17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#16824 Ez nem teljesen igaz. A valóságban képes elvben rá a gép, de soha nem használták ki. (Jeff Ethell könyvében van róla szó, engem is megdöbbentett, hogy mennyire nyomták ezt már ezt a vonalat az alapgépnél, de mégsem lett belőle multirole gép egy ideig.) Pontosabban egyszer. Izrael Észak-Afrikában bombázott Mk-84 + F-15A (asszem C gépük még nem volt) egy terrorista kiképző tábort még a '80-as években. -
#16823 Nekem úgy rémlik mintha régebben valamelyik fórumba láttam volna erre valami modot, de lehet hogy csak fake volt a kép. -
Caterpillar #16822 Semelyik 29 -es verzió nem képes a HDD(Head Down Display és nem MFD!!!) -n megjeleníteni a fordulópontokat és a célokat, ergo az ami a lockonban van butaság legalábbis részben. A MiG-29 ugyan nem tudja a Su-27 viszont igen az ok amiért mindkettőben ugyan úgy néz ki, hogy a LocOn ugyan azt az avionikát használja a 29-nél és a 27-nél is.
Ha külön modelleznék mint a Ka-50 -et vagy az A-10 -et egy későbbi DCS részben esetleg akkor a 29-ben már a butább verzóval kellene repülni.
-
Zair #16821 Na azt én is el tudnám képzelni. De akkor navigációra csak az analóg műszereket használták? A radarmódokat is erősen lekorlátozhatta a dolog, hiszen akkor a "konkurencia" feltérképezésére maradt a HUD BVR módja, illetve a saját besugárzásjelző? -
#16820 Biztos így van. De amikor megmutattam egy olyan embernek a játékot aki ezen a típuson dolgozott, -ráadásúl azzal a felkiáltással, hogy "Ennyire élethű szimet még nem látott"-, akkor nagyon elcsodálkozott, hogy a 29-esek ilyet is tudnak. Nekem azt mondta, hogy a nálunk repülő 29-esek csak a HUD képét tudják megjeleníteni ezen a kis kijelzőn.
Azt el tudom képzelni, hogy annakidején mi csak valamiféle lebutított változatot kaptunk. -
Zair #16819 Szerintem a valóságban opcionálisan tudja azt is mutatni, de nem ez az elsődleges feladata. Egy régi kilencvenvalahányas TOP GUN magazinban én is láttam ilyen felvételeket egy kétüléses 29-es kabinjából.
Az igaz, hogy ez az általad említett mód a játékból kimaradt, (legalábbis nem találtam effélét) de az MFD dolga elsősorban nem a HUD szimbólumainak kivetítése, hanem a különböző radarmódok és a waypointokkal történő navigációs üzemmód megjelenítése - ami jelen esetben benne is van a játékban. -
#16818 Nem ilyenekre gondoltam, hanem arra amit és ahogyan megjelenít. Valóságban ez a kisképernyő a HUD-on megjelenő képet mutatja. -
#16817 Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben. Mire gondolsz ? Más formájú/kinézetű legyen a 3D fülke és az MFD ? vagy a radarmódok ? vagy csak az egész textúrája legyen más ? :), -mert a 3D variálás az nem az én asztalom :( -
#16816 És ezekre az orosz MFD-kre nincs valami megoldás? Úgy rémlik régen mintha lett volna valami realmod hozzá. -
#16815 Ja. MiHu. Mi-24.
Sajnos - viszont ha jobban megnézitek ez az egyik legbénább - ronda, idomtalan, asszimetrikus, csavarodott, hiányos, összetákolt lom. modell :( (remélhetőleg a DCSW-ben lesz újabb/szebb 3D modell)
Szemből: A rotorsík nem egyezik a szárnysíkkal és az egész hátsó traktus meg van csavarodva < és ez felülnézetből is látszik. A fülketetők/ajtók nem nyílnak, nincs hajtóműgáz-hőpajzs stb. stb. :(
Ja, ScreenShotereknek/moddereknek üzenem, hogy a Kamov-on Arg 188 és 189-vel lehet eltüntetni a hőpajzsokat (ami persze a közelébe sem jön a MiHu-n használatoshoz), de ha valaki civil Ka-50 képeket szeretne ahhoz jó lesz :)
Ja, hogy ez nem a DCS-BS topik ? :o) -
#16814 Csőrike?Csak nem egy 24-es?Vagy az miaz? -
#16813 Még én is csak növendék Padavan vagyok, :) viszont annyit elárulhatok, hogy a CWS: Cockpit+Weapons+Systems -t jelöl, szóval lehet variálni azokkal és a gombkiosztásokkal! -Systems! (<fontos) és az eredmény nem marad el :D
De mostanság a MiHu "szerkesztése" köti le a szabadidőm: 5. és 6. pilon működésre bírása a jelenlegi feladat, merthogy a Kamov csak 4-et kezel :(
De, így jó pár évnyi meló (mókolás) után már repülget/rugózik/lődöz/újrafegyverez Csőrike is.
