4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
#2946 A netKar.hu legfrissebb hírét légyszives olvassátok el, és az alapján cselekedjetek. Előre is köszi. -
#2945 Én sajnos totál hülye vagyok a setupoláshoz, amit itt leírtatok annak a negyedét ha értettem. Én csak betöltöttem valami setet kicsit állítottam a szárnyakon mert túl nagyok voltak és semmi gondom nem volt az autó kezelésével. Sőt mint írtam ezzel a settel az utolsó sikán az egyik legélvezetesebb a szimulátoros történelmemben.
Ha esetleg valaki kiszeretné próbálni a setet itt megtalálja.
A heti futamrendezés (demoban és rendesben egyaránt) pedig egyre jobban kezd megszerveződni.
Esetleg volna valaki innen aki vállalná, néha a versenyigazgató szerepert? Ez annyiból állna, hogy szervert kell indítani meg leállítani, stb... Ha van vállalkozó akkor írjon privátot itt vagy a netkar.hu-n Laszlo Janos-nak.
Ezeket a gyerekes vitákat meg tényleg érdemesebb privátban megbeszélni.
A netKar. hu oldalra jobb lenne ha mindenki a játékban használt nevével regelne és akkor - ha egyszer használni fogjuk - az ottani fórumban mindenki tudni fogja, hogy ki kicsoda, mert bevallom itt én sem tudom ki van a nick név mögött. -
nono55 #2944 ismét köszönöm. remélem a közeljövőben nem kell megint napokat szájkaratézni és dűlőre jutunk. :)
bocs, rosszul fogalmaztam. nem, nem segítség, hanem konkrét adatokat nem tartalmaz. a frekvencia, hasznos volt, ez az amit nem ismertem.
mi lenne, ha a 2 heti versenyek közben is lennének aktívabb tesztnapok? talán hamarabb összeszoknánk. vagy legalábbis én szoknálak meg titeket, mert még a fórumos nicket is nehéz összerakni az NK névvel. :) -
LESCO #2943 - Ha az Rfactor guide ugyanolyan jó, mint a LFS, akkor ok, nekem az nincs meg.
- Ha a csillapítási határétékekre gondolsz, azokat már leírtam.
- Hogy autó meg pályafüggő, azt is leírtam, itt:
"A kritikus csillapítás 100%-nál van. Ideális esetben 75-100% között kell tartani, minél huplisabb a pálya, annál magasabb érték kell neki, de 100 fölé nem érdemes menni, mert lassítja a kirugózás.
A Hertz értékek pedig a lengőrendszer (futómű) sajátfrekvenciái... Pályaautóknál 400-600 kiló körül 3 Hz körül ideális (pl F1600).
Aerós autóknál nagyobb frekvenciák kellenek, mert a szárnyakon keletkező leszorítóerő plusz tömegként jelentkezik, így nagy sebességű kanyarokban stabilabb az autó, ha 4-5 Hz a sajátfrekvencia."
Hogy a fizikai elmélet neked nem segítség, azt sajnálom... Másnak talán az volt.
De akkor mégis mire vagy kíváncsi?
Mit értesz "pálya fizikáján"? -
VO101 tvr #2942 "mi az a tavaszi?"
tavasz=spring > spring=rugó
-
LESCO #2941 Próbáld valami értelmes célnyelvvel:
% CRITICAL: Displayed in the center bar at the bottom, the 'critical damping' denotes the
level of damping such that an object suspended on a spring stops its motion without
oscillations. 50% critical 'means a level equal to half the critical damping.
Edit / effect:
- Front and Back with the same% CRITICAL = auto balanced in dynamic situations
- Front with highest% CRITICAL = understeer in dynamic situations
- Back with the highest% CRITICAL = oversteer in dynamic situations -
nono55 #2940 keresztszalag szakadás miatt nem megyek idén síelni olaszba, így nem tudom lefordíttatni. :) tudom...gúgli...
% KRITIKUS: Megjelenítések közepén alján, a "kritikus csillapítási" jelöli a
szintű csillapítás olyan, hogy egy tárgy felfüggesztett egy tavaszi megáll a mozgás nélkül
rezgések. 50%-os kritikus ": az a szint felével egyenlő a kritikus csillapítási
csillapítás.
