17989
  • DummyBoy
    Hááát, ha svárci-ból kormányzó lehetett, akkor tuti, hogy bakának menni sem olyan bonyolult xD
  • LeonSilver
    Nem lehet hanem biztos.Leginkább azért jött létre a project, hogy a jelentkezők tudják mi vár rájuk ezáltal kisebb legyen a lemorzsolódás.
    A jogok tulajdonosa az Egybesült Állatok kormánya, a gém egy rakat díjat elnyert.Több mint 9 millió a letöltés (a világon legtöbbször letöltött játékként 2008-ban a Guinness-rekordok közé is bekerült), milliós az aktív játékosok száma.
    A játékot globális PR (public relations) kezdeményezésként bocsátották ki (http://hu.wikipedia.org/wiki/Public_relations).
  • bgabor
    Azt azért hozzá kell tenni az Americas Army témához, hogy az lehet hogy toborzási céllal készült, de ez ugyebár kizárólag az amerikai állampolgárokra vonatkozik, AA-t pedig mégis bárki játszhat az egész világon. Pedig ha amerikai állampolgárság nélkül mész oda bármelyik amerikai fegyveres erőhöz, akkor nem állnak szóba veled.
  • Sharks
    A múltkor javasoltam alternatívát, de azóta sem láttalak a szerón.
  • NEXUS6
    Azért azt sejtettem ám, hogy ki áll az AA mögött, és pont ezért írtam. :)
    Azért az orosz hadseregre, meg a fegyvergyárakra is ráfér egy kis reklám, és azért annyit össze is dobhatnának, hogy abból mindenki jól járjon.

Én nem látok ellentétet a szimu jelleg és az onlájn között. Pl. pontok, győzelmek szerint lehetne kidekorálni a gépeket? De hát könyörgöm, a valóságban nem ez van!?
    Most meg mert kemény szimulátorosok vagyunk, annyi szkint töltök le amennyit akarok, nade onlájnban a kutya sem látja!? Akkor meg minek? Letöltök valami ótvar cuccost inkább, alacsony felbontással, legalább nem lassítja a gépet, úgy sem nézem kívülről, milyen ronda. Na de ettől vagyok HC szimus!?

Az a gond a jelenlegi onlájn rendszerben, hogy ha belépsz egy zárt, jól bejáratott közösségként működő szerverre, akkor talán működik a játék. De a legtöbb szerveren csak agyatlan röpködés megy. Lehet azt mondani, hogy ez a júzer hibája, mert nem ért hozzá.
    De leírom mégegyszer mit tapasztalok valami népszerű szerveren, és mivel népszerű ugye mindenki oda megy:
    Belépek: minden letiltva, külső nézet, label, térkép minden, valami kis eligazítás oroszul. Persze oda írhatják, hogy hol az ellenségem, de hogy találok oda, ha nincs térkép!?
    Mindegy felszállok, majd óvatos leszek. TS-t kihagyom, most mit karattyoljak félóráig, amíg valaki képbe helyez, ha egyáltalán akadna ilyen. Látok valami saját gépet elsuhanni ő is egyedül, faxa, se label se semmi azt sem tudom ki az, és gondolom ő se tudja hol van. Tök reális.
    Megyek amerre az ellent sejtem, AWACS persze nuku, pofán is lőnek egy percen belül.
    Na most ez miez? Ez szimulátor? Nem, ez egy szarság!
    Lehet persze jól is csinálni és gondolom a jól működő közösségekben, rendes rádiózás akármi van. Ha beesik valaki egy rendes repülési napra, ha csak engedély nélkül indít már kicsapják.

Az hogy az FC2 szerverek nagyrésze olyan állatság, mint amit írtam azért részben a fejlesztők hibája is. Szóval ez így nem szimulátor és én levenném a marha nagy mellényt. Igen, vannak itt akik komolyan csinálják, de a szerverek nagyrésze az csak sima ökörködés, köze nincs a valóság szimulációjához!
  • DummyBoy
    Húúú ... az remélem nem lesz kész ... Egy Elite típusú játéknak még single-ben is nagyon tudnék örülni ... nemhogy MMO-ban ...

