17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#16729 Szerintem - mióta a DX9 alapon fut a game - ritkán előz be a VGA, mert jobban terhelődik rá a meló, nem úgy mint FC1-ben DX8 mellett, ami a procit terhelte inkább. (persze ez GFX beállítás függő)
Ráadásul most ugye FC2-ről agyalgunk és nem DCS-ről?, mert a DCS még jobban leterheli a PC-t. -
#16728 Az a szar, hogy ennek az 4670-nek 128bites a memóriabusza.Szóval olyan nagyon nem kell lekötni :) -
#16727 Mondjuk ezt lehet orvosolni, egy 8xAA és 16xAF bekapcsolásával le lehet egy kicsit jobban kötni a VGA-t :)
Hogy mennyire CPU-limitált a Lock-On / BS: kb. 2 éve volt, hogy az AMD AthlonXP 3200+ -os processzorom mellől lecseréltem az Nvidia GT6600GT-t egy Radeon 3850-esre, és az új kártyával ugyanúgy futott a LO/BS kikapcsolt élsimítás és anizotróp szűréssel, mint 8xAA/16xAF mellett... illetve ez utóbbival talán még kicsit "simábban" is (már ha a 15-20 FPS-t lehet annak nevezni ) -
Solt #16726 A proci idő akkor is elfogyhat, ha a vga "beelőz"... a proci egyszerűen nem bírja követni. Bizony benne van a pakliban, hogy itt erről van szó, és eddig azért nem vette ezt észre, mert az előző vga-val partiban volt a cpu... egy E6550 kevés egy 5770-nek, főleg alap órajelen! És akkor még az XP-ről nem is beszéltünk...
( szerintem ) -
Solt #16725 Figyu, higgy nekünk:
Először is format c: Ha ez megvan, akkor tegyél fel egy 64 bites W7-t! 4GB rendszer, és 1GB vga memóriával tessék elfelejteni az 32bites XP-t!
-szűz w7 telepít
-friss alaplapi driverek telepít
-az összes w7 frissítés telepít egészen napra kész állapotig
-friss directx telepít
-friss hangkártya driver telepít
-10.5-s kakaliszt telepít
-Lock-on telepít, és próba...
Ha így sem jó, akkor megyünk tovább, de addig ezeket lépd meg, hogy ne a sötétben kelljen tapogatózni! Ha egy gyengébb vga-val eddig nem szaggatott, akkor tuti, hogy valami szoftveres gubanc van, ( ha az új vga memóriája nem szar ) és nem a vinyó a ludas...
Hajrá... ;) -
#16724 Azt én tudom, de azt írta, "minden faszán fut gördülékenyen high-on" meg hogy "főként mindig folyamatos", csak "néha meg-megröccen" - ezt akár a VSync vagy a tripla bufferelés force-olása akár orvosolhatja is (egy próbát megér, de valószínűbb, hogy valami processz feléled néha, és megeszi a CPU-t egy töredék másodpercre) -
#16723 Egy OFF kérdés: A 64 bites Win7 a két magos procit mennyire használja ki? -
#16722 Ha alacsony eleve az fps, akkor a vsync bekapcsolásával még kevesebb lesz.
Akkor érdemes bekapcsolni ha tartósan 55-60 vagy vagy efeletti az fps. -
#16721 #16713
@ #16720
A 32 bites oprendszerek 4GB memóriát tudnak megcímezni.A 4gb-ba beletartozik minden RAM ami a gépben található (pl.:VGA).Nem véletlenül írtam amit írtam a #16713 hszben. -
#16720 Ott valami gáz van. A 64 bites op. rendszerek kezelik a 4 GB vagy annál több memóriát. Úgy tudom a 32 bites Win-ek csak 3 GB-ig tudják értemezni, szóval a kettő kevés akárhogy nézzük. -
moho #16719 4gb van a gépben de valami miatt csak 2gb-ot lát az xp (bios 4-et)
elképzelni nem tudom miért. biosban bekapcsoltam memory remap-ot, boot.ini-ben kipróbáltam a /3GB kapcsolót.
semmi -
#16718 Szerintem, egyre inkább memória igényes a progi. Pláne, ha a graf. kártyán is kevés a memória. Akkor iszonyat sokat írkál/töltöget a virtuális memóriába/ból, szóval a HDD miatt akad a game. Próbáld a memóriát növelni ! -
Caterpillar #16717 Én megpróbálnám ablakban futatni a Lock On -t melette kinyitni a feladatkezelőt és nézni a cpu terheltséget. Ha beszaggat és a cpu grafikon megugrik akkor átváltani process nézetbe csökkenőbe rendezni cpu szerint és lesni melyik folyamat eszi meg a cpu időt.. Ha megoldás akkor már csak ki kell iktatni a folyamatot. Nekem anno a McAfee csinált ilyet. -
moho #16716 lepucoltam az oprendszert és a gyártó oldaláról raktam fel a legfrissebb drivert. tehát frissen telepitett OS van fent.