Edit / hatás:
- Elöl és hátul ugyanolyan% KRITIKUS = auto egyensúlyban változó helyzetekre
- Első a legmagasabb% KRITIKUS = alulkormányzott a változó helyzetekre
- Vissza a legmagasabb% KRITIKUS = túlkormányzottság a változó helyzetekre
mi az a tavaszi? :) -
nono55 #2939 LFS Giude sem tartalmaz többet, mint az rFactor Guide. Engem a határértékek érdekelnek, nem a fizikai elmélete, ez nem segítség, ezt mindenki ismeri. Ez viszont autó-pályafüggő és sehol nincsen leírva. a NK-hoz meg végképp. ha az autó fizika helytálló, de a pályáé amin megyünk kula, semmi haszna. a setup egy dolog, én a gázpedál babrálásával gyorsultam 4 tizedet, de ezt is minden pályán újra kell kalibrálni.
-
VO101 tvr #2938 % CRITICAL: Visualizzato nella barra centrale in basso, il 'critical damping' indica il
livello di smorzamento tale che un oggetto sospeso su una molla arresti il suo moto senza
oscillazioni. '50% critical' significa un livello di smorzamento uguale alla metà del critical
damping.
Modifica/effetto:
– Front e Back con stessa % CRITICAL = auto bilanciata nelle situazioni dinamiche
– Front con % CRITICAL più alta = sottosterzo nelle situazioni dinamiche
– Back con % CRITICAL più alta = sovrasterzo nelle situazioni dinamiche -
Solt #2937 Nekem semmi bajom a társasággal, még senkivel nem sikerült összevesznem.
Nem foglalok állást, mert fingom nincs mi zajlott le... van két állítás, és ennyi. Szerintem rajtatok kívül ez senkit nem érdekel...
Engem csak az zavar, hogy zéró tolerancia van egymás felé... kicsit sok az ego. Bölcs leány ismerősöm erre azt mondaná, "engedd el". Tegyetek ti is így... -
LESCO #2936 Itt van:
"...Mint már korábban leírtam, a LFS setup guide remekül használható a netkarhoz. Megtalálod guglival..." -
LESCO #2935 A benzin mennyiséget az előző köreid alapján számolja ki a program. Ha most belépsz a netkar-ba, nem lesz kiírva a körszám, hanem NA lesz ott. Ha mész pár kört, már kiírja. Mivel a fogyasztás drasztikusan változhat, ezért nem írja ki, hogy mennyire elég X liter benzin, csak ha azzal a setuppal az adott szerveren vagy session-ben már mentél pár kört. Mivel mi itt nem mentünk akkor még egyet sem, ezért volt NA. De ha te mentél már pár kört a setupoddal, akkor tudhatnád, hogy mondjuk 10 Liter 7 körre elég. Innentől már matek.
Pontosan az a lényeg, hogy hogy kerültem oda...
Már megint segítőkész vagyok:
A critical utáni % a csillapítási viszony, ami azt jelzi, hogy az egytömegű csillapított lengőrendszer csillapítása a kritikus csillapításának hány százaléka. Akkor változik, ha a rugómerevséget (spring rate) vagy a lassú csillapító húzócsillapítását (slow rebound) változtatod.
A kritikus csillapítás 100%-nál van. Ideális esetben 75-100% között kell tartani, minél huplisabb a pálya, annál magasabb érték kell neki, de 100 fölé nem érdemes menni, mert lassítja a kirugózás.
A Hertz értékek pedig a lengőrendszer (futómű) sajátfrekvenciái... Pályaautóknál 400-600 kiló körül 3 Hz körül ideális (pl F1600).
Aerós autóknál nagyobb frekvenciák kellenek, mert a szárnyakon keletkező leszorítóerő plusz tömegként jelentkezik, így nagy sebességű kanyarokban stabilabb az autó, ha 4-5 Hz a sajátfrekvencia. Egy F1 autónak 7-8 körül van, de olyan merev rugók itt nincsenek.
Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel....