Eve online-t csak azért nem próbáltam ki, mert nagyon meg kell válogatnom hogy a kevés szabadidőmben mivel foglalkozom, és ha egy ilyenbe belebolondulok akkor vége a világnak :)

Az egyik legnagyobb kérdés ami foglalkoztat, hogy miért van az hogy az ELITE akkori sikerét nem lovagolta meg senki ... született pár hasonló játék, de valahogy nem voltak olyanok.

Vagy ott az X wing - Tie Fighter. Adott egy fullextrás univerzum, megírt történet, stb ... és semmi :(
  • LeonSilver
    Legyen! ;) Tessék leírni.
  • Solt
    Húúúú... de jó, hogy nincs időm... tudnék írni cifrákat!
  • LeonSilver
    Ha ilyesmire vágysz akkor ott az AirRivals vagy a (talán) hamarosan elkészülő Jumpgate Evolution.
    Egy szimből ne csináljunk már mmo-t könyörgöm.
  • Sharks
    Teljesen jogos. Ne akarjunk már a jó kis FC-ből is ilyen parasztvakítós tucatterméket csinálni, mint a pc játékok 90%-a. Van egy csomó ilyen cucc, ha valakinek az kell, akkor hajrá, de ne egy jó szoftvert akarjunk hazavágni, hogy legyen egy 5 milliomodik ilyen gagyi sz...
  • DummyBoy
    Egy kicsit el vagy tévedve ...

Americas Army ingyenes játék, elfejlesztgetik, olyan kis szponzorokkal mint az amerikai hadsereg. (Mert ugye az AA azért készült, hogy népszerűsítse a hadsereget, toborozzon ...)

Jóhogymár nem a FarmWille-t hozod fel ...

Hogy kin múlik? Az embereken. Akik hajlandók pénzt adni egy programért. Vajon miért veszik meg többen a hawx-ot mint az FC2-t?

Pontverseny? Unlockolható gépek? Szimulátorokról beszélünk ...

(A meghibásodás részt pl: mai napig nem értem miért vették ki a BS-ből ...)

A szimulátorozás nem az a fajta játéktípus, ahol az embernek könnyen és gyorsan lesz sikerélménye. Tanulni kell, gyakorolni kell sokat. Nem véletlen a magasabb átlagéletkor. Pistikének még inkább az kell, hogy grindeljen egész éjjel, vagy leüljön és lezúzza a fél közelkeletet.

Nézd meg az ArmA-kat. Qrva jó cuccok, az egyik legjobb FPS ami kintvan. Mégis többen cséznek meg kodoznak. Pedig a SW-el semmi gond nincs, ráadásul fele annyiba kerül mint a kod ...

Túl bonyolult a népnek, nem lehet vele rambózni, ezért bukta.

Nem csak a fejlesztőkön múlik, hogy hányan vesznek meg egy játékot. Hiába szuper az adott játék. A tábortól - a rétegtől függ.

Ha azért butítanak le egy szimet hogy többen vegyék, akkor emiatt nem fogják azok megvenni akiknek igazán szól.

Ott a WOP. Qrva jól indult, az IL2 árkád változata, először megjelent konzolokra, aztán PC-re ... Egy árkád - félszim ... Aztán elkezdték a fejlesztők szimesíteni, de beleszaladtak pár olyan problémába ami az árkád játékosoknál fel sem merült. (Mission editor hiánya, customizáció hiánya, problémás multi, stb) ... És most csend van ... (Bár várunk, elvileg a héten jön a skin maker cucc ...)

---

Uccsüó hsz-hez: Nem az a gond, hogy ki mennyi pénzből él ... vagy hogy ki mit lop. Hanem az, hogy azután, hogy ellopta, még jön és nekiáll hőbörögni, hogy ez mekkora szar - az mekkora szar ...

És a lényegi információ elsikkad a sok ezmilyenszar-azmilyenszar-nemtomelindítani faszság között ...

A probléma nem abból adódik, hogy egy-két warez mondat elhangzik. Hanem hogy ha valaki szólni mer érte még nekik áll feljebb!!!

Ez a fő gond!
  • NEXUS6
    Bocs, nem nekem jött ugyan, de had írjak már valamit rá!:)

"Téged nem idegesítene, hogy veszel egy autót, a szomszédod meg lop egyet, aztán folyamatosan téged basztat azzal, hogy ez mekkora szar már, még jó, hogy egy fillért sem adtam érte?"

