netKar Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csige791
A változatosság kedvéért az 500servers szervere megint behalt. Ma a Gaming-Solutions szerverét fogjuk használni, a szervergép német országban van. Angliából nekem 150-200 a pingem, megtudja valaki nézni Magyarországról mennyit ír a lobbyban? (Ha egyáltalán látjátok <#csodalk> )

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
nem, ma demo futam, f1600 - prato full gp

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

ma lesz az F2000-es Snetterton teszt?

csige791
Majd akkor feltöltöm az én verziómat.

Csak mert ha bekerül a versenynaptárba ( és mi ha nem ez?) akkor gondolom ez többeknek probléma lesz.

csige791
Nekem van egy verzióm ami nem kéri, viszont, az lehet régebbi verzió, és ezért nem is olyan jó minõség mint ami már kéri.

Majd ha lesz idõm felrakom valahova.

Donington Park installja kéri a GTL CD-t... Nyilván onnan konvertálták és korrektek akarnak lenni. Hogyan lehetne ezen segíteni, hogy mégis ki lehessen próbálni?

csige791
Hát úgy tervezem, hogy az iskolai nyári szünet elõtt 1-2 héttel fejezõdjön be, persze karácsonykor 1-2 hetes szünet. Majd utána lenne valami nyári bajnokság, de azon úgysem lenne mindenki mert nyaralás stb, szóval azokon vagy több dobott futam lenne, vagy több rövidebb bajnokság.

Bele kell számolni, hogy (elméletileg) jönnek új verdák is.

A lényeg, hogy mindenki akinek van kedve, mondja el, hogy szerinte, hogy lenne jó, mert nem magamra akarom szabni a bajnokságot hanem a többségre, illetve a több szem többet lát elmés mondás is fennáll.

Ha gondoljátok nyitok egy topicot a bajnokságra javasolt pályáknak, ahova le lehet írni, hogy az adott illetõ szerint melyek azok a pályák amik alkalmasak bajnoki futamra. Egyedül nem tudom végig nézni a közel 50 pályanyomvonalat, mert ugye meg kell nézni a pálya minõséget, menyire lehet vágni, stb...

Megis csináltam a topicot.

Nem arra a pályalistára gondolok, azt ismerem én is. A bajnokság pályalistájára gondoltam. Hány futamot tervezel? 10? 15?

csige791
Van pálya lista netkar.hu-n. (Egyébként ma mentem Brno-n).

Amit írtam az heti egy futamot jelent. Jelenleg is ez van, csak most demó és rendes futamok váltják egymást. Ha lesz licence nyeremény akkor a demó szerintem lesz kb 10-20 fõ, azon én csak azért fogok indulni mert kell aki vezényelje a futamot. Ha esetleg találok demósók között valakit aki ezt vállalja és rá is lehet bízni akkor csak a teljes a Magyar Bajnokságban fogok menni.

Irigylem az optimizmusodat. <#hamm> Szerintem örülhetünk, ha egy sorozat "megtelik" és stabil 5-6 felkészült ember összejön versenyenként.
Ami talán még fontosabb: pályalistát lenne jó összerakni. A pályák számából már adódhat, milyen hosszú sorozat elképzelhetõ.

csige791
Mi lenne ha minden héten lenne futam, és egyszerre 2 bajnokság futna, az egyik lenne a Magyar Bajnokság a másik meg mondjuk Formula Renault Kupa (F2000) De az F2000 beleszámítana az MB-be. Így gondolom:
Páros hét: MB 1. futam
Páratlan: F2000 1. futam/MB 2. futam
páros: MB 3. futam
páratlan: F2000 2. futam/MB 4. futam

Tehát a magyar bajnokság futamai hetente lennének az f2000 meg 2 hetente, és a magyar bajnokságon így minden második futam f2000-el lenne, a többi meg vegyes abart-ftarget.

Van még pár hét kitalálni, csak jobb idõben elkezdeni. Én kicsit tartok tõle, hogy a gyorsabb autók f2000/Ftarget nem túl izgalmas futamokat eredményeznek.