-
nono55 #2934 jah, elég érdekes a társaság. sok sim közösségben aktív vagyok, de ilyenekkel még életemben nem találkoztam. ettől függetlenül szórakoztatóak. :) -
nono55 #2933 "Kb 2 órával ezelőtt már leírta, hogy hol keresd a magyarázatot... Nyomtassa és postázza el a címedre? "
Nem, nem írta le 2 órával ezelőtt, ezért kérdeztem meg. Köszönöm a kimerítő válaszod! -
Solt #2932 Hölgyeim! Unalmas... intézzétek privátban... -
VO101 tvr #2931 "ha annyira segítőkész vagy, akkor a suspension beállítást, miért jelzi állandóan CRITICAL-nak? teljesen mindegy milyen irányba setupolok, ez sohasem változik..."
Kb 2 órával ezelőtt már leírta, hogy hol keresd a magyarázatot... Nyomtassa és postázza el a címedre? -
nono55 #2930 nincsenek illúzióim, én a tények embere vagyok. egyáltalán nem idegeskedem, csak letisztáztam a ködösített infókat, amik szuper sarkítva voltak.
a benzin mennyiséget pontosan tudom, mivel méri a cucc. azzal a jelenséggel viszont még nem találkoztam, hogy a cucc nem írta ki, hogy a tankolt mennyiség hozzávetőlegesen hány körre elég. (NA), ennyi szerepelt mellette. azt hittem, hogy ki lett kapcsolva az üa. szimuláció a 25 körre. (már ha ki lehet) vagy 30 liter felett már nem számol?
nem az a lényeg, hogy hogy kerültél oda egy csiga lassú, halomra tört autóval, hanem a következményei.
ha annyira segítőkész vagy, akkor a suspension beállítást, miért jelzi állandóan CRITICAL-nak? teljesen mindegy milyen irányba setupolok, ez sohasem változik... -
LESCO #2929 Amúgy a benzin mennyiséget is én "súgtam" meg neked a másokid futam előtt, mivel nem tutad, menyit fogyaszt az autód körönként. Úgyhogy igazán nem mondhatod, hogy nem voltam segítőkész. -
LESCO #2928 Hogy tudok egy "sokkal lassabb" autóval beszúrni egy olyan kanyarban, ahol folyamatosan gyorsítva kanyarodunk? Nem inkább le kellene maradnom? A t2-ben megcsúsztam, ebben igazad van. Ügyesen kihasználtad. De ne legyenek illúzióid... ;)
Nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csak beszélgetünk. Ezért nem értem, miért idegeskedsz... -
#2927 Kezd egy kicsit sok, ertelmetlen, felesleges es kellemetlen lenni... -
nono55 #2926 az első futamról: csatlakozáskor vagy 4× nem fogadta el a jelszót. nem, nem írtam el. miután sikerült csatlakoznom, kiírta, hogy magas a pingem, csatlakozzam újra. ok. kilép. újracsatlakozik. jelszót megint, nem jó. kilép. restart. program indít. jelszó nem jó. kilép. újra. elfogadta. ennyi.
ezután a G25-t meg sem moccant. nem, nem volt elállítva semmi. kilép. offline mod. G25 teszt. ok. kilép. server csatlakozás, jelszó ok. G25 disable. kilép. restart. program indít. server, jelszó ok. G25 működik. hogyan? miért? semmit nem csináltam?
ezután közlitek, hogy akkor full sim. fingom nincsen róla és nem is lesz. mondom ok. tök mindegy. mit mondjak? teljesen lényegtelen, valószínűleg ott is ezt mondtad volna, hogy mi a faszé' nem olvasod el a manualt. köszi.
első verseny. setup csekk. tankol. majd FILL. verseny indul, 2. vagy 3. körben kicsúsztam. mentem tovább. majd kifogyott a nafta. fasza.