Nem vagyunk egyformák, mert marhára lexarom ki mennyi pénzből és hogy tud megélni. Lehet, hogy az lenne a jó, ha mindenki állandóan azt lesné, hogy a szomszéd tehene mikor döglik meg, és van aki ezt is csinálja. Nem tudom, talán ez a jó.
    Csak azt tudom, hogy a világ legnagyobb gazdasága gyakorlatilag xarja ki magából az illegális másolatokat mindenből, és nem zavarja, mi meg megvesszük. Csak azt tudom, hogy a világ legnagyobb szoftvercégének a vezetője amikor megkérdezik, a warezról, akkor azt mondja, hogy nem szép dolog, de akkor már inkább az ő termékeiket használják mint másét, mert ha közvetlenül nincs is hasznuk belőle, de egy ingyen marketing. És csak azt tudom, hogy a mai világban rendszeresen bepróbálkoznak a szolgáltatók, a bankok kiküldenek egy csekket, egy levelet valami követelésről, ami nem jogos, és megjátsszák, mert hátha bejön 100ból 1X, és akkor már nyertek rajta.

Ebben a szituban az erkölcsi meg akármilyen rizsát arról, hogy ki mit lop szerintem elhagyhatjuk.

Az viszont tény, hogy az ED kis cégecske, amit azért a warez tényleg meg tud ölni.
    A fentiek miatt talán nem az a helyes és célravezető hangvétel, hogy sulykoljuk az agyba, hogy: warezolsz köcsög? Takaroggyá a fórumunkró! Hanem, felhívni az emberke figyelmét nyomatékosan, hogy ugyan nem kárt okoz (mert eddig sem fizetett semmit, és mástól a warezzel meg nem lop el semmit!), de a cég igen is megérdemli az anyagi támogatást és rá is szorul.
  • Sharks
    Lehet, hogy kényelmes, de nekem az a véleményem, amit leírtam az előző hsz-ben. Teljesen felesleges. Ok, van akinek van rá igénye... nyugodtan írj az UBI oldalára, ha velük van gondod (én sem szeretem őket, a legnagyobb lehúzós társaság), de visszatérve az ED-hez, itt nem állja meg a helyét, amit kifejtettél lejjebb.

Ja, és a kiadók nem várják el, hogy megvedd. Azért van ilyen ára, mert megveszik az emberek..., ha nem venné senki, olcsóbb lenne. Ha elfogadsz egy jó tippet: nem kell mindig a legújabb game-et megvenni, ami épp kijön. Lehet, hogy nem lesz épp akkora választék a gépeden (10 game helyett mondjuk csak 4), de azok olyanok lesznek, amivel szívesen játszol és sokat. Ha vársz egy kicsit, akkor le fog menni a játék ára és meg tudod venni, addig pedig valamelyik haverodnál meg is tudod nézni esetleg, hogy milyen. Ok, van olyan, hogy nem tudja kivárni az ember ezt... akaraterő, meg hozzáállás kérdése. Valahol egyetértek veled abban, hogy pofátlanul sokat elkérnek egyes game-ekért és árkorrekció szempontjából lewarezolod, majd később megveszed, ha emberi ára lesz.

Azonban nem feltétlen ildomos a kiadót hibáztatni minden esetben, hogy nem a magyar piacra szabják az árakat. Nem ők tehetnek arról, hogy hungarisztánban az emberek 60%-át leadózzák az amúgy is kevés fizetésüknek és nem marad semmiük magukra, miután kifizették a számlákat. De persze ez is csak egy jó vastag középrétegre vonatkozik, ebből is még fókuszáljunk azokra, akiknek a pc játék az érdeklődési köre. Ha neked lenne egy dollár milliárdos vállalatod, foglalkoznál azzal a 100.000 emberrel kb.? Azt sem tudnád, hogy a világon vannak.

Az igazság az, hogy itt mindenki tudja és érti, hogy miről beszélsz. Nem az álláspontoddal van a gond, te tudod, hogy mi mennyit ér neked és mennyit dolgozol azért a 6 eFt-ért. A baj az, hogy a warezolós társaságra tapasztalatom szerint nem az a jellemző, amit te leírtál, hogy szétdolgozzák az agyukat és szerencsétlenek még egy pc játékot sem tudnak megvenni. Ha te dolgozol és ebben a helyzetben vagy, akkor az sajnálatos, de:

1. nem feltétlen a kiadó hibája (ED esetében egészen biztos), hogy nem tudod megvenni a game-et.

