4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
VO101 tvr #3066 Érdekes és olvasmányos dolgokat tudsz írni dühödben -
#3065 azota beszeltem emericoval. Nekem az a lényeg, hogy egyszerre egy helyen legyen bajnokság, tök mind1, hogy netkar.hu v. simco, csak az a fontos, hogy ne szakadjon szet a nem tul sok netkar-os.
Arra gondoltam, közben hogy megfogok határozni egy hivatalos tesztnapot hét közben a futamok előtt. Természetesen a szerver menni fog mindig, és ezen nem is lesz kötelező megjelenni, csak legyen egy időpont amikor talán többen leszünk a gyak. szerveren. -
#3064 Hockenheim set és replay 1 36 642. lehet kicsit kiszelesitettem par helyen.
-
Jokerr #3063 Azt csak dühömben írtam, hogy megcsinálhatjuk Simcon belül a bajnokságot.
A döntési jog egyedül Emericoé és szerintem Ő pont annak örül, hogy van valaki, aki szervezi a Netkar bajnokságot, hiszen neki bőven elég az amit jelenleg csinál.
Na de nem is akarok az Ő nevében bármit mondani, én remélem hogy ezután konszolidáltabb lesz a helyzet és színvonalas bajnokságokat lehet futni. -
#3062 Persze, sokat szamit az is. De minden reszlet, ami igazabol is megtalalhato. Es meg lehet trukkozni ezzel-azzal:)
A valosagban is, ha az embert kitennek egy tokeletesen sima, homogen feluletu pusztaba az autoval, lehet hogy kepes lenne kiszallni 150-nel;) -
#3061 Grafikailag leginkább a betonnal lehet cselezni, régen rájöttem már, hogy a hosszanti szabálytalan csíkok sokat dobnak a sebességérzeten.... sima , ismétlődő szürke beton viszont élvezhetetlenné teszi a dolgot . -
#3060 A sebessegerzet 3 fo dologtol fugg: palya szelesseg, kornyezo objectek kozelsege es mennyisege, es foleg a bealitott FOV. Olyat egyik programozo sem tud hibazni, hogy lassabban menjen az auto mint ahogy kellene;) A lenti video eleg nagy FOV beallitassal van. Ehez a FOV-hoz legalabb ketszer ekkora latomezo (kep szelesseg) kellene. Nem tudom, mekkora monitorod/TV-d van, de azt max 20-50 fokban latod. Altalaban oda zsufolnak be az emberek 70-120 fokos latoszoget;) A 120 fok mar kisebb fejforditasnak felelne meg jobbra-balra.
De ez mar millioszor le volt irva;) -
#3059 Köszi!
Akkor azért pár emberes versenyeket lehet futni. -
#3058 Kicsit beleolvastam a Simco fórumába. Regisztrálni most nincs időm, ezért ide írok.
Csináljátok akkor ti bajnokságot a simcon belül és akkor legalább csak a versenyzésre kell koncentrálnom. Ha ingyenes lesz jövök.
-
ng77 #3057 hat kb. 15-20 server szokott folyamatosan menni, de általaban 10-15 ember van rajtuk összesen. Ha szerencséd van, akkor ki tudsz fogni olyan servert, ahol mondjuk 5-6 ember van egyszerre. En ugy vettem eszre, mintha FVA ota kicsit nott volna a nepszeruseg, ha kijon a 3 uj auto, akkor hatha jobb lesz kicsit -
ng77 #3056 Én 3D engine programozó vagyok, de nem igazán tudom mire gondolsz :) Ami befolyásolhatja nagyban a sebességérzeted, az a FOV lehet, de azt lehet állitani minden programban szinte. Vedd magasabbra, és nagyobb lesz a sebességérzeted. De ha 3 monitort beteszel, már akkor is jobb lesz, mert látod a melletted elsuhanó dolgokat, és az emberi szem ha jól tudom kicsit úgy működik, h oldalra ugyan kevésbé látsz (vagy mondjuk úgy, hogy homályosabban), de a mozgásokat ott is ugyanúgy érzed (vagy lehet, h jobban, de ebben most nem vagyok biztos) -
#3055 Nem csak kevés fps miatt van ez az érzésed? -
#3054 Jó lenne, ha 3. autó egy WRC vagy egy hacsiroku lenne:-)
#3040-es kérdés meg még mindig áll. -
#3053 Ez nem autófüggő, hanem program. Egyszerűen a grafikus motor olyan, hogy érzem ahogy a pixelek mellett száguldozok, de ezt gondolom nem kell magyarázni. :D Az iracing ebben szerintem elég rossz. (Mint anno a GP4 az F102, vagy f1c ellenében volt.) -
#3052 ez GP2-es autó akar lenni? -
#3051 Csúnya lenne ha egy GP2-es autó olyan sebesség érzetet adna, mint egy F10-es.