második verseny. mehetünk. akár hiszed akár nem, Bikszát nem láttam a tükörben, ugyanis MELLETTEM volt, nem mögöttem. nem történt semmi, egy leheletnyit összeért a kerekünk. amennyit neki sérült, annyit nekem is. ellenben a te autóddal nem leheletnyit koccoltunk, hanem kamikáze módra beszúrtad a sokkal lassabb autódat, úgy, hogy az orrkúpod telibe torpedózta az oldalbordám, miután a kicsúszásom után, egyből vissza is előztelek, mert nagypapper módjára közlekedtél előttem. valószínűleg neked nincsen fingod a diffi beállításáról, mert az ívről állandóan lecsúsztál és olyan csiga tempóban gyorsítottál ki, hogy nagyfaterom is lerajtolna a járókerettel. nekem is van replay-em, meg is néztem, de ezek szerint te nem. nem kellene ködösíteni és erőlködni azon, hogy meggyőzz itt mindenkit arról, hogy még ÉN HÚZTAM RÁD AZ AUTÓT! nevetséges. szánalmas. -
LESCO #2925 Na még utoljára nekifutok:
Nekem sajnos nagyon kevés szabadidőm van, ezért is voltam mérges, mikor az egyetlen versenyen, amin egy adott héten elindulok, ilyen dolgok történnek... De mindegy, feldolgozom. :)
"...3 hetes NK-s tapasztalatommal is gyorsabbnak bizonyultam nálatok"
khmmm.... Finom leszek:
Azért vezetted a versenyt, mert a fordított rajtsorrend miatt második helyről indultál, majd Bikszát megelőzve -mellesleg eközben kicsit leszorítva őt, meg is koccolva kicsit az első futóművét, ami a hátsó, kurva hosszú egyenesben kicsit érthetetlen- előre kerültél. Eszerint a tükröt te sem nagyon nézted... Ezután körözgettél egyedül elöl, amíg mi áthámoztuk magunkat Bikszán, akinek nem tudom, hogy 100-as volt-e az autója a kocc után. Mindegy is. Én sajnos szintén megkoccoltam az utolsó sikán kigyorsításán, talán a harmadik körben, emiatt elgörbült az első futómű. Innentől kezdve viszont a körök 80%-ában gyorsabb voltam, mint te, kb 3-6 tizeddel körönként. Kivéve mikor valakit előztem. Mindezt görbe kormánnyal és futóművel! Te kétszer kicsúsztál eközben, ami miatt utolértelek, majd megelőztelek. Az utolsó körben rontottam a T2-ben, ezért megelőztél az egyenesben, majd a sikán kigyorsítása után a hosszú jobbosban belülre kerültem, és összeért a két autó. A kerekek oldalfalai. Nem megtorpedóztalak, ahogy te írtad. Még azt is mondhatnám, hogy rámhúztad az íven, mert nem nézted a tükröt. De nem mondom. Elnézést kértem, nem a csetben, hanem itt nyilvánosan.
Nem voltam soha egy őstehetség, meg kicsit öreg is vagyok már ehhez, így a reflexeim nincsenek a toppon, de valahogy összetett 4. lettem egy 2000 fős, 12 futamos bajnokságban.
Szóval te inkább ne akarjál engem megtanítani vezetni.
De hogy lásd a segítőkészségemet:
Ha szeretnéd, küldök neked pár replay-t, amiben 1.02-es időt mentem, szélárnyék, pályalevágás és egyéb nyalkánkságok nélkül.
Valamint elmondom, mit hámoztam még ki a verseny replay-ből:
Azt már leírtad, hogy a setup-ról és a telemetriáról fingod sincs, de a pályát meg az autót szidod, amiért nem tudsz konzekvens köröket menni...
A replay alapján nagyon puha rugót használsz, mert a futóműved kétszer annyit mozog, mint kellene, és a kaszni is szemre nagyon sokat dől oldalirányban. Ha ehhez nem társul megfelelő hasmagasság, akkor az autó folyamatosan leér, főleg a sikánokban, ahol egyszerre kellene fékezni és kanyarodni. Ez jól látszik a telemetriában, ha megnéznéd. Ezt kívülről nem tudtam megítélni, de ha így van, akkor a gumi veszít a tapadásból, és az autó megcsúszik. De ha megemelted, hogy ne verjen le, akkor meg az agilitásából veszít az autó, mert nagy lesz a rugóút, arról nem is beszélve, hogy mind az első szárny, mind a diffúzor veszít a hatékonyságából. Ezt mutatja a kis zárójelben lévő szám az aero résznél. Ezért kisebb lesz a kanyarsebességed, és ha még a csillapítást is gyengén hagyod, akkor meg elpattog a futómű, mert nincs, ami időben megállítsa a lengését.
Mint már korábban leírtam, a LFS setup guide remekül használható a netkarhoz. Megtalálod guglival...