2. A warez megoldás is elfogadható, ha tényleg csak kipróbálod és megveszed utána, ha tetszik.

3. Ezektől függetlenül nem kell ilyen hévvel támogatni a warezt az önigazolásodért.

4. Ha bemész egy topicba (vagy bármilyen közösségbe), akkor illik tiszteletben tartani az ottani szabályokat, ha nem is kötelező elfogadni.

5. Mindezek után semmiképp nem kéne mást is warezra buzdítani itt, ha már te csinálod, mert attól még az nem helyes, ráadásul fogalmad sincs róla, hogy ő kicsoda, mit engedhet meg magának (csak feltételezed, hogy az általad említett helyzetben van).

Jegyzőkönyvön kívül :

Jó látni - és sajnos rég láttam már -, hogy 21 üzenet van a topicban kb. 2 óra alatt. Szomorú, hogy a repüléssel kapcsolatban nem szokott kb. még a fele sem összejönni 1 nap alatt.
  • DummyBoy
    Öööö ... bocs, mármint utolsó ... na ... :)
  • bgabor
    Első oldal a topicban? Úgy érted 2003-ból? Megnéztem én is, de nem találtam saját hozzászólást.
  • NEXUS6
    "De nem teheti ... Egyszerű oka van ... A WOW az 4k / hó / fő ...

Az FC2 pedig 6k / fő / élet ..."

És kin múlik, hogy ez ne úgy legyen a Lonci esetében is? Igazából csak az ED-en. Az a helyzet, hogy az FC2 online rendszere jelenleg nem ér annyit, hogy azért valaki ezreseket csengessen ki havonta, messze nem!
    Szerintem lennie kéne már rendes virtuális repülő egység/klán támogatásnak, a karakter adatait nyilván kéne tartani, esetleg nem csak pontverseny lenne, extra szkinek, új megnyitható gépek, térképek, esetleg promók, mondjuk kisebb esély, hogy meghibásodik valamilyen rendszer a gépen, akármi, persze csak finoman. És ezzel még mindig benn lehetne a jelenlegi szimulátoros szinten belül maradni.

Most nem arról van szó, hogy mit milyen nehéz lekódolni. Persze marha nehéz a szimu műfaj, és minden tiszteletem a munkájukért. De sokkal inkább az a kérdés, hogy mennyi erőforrás kéne ahhoz, hogy előre lépjenek és ehhez mijük van? Sőt nem is, hanem hogy előre akarnak-e lépni egyáltalán!?

És amúgy vannak olyan konstrukciók, hogy csinálnak egy viszonylag komoly progit, és még is ingyen tudják adni az online résszel együtt. Ott van pl. az America's Army.
    De lehetne pl úgy is megcsinálni, hogy az extra cuccosokat kéne fizetni, szkineket ilyeneket.
    Persze ez most egy kicsit olyan túl üzletinek tűnik, de a FS is pont így működik. Ráadásul hány kis cégecske él meg az FS kiegekből!

De tartok tőle, hogy ilyenek itt sose nem lesznek, mert az ED egy elég szerencsétlen megoldáshoz ragaszkodik, de így meg megy majd az állandó nyüszögés, meg ez a tátszat harc a warez ellen.
  • DummyBoy
    Lol , visszaolvasgattam az első oldalon és ott is a warezt oltják :)

Ahogy nézem pont bgabor barátunkat ...

@bgabor: Ha már ott egyszer kifejtették, akkor itt minek kellett megint rázendíteni? Hiszen ugyanaz lesz a vége ... mindig.
  • LeonSilver
    Persze.De ott nincs a felirat ergo nem lehet rá hivatkozni és házigarázda sincs.
  • DummyBoy
    De az sem warez topik :)
  • LeonSilver
    Ott van nekünk is a flém topik ;)
  • DummyBoy
    Az utolsó pár oldal szerintem shifdel lesz :)

Egyszerűen nem értem manapság mit kell ennyit nyűglődni ... Annyi robinhúd van, hogy az hihetetlen, de ahelyett, hogy nyitnának egy topikot a gumiban, elkezdenek téríteni, meg megváltani a világot ...

