netKar Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No, azért ne hasonlítsuk magunkat egy versenyzõhöz... már csak a rá ható fizikai hatások miatt sem, amitõl ugye sokkal konkrétabban érez dolgokat. 😊

Arról nem beszélve, hogy itt ugye azokra az esetekre gondolunk amikor új autóval megyünk új pályán... egyiket sem ismerjük, így kell egy kiindulási pont. Míg ugye egy versenyzõ, hacsak nem totál újonc, akkor azért ismeri legalább az autót amivel megy...

www.smart-bus.hu

b-type
ááá nem tudom, az az igazság hogy nekem muszáj hogy bejöjjön a beáll, mert különben nem körözök tízeket-húszakat, ...ha élvezem a vezetését akkor megyek, ha nem élvezek akkor nem görcsölök egy percig sem.
Sztem ez a való életbe is így lehet, ha egy autóra rátöltik az autó alapbeállítását, de a versenyzõ már az elsõ kör felénél érzi hogy ez piszok nem jó ehhez a ritmusú/lejtésû/egyenesû, nagy sebességû nyújtott kanyaros...vagy éppen bármi más erõs jellemzõjû és meghatározó pályarészhez, akkor azonnal bejön és állítanak, nem kell még húsz kört mennie hogy tényleg rosszul érzi-e magát az autó vezetése közben.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Az alap setupok a véleményem szerint max 2-3 másodpercre vannak adott pálya legjobb idejétõl. ( 1-1,5 perces pályára gondolok ) Tehát annyira nem "nagyon-nagyon rosszak"... 😊

www.smart-bus.hu

Én is így látom... ezért is tértem át erre a módszerre...

www.smart-bus.hu

Itt is a mérték a kulcs. A nagyon-nagyon rossz setup senkinek sem lesz jó. Ha nem áll távol a normális beállítástól, akkor jön az, hogy közelebb állhat egyes versenyzõk stílusához. Szerintem.

Legelsõ a pályaismeret. Ha a pályát már betéve tudod, akkor jön az, hogy miként viselkedik az autó. Ekkor látszik az, hogy a setup menthetetlenül rossz vagy van esély vezetéstechnikával utánamenni. Az egy másik kérdés, hogy az adott versenyzõ milyen tudásszinten áll: Még vezetéstechnikában is kell fejlõdjön ( ekkor kell igazodjon egy kb jó setuphoz) vagy már elég jó ahhoz, hogy inkább az autót legyen érdemes hozzá állítani.

Ezzel sem értek így feltétlenül egyet! 😊 Valóban mindenkinek az lesz, csak akinek ez áll közel a stílusához, az máris "stílussal kompenzál".

Elsõ kerekeseknél például van olyan aki kifejezetten szereti az alul kormányzott autót, mert olyan a stílusa, hogy egy kis balos simítással teszi ívre az autót... neki például nem fogja túrni az orrát... 😊

www.smart-bus.hu

bardocz
Szerintem is így van. Igaz, én se szoktam megvárni míg jól az alap setuppal, mondjuk én semmit sem állítok drasztikusan.
Pont az lenne a lényeg, hogy a "szar" beállítással végigmenjünk jól... ha egybõl állítunk, akkor honnan tudjuk, hogy a beállítás miatt hibázunk, vagy azért mert rosszul megyünk?

Persze nyilván nem vagyunk egyformák... a lényeg pedig a végeredmény.

www.smart-bus.hu

lac coo
Ma lesz valami ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

így van... a default setup nálam a játék alap setup-ja.
Az meg, hogy egy setup hogy viselkedik, szerintem annyira nem pilótafüggõ...
A fizika az fizika, ha az autó pl túlkormányzott a bemeneti íven, akkor az mindenkinek az lesz. Egyszerûen a hátsó kerék hamarabb csúszik meg. Ezt nehéz stílussal kompenzálni.

A #2638 hozzászólásban szerepelt elõször ez az elnevezés. Feltételezhetõen az adott játékban szereplõ Default beállítás értendõ alatta. Van amit friss install után elõször betölt. :-)

Alexease
A masik kerdes, hogy mit jelent egy adott jatekban az alap setup?😊 Egy valaki alltal jol beallitott hasznalhato set-et, vagy csak az allitasi lehetosegek atlagat, egy mukodo kozepszintet.
Valszeg a masodik, mert akkor minden palyara lenne, logikusan, kulon-kulon setup - ami pedig nincs😉
Most már csak az a kérdés, hogy az adott pályára az alap setup mennyire rossz setup? Nyilván van akinek közelebb áll a stílusához, van akitõ jó messze esik.

lac coo
Valami (számomra érthetetlen ) okból a legtöbb szimulátorban matematikai középre állítanak mindent alap setupként, az meg ugye sokszor elég nyakatekert beállítást eredményez, tehát szerintem sem érdemes azokkal kínlódni .