Én is az egy autós megoldásra szavazok...
Szerintem a 2000-es ideális lenne, mert könyen setupolható és nagyon kezes tud lenni... És ha valaki ért kicsit a setup beállításokhoz, akkor nagyon könyen "testre szabható" az autó. Nagyon jól érzõdik rajta minden változtatás.

Mivel az utóbbi néhány hétben bebizonyosodott, hogy kevés az induló, ezért véleményem szerint a "kötelezõ" gyakorlási idõ csökkentése céljából érdemes lenne ugyanazzal az autóval menni. Így nem kellene mindig új autó stílusához alkalmazkodni, "átszokni" és kevesebb setup-teszteléssel is eredményesebbnek lehetne lenni.
Ha valaki egyszer rászánja magát és készít magának egy "alap" beállítást, az újabb pályákra már kisebb módosításokkal (szinte csak szárnyak és fokozatok állításával), egyszerûen és gyorsan versenyképessé lehet tenni az autót.
Az autó lehetne FormulaRenault2000 vagy Formula3. Az utóbbi 2-3 mp-el gyorsabb, de karakterükben nagyon hasonlóak. A magam részérõl a F3-ra voksolnék (ebben mégiscsak kerek a kormánykerék <#eljen>)

csige791
Szerintetek a következõ bajnokságokban, vegyes autók legyenek vagy inkább márkakupák?
Esetleg egy hosszabb bajnokság és azokon belül külön összesíteni az egyes márkákkal elért pontokat is?

csige791
Sokszor le is ér...

Nem tudom van-e ilyen konverter, szerintem nincs. Én frapsot használtam.

Viszont némely pályán nagyon rossz helyen vannak a "tv" kamerák.

<#taps>
bazz, hogy le van ülve az eleje. 😊

netKar-ból hogyan lehet a replayt kinyerni? gondolok itt az rFactor féle replay exportra. (a frapsot nem szeretem)

csige791

A videó nem lett túl jó, sajnos nem tudtam regisztrálni a Vegas 9.0 PRO-t, így Win movie makert kellet használnom...

Alexease
Nekem sincs veluk bajom, teljesen jok (Aostat az elobb irtam, de igazabol az sem rossz).
Crema csak test track, vagyis nem is versenyre van kitalalva. Vannak rajta ilyen-olyan kanyarok, sikanok, visszforditok, rovid es hosszu egyenesek, es persze a SkidPad😛
Newbury is teljesen jo, de az foleg a kisebb forulakhoz van (1600/1800).
Alexease
Aosta nem lenne olyan rossz, de van rajta nehany resz, ami kicsit "eroltetett" (szintkulonbsegek, kanyarok, sikan).
lac coo
Nekem semmi bajom a gyári pályákkal, kifejezetten izgalmasak !!!

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Az autok azert olyanok amilyenek (foleg openwheel es az Abarth), mert az OW-ket valodi pilotaval fejlesztette, ahoz kozvetlen kapcsolata, segitsege volt.

A palyak meg a koncepcio hatarozattlansag miatt ilyenek... Ugy gondolta, eleg ebbe nehany gyari palya, jo minosegben, nem engedi modolni, ne legyen belole "szemetdomb". Amikor az elso nKP megjelent (ceges, fizetos), foleg az LFS sikerere epitettek, de ahoz nehez hasonlitani.
De az az elsok kozott volt, sokaig ingyenesen/demokent mukodott, azido alatt eleg jol kiszolgaltak (folyamatos patchelessel) a kozonseget, a kivansagaikat (meg is latszik a menukon, a mindenre kiterjedo allithatosagokon, testreszabasokon stb.). Es miutan extra nepszeru lett, utana adtak ki a fiozetos reszet. Aztan mezesmadzag, utana S2😉

A netKar (nem Pro) hiaba hasonlo koru, mar akkoriban sem volt nepszeru (hiaba volt hozza mindenfele tipusu auto es rengeteg palya), foleg az ultra egyedi, fapados, elvetemult, messze nem felhasznalobarat rendszerenek koszonhetoen...