Kiváncsi vagyok, hogy aki összespórol egy TIR-re vagy egy Hotas-ra életében, az fog-e azon nyűglődni, hogy 6k sok egy szimért ... Vagy akinek Motion sim-re épített cockpitje van otthon ...
  • LeonSilver
    Van néhány dologban igazságod Gábor de azért van ami fasssság :)

Kíváncsi volnék arra, hogy egyes "warezolós" emberkék mennyi zsetont basznak el egy hétvégén mozira, piára, pinára, fűre, fára.

Ha egy gém 15k de 1k-t sem ér, akkor kérdem én miért warezolja le a nép és miért használja?Vagy ingyé már nemszar?

Egyébként jön majd Siluro és kitakarítja a topikot csak éppen táborban van.
  • DummyBoy
    Nem hiszem el ... valamit mindig elfelejtek:

No Warez: lehet hogy neked nem tetszik egy adott program, de lehet sok más embernek igen. Akik kiadják érte a 15k-t azok megérdemlik, hogy nyugodtan beszéljenek az adott programról, és megkiméljék magukat a sok idióta "mér nem mén" kérdéstől.

Qrva mindegy milyen játék. Qrva mindegy milyen harmatgyenge. Ez van ... Nem véletlen hogy minden nagy névnek van külön wareztopikja.

Minek foglalkozzonak a játékot megvásárlók azzal, hogy aki nem hajlandó érte pénzt adni, még fikázódjon is?

Téged nem idegesítene, hogy veszel egy autót, a szomszédod meg lop egyet, aztán folyamatosan téged basztat azzal, hogy ez mekkora szar már, még jó, hogy egy fillért sem adtam érte?
  • Her Laca
    Na ettől felforr az agyam:)
    Felhozod ide nekem az FSX et. Meg hogy a szegény ember is had játsszon vele,meg ne tagadjuk meg tőle az élményt:)))) Mekkora a gépigénye ezen szimeknek? Most ha valaki élvezhetően szeretne játszani akkor gondolom megvan a hardvere hozzá (neked is) ami nem két gombolyag cérna ára. Bár lehet a játékra már nem marad lé:)
    Ugyan már ,te is érzed sántít ez a dolog.
  • DummyBoy
    Mi a csillagászati összeg? 10k? Vagy 15k? Vagy FC2 esetében a 6k? Nem, ezek nem csillagászati összegek ...

Keress rá egy Autocad-re, vagy komolyabb SW-re ... na azok csillagászati összegek.

6-10-15k csak nekünk sok pénz ... A kiadók pedig nem a csóró magyar pénztárcájához igazítanak, hanem az átlagos nyugati pénztárcákhoz ...

Ha nem akarsz akkor ne adj ki, a Te döntésed. De Laca postjában van az igazság. Ez a Te döntésed, a Te dolgod.

Ez meg egy közösségi fórum, ami azoknak szól akik megvették a játékot. Hogy miért? Mert így döntöttek. Kész. Be kell tartani a helyi szabályokat ... ha nem tetszik akkor meg nem kell idejárni.

Írtad, hogy a szimulátorrajongó egy kihalófélben lévő faj ... igen, sajnos ... Ezekhez a szimekhez nem elég a jó reflex, tanulni is kell ... Mikor ott tartunk, hogy a fiatalságnak az gondot okoz, hogy Battlefied-ben hogyan kell zúmolni a sznájperrel (Hogy érezhető legyen a probléma súlya, súgok: jobbklikk-el.) akkor én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen kevés szimulátorrajongó, minthogy híguljon a társaság ...

Már leírtam az antiwarez erkölcsi részét ... most jöjjön egy kis technikai:

Minden warez játékhoz tartozik egy féloldalas nfo... ebből 5 sor, hogy hogyan kell elindítani ... Tényleg úgy gondolod, hogy akinek ez nem megy, annak érdemes erőltetni a szimulátorokat?

szerk: Gyorsabban postoltok, mint ahogy válaszolok :)

pénzkérdés: Álltalában a szimulátorok a leginkább gépigényes programok. Nem beszélve a kiegészítőkről, amiből még egy gép ára kijön.

Akinek van pénze arra, hogy vegyen magának egy közép - felsőkategóriás PC-t játékra, annak valahogy majdcsak sikerül összekapargatni 6k-10k-t egy játékra. Főleg mivel nem havonta, hanem párévente jön ki egy-egy.