- és (halkan) egyre inkább becsülöm az E.D. melóját is :o
VIVA DCSW :D
-
#16812 Na persze hogy nyitott könyv - csak ó-asgard - klingon keveréknyelven íródott :)
Te meg ezekből perfekt vagy, de az átlag földi halandó nem :) -
#16811 Nos, a ValóVilágban :) az F-15 esetében az ÖSSZES verzió (A-tól K-ig) képes bombát dobni! ,a buta bombákat meg pláne.
Az más lapra tartozik, hogy az Amcsik ki sem képzik az "Eagle Driver"-eket a bombadobásra, (vannak erre a feladatra "rátermettebb" és olcsóbb gépeik is) meg talán a bomba oldó + egyéb szoftver a gépben sincs aktiválva, de az Izraeliek már jó néhány bombát engedtek el az F-15 (A, C) -seikről. Japánokról, Szaudiakról nem tudok.
Az FC2/DCS-ről pedig annyit, hogy amint GGTharos is írta ezek az utolsó verziók a legjobban "személyre szabhatóbb", hajlítható programok amiket az E.D. eddig kiadott (beleértve a Flanker2-t és az FC1-et is).
Az F-15 bomba oldás benne van a játékban ! -lehet pislogni :)- , csak le van tiltva. Persze jó pár dolog nem úgy működik mint egy A-10 fülkében, (limit) :(, de ez sajnos az F-15 játékban lévő, komplex radar módjai miatt van.
Ha "lebutítom" a radart, kicserélhető válik néhány funkció, így hozzá lehet rendelni néhány A/G funkciót, mint pl. a programozott és késleltetett "kötegelt" bombadobást, amit pl. az A-10 tud, de pont a limit miatt a Su-25T már nem. < Az persze tud mást mint SEAD/AntiRadar üzemmód vagy IR zavarás stb..
Szóval az F-15 fülkével való bombaszórásba nem merültem bele, mert akkor ugrik a radar. Viszont a Su-27 "egyszerűbb" radarja mellé még befér néhány A/G üzemmód és ezt az F-15-höz "társítva" jól lehet hasznosítani. pl:
CustomHumanData[PlaneType.F_15 ] = CWSType.iCWS_Su_27
vagy
iCWS_Su_27 = PlaneType.F_15,
Lehet próbálkozni.
A DCS/FC2 egy nyitott könyv.
De a sorok között is olvasni kell :D
-
#16810 Végülis nem találtam valós "MFD"-t a MiG-hez, de a mission editor-ban a device-nél az MFD-hez pipát rak az ember, akkor kikapcsol.
(Így eltünik az arcade feeling.) -
parasztbicska #16809 Kösz az infót, azt nem is figyeltem hogy milyen variáns van a szimben. -
Zair #16808 A játékban is szereplő "c" variáns tudtommal a valóságban sem képes földi támadófegyverzetet hordozni. Nem véletlenül a radar és a HUD esetében is hiányoznak az ezek indításához szükséges üzemmódok.
A "stock" Lock-On és az FC 1.12 kompatibilis "LOPE" pilon editor programmal magam is próbáltam rá annak idején bombákat applikálni, ami részben sikerült - de megfelelő célzó üzemmód hiányában nem tudta azokat leoldani.
A későbbiek pl. a kétüléses "E" változat már kifejezetten vadászbombázó feladatkörre készült, ez nagyban látszik a függeszthető hagyományos és irányított bombák, levegő-föld rakéták széles spektrumán. Szívesen látnám viszont magam is a FC2-ben vagy esetleg a DCS részeként, biztosan nagyon izgalmas lehet vele precíziós csapást mérni vagy "Wild weasel" küldit repülni. -
parasztbicska #16807 Ma próbálta az amerikai gépekkel bombázni, azaz csak az A-10-el mert az F15-re semmilyen bombát nem tudtam tenni. A wikipedia azt irja Harcászati vadászbombázó repülőgép ezekszerint kéne tudjon bombázni is. Az FC2-ben akkor miért nem tud? -
#16806 Nem tudjátok, hogy honnan lehet letölteni a MiG-29-hez autentikus "MFD" módot? (Nem tudom mi az orosz megfelelője, ami jobbra felül van és elméletileg a HUD képét kellene neki mutatni.) Vagy ezt hogyan lehet kikapcsolni, mert így elég kiábrándító. -
#16805 Az 1.02-ben is nagyon nehéz volt vele elugrani a hordozóról. -
#16804 Most mondják az 59-es fórumon, hogy leszedték a Su-33-ról mondván az összes gép hajón van os onnan valójában nem tudna felszállni vele, stb.. -
#16803 Lehet nem értek hozzá mert 25T-n kívül mást nem igen repülök a lokkonban, de FC2-ben én nem tudok a 33-as röppülőre Kh-41-et tenni.
A 6-os helyre csak Air-to-Air és Bombs a 7-es helyre meg Air-to-Air,Bombs és Pods mehet.