Egyébként nekem az a tippem még mindig, hogy a GP2 után kapunk F1-et is a 3. autó meg valami NGT lesz. -
nono55 #3050 nem elég? -
#3049 nahvégre. de 341 MB lenne az egész? :D -
#3048 már csak le kéne valahogy tölteni de ezek a linkek a downloads alatt... hát khm... -
#3047 Vagy a latotavolsagot vettek lejebb (lehet allitani ha kell a "vegtelenbe" is:P), vagy a palyaeditalasnal voltak gondok - az editor botranyosan szar;) De amugy meg erosen beta verzio, ez meg nem jelent meg. -
#3046 még meg se vettem a gammát, de tekintve, hogy szerintem a pálya nagyon korrektül néz ki (kivéve, hogy folyamatában jelennek meg az objektumok), valamint tényleg fejlődik a gamma nah, szal ma megveszem, aztán próbálgatom. :) -
#3045 Akkor probald ki az FVA-t, ahoz kepest ez setakocsikazas:DD -
#3044 a sebességélmény még videón keresztúl is eszméletlen,sokkal job mint most az ir. és még szép is. -
VO101 tvr #3043 Küldök német nyelvű setup leírást. GTR2-höz készült, de a lényeg benne van. -
VO101 tvr #3042 Csak eredetiben olaszul elérhető. Fórumokon sokan szeretnék és kérik már az angol fordítását, de még nem készült el. -
#3041 Hát ez most annyira nem hozott lázba .....Semmi extra nincs benne, az FVA -hoz képest elég döglött egy autónak tűnik .... -
#3040 Teljes játékban mennyi nyílt szerver van, ahol lehet rövid futamokat menni? Olyasmire gondolok, mint simbin-nél a biersbude szerverek. Ott egész nap voltak emberek. -
Jokerr #3039 Demo Teszt Bajnokság a hivatalos elnevezés, csak van aki véresen komolyan veszi.
Pedig mint a neve is mutatja, arra hivatott, hogy az ezután induló demo bajnokságig kialakuljanak a lebonyolítás szabályai, hogy minden résztvevő megelégedésére (persze ilyen soha sem lesz) versenyezhessünk egy jó bajnokságban.
Javítsatok ki, ha nem így van. -
#3038 -
#3037 Tudom, semmi közöm hozzá, mert nem voltam ott, de nekem az jött le, hogy ez egy TESZT futam volt.
Akkor miért megy a sírás azon, hogy valaki itt tesztelte az online módját a játéknak.
Előtte ki volt kötve, hogy csak x km online és offline használat után lehet csatlakozni?
Teszt futam volt?
Sikerült egy alapjában véve abszolút megfontolt vezetési stílusú, abszolút biztonságra, és szabályosságra törekvő embert meggyőznötök arról, hogy hagyja a rákba a NK-t és titeket is?
Elsőre a nem, többire meg az igen lesz a helyes válasz...
Ha ez egy TESZT volt, akkor tessék úgy is venni...
uff...
Mugen4president -
Jokerr #3036 Ehhez az egészhez annyit fűznék hozzá, hogy ezek az 1.6-os autók szerintem túlságosan is sérülékenyek. Tegnap a demo futamon Kiss B. épp hogy csak nekem koccant és mindjárt 45fokos szögben kellett tartani a kormányt, hogy egyenesen menjen.
Tudom, hogy hurkapálcika futóműve van, de ez akkor is túlzás.
Biztos nem menne a szimuláció rovására, ha kevésbé sérülnének. -
#3035 "azért írtam ezt is, azt is, mert...ááá...tökmindegy miért írtam. " régen hallottam ennyire meggyőző magyarázatot. -
nono55 #3034 azért írtam ezt is, azt is, mert...ááá...tökmindegy miért írtam.
ez megvan esetleg valakinek emberi nyelven?
-
LESCO #3033 Tényleg hagyjuk inkább...