Én annyira nem értek ezzel egyet.
Szerintem felesleges egy rosz setuppal körözgetni a pályán, fõleg ha a pálya viszonylag új az embernek. Én pl képtelen vagyok a pályára figyelni, ha az autó folyton túrja az orrát, vagy éppen csúszkál össze-vissza.
Szerintem érdemes gyorsan csinálni egy viszonylag semleges setupot, nem kell kihegyezni, csak legyen kellemesen vezethetõ, és azzal kell körözgetni. Aztán mikor kanyarokban mindig ugyanazt a hibát észleljük, akkor, érdemes belenyúlkáni...

Én is így voltam vele, és máshol ez nem is annyira aranyszabály, de itt igen... 😊

Aviano short-on mentem alap setuppal 1:19 végét... mondom ez K szar... elkezdtem állítani, bementem 1:18 közepére... aztán megrekedtem... egyre rosszabb lett... berágtam, default-ra vissza és elkezdtem kocsikázni... 20-30 kör után alap setuppal meglett az 1:17:8xx... még mindig van benne az alappal, de nincs türelmem pöcsölni vele, mert nagyon kényelmetlen a mostani helyem, és max fél órát tudok kényelmesen játszani... :S

www.smart-bus.hu

Ez tök igaz... De én nem tudom kivárni <#nevetes1> Gyorsan elállítgatom és utána gyakorlás. Ha én addig várnék, hogy 5 kört tizeden belül tudjak autózni, hát kb több száz kör kellene hozzá. Én már örülök, ha másodpercen belül el tudok hiba nélkül autózgatni.

Hát a fityó biztos más, de én csak az alap beállítással tudok vele normális köröket menni... bármihez nyúlok csak szarabb lesz! 😄

Egyébként pedig nagy igazság, hogy amíg alap beállítással nem vagyunk képesek legalább 5 olyan körre, ahol szinte hajszálra ugyanazt az idõt autózzuk, ugyanazokon az íveken, addig nem szabad hozzányúlni...

www.smart-bus.hu

SirAlo
Lehet nalam azer is volt annyival nehezebb mert az alap setuppal mentem 😛

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

lac coo
Hát ha gyorsan akarok menni FVA is elég rakoncátlan .Ezért tettem idõzõjelbe hogy könnyû 😊

csige791
F2000-ben az a durva, hogy elsõre tök könnyû, de ha gyors settel mész akkor nagyon rakoncátlan lesz.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

lac coo
Az F2000 már hasonlóan "könnyû" mint a FVA .

csige791
A boxban a view képernyün az alsó 3 szabályzóval tudod állítani az ffb-t. A 3 közül a felsõ az erõsség, az nekem a legkisebbtõl egyel nagyobbon van. (g25)

(még semmit nem gyaktam a holnapi demó futamra)

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Az ffb-t tudod állítani, akár nullára is.

A FVA-ban van három elõre beállított, viszonylag jó setup (ami szerintem nem éppen az optimális, legalábbis nekem), míg a nkp-ban az alap setup szinte vezethetetlen, legalábbis ha normális tempóban akar az ember autózni.
Pár órát eltöltöttem a Ftarget állítgatásával, és olyan finoman vezethetõ autó lett belõle, hogy öröm nézni.

Nem mellesleg a netkar az egyetlen szimulátor eddig, ahol az extrém setupok (értsd: amik ellenetmondanak a fizikának) egyszerûen nem mûködnek, és ez engem meggyõzött...
Az iracing-ben sokszor azt vettem észre, hogy a végtelenségig kilágyított setupokkal mennek a legjobb driverek is... legalább is a setupjuk, amit letöltöttem, azt mutatta.

