4108
  • csige791
    Ez jó ötlet, viszont Official :) bajnokságként nem igen szeretném ezt megjatszani, foleg hogy kunos elvileg ad licenszet is.
    Mit gondolna utana magyarokrol.
  • Alexease
    Nem probaltam a demot, mit es hogy an korlatoz, de az nKP "egyszeruseget" figyelembeveve, lehet hogy csak a palya nevet figyeli;) Igy a kisebb modositasokat eszre sem veszi;)

Sot. Probaltatok atnevezni valamelyik masik addon palyat Prato-nak vagy NewBury-nak (ami megy demoval)?! :) lehet, hogy ugy is beveszi az arcaba:)
  • csige791
    Szereztem egy online patch-et crema-hoz. Elvileg csak két file-t módosít a pálya könyvtárában így még akár működhet is a demóban. Szóval lehet kicsit változatosabb lehet az I. Demó Bajnokság. Ma leteszteljük.
  • csige791
    F12010-ből próbáltuk kiszedni Hungaroringet, de nem jött össze. De legalább 3Dsimeditben már láttam :)
  • Alexease
    Ez csak a tizede, pontosabban, csak igy kell eheto formatumra konvertalgani. Ezutan meg export, aztan lehet piszkalgatni a nKP editort, ami brutalisan szar;) Minden tiszteletem annak, aki kepes azzal barmit csinalni;)
  • csige791
    Ha esetleg valaki szeretne pályákat konvertálgatni:

This conversion method does indeed corrupt a lot of the textures.
    I'm did try a lot of other ways to import the 3dsimed model into 3dsmax, but every method has its own limitations.

I now went back to convert to the 3ds format, and found a way to convert the track without the loss of texture quality.
    here a quick description :

1 - Open the track in 3dsimed
    2 - Export the textures ( Export menu , Export Textures )
    3 - When asked to rename the textures in the drawing to the exported textures select Yes
    4 - Export the track into the 3ds format ( Export menu, 3DS ), in the 3DS Options window unselect the 8:3 Texture Names
    This makes the file unusable for 3dmax, but now comes the trick. Install the FBX Converter 2011.3.1 from the autodesk site :
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?siteID=123112&id=10775855
    5 - Start the FBX Converter program and in the left column click the Add ... button and select the 3ds file you created in step 4
    6 - Make sure that in Presets the Autodesk Media & Entertainment preset is selected ( Just below the Add ... button )
    7 - In the right Column you change the Destnation Format to FBX 2010 ( 2011 Does not seem to work, and 2009 i did not test )
    8 - In the Destination file options uncheck Embed media, and FBX save mode should be set to Binary
    9 - Now Click the Convert button in the right bottom corner and wait for the green result bar in the right top to come up.
    10 - Open 3dsmax and import the FBX file that was created in step 9
    11 - In the FBX Import dialog also make sure to select the Preset Autodesk Media & Entertainment and then click OK to start the import

Now you have the track with good quality textures, and you also got rid of those silly 8:3 texture names
  • lac coo
    Jah..tényleg, értem...

Ő szinte hobbiból fejlesztgeti ezt a játékot, ahhoz képest Őszintén mondom, sokszor ámulok mit össze tud hozni !

De ilyen mega.hiper eső az szerintem se lesz egyhamar ...
  • csige791
    Hát az 1-esnél kiválasztod, hogy eső legyen vagy szárazság. Eső 100% szárazság 0%.
    A 2. meg tudod állítani százalékosan, hogy mennyi víz legyen a pályán.
    Ez kb 5-10 éves cucc, kb a GP4-ben is benne volt de ott legalább voltak felszáradó ívek. (ha jól emlékszem)

Szóval a 3. tól lenne "korszerű" mert azt már a SimBim is tudja ha jól tudom. (bár nem nagyon toltam azokkal a gamékkal)

Talán ez annyival lenne jobb, hogy itt jobb a fizika és ezért jobb lehetne a feeling. (talán...)

Szerintem azért rakja bele az "esőt" mert az rF2 ben is lesz és nem akar lemaradni.