Sajnos az nKP-bol sem tanult, ki-bekerulnek a funkciok, megszunnek dolgok, nem kerulnek be ujak, itt-ott egyszerusodik. Az iRacing-lazbol is annyit sikerult portolnia, hogy atalakitotta a controller beallitast, es kikerult fixen az NKP logo a visszjatszasba😄DD
bar azert a visszajatszas alatti hangokon es a kezelhetosegen javitott valamit...
Alexease
Elkezdtem atpiszkalni az iGarage oldat NKPGarage-nak is😉 Autokkal gyorsan vegeztem, abbol nincs sok (😛), es a palyaknak (nyomvonalaknak) a felel is kesz van.
A setup feltoltes elvileg ugyanaz lesz mint az iR-nel, bar meg gondolkodos a dolog, mert azt mar valamelyik poenos gyerek megprobalta hackelni😄DD Sajnos full regisztracios adminfeluletet se kedvem, se idom nincs irni, igy marad a bizalmi elv😉 Mondjuk, ha valaki ossze-vissza toltoget, torllgetni lehet egyszeruen;D

nKP Garage (beta😛)
csige791
A netkód és a visszajátszás tényleg "trágya".

Autóból elég volna évente egy új, ingyen. Pályából meg félévente egy-egy új mondjuk 10 euróért.
Az addon pályák közül meg vannak jók, nurburgring, monza, oscherslaben stb... elég jó minõségûek, de mindegyikben vannak hibák. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy csak 1.1 óta van leegyszerûsítve a pálya gyártás, szóval ezek az elsõ hullámai a pályáknak, mindenki gyors "összedobja" a kedvencét lesz amilyen lesz alapon. Régi konvertek meg elég "szar" minõségûek.
Szerencsére csak most kezdtük így nekünk még minden új.

egyébként aosta miért nem jó bajnokságra? Vagy newbury?

b-type
ellenvélemény!!! <#zavart1>
több autót!...F40-t akarok!...vagy valami RWD-AWD sportkocsit.
nem szeretem a formula autókat, a fityó meg FWD...kevés!
...
A pályák jók, bár egyet kell értsek....de hozzá kell tegyem hogy jók, tök jók...sõt én anno összegyûjtöttem a legjobb pályákat amin valaha mentem (14-15), és oda is beférne egyik-másik itteni alappálya...nagyon hitelesek, és kellõen trükkösek itt-ott.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Lehet ünneprontó leszek és néhányan nem fognak szeretni. De. Véleményem szerint a netKar-ban nem az autók száma a szûk keresztemetszet. Sokkal inkább az eddig rendelkezésre álló pályák adják a játék korlátjait. A 'gyári' pályák közül Aviano és Prato ami használható bajnokságban. Aosta, Newbury, Crema... inkább csak hogy is mondjam, autó próbálgatásra alkalmas. A külsõsök által készített pályák sok esetben pedig nem ütik meg mindenkinél a szintet, pl Dijon-ra is mondta itt vki, hogy kicsit beta állapotban van még és van benne igazság.
A másik ami nagyon lényeges és fejlesztésre szorulna, az a netkód és a visszajátszások minõsége.

akkor egyszerre fogják kinyomni a 3 új autót karácsony elõtt vagy külön-külön egyesével karácsonyig? <#whatever>

bardocz
Hm, 8 autó, pályák is vannak, érik a vásárlás.
Alexease
Valami GP2-F1-fantasy-szeruseg, es az is benne van a haromban - vagyis az is Karacsony elott😊
ez naGGYon jó hír! 😊
arról esetleg van vmi infotok, hogy az a bizonyos lepellel letakart autó a netkar.com-on, mi és mikor lesz elérhetõ?

csige791
Írtam levelet Kunos-nak. Megkérdeztem, hogy használhatjuk-e az Official Hungarian League nevet a bajnoksághoz, a válasz igen volt és kb 2-3 hét múlva befogják rakni a linket a netkar-pro.com community részéhez, sajnos jelenleg a weboldalt szerkesztõ ember nem elérhetõ.