Alexease
Az nKP-ben kisebb kategoriaju openwheel-ek vannak, amelyeket nehezebb kezelni, aranyaban ennyi lehet igazabol is az autok kozott.
SirAlo
jah es joval nehezebb ez a netkar mint a virtual academy 😄 az ffb is kicsit tul kemeny

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

SirAlo
Szerintem is igy van azzal a kivetellel hogy nekem nagyon nem jon be a grafikaja 😊 az este kiprobaltam az netKar Pro demojat es meg annak is jobban bejon a grafikaja es az F1 2010-be meg nem is a fizika miatt szar az egesz hanem nem is tudom... az iranyitas miatt vagy nem tudom

symbol
fos. nulla az a gamma, mégis miért? mi értelme a bajnokságnak srácok az f1 2010-ben ha egyszerûen nem élvezetes vezetni? esõ oké, szépmeg grafika meg hangok is jók, de brr. ennyi? én kidobott idõnek tartanám azt a pár órát is. semmi értelme, akkor már 100x inkább NFS Shift-eznék egyet. Értem én, hogy karrier meg minden, de hogy mi? mi kihivás van benne ha még majdnem megforogni sem lehet, még ha direkt arra is játszom? hol itt az igazi sikerélmény? Kurvára elbaszták az egész fizikát, ennél még a GP4 is sokkal jobb volt.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Alexease
Azert annyira nem rossz az a progi😉 Persze hotlapozni, csak ugy autokazni egyedul nem igazan elvezetes, az online resze is fake lehet, de nem is ez a lenyege. A verseny, bajnoksag, karrier hasznalhatonak tunik.
csige791
off:
Végülis f1 feeling jó, lehet végig tolok pár szezon mondjuk 50%-os versenytávval. Ez a karrier mód érdekes lehet.

csige791
ne is töltsd le. én végig fikáztam, hogy szar lesz de még az én várakozásaimat is alul múlta 10x-esen.
De arra jó hogy igazi futamok után letoljak egy-egy versenyhétvégét a feeling miatt. De kizárólag ennyi.
Remélem a pályákat kitudják belõle mûteni aztán bele nk-ba. 😊

Nem is tudtam, hogy már megjelent... Meséljetek már!

csige791
az most lesz. ja hülye vagyok....😊
a köv vasárnap elõl kihagytam a köv HÉT vasárnapot. bocsi.
tehát ezen a héten vasárnap demó (f1600/prato short)
kov. het vasarnap aosta/abarth

(Ez az f1 2010 mekkora egy trágya lett)

Következõ vasárnap Prato lesz F1600-al kiírás szerint.

lac coo
OK, arra megyek.

csige791
Szerintem akkor legyen köv. vasárnap Abarth/Aosta sport és utánna egy F2000/Snetterton.

Túl durva az f2000 aostára nem hiszem, hogy jó, izgalmas futamok sülnének ki belõle.

Aszt óvastam! <#taps>
Csige leírta a #2603-ban...

Értem, lehet, hogy én vagyok korlátolt, de Kunos nem ír semmi a honlapján róla (nem találom)? Megjelenés?
Pont az a lényeg, hogy nem tudjuk meg kiadásig....

Még senki nem nézte, milyen kocsi van a ponyva alatt?
lac coo
aosta sport Abarth-al is jó !

Nekem is van teljes gamma. Majd megnézem okával hamarosan a kocsikat még szinte ki sem próbáltam õket. Mentem picit velük tetszett mind.<#eljen>

csige791
esetleg snetterton/f2000? vagy maradjunk abarthnal ?

csige791
Minden szavaddal egyetértek. Minél lassabb a verda annál szorosabb a verseny. De ez igaz a pályára is, minél rövidebb egyszerûbb annál könnyebben megtanulható, kevesebb a hibalehetõség így jobban összehozza a mezõnyt.

Hát én személy szerint nem örülök az ilyen nagyvérû masináknak, nem valók sztem egy szimulátorba. Gyönyörûek, meg igazi fenevadak, csak az online versenyzésnek nemi gazán kedveznek. Túl gyorsak, nagyon szétkapják a mezõnyt... A kisebb és ezért egyszerûbben vezethetõ kategóriák sztem élvezetesebb versenyeket produkálnak. Lásd iRacing...
De persze ez az én véleményem.
Attól függetlenün még nagyon örülök, hogy fejlõdik valahova a Netkar... <#taps>

lac coo
Nekem jó, bár ott már súlyosan elõjön a bénaságom, 10 mp diffi minimum ! 😄DDD

bardocz
Egy jóóó hacsiroku😊 Tsukuba-val.
csige791
Akkor jövõhét vasárnap Aosta-Sport/F2000 jó lesz ?