Mondjuk ha karácsony előtt jön a kettes cucc akkor elmegy, de a jövőre érkező nK 2.0 már legyen 4-es, mert anélkül nem leszek vidám....
  • lac coo
    És amúgy mi lenne a különbség az 1-es és a 2-es között ?
  • Alexease
    Az lenne, de az nem lesz;) A 3-4-et csak parasztvakitasnak, reklamnak irta, de ahogy emlitette, csak a 2-nak van realitasa;) A 4-hez nagyon bele kellene nyulni, az teljesen futurisztikus;D
  • VO101 tvr
    A 4. lenne elvárható és jó, a többi igazából csak show. Másfelől ennek megvalósítása úgy, hogy "kiszervezték" a pályák elkészítését, hát számomra kérdéses.
  • csige791
    majd 20 év múlva...

milyen szar lesz már amikor leszek ilyen 80-90 éves aztán ép megjelenne a legújabb űberbrutál szim és meghalok...

Az biztos, hogy idővel az iR-el nem nagyon lehet versenyezni, kivéve árban. De ez az idő számomra még nem jött el. Bár ha több előfizetőt akarnak akkor úgyis butítaniuk kell. Ez a baj a nagy dolgokkal.
  • Alexease
    A gumikerdes amugy is maceras, minden programban egyertelmuen, kiemelt szerepe van.
    Valszeg Kaemmer (iRacing) sem jokedveben piszkalja honapok/evek ota, nem egyszeru dolog, ha minnel jobbat szeretne. Regebben volt rola szo, hogy milyen mennyisegu valtozott kell(ene) figyelembe venni, amelyek teljesen dinamikusak, minden mindennel osszefugg, es hasonloan a felfuggeszteshez, azt is illik min. 3-500Hz-en szamolni (amennyivel mostanaban futnak a szimek).

De a problema az, hogy igazabol ez is keves, mert ha 500Hz-en is fut a progi, egy 200Km/h feletti sebessegen halado autonak, az atlagos meretu kerekeinel, ez a szamitasi sebesseg olyan, mintha egy 7-8 szogletu "kereken" gurulna az auto;DDDD
  • Alexease
    Igen, en is azert irtam;)
    Az eso-latvany es a koritese egy dolog, az "egyszeru", es mar "letezo", radrotozhato dolog "gyorsan". De eso gumit meg nem lattam (talan regebben, mintha lett volna valami?!), es ha normalisat akar, ahoz sok ido kell, nagyon bele kell nyulni. Igy ha nem honapok/evek ota piszkalja, csak egy gyors otlettol vezerelt uj feature az eso, akkor nagyon valoszinu, hogy csak tapadas-veszteses megoldas lesz;)

De remelem nem, es/vagy a sajat gumimegoldasa miatt, talan jobb lesz mint az atlag hasonlo "gyors" megoldas.
  • csige791
    "csak a "tapadas-gorbekkel" van trukkozve;)"

Erre mondtam ezt:
    ...esőben leveszi 20%-al a tapadást azt egyetek hülye userek.

Egyébként Nagy "istencsászár" Gergő elkészült a bajnokság statisztika béta verziójával.
    Ha a netKar.hu-n a bajnokságok panelek ponttáblázat pontjára klikkeltek, majd azon belül a nevek valamelyikére láthatóak a statisztikák. Még incident/race is van.
    Tiszta iRacing :)
  • Alexease
    Nem 3-4 honapja piszkalja, az is tuti;) Volt ra 3-4 eve;)))
    De az eso, pontosabban a valtoztathato homerseklet, a vizes (pontosabban a tukrozodo aszfalt - shader), a kod, latotavolsag stb., vagyis a statikus eso (valszeg eso animacio nelkul), az mar evek ota lehetseges. A gumifizika a lenyeges, az a kerdeses, mert az a lelke az egesznek, a tobbi csak korites;) Ha nincs vizkiszoritas-szamitas, akkor nem sokat er, akkor valszeg csak a "tapadas-gorbekkel" van trukkozve;)
  • Alexease
    Szerintrm: a 4. eselytelen, a 3. talan, de az is tuti csak kesobb, patch-kent:) A 2. teljesen realis.
  • csige791
    Kicsi félelmeim vannak. 3-4 hónap alatt megcsinálni 3 autót, plusz az esőt, szerintem túl gyors, főleg ha hozzávesszük, hogy kb egyedül csinálja.
    Mondjuk ha a jó a fizikai motor alapja akkor elképzelhető, hogy meglehet csinálni jóra, de nem szeretnék ilyen ISI szintű szart kapni, hogy mittomén esőben leveszi 20%-al a tapadást azt egyetek hülye userek.