A "mezei" lokkonban meg simán fellehet tenni. -
#16802 Vettem a bátorságot és jól megmoddoltam a SunLightColor.txt file-t.:)
Egy darabig agyaltam, hogy akkor most mi hogy van, de talán elég jól sikerült végül. Sajna a hajnali képek nagyrészét összebaxta megint a progi, most már tényleg keresek valami normális képlopót, mert ez nem állapot.
Aki unja a LockOn sztenderd agresszív-zöld/pszichedelikus-narancshajnal színvilágát, annak tudok ötleteket adni.
De talán felrakom a LockOnFiles-re is a modot.
-
#16801 ground radar? Ha a HUD-on (és MFD-n) levő kis háromszögekre gondolsz, olyanok még mindig vannak, csak a waypoint-nál meg kell adni ún. "attack point"-okat és szépen kijelölgetni a támandó objektumokat.
Az általad megnevezett KH-41 (KSM-MMS) levegő-hajó rakéta még mindig van, csak a su-33-ra lehet felrakni. -
#16800 Milyen jó kis rím! -
#16799 Ez teljesen így van...
Amúgy kösz mindent... ;) -
carlosfly #16798 Szerintem ha valaki tartósan tol valamit nem hiszem hogy nem bírna kifizetni érte pár ezer Ft-ot. Ideje lenne már eljutni oda hogy legalább azokat megvegyék amivel napi szinten játszanak /használnak. -
carlosfly #16797 180cm -
#16796 Ezt hogyan lehet visszacsinálni? Mert olyan jól elállítgattam mindent, hogy már inkább zavaró, mint előnyös. -
#16795 Javaslom itt is betenni a banner alá villogó neonbetűkkel ugyanazt, mint a BS topikban, illetve azt a policyt követni (simán ignore, hamarabb megunják..) -
#16794 Hát ilyenek ezek a bunkók Ahogy Hofi is megmondta sajnos, ez egy szép nagy magyar réteg... nem érdemes velük foglalkozni. Ez is jó a LockOn-ban többek közt, hogy az ilyenek lekopnak, mert agyuk nincs megtanulni a kezelést, meg a műszereket! Bár inkább szorgalom kell hozzá, de jól is van ez így! Hozzáteszem, hogy én ugyan nem értek egyet a warezzal, de nem is ítélem el minden esetben, hisz rablás, ami a szoftver-piacon megy, de a LockOn esetében minden fillért megérő termékről van szó. Az odáig ok, hogy az ember nem ismeri, leszedi megnézi, de utána ha tetszik, akkor igen is vegye meg és ne itt kuncsorogjon, hogy nem megy a multi része! -
#16793 Engem az zavar az ilyenekben, hogy normálisan elmondják neki, hogy fejezze be... Neeem, csak folytatja.. erre elhajtják úgy igazán, és még neki áll feljebb... primitív. -
#16792 Jogos teljesen egyébként! Sajnos nálam is előfordult már párszor más játék közben, hogy nagyon arcoskodtak emberek... sajnos beszélgetésben még néha kénytelen voltam leereszkedni a szintjükre (hogy megértsük egymást), de már leszoktam erről is hálistennek! Egyébként meg nem mondom, hogy nem lenne időm rá, ha már úgy is felajánlja a kőbunkó, hogy idejön, csak nincs kedvem utána a rendőrnek magyarázkodni... jobb kedvem nem lesz tőle... ráadásul még sporteseménynek sem tudom elkönyvelni, mert egy menet legalább 2,5 perc lenne, ez meg nem tart addig... -
#16791 Áhh én is kerülni szoktam az ilyen jellegű vitamegoldást, de ha már felajánlotta a a kedves ügyfél a helyzet rendezését szeretem lehívni a blöfföt. -
#16790 Ehhez a testtömeg témához csak annyit tennék hozzá, hogy az közel sem garantál győzelmet egy verekedésben! Persze hátránynak nem hátrány (attól függ, milyen formában van), de az sem biztos hogy előny. Egyébként meg értelmes ember igyekszik elkerülni a konfliktusok ilyen szintű "megoldását", ugyanis nyerni nem lehet a dologban! -
#16789 Loool És milyen igaz... -
Solt #16788 És hány cm magas vagy ehhez? -
carlosfly #16787 én 106 ! én nyertem! :D:D -
franko2 #16786 Régen játszottam a Flanker 2.5 el és abban lehetett a Su-27-nél valami ground radar félét használni, most kedvem támadtd a FC2-ben is bombázgatni de semmi ilyen modot nem találtam, az FC2-ben nincs ilyen vagy valami célmegjelölő konténert kell feltenni a gépre hogy müködjön? Bár azt is kerestem de nem találtam. Volt még egy nagy rakéta amit hajók ellen lehetett azthiszem használni ezen a képen a második sorban balról az első a nagy szürke vagy mögötte a harmadik sorba a harmadik már nem emlékszem pontosan de valami ilyesmi volt, azt se találtam az FC2-ben, erről tudtok valamit mondani? A FC1-eshez volt egy Gripen mod, az müködik FC2-vel vagy esetleg van FC2-höz külön Gripen mod? A válaszokat előre is köszönöm. -