Szóval ha gyors akarsz lenni, akkor tanuld meg, mitől lesz jó egy formaautó beállítása. És ne a pénzed akard visszakövetelni, mert nem tetszik, amit tapasztalsz. -
nono55 #2924 nem értem, mit számít az, hogy 3 hete vettem meg a NetKar-t. legalább megvettem. azért mert imádom a szimulátorokat. nincs annyi időm, mint -feltételezhetően- nektek, ezért vettem volna jó néven, ha 2 kibaszott sorba leírja valaki, hogy mi az a fullsim, de nem, hajthatatlan mindenki és már csak azért sem.
Csigének az erőfeszítéseit ugyan úgy tisztelem, mint ti, viszont ahhoz, hogy népesebb tábort toborozzatok, ez a fórum totálisan alkalmatlan, a megnyilvánulásaitok miatt. bejön a paraszt, mert érdekelné az NK, de elolvasva a rengeteg megosztott tapasztalataitokat, el is megy a büdös francba innen. segítőkészség magas fokon. az anyázáson kívül más nem fog ráragadni. ehelyett azon lovagoltok, hogy 3 hete vettem meg a softot, mit várnátok tőlem...3 hetes NK-s tapasztalatommal is gyorsabbnak bizonyultam nálatok. nem kérek tanfolyamot, a fullsim ismereteim hiánya miatt. bár belegondolva, ha elmagyarázod, megtanítalak vezetni.
a virnyákolást remélhetőleg mindenki befejezi, nem kíváncsi senki az ilyen puncikra. kilöktek amiért odaböktem egy bzdmeg-et. és? nekem a mutteromat szidták baszki! nagyon baráti alapon kezeltem a konfliktust, amiért max. hálásak lehettek. köszönöm, ilyen (1-2 személyes) nagyarcú keménymag társaságból nem kérek. megkímélve magamat a további zsörtölődésektől és anyázásoktól, további jó versenyzést kívánok! -
#2923 Általánosan értettem a dolgokat. Ha valakit kilöknek (tök mindegy hogy mik a körülmények) és elkezd anyázni a szerveren az 13 éves szint. (Ennek ellenére én is csináltam ilyet évekkel ezelőtt pedig akkor már voltam vagy 25, későn érő típus vagyok.)
Az utolsó futam ellett rontva. főleg szervezési hiba miatt, mik is ezek:
Ha a szervert csak az eligazítás után indítom akkor eltudtam volna magyarázni mindenkinek amire kíváncsi és nem a szerveren kell 3 szavas üzenetekkel szenvedni.
Tanulság: Legközelebb az eligazítás után lesz indítva szeró. Erre jó a teszt bajnokság, hogy az ilyen kis apró dolgokat kiismerjük.
Jobb a békesség mint az anyázás, higgyétek el nekem.
-
VO101 tvr #2922 Ez úgy értelmezhető, hogy nekem szántad:
"Gondoltam akkor majd a szerveren elmondom a legfontosabbakat, ez kb így nézett ki:
5 körös full mode teszt futam, nem versenyzünk, csak a boxkiállásokat teszteljük. Kb 1 perc múlva: Anyádé löksz ki. Ez a szint a 13 éveseknek fenntartott counter strike szervereken szokott menni. Erről úgy gondolom nem a játék tehet. Ha lesz még bajnokság akkor ott az ilyesmi szankcionálva lesz. "
Mivel nyilván nem vagy tisztában a részletekkel megvilágítom neked. Szerveren elkezdted az eligazítást és közben a Qual-ra is elkezdett visszaszámolni a program. Szépen, mindenki elolvasta chat-ben a fentieket, amiket le is írtál. Kivétel egy embert, aki rögtön kivágtatott körözni a pályára. Mikor A visszaszámlálás végetért, elkezdtünk kimenni a pályára szépen sorban, egymásra vigyázva. Látom a T1 bemeneti ívén befurakszik mögém valaki, gondoltam semmi baj, felvezetőkör csak elférünk. Kék zászló nem volt, de lehet csak én nem vettem észre. Aztán már csattantam is a korlátban... Tehát nem egy kis kocc volt, ha odáig csúsztam... És ez nem ping, meg netkód miatt volt így. Lásd múltkori verseny Prato-n.
Megjegyzem az éles versenyben LESCO-val ott elfértünk egymás mellett, mikor bebújt a belső ívre szélárnyékból....