Addig is egy videó a következő konvertálás alatt lévő pályáról:
  • csige791
    Az esőről: (úgy látszik karácsony előtt érkezik)

Sorry if this has been asked before, but as I don't understand a word of italian (seems to be a beatiful language by the way), I ask again: Is the rain going to be static or dynamic?
    I want to explain this further... Is it going to be the case that we can choose between sunny and rainy (or more types of weather) and they are not going to be changeable, OR can we choose between sunny, rainy (and so on) and DYNAMIC? (So that the weather can change throughout a session.)
    A reply to this would be very nice! Smile

kunos wrote:
    at the moment we don't know. I have 4 levels of implementations planned:

1) Only 2 options: Full Dry, Full Wet. Non dynamic
    2) Infinite levels of rain. ie from 0% wet to 100% wet. Non dynamic
    3) Infinite levels of rain, with changing coditions during the race
    4) Ininite levels of rain, with changing conditions in different parts of the track

I would love to be able to finish number 4 before xmas but I doubt it's possibile to get it done and tested by that date. I would say having 2 is a much more realistic expectation.. perhaps with number 3 coming later as an autoupdate fix.
  • nono55
    ez kumma jó! no meg az eső is az lesz! :) még 1 hónap!
  • csige791
    Bocs az még a béta volt, úgy látszik kicserélték.
  • csige791
    Pár napja próbáltam, szinte az összes reklám tábla Magyar vonatkozású. Simracing.hu meg hasonlók. :)
  • Alexease
    Barcelona, 2010, 1.0
  • Alexease
    Ja, es a kep alja is le van vagva (remelem es szandekosan), mert igy talan a kezanimacio is bekerul;) Nem mintha, anelkul nem lenne teljes a dolog, de azert megis fejlodes:P
  • Alexease
    Ilyet mar 3-5 eve is lehett csinalni, azota ott vannak a konyvtarban az esos/tukrozodos shaderek;) Csak gumi nem volt;) Meg persze animacio;)
    Amug mar a megjelenesnel, 4-5 eve, voltak post-process cuccok is, amit le tudott (vona) kezelni (glow, bloom, motion stb.), de azokkal sem foglalkozott.
  • ng77
    most mar 2 server fut egyszerre. netkar.hu Demo, es netkar.hu Full. Mindketton fut a prequal is, ami meg beta, ugyhogy akinek van ideje tesztelje, h jol mukodik-e. A Fullos server mar Oschersleben-re van belove, Abarth 500-assal.
  • csige791
  • csige791
    Most mentem Zolder béta verzióján, nagyon jó minőségű lesz, road america is egyre javul, csak ott még hiányoznak a fékpontokat jelző táblák.
    Min2őt beírtam az I. Magyar bajnokság tervezett versenynaptárába.
  • csige791
    gyertek tesztelni pratora. netkar.hu
  • VO101 tvr
    Köszönöm!
  • Alexease
    Kozben elfelejtettem kilinkelni, jo hogy beneztem:)
    Oschersleben.zip
  • csige791
    Király, mert akkor nekem már nem kell. Ezen lesz az Abarth futam jövőhéten. Köszi alex!
  • lac coo
    THX !
  • Alexease
    Ha osszecsomagolom ujra, amit felinstalltam, es feltoltom valahova, akkor eselyes:)
  • VO101 tvr
    GTL cd nélkül esélytelen?
  • Alexease
    melbourne_v1_for_nkp.rar
  • Alexease
    Nekem lejott, masolom fel szerverre, aztan adok linket.
  • lac coo
    Melbourne-t még meg is nézném, de nem lehet leszedni ... :(
  • Alexease
    Motorsport-arena Oschersleben

Van valami "uj" Melbourne is, csak meg nem tudom, hogy uj konvert vagy javitott verzio.
  • csige791
    Már nézhető minden eredmény. A netkar.hu jobb oldalán található bajnokság panelek, futamok menüpontja alatt. A kinézet nem végleges, jelenleg teszteljük, hamarosan lesz automata ponttáblázat is. (köszönjük Gergőnek)