én is háttérben dolgozó progira gondoltam de kilőttem mindent amit lehet és akkor is.
Hna dolgozom még az ügyön -
#16715 Egy próbát szerintem megér a VSync bekapcsolása VGA driverből (ez nem engedi, hogy a monitorod frissítési frekvenciájánál nagyobb FPS legyen, viszont előfordulhat, hogy "egyenletesebben" fog futni)
Jól lepucoltad az előző VGA drivereket, és olyat raktál fel, ami támogatja rendesen az új karit? (nem bétát vagy moddoltat)
Amúgy amit leírsz, inkább úgy tűnik, mintha valami processz a háttérben néha beindulna (vírusirtó, tűzfal, messenger, torrent kliens, esetleg valami malware...) -
moho #16714 OFF
Ez mind ok amit mondasz de én ugy gondolom ha cpu limites akkor azért van egy minimális fps ennek ellenére is. Azaz ha tegyük fel egy reptéren vagyok leesik mondjuk 15 fps -re ha eltávolodok és nincs semmi izzasztó a környéken akkor meg tegyük fel 35 fps, holott a vidkari tudná akár a folyamatos 35 fps-t de a cpu nem. De ez nem olyan. Hanem főként mindig folyamatos csak néha megugrik mikor kerren egyet a vinyó. Másik példa - és ez OFF lesz. GTA, van, hogy 1 perc mulva leesik sztem 10fps-re van, hogy 3 perc után.
És most nagyon azon vagyok, hogy visszarakom a 3850-et és nem tudok rájönni mitől lehet ez. Most utolsó elkeseredésemben a hdd-re gondolok de ennek baromi kevés esélye van, ha az sem akkor más ötletem nincs nekem sem csak a cpu/vga csatája. -
#16713 Nagyon leegyszerűsítve, CPU limit akkor áll fenn, amikor a CPU lassabban végzi el a képkockák fizikai és geometriai számításait, mint ahogy a VGA azokat meg tudja jeleníteni.Ez az állapot nem mindig és nem mindenhol áll fenn még egy játékon belül sem, ebből következik, hogy nem fix lesz az fps ahogyan gondolod hanem ugrálni fog.Ahol a vga vár a cpu-ra ott le fog esni ahol meg nem kell neki várni ott "megszalad".
Nálad bizony ahogyan Solt kolléga úr is írta elég gyengusz a cpu a vga kártyához, arról meg már ne is beszéljünk, hogy 4GB RAM-hoz kevés a 32bites oprendszer. -
moho #16712 Egyébként a cpu limit nem az lenne, hogy fixen nem tud nagyonbb fps-el menni? Tehát mittomén max 35fps. -
Solt #16711 Valószínűleg cpu limit... ehhez a vga-hoz minimum egy E8400 dukálna...
Egyébként pedig ennyi ramhoz ehhez dukál a 64bites W7... tégy egy próbát! ;) -
#16710 Gőzöm sincs. Néha nálam is előfordult, amióta tudom használni a 4GB RAM-ot, azóta csak egyszer fordult elő, kiléptem a játékból, majd vissza és megszünt. -
moho #16709 de ez elég zavaró tud lenni
mi a szart lehet ezzel csinalni
azóta csinalja mióta kártyaecsere volt -
#16708 Szerintem HDD, általában az a legszűkebb keresztmetszet, de a sok RAM-ot is komázza, én a 64 bit óta 4 Gigával tolom és jobb mint 2-vel. Már persze, ha a Lock On-t kérdezed. -
moho #16707 sziaztok
tudom nem ide tartozik de ti legalább tapasztaltak vagytok és segitőkészek :)
szóval megvettem az 5770-es kártyám és a következőt tapasztaltam, minden faszán fut gördülékenyen high-on 1680x1050-ben csak...
azt vettem észre mintha néha beszaggatna. vagyis nem beszaggat hanem olyan mintha a nagy gördülékeny játékmenet közben egy pillanatra meg-megröccenne a játék, és közben erősen tölt a hdd.