Szóval amit akkor írtam chat-ben fenntartom továbbra is
Idejön egy ember, aki 3 hete látta először a netKar-t, fingja nincs semmiről (lásd itt lentebb, amiket leírt...), időt nem szán a program, az autó, az AIM telemetria megismerésére, csak ha van egy kis felesleges ideje beugrik versenyezni... És engem tizenháromévesezel? Biztosan jó úton jársz? -
LESCO #2921 Most nem értem mit akarsz? Tartsak neked Netkar tanfolyamot???
Az ütközésért meg már elnézést kértem. Ettől többet ne várj. Ha jól megnézzük, Te még ennyire sem voltál képes Tóvárival szemben.
De ha nagyon szigorúan nézzük, belinkelem ide a trekket, és mellé idéznék egy klasszikust:
"... Ha bevágsz elém a kanyarban az ideális íven, mégis szerinted hova menjek? Nincs tükröd vagy lusta vagy használni? Nem szándékos volt, de ha becsukod a kaput, sajna csattanni fogunk rajta mindketten."
Ismerős? -
#2920 A tegnapi futam nem sikerült túl jól, bár a játék nem tökéletes ez nem csak annak tudható be.
A Full Mode-ot elszerettem volna magyarázni még a kinti chaten, csak amint elindult a szerver mindenki eltűnt (legközelebb csak a "versenyzői eligazítás" végén lesz beüzemelve). Gondoltam akkor majd a szerveren elmondom a legfontosabbakat, ez kb így nézett ki:
5 körös full mode teszt futam, nem versenyzünk, csak a boxkiállásokat teszteljük. Kb 1 perc múlva: Anyádé löksz ki. Ez a szint a 13 éveseknek fenntartott counter strike szervereken szokott menni. Erről úgy gondolom nem a játék tehet. Ha lesz még bajnokság akkor ott az ilyesmi szankcionálva lesz.
netkód: Elég szar szegény, ennek ellenére például dijonban többen is mentünk egymástól centikre körökön keresztül. A legnagyobb bug, hogy ha valaki kilép a szerverről akkor egy lag keletkezhet minek következtében balesetek történhetnek. Ezért ez is büntetve lesz pont levonással. Azt nem tudom, hogy az ominózus esetnél volt-e ilyesmi, de az tény, hogy a netkód hibájából ki fog még esni jó pár ember versenyekről ezt vagy elfogadja valaki vagy nem, ez ilyen. Lehet, hogy a szerversem a legjobb de ahogy néztem talán Tóvári kivételével senkinek nem ment 100 fölé a pingje, de neki is csak néhányszor.
Huplis a pálya: Sajnos azt el kell fogadni, hogy a világon nem minden pálya tükör sima, a versenyautók felfüggesztése pedig nem vetekszik egy Audi A8 futóművével. Azt pedig nem kell mondanom (remélem), hogy mindenkinek ugyanazon a pályán kell mennie, ahol neked elpattog ott másnak is. Mondjuk én kifejezetten élveztem az utolsó sikánt, ez az egyik kedvenc pálya részem az összes szimulátorban.
Szecsi felakadása meg úgy jó ahogy van, nem egyszer láttam ilyet a valóságban is.
Full mode: Azért "erőltettem" (mondjuk egy 5 körös tesztet nem neveznék erőltetésnek) mert régebben kérdeztem külföldi fórumon, hogy a boxkiállás miért olyan ratyi, és azt válaszolták, hogy menjünk full mode-ban. Hát sok minden nem változott, így ezt egyelőre hanyagolni fogjuk. -
nono55 #2919 ok, ez ismét hasznos segítség volt. köszönöm.
én legalább nem torpedózom ki a versenytársaimat a futam végén. ez le is van írva a manualba? -
#2918 Ezen mit kell nézni, hogy teljesen korrektül fennakad? :DDDDD -
#2917 Az nKP nagyon jo progi, legalabbis mint fizika, vezetesielmeny stb., de mint software, igencsak barkacs, fapados. Vannak bug-ok, de foleg a kezelesben, mukodtetesben, hasznalatban vannak "erdekes" megoldasok, mondhatni, nem valami felhasznalobarat;)
Eleg csak a szerver inditasara es kezelesere gondolni, vagy a beepitett chat-re (joindulattal is csak egy uzengeto-valami:P).