Meg kérdeztem továbbá, hogy igaz-e a pletyka, hogy három új autó érkezik karácsonyig, és ezt is megerõsítette, szóval lehet örülni. <#taps> (reméljük nem LFS style lesz, hogy pénteken jön a sirokkó, csak azt nem tudjuk melyiken, remélem idén karácsonyról volt szó és nem valamelyik karácsonyról.)

Most megpróbálom megkérdezni, hogy lesz-e valamilyen hátsókerekes túra vagy nagy túra autó. Remélem, hogy mivel megcsinálta a FVA-t megkapta ingyen a licencet mondjuk a Ferrari 458 Italia-ra, vagy egy F430-ra. <#finom>

Nem kell kimenni a boxból, csak rábökni a "Go to grid" feliratra jobb alul...
Amúgy ha lehet állítani a start elõtt a várakozási idõt a ini-ben, akkor érdemes kicsit nagyobbra venni (kb 2 perc) mert aki meleg gumikkal áll a rácsra, annak elõnye lesz a rajtnál. Ugyanis a progi azokkal a gumikkal dob ki a rácsra, amivelbefejeztük a kval-t...

ja, a setup meg Dijon-ra keszult, ide nem csinaltam kulon, nem volt idom es turelmem hozza. A feket probaltam ugy beloni, h kanyarodasnal kicsit segitsen kitolni a segget, raallitani a kanyarivre, de azert ne csusszon meg nagyon. Dijonban az elso kanyarnal meg a sikannal jo volt, itt lehet kicsit valtoztatni kellett volna.

ööö...akkor ma is tanultam valamit. 😊

tudsz tankolni futam elott, amig nem lesz zold a lampa. kiugrassz boxba, feltankolod, utana kijossz a boxbol, mintha kimennel a palyara, es akkor bedob a rajracsra

ugyan már...nem volt semmi. 😊 teszteltük a cumót és kész. 😊
én az elsõ qualin kevesebbre állítottam az üzemanyagot, mert nem tudtam, hogy futam elõtt már nem lehet tankolni. 😊 így aztán pár kört tudtam csak menni. 😊
én szeretném megköszönni a setupot neked. a fékre vonatkozó beállításokat tesztelnem kell, egyedül ez nem feküdt nekem, de egyébként pöpec.
a rajtprocedúra nagyon vicces volt, de legalább megértették. 😊

Elõször is P. Norbitól szeretnék elnézést kérni, megnéztem a visszajátszást, és tényleg meglöktelek kicsit, emiatt csúsztál ki. Úgy néz ki a netKar is kicsit túlérzékeny az ütközéseknél, mert ez az ütközés olyan kicsi volt, h én belsõ nézetbõl nem is érzékeltem, hangja se volt, a kormányon se éreztem semmit, azt hittem a fûrõl ahogy visszajöttél, és becsúsztál elém a kanyarban, h attól vesztetted el az iranyítást a kocsi felett, de ezek szerint kicsit tényleg meglöktelek. Még 1x bocs.
Mondjuk utána 2 körrel kb. megkaptam a büntit miatta, mert az olasz srác az egyik féktávon rendesen belémjött, aztán a sérülés miatt még1x kicsúsztam a köv kanyarban, ott megint nekem jött (azt hiszem másodszor is õ volt, de ebben nem vagyok biztos), viszont ettõl kicsit helyrebillent az autó egyensulya, szoval utána már elég jól vezethetõ lett 😊

Az elsõ futamon sajnos megint megkaptam a netKar bugot 😊 Az elsõ körben valaki valószínûleg kilépett a serverrõl, ettõl belaggolt nekem, és 1 frame erejéig belém ugrott egy kocsi, amitõl a hátsó fele a kocsimnak megsérült, kénytelen voltam boxba menni. Azért nagyon fun volt tényleg mindkét futam, fõleg a rajtprocedúra 😊 És izgalmas versenyek voltak.

csige791
1. Magyar Teszt Bajnokság Ponttáblázat

Sajnos a szerverszolgáltató hibájából (már rajta vagyok egy másik szerver megoldás intézésén) nem sikerült a futam elõtt jelszóval védeni a szervert, ezért néhány külföldi játékos is csatlakozott a futamhoz akiket természetesen nem számoltam bele a ponttáblázatba.