Dicséretes dolog gondolni azokra akik kevesebb dolgot engedhetnek meg maguknak, de azok száma elenyésző a pistikékhez képest akik a főellenséget keresik.
  • Her Laca
    Autót is úgy veszel,hogy bemész megaszondod,hogy ide vele használom 1 évig és ha jó megveszem? Vagy kenyeret? Megkóstolod? Álszent duma ez kollega.
    Utána lehet nézni ,olvasni ,és lehet dönteni egy játékról is.
  • bgabor
    Értem én amúgy, hogy aki tudja, támogassa a szimulátorok fejlesztőit (bár itt se egységes a kép, hiszen mit támogassak az FS sorozatot fejlesztő Microsofton), de ne legyen már keresztre feszítve az, aki ezt nem teheti meg, de mégis repülni szeretne. Azt hiszem abban mind egyetértünk, hogy a repülés olyan élmény, amit nem szabad megtagadni senkitől, a szegényebbektől sem, aki nem tud kiadni 15E pénzt mondjuk egy FSX-re, sőt tőlük a legkevésbé, mert amúgy se történik túl sok jó dolog az életükben.

Attól meg dührohamot kapok, amikor meglátom ugyanezt a roppant diszkrét piros 'NO WAREZ!!!!!' feliratot egy vadiúj és harmatgyenge Ubisoft cím topikjában. Kidjak rá 15 ezret amikor 1.000-et se ér? Na ne vicceljünk.

Szóval akinek nem okoz gondot, az adjon ki ennyi pénzt ilyemire, de aki nem tudja ezt megfizetni, azt ne merje senki megszólni warezolásért. Főleg nem pellengérre állítani, sértegetni, lekezelni és hasonlók, ami olyan nagyon nagy divat itt az SG fórumon a warezolókkal szemben.
  • Her Laca
    Ellenpélda!
    Ott a ROF. Kiadták ,megvettem és el kell ismerni egy félig kész játékot adtak ki.Szívtam is a fogam miatta. Node! A befolyt összegből (amihez én is hozzájárultam) egy év alatt egy gyönyörű ,minden igényt kielégítő játékot csináltak . Persze vannak hibái,de folyamatosan javítják látszik,hogy törődnek vele. A Lock on is ilyen. Kis fejlesztő gárda kis költségvetéssel,a szimes fejlesztők már csak ilyenek. Mondjuk ők sem levegőből élnek gondolom.
    Ha így nézed lehet más lesz a véleményed.
  • bgabor
    Köszi, remekül kijövök a többszáz oldalas manualokkal, FS2-ével, BS-ével is. Ennnek ellenére nem fogok 10.000+ pénzt kiadni egy játékért, mert nem ülök fel a néphülyítésnek.
  • bgabor
    Azért az egy nagyon kényelmes hozzáállás a kiadók részéről, hogy egyáltalán nem készítenek demókat manapság (50 demótlan játékra jut egy, aminek van demója), nem tudod kipróbálni, hanem elvárják hogy zsákbamacska alapon adjál ki érte 12-15.000 Forintokat. Mindezt úgy, hogy eljutottunk odáig, hogy ma már sok AAA kategóriás cím se ér semmit, olyan gyenge minőségű. Érdemes megnézni a sokat emlegetett Ubisoft játékait az utóbbi két évben, talán az AC2 kivételével hajítófát se ért egyik se. (és az UBI a világ második legnagyobb kiadója, a kicsik munkáiról még nem is beszéltünk)
    Ezekután elvárják, hogy te meg vegyed meg vaktában a fércműveiket csillagászati összegekért. (Értem én, ha ki lehetne próbálni őket, a kutya nem venné meg őket)
    Hát én nem játszom ezt a játékot, az tuti.

Nyilván az ED más tészta, de ők meg tudtommal katonai piacra fejlesztenek főleg, ez a cég fő profilja, szóval nem hiszem hogy annyira rosszul állnának.