Lehet ala bajnoksagot szervezni, de szerintem, nem erdemes tul bonyolitani;) A Fullmod-ot nem is ertettem;) Eleve, az indulashoz kellene vagy 20-30 ember, hogy mire elesben megy, erdemben maradjon vagy 10-15... -
LESCO #2916 Hogy hány hete vetted meg a netkart, az teljesen mindegy. Ha azzal kezdted volna, hogy elolvasod a manualt, akkor sokkat könnyíthettél volna a helyzeteden. Abban ugyanis minden le van írva. A full mode is...
Én elmodhatom, csak nem gondoltam, hogy nem tudod, ha már egyszer Csige beharangozta, hogy Full Mode lesz, Te pedig még örültél is neki.
A rinya nem a részemről érkezett, ugyanis nem velem ütköztél akkor, hanem Tóvárival. De mindegy is.
Ha a chat tiltva lesz, az nekem csak jó, mert Te sem fogsz tudni ba..megelni...
Az egész tegnapi nappal az volt a baj, hogy fegyelmezetlenek voltunk, hiába mondta Csige, hogy mit kellene csinálni, mindenki ment kifelé, mint a birka. Mivel ez a program nem bolondbiztos, nem tiltja le például az idő előtti box kihajtást (amit ugye Te csináltál, ezért történt az, hogy már "gyorskörön" voltál, mikor mindenki kihajtott a boxból). Ezért itt sokkal fegyelmezettebben kellene viselkedni, mert amúgy egy nagy káosz lesz. -
#2915 Hát max visszamegyek versenyezni GPC-be vagy ami éppen van. -
nono55 #2914 Hát igen...
Mivel kb. annyian vettük meg a játékot, mint ahányan tegnap a serveren voltunk, mondhatni nem éppen nagy az érdeklődés.
Én kérek elnézést mert a 3 hete vásárolt software-el még csak ismerkedem és erről a simulátorról még a külföldi oldalakról is nehéz összebogarászni az infot, a "magyaros" mentalitás meg éppen olyan, hogy segítjük egymást. Ennyi erővel le is írhattad volna a FULLSIM lényegét, amit rajtad és Csigén kívül sztem senki sem ismer. De segáz, majd esténként görcsölök, hogy megtudjam.
A rinya a részedről érkezett, nem részemről. Gyors körön voltam vagy sem, gyorsabban mentem, mint te éppen a pitből kijövet. Ha bevágsz elém a kanyarban az ideális íven, mégis szerinted hova menjek? Nincs tükröd vagy lusta vagy használni? Te rinyáltál a chat-en, hogy "mi a faszér kell kilökni?". Nem szándékos volt, de ha becsukod a kaput, sajna csattanni fogunk rajta mindketten. Remélem a chat is tiltva lesz ezentúl. Ha új dolgot szeretnénk kipróbálni, légy szíves tartalmasan kifejtve tegyétek közzé, hogy mégis miről van szó, mert nem ismerem/jük a programot annyira, mint ti. Köszönöm. -
#2913 Nem volt semmi keresztbe szervezes, aki masikon indult azok mind demosok voltak.
-
LESCO #2912 Felakadtál...
És? :) -
LESCO #2911 Hát igen....
Na akkor leírom a véleményem, akinek nem inge, ne vegye magára, akit meg nem érdekel, ne olvasson tovább...
- Először is minden tiszteletem Csigének, aki megpróbálja kihozni a maximumot ebből a játékból és annak nem túl nagy magyar közönségéből. Sajnos a játék jelenlegi formájában nem igazán alkalmas arra, hogy komoly online versenyeket lehessen vele bonyolítani, legalább is egyszerűen és mindenki számára világos keretek között. És ez vonatkozik ránk is, mint közösségre, sajnos. Ebből a kettőből pedig egy nagy káosz kerekedik, mint tegnap is láthattuk.
