanuálba, hogy: "Ne menj a fény felé!", mer akkor meghalol!

De akkor kipróbálom.
  • NEXUS6
    Persze hogy nem lát, mert az ellenséges területen rejtve kell közlekedni! Most gyakorlom a túlélést, az alufóliából napkollektort és műholdvevő készítést, meg a kígyó/bogár evést.
    Egy száll rambókéssel már harcképtelenné tudok tenni egy egész harckocsi ezredekkel megerősített gépesített lövész hadosztályt!
  • Sharks
    Csak repülős csészealjba lehet beszállni vele, ha a fénysugár mértani középpontjába állsz... másik repülőbe nem, de ha be lehetne, akkor sem tudná vezetni, mert nem kapott rá átképzést.
  • macleody
    Mi a jó azon a rusnya tájon sétálgatni? ?) Nemcsak hogy nem lehet beszállni de ha már lent vagy a földön akkor egy másik player már nem is lát. Amíg a levegőben vagy addig igen.
  • NEXUS6
    Tök jó poén a katapultált pilcsivel mászkálni a terepen, mondjuk nem egy hegymászó, meg a vizet is messze el kell kerülni. Próbáltátok már?

Amúgy be lehet szállni vele más gépekbe is?
  • macleody
    Köszi, a feliratig már nem jutottam el :)
  • Papa01 #17110
    Jó lenne nagyon, összehozzuk valamikor, oks? :)
  • Reaper
    feletti=alatti
  • Reaper
    CTRL+F11 a nézet és mint a videó feletti feliratban látható, igazi repülőnap hangjai vannak alárakva... Amúgy, ha már csinálnak egy Typhoon modellt, nem tudom miért nem heggesztenek hozzá normális fáklyát.
  • macleody
    Ez milyen kameranézet? És a hang az valódi?
  • Sharks