• Her Laca
    Szűklátókörű ? Miért? Engem nem érdekel,hogy te warezolsz avagy sem. A te dolgod.
    Nem vagyok sem az apád ,sem az anyád ,hogy neveljelek. De mint alant írtam a fórum fejlécén szép piros betűkkel ki vagyon írva valami. Ha te ezzel nem értesz egyet nem kell ide írnod. Nem kényszerít senki. Ha bemész egy étterembe ahol az van kiírva ,hogy NEM DOHÁNYZÓ akkor te csak azért is rágyújtasz (mert nem érdekelnek a hülye szabályok ) vagy keresel olyat ahol lehet dohányozni?
    Na ki is a szűk látókörű ennek fényében kollega?:)
  • DummyBoy
    Nem kell ehhez szűklátókörű keményvonalasnak lenni ... elég olvasni tudni.

Ez nem a kölyökklubb ... Aki ezt a 7 karaktert nem tudja értelmezni, az mit fog kezdeni egy többszáz oldalas manuallal?

A gyerekes dac itt nem segít ...
  • bgabor
    Na, megérkeztek a szűklátókörű keményvonalasok...
  • LeonSilver
    Na Dummy, amnesiara is jártál?Milyen néven ?
    Egyébként nem mondom, hogy rossz volt az off de én többet így, pénzt nem fizetek egy játékért.Talán ha havonta 1k lenne akkor de ennél többet egyszerűen nem ér az egész.Azért 4k-val számolva évi 48k ami 4 drága és friss gém ára.
  • DummyBoy
    Kicsit off, azért külön hsz :)

Tudom, emlékeztem a logódra, meg a másik nickedre ... Pár éve mi már járogatunk közös fórumokra ... Csak te adminként, én meg inkább readonlyként :)

Én is sokat nyomtam Free-ken, főleg még amikor műszakoztam, munkatársaimmal sokat játszottunk vele ... De én még mindig azt mondom, hogy havi 4k-t nem érnek ...

Ellenben a WWII online-on és a SW Galaxies-on sokat gondolkoztam ... aztán letettem róluk, mert a SW-t elqrta a Sony, a WWII online-ra meg már nem jutott idő, már nincs időm annyit gép előtt ülni.
  • Her Laca
    Tisztelt értetlen urak!

Ha belép az egyszeri halandó a fórumra azonmód szembe találkozik a NO WAREZ! felirattal. Nem óhajtom ismételni az előttem elhangzó véleményeket,pusztán annyit fűznék hozzá,hogy aki eme NO WAREZ ! betűhalmazt nem tudja értelmezni az vagy vak,vagy hülye. Mivel ha a fórumra ír ,így kizárható a gyengén avagy abszolút nem látás ,ezáltal csak a második eshetőségre tudok gondolni.

UFF.

• DummyBoy
    De nem teheti ... Egyszerű oka van ... A WOW az 4k / hó / fő ...

Az FC2 pedig 6k / fő / élet ...

És lehet nézni bármit a Lockonban, valszeg bármennyire elbaszott részt is veszel elő, azt is bonyolultabb kezelni mint egy kardot a Wow-ban ...

Nem arról akarok vitatkozni, hogy melyik "jobb" hiszen az értelmetlen ...

Egyszerűen a szimulátorok (És nem muszály csak a repülőkre gondolni, heli, tank, autó, bármi) arról szólnak, hogy minél jobban leszimulálják neked a valóságot ... Míg egy wow és társai, egy képzeletbeli világ képzeletbeli dolgairól szólnak.

ROF esetében például irgalmatlan topikok vannak arról, hogy a korabeli leírások és adatok alapján a gépek hogyan működhettek valójában ...

Ilyen nem kell egy normál játékba ... Szóval nem egy kategória a kettő. (Ahogy Hungaro Mester mondja pl :) )
  • HungaroJET
    Hali Mindenkinek !
    Csak, hogy én is belevakkantsak: A szimulátorokban az a Q nagy meló, hogy adott egy létező valami (légijármű, rendszerei, viselkedése, működési elvei és fizikái és még 1000 dolog) amit nem hasra ütve kell csak úgy megoldani mint egy Sci-Fi elképzelt lövöldözős "húú micsoda plazmavetős+lúzerkardos" droidcsatát :)

Szóval kőkemény meló, majd összehasonlítás, hogy megfelel-e a modellezett dolog a valóságosnak, majd ugrás vissza a kör elejére.
    Nekem már több 1000 ! órát sikerült imígyen "elbaxni" és sose lesz vége, sosem leszek elégedett, pláne, hogy a dolgok oroszlánrészét az ED-nél csinálják.
    Szóval én azt mondom, hogy a tesztelés a NAGY meló ! :,hogy amit megcsinálnak olyan lett-e, úgy viselkedik-e a cucc mint a valós :o