Gondolok itt arra, hogy van egy-két ember, aki elkezdi szervezni a bajnokságot, időt szán rá, hogy weblapot kreáljon hozzá, programozgat, stb... Erre megjelenik egy másik jóember, aki rászervez erre az egészre, csak hogy az a kevés ember is meg legyen osztva, aki eddig itt a fórumon összejött. Értem én hogy demo meg nem demo, de itt az elv a lényeg. Ez olyan "magyaros" volt. :(
A másik bosszantó dolog, hogy úgy akarunk komoly bajnokságot összehozni, hogy nem ismerjük a programot, amivel el kell rajta indulni. Hogy a full mode próbáján miért kell lökdösődni a pályán, azt nem értem. És akkor jön a rinya, hogy "gyors körön voltam, és kijöttek elém"! Milyen gyors körön? Meg minek? Az egész arról szólt volna, hogy kipróbáljuk pár körön keresztül a kerékcserét. De ezt nehéz megérteni a chat alapján, mint ahogy a manualt is elolvasni legalább egyszer. Hogy tudni illik a full mode-ban nem állítunk setupot, mert időbe tellik, és addig nem indul el az autó. Arról már nem is beszélek, hogy az üzemanyagot nem elég beállítani, hanem rá kell nyomni a kis "FILL" gombra. Erről ennyit.
Megy a sírás a cseten, hogy nem működik, meg nem indul... Aztán a türelmetlenebb emberek szépen elszállingóznak, amit valahol meg tudok érteni, csak kár érte.
Hogy a full mode meg nem működik, csak félig, az más kérdés, de így értelme nem sok van.
A káromkodásról:
Akinek nincs ideje venni egy nagy levegőt, mielőtt beír valamit a chat-be, az ne játszon online játékkal. Én is anyázhattam volna meg b...megolhattam volna, mikor valaki a kigyorsítást elrontja, és összecsúsztunk picit. Inkább mentem tovább, hátha jó még az autó. Nem volt az. Görbe volt a kormány, de élveztem a versenyt. És ez a harmadik körben történt, nem az utolsóban. De sima "játékbalesetnek" tudtam be, nem kúrt fel agyilag. De ez lehet, hogy ez a korommal jár. Mellesleg ennél az esetnél is egy méter volt Biksza és köztem, mégis ütköztünk, ami megint érdekes.
Egy szó mint száz, nehéz lesz így élvezetes bajnokságot összehozni... -
#2910 -
nono55 #2909 a káromkodást lehetne kizárással sújtani. a boxból kijövet nem nézek a tükörbe, miközben gyors körön van valaki, úgyszintén.
az első helyen autózva, a 25 körös verseny utolsó körében torpedóztak meg hátulról, mondanom sem kell, kiestem...
a következő verseny lesz az utolsó esélye a netKar-nak, utána kopogtatok Kunosnál, hogy vissza kellene utalni azt a 20 EUR-t. :)
remélem az rFactor 2 olyan lesz, mint amilyennek kinéz, mert a nektkar így borzalom. egy F szériás autóról nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire csússzon. a snettertoni pálya alkalmatlan a telemetriára, akármit, akárhogyan állítok az autón, mindig furcsaságokat ad vissza.
nem is értem hogyan lehet itt 1:01-es időt menni. a hosszú egyenes utáni sikánt csigatempóban tudtam csak teljesíteni, mert vagy a rázókő forgat meg, vagy kigyorsításnál pattog el a feneke az autónak. felfügg, stabilizátor, csillagpító mit sem ér...vicc. (azért titkon remélem, csak a pálya volt ennyire "minőségi") menjünk inkább az unalmas gyári pályákon.
setupokról van valakinek valami leírása? vagy a telemetria progiról? -
#2908 Elvileg 2 eve elkezdte ujrairni az egeszet. Az alap engine mar 9 eves. Igazabol az lett foleg toldozgatva. Hogy milyen lesz, vagy hogy mikor lesz, az passz;) Kozben ezt is patch-elte, volt F1-promo (Toyota+palya), Marangoni promo, Fiat promo es az FVA.
Amugy olyan, mint a palyaeditora, kicsit szetszort;) Sot, igazabol horrorisztikus, de legfokkeppen hasznalhatatlan:D Nem csodalom, hogy eddig nem nagyon voltak palyak hozza;) Most persze, vannak konvertek, de igazabol a shaderezest senki nem vallalja be - vagy csak nem tudja (elegge botranyosra sikerult). -
LESCO #2907 Nem hiszem, hogy változtatna bármin is...
Ha autókat épít, ahelyett, hogy a buta kis bugokat (amik nem bonyolultak, csak rohadt zavarók) kijavítsa...
Sajnos így ez a program csak offline autókázásra lesz jó.