Ezek olyan adatok, amiket nem, vagy nagyon nehezen fogsz megtalálni bárhol is... De én nem is erről beszéltem.
Az elvekről. Arról, hogy mit miért állítgatsz.
Szerinted aki nagyon gyors egy Netkar F2000-el, az a gyári adatokat állítgatja be? Ugyan már...
Senki nem mondta, hogy írogass függvényeket.
Az előbb azt írod, hogy nem ez az első szimulátoros cuccod, meghogy ez merőben más, mint az összes többi, most meg azt, hogy most látsz először szimulátort... Na akkor most mi is a helyzet?
Tanuld meg, hogyan működik egy versenyautó. Ennyi... -
nono55 #3032 komolyan nem értelek...
HOOOOOOOOL :D van leírva az interneten egy F2000-es autó futómű beállítása? ennél egyértelműbben nem tudom megkérdezni. honnan a pék fszából tudjam mit takar a rod -11 mm-es értéke? honnan tudjam ezeknél az autóknál mi az ideális kerékdőlés? 3-2? guminyomás? ezt még a telemetriában sem lehet megnézni, a programban meg olyan gyorsan hűl, mire beérek a garázsba és megkeresem, már nem az aktuális értékeket mutatja. gumikopást is hol tudom megnézni? hajtáslánc, nyomaték szintén hol van? féknyomás? olajnyomás? súlypont?
értem én, hogy be lehet állítani, de ha egyszer nem ismerem a határértékeket, akkor hogyan állítsam be? telemetria alapján be lehet állítani a hasmagasságot kb. nagyjából. a többit meg hasra ütés szerűen? ez HOL van leírva? ezt kérdezem napok óta, de sztem fogalmad nincsen. függvényeket írni az AIM-ben pedig nem fogok, mert vagy gyakorlok vagy függvényt írok, a kettőre nincs idő. ha tudod a válaszokat, megtehetnéd, hogy válaszol, megjegyzések nélkül. totál suta vagyok, életemben most látok először simulátort, megosztanád velem a tapasztalataidat, hogy hétvégenként VERSENYEZNI tudjunk vagy ez olyan nagy titok? hihetetlen. -
#3031 Én amondó vagyok, hogy ne vitázzatok, bár érthető Tovari elkeseredettsége, ugyanis a futam előtt ő vezette a bajnokságot, és ennek megtartására megvolt minden esélye, csak egy lekörözött kilökte az élről. Büntetést pedig nem is kap a tettes, mert még teszt bajnokság lévén a Bírói testület csak a párhét múlva induló I Magyar Bajokságra fog össze állni. (meg a szabályzat is).
Ez a kérdések megválaszolása azért nehéz itt, mert itt ha az ember megválaszol valamit az 1-2 nap múlva eltűnik, a netkar.hu fórumán pedig van külön topic a kérdéseknek, ahonnan nem tűnik el ezért nem is kell minden újonnan érkezőnek ugyanazt elmondani. (Vagyis nem kéne ha oda lennének feltéve és megválaszolva a játékkal kapcsolatos kérdések.)
Igaz, hogy most új fórum lesz (összevonva az iracers.hu-val), szóval így is úgyis eltűnt volna).
Az meg tény hogy jobb 20 ember mint 5, bár amikor kb 5-en mentünk Abart/Dijon kombón az utolsó előtti körben 3-an mentünk egymás mellet a célegyenesben, és a befutó is elég szoros lett. A következő futamon már tiltva lesz a visszajövetel, és a 2. futamon csak az első 8 vagy 10 fog fordítva rajtolni. (ha leszünk annyian). -
#3030 Versenyszimulaciot kezdjuk ott, hogy nem pofazunk chaten. -
LESCO #3029 Mondjuk az interneten? Hm? -
szatocs #3028 Mivel egymás online versenyzői múltját nem ismerjük, ezért az ilyen szavakkal és mondatokkal dobálózni, hogy "Bármilyen hihetetlen, az online versenyzésben nem az "online"-on hanem a "versenyzésen" van a hangsúly!", meg "fegyelmezetlen" és "figyelmetlen", hiábavaló, mivel nem biztos, hogy tükrözi a valóságot. -
szatocs #3027 És a másik, 5 emberrel bajnokságot futni, hát az nem az én műfajom. Kb. 3 kör alatt annyira szét tud szakadni a mezőny, hogy utána csak sétakocsikázás van.