A futamokon egyébként voltak nagyon izgalmas csaták, és sajnos néhány baleset is leginkább a külföldieknek köszönhetõen, ráadásul a rajtprocedúra sem ment simán, ugyanis elkellet magyarázni a repülõrajt szabályt angol nyelven ami nem az erõsségem. <#bohoc>

Holnap letesztelem a Gaming Solution szolgáltatását, és ha jó akkor válunk az 500serversrõl mert vicces, hogy nem mûködik a control panel, pont a futam napján, ráadásul több mint félnapon keresztül. Közben a VSR-el is tárgyalásban vagyok, hogy adnának szervert ha elbírja a gépük, igaz érthetõ módon nem ingyen, de ha stabil akkor megéri. Kb 8 hét van a rendes bajnokság kezdetéig, addigra remélem megtudom oldani a biztos szervert és a weboldal Magyar tárhelyre költöztetését is.

Közben elvileg Alex dolgozik egy netKar Garage nevû setup megosztó oldal létrehozásán, Nagy Gergõ pedig egy nagyon ügyes kis bajnokság és szerverkezelõ progin amit már teszteltünk is, segítségével könnyen megoldható lesz a súlybüntetés és a fordított rajt rendszer.

Szóval aránylag jól áll a helyzet.

csige791
Lehet nem lesz jelszó, mert behalt az 500servers control panelje, és így nem tudom beírni.

csige791
I. Magyar teszt Bajnokság, 1. Forduló
Idõpont: 2010.10.03. Vasárnap, 20:00 óra (CEST)

Pálya: Aosta - Sport
Autó: Abarth 500

Kvalifikáció: 10 perc.
Versenytáv: 2x12 kör. (+1 felvezetõ kör futamonként)
Rajt: Repülõ Rajt
A 2. futam rajtsorrendje, az elsõ futam befutójának fordítottja.

Szerver: netKar.hu
Pass: zengo

Pályalevágás:
Aosta több kanyarjának belsõ oldalán találhatunk kihelyezett bójákat, ezekben a kanyarokban a bóják érintése nélkül engedélyezett a pálya levágása. Ez az utolsó sikánban jelenti a legnagyobb változást.

csige791
Hupsz, neet nem lehet átírni, ha meg új drivert akarok kreálni akkor azt unlockolni kell.

csige791
Szerintem ez a legjobb: #99 J. Gipsz

Nekem sem, sõt szerintem sokkal emberibb. Ráadásul a teljes név mellett tán a csalás sem merül fel olyan könnyen az emberkékben... no nem mintha bárkirõl is feltételezném!

www.smart-bus.hu

b-type
Nekem nem okoz problémát a saját nevem kiírása, de errõl szavazni kellene 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

csige791
Hát ha a keresztnév van kiírva az mindenképpen barátságosabb, viszont akkor elõfordulhat, hogy lesz több hasonló név is:
#99 Attila A.
#98 Attila B.
Sõt extrém esetben ha valakinek ugyanazzal a betûvel kezdõdik a vezeték neve és ugyanaz a keresztneve akkor csak a rajtszám fog különbözni. Mondjuk ha meg a Kovácsokat meg a Kis-eket nézzük akkor meg ha a vezeték név van kiírva akkor is ugyanez a helyzet.

b-type
persze hogy elq:

"Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+vezeték elsõ betûje és keresztnév."
helyesen:
Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+kereszt-vezeték elsõ betûje lepontozva.

b-type
Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+vezeték elsõ betûje és keresztnév.
tehát mondjuk esetemben:
#69 Attila Jajanevem
ill
#69 Attila J.

😊

Ma nem leszek 😞 ...nem vagyok gépnél.

csige791

Aztakurva... ennél gyere haza részegen hajnalban! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Viszont szép a mosolya 😄
Amúgy én is félnék 😄