17989
  • LeonSilver
    Én rohatttt sokat toltam l2-t offon is meg free szervereken is.
    Két fórumon (amnesia, vackok) még mod is voltam / vagyok bár már megdöglöttek nagyjából az említett fórumok.
    Az mmo szerintem marhára nem hasonlítható programozásilag egy szimulátorhoz.
  • DummyBoy
    És most komolyan azt gondolod, hogy egy multis csihipuhi játékot azért nehéz fejleszteni mert sokan játsszák?

Én szerepjátékoztam fiatalkoromban, papíron ... utána MUD-oztam a neten (Multiple User Dungeon), ami gyakorlatilag az MMORPG-k elődje. (Jó kis szöveges cucc :) Terminálablak rulz! )

Gyakorlatilag a WOW egy ilyen MUD, csak átültetve a WarCraft univerzumba, és grafikus felülettel ... ráadásul nem is egy nagy durranás, sem grafika sem bonyolultság terén ... (Kipróbáltam, de nekem az L2 jobban tetszett ...)

Az egyetlen MMO amiért hajlandó lettem volna fizetni az a SW Galaxies volt, de mire oda jutottam, addigra elqrták ... lewowosították ...

A WOW egy qrva nagy ötlet , nem vitatom, de ne akarjuk összehasonlítani egy komolyabb szimmel ... Főleg mivel a WOW fejlesztők irodáit többen takarítják, mint ahányan egy szimulátoron dolgoznak!

Csak szemléltetésképp: Mit lehet bonyolultabb leprogramozni? Azt hogy egy 2k6 sebzésű karddal meddig tart lecsapkodni egy 100 hp-s monsztát, vagy mondjuk egy repülőgép lövedékeinek a ballisztikáját?
  • Solt
    Szerintem meg nem! Arányait tekintve hány olyan emberkét láttál itt, aki warez helyett a demóra kérdezett rá? Csípőből a jó részük a warezzal kezd, és marad is ott...

Hiba, hogy nincs demó ez tény! De jóval nagyobb a "nem fizetési kedv", mint a kipróbálás utáni vásárlás...

A másik dolog pedig az, hogy ha valaki idejön, jelzi a szándékait, akkor sem nyilvánosan kell a warezt ecsetelni, mert utána olyan is rátalál, aki sportot űz a warezból... szóval NO WAREZ!
  • NEXUS6
    Ott van az IL-2, azt még konzolra is kiadták, vagy az X360-as Over-G Fighters az is elég jónak tűnik, vagy a Flight Sim sorozat. A szimulátor tényleg rétegjáték, de ettől még lehet belőle komoly üzleti sikert csinálni, vagy csak rendes módon terjeszteni, úgy hogy ne azon kelljen szegény fejlesztőknek is rinyálniuk, hogy attyaúristen csak nehogy még egy valaki lewarezolja a játékot.

Nem azért van ez túllihegve itt, mert a warez és a szimu műfaj valami okból erkölcsileg totálisan összeegyeztethetetlen, mert itt mindenki Jézuska ükunokája, hanem mert sajna csóró a Lonci kiadója/fejlesztője.

"Sokkal bonyolultabb egy szimulátort kifejleszteni mint egy WOW-ot ..." Hát azért a WoW a legnagyobb játékprogram projekt jelenleg a világon, iszonyat fejlesztő gárdával és iszonyat bevétellel. Szal ezt azért így nem mondanám...
  • LeonSilver
    Valóban.A lock on jogait az uborka szoft bitorolja és ezért erősen meg van kötve a keze ED-nek.
    Abban is van igazság amit f2d kolléga mond.Tényleg hasznosabb lenne ha kilehetne próbálni a szoftvert (lásd RoF, regisztrálsz, letöltöd, 2 hétig használhatod)de ha egyszer nem lehet akkor nem.Dummynak teljes mértékben igaza van.Én még annyival egészíteném ki, hogy lehet szidni őket (én is szoktam) de igazából az FC2 megéri az árát.Lehet egy hétvégén több pénzt költ el piára meg a qrva cigire az aki sír, hogy nincs pénze a gémre (ez most itt nem konkrét személyre vonatkozik!).

• NEXUS6
    Szerintem az a gond, hogy nincs rendes kiadója/terjesztője ennek a játéknak. Így a fejlesztőknek is korlátozottak a forrásaik és erőforrásaik.
    Ráadásul azért, hogy ne szaladjon ki a kezükből a projekt és menjen át valami közösségi fejlesztéssé eléggé lekorlátozzák a modolási lehetőségeket is.