6550-es procim van 4GB-al. kipróbáltam 2GB-al is hátha bezavar a 32bites xp-nek. hdd miatt lehet vagy cpu limit miatt?
-
#16706 Az tuti, mert nekem is 256 bites karim van (GTS250), de igen csak halványan muzsikál Lock On alatt.
Megoldottam a Joy problémát -> Feltettem inkább az FC2-t. -
Solt #16705 Itt nem annyira, mert itt inkább a proci számít. De máshol észre fogod venni... nem akarlak elkeseríteni, de ne biztos, hogy jó döntést hoztál... -
#16704 Ne az x1900GT-hez hasonlítsd és nyugodtan elhiheted, hogy a 128bites VGA kb. olyan mint a szarnak a pofon. -
MiG man #16703 Szaasztok pilóták!
Megvettem végül is a Radeon HD4670 1Gb 128bit videokarit, de nem lett lassú, sőt!!! Látványos sebesség és grafikus minőség javulás történt, a Zalman hűtés pedig csendes és nagyon hatásos lett!
Amúgy X1900GT 256Mb 256bit -et cseréltem le. Néhányan óvva intettek ettől a vga-tól, de a drivernek is köszönhetően nem érződik a 128bit. -
#16702 Sziasztok!
A napokban én is áttértem 64 bites op. rendszerre, és gondoltam, hogy kipróblom rajta a Lock On-t. Sajnos a joyt (Cyborg Evo Force) nem igazán kezeli, pedig a legújabb 64 bites driver-t töltöttem le hozzá. A gombok és a tengelyek működnek, de se pedál, se gázkar. Esetleg valakinek valami ötlete? -
#16701 Már megvan a kalibrálás :D -
Zair #16700 Leon, persze, "közkívánatra" akkor gyártok egy olyat is, gondoltam, hogy a Szuhoj népszerűbb lesz, viszont találtam a neten ezt az A-10-es fotót nagyon nagy felbontásban és nagyon megtetszett, ezért is készült az első változat az amerikai tankvadásszal.
Akkor nincs más hátra, mint keresnem kell egy nagy felbontású Szu-25T képet vagy vallpépert:-))))) -
#16699 Valaki el tudná mondani, hogy kell windows7 alatt kalibrálni a joy-t? -
#16698 mert az alapjáték az UBIsoft tulajdona és igy az ö engedélye kéne hozzá hogy hivatalos legyen a kiegészitö -
#16697 de miért unofficial? -
#16696 Qrvajó lett !!!! Esetleg SU-25T ??????? -
Zair #16695 Ez 100% Home made :-) Adobe Indesign CS5 és Photoshop CS5 kombinációjával készült. Kicsit Black Shark-os a design a sárga miatt - de legalább élénk, egész vidám.
Gida, igen, terveztem, meg szeretnék esetleg F-15-öset is, ahogy lesz időm meg hangulatom neki is állok. Egyébként örülök, hogy tetszik! -
#16694 Ezt te csináltad és nem az ED? -
#16693 Nagyon jó!Lesz Szu-25 verzió is? -
Zair #16692 Helló srácok, múltkor mintha valaki hiányolt volna effélét.
Ma este applikáltam, remélem tetszik majd mindenkinek. Szerettem volna jobb felbontást, így sikerült-ilyen képeket, logókat találtam hozzá.
Szóval enjoy, ja, és a nagyobb felbontású 300 dpi-s változatot innen tudjátok letölteni.
Flaming Cliffs 2 Cover -
#16691 Ha csak Win reinstall van, akkor előtte deaktiválni kell csak, az plusz lehetőségeket ad, viszont ha megint úgy változik a géped valamelyik komponense, vagy az összes, akkor asszem lehet kérni új kulcsot, ha tudod igazolni a vásárlást ... -
#16690 Huh már megvan a megoldás, a win tűzfal blokkolta, már majdnem a falat kapartam, azért köszike.
Egyébként észrevettem ,hogy már csak 1 lehetőségem van ezt eljátszani, azt írja a starforce, és ha azt is eljátszom mi lessz úgyértem mit lehet csinálni akkor?