• Sharks
    Szép jó estét! Hát, nem véletlen nem akartam belefolyni ebbe a warezolós témába, de egyébként Solt nagy igazságot mondott. Ma már senki nem kíváncsi a demókra, mert nem tudod igazán kipróbálni a játékot és csak szemetel a gépeden. A FC2 esetében vegyük csak azt, hogy beállítgatod egyáltalán az 5.000.000 gombot kényelmesen csak azért, hogy kipróbálj 1 típust? Én tuti nem állítanám be ezért... Az ésszerű megoldás egyébként az lenne, ha a single része ingyenes lenne (egyébként sem nagy szám, de kipróbálásra tökéletes) és ha tetszik, akkor a multishoz meg kell venned a game-et. Ha jól tudom, ez itt működik is. A miesetünkben a LOMAC alapjátékot megveszed kevesebb, mint 1 eFt-ért, kipróbálod és ha tetszik, akkor megveszed hozzá a kiegészítőt, ami kemény 6-7 eFt. Szerintem nevetségesen olcsó a mai idiótábbnál idiótább FPS-ek árához képest, ahol nem is kapsz túl sokat a pénzedért. Így hát nem egészen értem, hogy miből kerekedett ki megint ez a warez téma... az emberkét kb. annyira érdekelte a game, hogy azóta se nézett erre (vagy ha szerencsénk van, bant kapott), felesleges volt ennyire komolyan venni.

Igazából azért kezdtem el írni, mert felmerült egy kérdés bennem a témából kifolyólag. Kicsit elgondolkodtató, hogy mennyire nincs pénz fejlesztésre, mert jogok így meg úgy, meg kevesen veszik meg stb., de vegyük azt is alapul, hogy mennyibe kerülnek a kiegészítők a szimulátorhoz. Szerintetek a program fejlesztői nem kapnak egy kis zsebpénzt a komoly kiegészítőket gyártó cégektől (Thrustmaster, Saitek, Logitech)?

• NEXUS6
    "A WOW egy qrva nagy ötlet , nem vitatom, de ne akarjuk összehasonlítani egy komolyabb szimmel ... Főleg mivel a WOW fejlesztők irodáit többen takarítják, mint ahányan egy szimulátoron dolgoznak!"

Hát pont erről van szó!
    De ne csak a kódolásban gondolkodj, hanem az egész program összeállításán.
    Az ED-nél van egy pár emberke, akik fejlesztik a repülési modellt, csinálják a térképet, dizájnolják a repülőket, írják a fő programot, az online részt akármit, egyszóval mindent.
    OK a fizikai modellt, a repcsi rendszereinek lemodellezését csinálják ők, de a többit jóformán a takarítók is megcsinálhatnák, adnak akárkinek egy rajzoló programot és megcsinálja a fülkét. Az online rész meg sokkal kevésbé specifikus, mint az előszörre látszik. Van egy csomó olyan dolog, amihez nem kell csúcs szinten érteni a repüléshez, ismerni magának a programnak a működését. Kiadhatnák más cégeknek az alrendszer kifejlesztését, a kulimunkát mint ahogy az ma már általános.

A WoW fejlesztésének nagyrészét nem az viszi el, hogy kitalálják, hogy melyik kard mennyit sebezzen, aztán lekódolják, sőt az is automatizmussá válhat, ha már megvan a kellő tapasztalat. Hanem ezt a kardot meg kell dizájnolni, megcsinálni a 3D modellt, effekteket adni hozzá. Ugyan így az új helyszíneknél. Rahedli meló sokkal több mint a kódocskát megírni.
    Ha lenne ott az ED-nél még 5 srác és egyáltalán nem kóderekre gondolok és megmondják, hogy hogyan kell a Lonci térképeit szerkeszteni, akkor az utóbbi 5 évben már a fél világot lemodellezték volna.
    De nincs ott ez az 5 emberke!
    És gondolom alapvetően azért, mert nincs az ED-nek pénze, hogy fizesse őket.

Mert ha lenne mondjuk Afganisztános/Irakos térkép, meg repülhető F-16-os, már fél Amerika a Loncival nyomná, és akkor a lóvé sem lenne gond.
    Ördögi kör!