Nem tudom milyen perspektívát látnak a fejlesztők, de mindenképpen az lenne a kiút, ha tudnák növelni a felhasználó bázist, vevőkört. De a játék jelenlegi formájában tényleg csak egy szűk réteg igényeit elégíti ki. A viszonylag alacsony ismertség, meg lecsökkenti még ezt a bázist is.
  • DummyBoy
    Ez nem COD, itt zéró tolerancia van ... a Szimes topikokban nincs warez.
    Pont. Ha ez a szabály szerinted ostoba és értelmetlen, akkor még nem nőttél fel a feladathoz. Hogy nem fog sikerülni? Azt majd a házigizda eldönti ...

Jól mondod, a szimuláció rétegjáték ... Sokkal bonyolultabb egy szimulátort kifejleszteni mint egy WOW-ot, COD-ot SC2-t ... Sokkal többe kerül és sokkan kevesebben veszik meg. Nem éri meg a fejlesztőknek, főleg ha a maradék kevés ember elkezd warezolni. Ez járjon a fejedben mikor szimes topikokban warezolsz ... Ezért ugrik rá mindenki aki kicsit is komolyabban gondolja!

Az hogy privátban segítesz neki, az a te dolgod, ha tudnék lehet én is segítenék. Főleg ha tudom, hogy egy leendő vásárlónak - leendő "pilótatársnak" segítek. De a szimulátoros közösségek nem tolerálják a warezt, mert örülnek neki ha 5 vagy 10 évenként pottyan nekik valami komolyabb szim nem két hetente jönnek sorra ...

Ehhez a nem veszem meg míg ki nem próbáltam dologhoz: Mire egy új szimulátor megjelenik, addigra akit igazán érdekel úgy is el fogja dönteni kell-e neki vagy nem. Ott vannak a nagy simportálok, a youtube, a hivatalos fórumok. Nagyon ritka manapság, hogy valamihez demó jön ki ...

Szóval ne erőltessük a Warezt itt!

Nem akarok képmutató lenni, én is warezolok ... nem fogok egy olyan játékért pénzt adni, amit talán csak kipróbálok és shift-del ... De minden olyan játék (És nem csak szimek ... ) amivel a neten játszom, és minden szim amiről azt gondoltam érdekelni fog, az itt figyel eredetiben a polcon ... (kivéve a letöltősök ...)
  • Papa01 #17018
    Egy FPS-nél talán, de egy szimnél szerintem nem...
  • f2d
    Nekem is majdnem csak olyan játékaim vannak amivel előtte azért elég sokat játszottam. Ez egyértelmű, látatlanban semmit sem vezek meg és ez a programokra is vonatkozik.

Szerintem meg a "youtubon nézz meg róle egy vidót, vagy aki már látott ilyet attól kérdezd meg" a jó duma. Ilyen marketinggel biztos, hogy nem lesznek új játékosok, csak a régiek veszik meg az új részeket. De lehet, hogy pont ez a célja a kiadónak.
  • NEXUS6
    Az én esetemben mondjuk nem.
    A kedvenc játékaim, amiket esetleg warezban nyomtam hónapokig, most itt vannak a polcomon origiban.

A következő az lesz, hogy aki nem az első héten vette meg, extra áron kollektorszedísönbe az is le van sajnálva?

Persze azért szerintem sem kell nyilvánosan hirdetni.
  • Papa01 #17015
    Háát nem is tudom.. azért akit érdekel a dolog, körbekérdez, van egy rakat YT videó, manuál.. szerintem ebben a kategóriában, ez a "előbb kipróbálom, ha tetszik megveszem." inkább csak jó duma.
  • f2d
    Bizony segít. Ha nincs demo, akkor igényeltetik a warez, mert így végképp senki nem fogja megvenni. Ezzel főleg azokra gondolok akik most szeretnének ezzel a játékkal játszani és nem ismerik az előző részeket. Látatlanban úgye senki től nem várható el, hogy bármit is megvegyen.
    Ez tudom nem a programot megvásárlók/warezelők hibája, hanem a fejlesztők idiótasága.
  • raptor22
    Megoldódott a joy problémám:)!! Kössz a tippet Shark, most már nem húz balra a repülő:)
  • Solt
    "Hiszen a szimulátoros amúgy is egy kihalófélben lévő faj."

És a warez ezen segít? Kötve hiszem... így is kevés programot kapunk, ha még a warezt is támogatjuk akkor még rosszabb lesz ez!

A szabályokat pedig egy közösségi fórumon a közösség hozza... itt úgy döntöttek nincs warez, ha nem tetszik...
  • Papa01 #17011
    Azért abba meg belegondolhatnál,ha mindenki így jutna szoftverhez, ki lenne az aki megírná őket?
    Meg ugye te is természetesnek veszed, hogy a munkádért havonta jövedelmet kapsz?

A másik, meg, hogy nehogy már még neked álljon feljebb, mert rád szólnak, hogy ne lopj! Már ne haragudj... kb 6ezer pénz nem egy ökör ára... Miért értelmetlen ez Gábor?
  • macleody
    Nincs is ezzel semmi baj, örülünk hogy ilyen segítőkész vagy. De ha lehet akkor privátban tedd légyszíves :)
  • bgabor
    Én pedig úgy vagyok vele, hogy aki játszani szeretne vele, annak segítek. Hiszen a szimulátoros amúgy is egy kihalófélben lévő faj.

Egyébként nem tolerálom túl jól amikor mások az ostoba és értelmetlen szabályaikat próbálják rámerőltetni. Nem fog sikerülni.
  • Ati810
    Ezzel a móddal elérhetővé válik egy pár AI gép. (Ha fenn van a Gripen mod akkor lehet hogy összeakadnak, de lehet hogy ez csak nálam volt)
  • LeonSilver
    Nézzed csak meg a bannert.
    A NO WAREZ mindenkire vonatkozik!
  • bgabor
    Amúgy tudtok mondani olyan igényes modokat, amik repülhetővé tesznek AI gépeket, a Gripenen és svéd barátain kívül?
  • NEXUS6
    Hát sajna jobb lenne a klikkolós műszerfal, de azért az alapvető megoldás, egy jó kis HOTAS irányító, amikor el sem engeded a karokat, mert minden azokon van.
    Harc közben nem csak a billentyűzet keresgélésre nincs idő, de egerészésre sem.:)

Ha meg nem esik kézre akkor át kell konfigolni.
    Sajna minden gépre külön.:(
  • NEXUS6
    Csak AI. Még nem tudtam rávenni magam az ilyen mindentrepülhetős modokra, ha nincs hozzá műszerfal is.

Csak azért jók az ilyen szürke kamós gépek ilyenkor, mert egy fajta etalont adnak, könnyebb hozzájuk viszonyítani a színeket.

De van fönn a LockOnFiles oldalon ilyen mod, efA 2.0b Basic a neve.
    Innen eléred, ha már regeltél oda.
  • bgabor
    Most vettem észre amúgy, hogy az A-10A loadoutja jelentősen megváltozott az előző rész óta. Max négy Maverick D vagy hat Maverick K mehet fel rá, és ugyebár a K-nél nincs extra nagyításra lehetőség a kijelzőn, szóval jóval nehezebb célozni vele. Ezt a négy/hat Mavericket arra a szárnyak alatti egy-egy nagyon erős hardpointra lehet feltenni, ami több raksit is elbír. A többi hardpointra viszont egyáltalán nem lehet Mavericket rakni. Kár.

Marhára várom már a DCS- A10C-t. Mik a hírek, mikor jön? Egyáltalán adtak meg dátumot?
  • bgabor
    Köszi. Hát, postprocessing mod nélkül már el se indítom, annyit tesz hozzá a grafikához.
  • bgabor
    Esetleg irányítható Szu-30-as modot használsz, vagy ez csak egy AI gép?

Ha az előbbi, mi a mod neve, címe?
  • macleody
    A figyelmeztető kikapcsolása vagy jobb shift+N vagy jobb ctrl+N. Az alt+tab nálam működik, kivéve ha fel van téve a postprocessing mod.
  • bgabor
    Emberek, néhány billentyűkombináció érdekelne.

Sajna a controls menüben valami marha érdekes logikával vannak elnevezve az egyes funkciók, például a "Reset Master Warning" ot nem találtam sem az R-né, se az M-né, W-nél.

Szóval:
    - Mi a billentyűkombinációja a figyelmeztető csengő kikapcsolásának?
    Annak, ami találat esetén másodpercenként elismétli a hibás rendszer nevét, és közben idegesítő hangot hallat? Ugyebár a Black Sharkban csak egy kattintás volt az egérrel a megfelelő gombra a műszerfalon, de itt ehelyett billentyűkombókkal kell szarozni. Tényleg marhára látszik, hogy ez a nem-klikkelhető műszerfal volt eddig a Lock on legnagyobb hibája. (Persze a billentyűkombinációk megnézéséhez nem lehet játék közben kilépni, és az ALT+TAb se működik, ha a PDF-ben akarnád megnézni, mert nem lehet visszalépni, mindezt 2010-ben)
    A BS klikkelhető cockpitje után óriási visszalépés megint a szaros billentyűkombókat memorizálni.

- Milyen gombkombinációval tudom A-10esnél az ágyú tűzgyorsaságát állítani?
  • NEXUS6
    Huh, most nézem, hogy nem csináltam, az egyik fájlról másolatot, így nem tudom teljesen visszaállítani az origi állapotot, na mindegy.
    Szóval eredetileg valami ilyesmi:

Jó sok sárga színnel mindenhol.

Ez meg a modifikáció, kb ugyan arról a területről:

Nézegettem a gúglit, meg a netet, hogy a fekete tenger hogy néz ki valójában mert a LockOn-ból valahogy az jön le, hogy eléggé kopár, meg kiégett. Pedig nem az.Ezt az oldalt nézegettem főleg előtte, hogy levegyem a fílinget.
  • DummyBoy
    Jaja, jó lenne ha ilyen before-after képeket is csinálnál :)
  • Sharks
    Nagyobb kép nincs? Egyébként nem roszz...
  • NEXUS6
    Jelentem, nagyjából megvagyok az FC2 nyári textúráinak átalakításával.
    Íme az eredmény:
  • raptor22
    Na én is ilyesmire gondoltam, hogy ilyen lesz driverezés után a kontrol panel, nem csak az az 1-2 dolgot lehet állítani amit alapból. A saitek oldaláról 2 drivert is lekaptam ami install előtt írta, hogy upgrate-eli a kontroll panelt, de 1ik install-t se lehet megcsinálni, mert az 1ik megeáll a másik meg hiába dugdosom az usb-t ide oda nem látja a joyt-t... én meg agyf*szt kaptam, hogy sehogy se megy:)esetleg csökkentett módba v vmi kis trükkel még próbálkozom... köszi a helpet mindenesetre!!!
  • LeonSilver
    Illetve nem teljesen ilyen lesz mert ez az x52 kontrol panelja de valami hasonló lehet a tied is.Ebben lehet állítgatni a dedzónát.
  • LeonSilver
    Ezzel ne.Itt csak azt tudod beállítani, hogy például a "B" gomb lenyomásakor mi történjen.Kalibrálni meg ilyeneket csinálni itt nem lehet.Ha felteszted a drivert és a profil editort akkor lesz egy ilyened :

• LeonSilver
    Ez attól van, hogy warez.
  • raptor22
    Azt pedig a vezérlőpultos megoldásnál tudom beállítani ha jól értelmezem. Csak nekem nem lehet ilyeneket állítani, csak a "sima" dolgokat. hmmm még keresgélek nézelődök, de... hátha lelek vmit. Akkor ezzel a progival ne szenvedjek?
  • macleody
    Én úgy emlékszem, hogy LockOn 1.1 kell hozzá.
  • fulcrum falcon
    Ahoz hogy az FC2 működjön mit kel előtte telepiteni? Elég az alap lock on-t vagy kell az FC1 is? Mert én mindkettőt felraktam de amikor az FC2-ben elinditom a küldetést akkor nemtudom irányitani a gépet és csak kivülnézet van. Ez mitől lehet?
  • LeonSilver
    Ez mindenkinek ismerős akinek volt vagy van Saitek cucca lévén ez a profil editor.Neked inkább a kontrol pamel kellene, ott lehet dedzónát (deadzones)állítani.
  • raptor22
    Telep cd-t nem kaptam, mert a volt tulaj nem találta meg. A win7 szépen felismerte ahogy kell. Amit mondtál, hogy nézzem meg a gyártó honlapján, ott a keresőbe kidobott 1 programot. tegnap éjszaka meg ma szaroztam vele annyit, de nem sikerült 1ről a 2re jutnom. Kezdek megbolondulni:) és még mindig balra húz az egész:S Egy kép a programról, hátha vkinek ismerős lenne és tud segíteni! Köszi