4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
#2986 A netkar.hu (a bajnokság honlapja) eseménynapárában hetek óta kint van, hogy mikor milyen futam lesz. Egyik héten demó másikon teljes játékkal vannak futamok, ezek pedig két különböző bajnokság részei.
Azért beszéltünk itt fTargetről mert mindenki arra gyakorolt, ez azért lehet így mert prato/f1600 kombót mindenki ismeri. Az fTarget/Hockenheim futam pedig jövőhéten lesz. (azután megint demó, prato-full/f1600).
VO101 tvr által linkelt fórum bejegyzés pedig nem konkurens, hanem én kértem meg Emerico-t, hogy írja ki a fórumra, hátha többen leszünk.
A következő bajnokságokban (I. Magyar Bajnokság és I. Demó Bajnokság) előfordulhat, hogy hetente lesznek a futamok. Szerda demó nap, a Vasárnap pedig a Magyar Bajnokság napja. Ez azon múlik, hogy mennyire tudjuk automatizálni a rendszert, ha találunk egy php programozót aki kiszedi az adatbázisból a Gergő programja által feltöltött adatokat, akkor lehet hetente is futam, ha nem találunk akkor csak abban az esetben lesznek hetente a futamok, ha találok még pár embert aki vállal pár kisebb dolgot a szervezésben. -
ng77 #2985 igen, mult heten csak gyakoroltak vele a Simcosok, ok is a netkar.hu-n indulnak majd, gondolom mar ma is.
-
VO101 tvr #2984
De most a Simco=netkar.hu
-
VO101 tvr #2983 Simán kell 2 szerver...
Itt a másik: Simco F1600 Prato
Ez ilyen szakma -
LESCO #2982 Akkor a Target az halottak napján lesz? az annyira nem nyerő szerintem... -
#2981 Az teljesen más volt szerintem. Remélem estig be tudom fejezni a tanulmányaimat, és tudok jönni. -
LESCO #2980 Most komoly, hogy megint prato?
Nem Ftargetről volt szó?
Lehet, én vagyok a gyenge felfogású, de a múltkor is indult velünk párhuzamosan egy demo szerver... vagy az teljesen más?
Vagy ennyien nyomják itthon a netkart, hogy két szerver megy egyszerre? -
#2979 1.Demó teszt bajnokság, 3. forduló
Dátum: 2010.10.24. Vasárnap
Versenyzői eligazítás: 19:50
Kvalifikáció: 20:00
1. Futam: 20:20
2. Futam: 20:40 (késés előfordulhat)
A Versenyzői eligazítás és a futamok előtt találkozó a netKar főmenüjéből elérhető Chat-en.
Pálya: Prato - Short Track
Autó: Formula Ford 1600 (F1600)
Kvalifikáció: 10 perc
Versenytáv:
1. Futam 10 kör + 1 felvezető kör
2. Futam 18 kör + 1 felvezető kör
Rajt: Repülő Rajt
A 2. futamon rajtsorrendje az 1. futam befutójának a fordítottja.
Szerver: netKar.hu
Pass: szisz -
VO101 tvr #2978 A 'Toe out' = széttartás. A 'Toe in' = összetartás. A negatív érték széttartás mértékét jelöli, a pozitív összetartásét. -
#2977 "A széttartásról meg én eddig úgy tudtam, hogy elöl mindig negatív, hátul meg pozitív o.O"
Erről én is így tudtam, csodálkoztam is a fordításnál, de hát az volt odaírva. -
#2976 Görgő (Caster)
Ez nem görgő, hanem utánfutás. Plusz nekem úgy rémlik, hogy az mindenhol pozitív értéket vesz fel.
A széttartásról meg én eddig úgy tudtam, hogy elöl mindig negatív, hátul meg pozitív o.O -
#2975 Készítek egy magyar nyelvű setup segédletet. A gondom az, hogy nem vagyok valami nagy set guru ezért angolból fordítom, ebből adódik a másik gondom, hogy nem vagyok perfect angolos.
Megszeretnék kérni pár setup zsenit, hogy olvassa át az eddig elkészült irományt, és javítson ki ha esetleg valami baromságot írtam. -
#2974 Ha jól értem a 3 új autó közül egy nem lesz formula. Akkor a 2. lehet F1 szint lesz. -
#2973 Kunos Interju!
-
#2972 1 36 6-ot mentem úgy hogy talán egy helyen mentem át a fehér vonalon több mint 2 kerékkel. Ti mennyinél jártok?
-
#2971 Hát akkor maradjunk a fehér vonalas szabálynál, mint Dijonban?
-
VO101 tvr #2970 Ez versenyen pozícióharcnál lehet még érdekes. Ívről lecsúszás után vissza lehet-e jönni izomból a másik mellé balesetet kockáztatva? Oldalra ugye nem nagyon látni a gép előtt. -
#2969 Szerintem a legegyszerubb, ha mindenki a palyan marad, a kerekvetokon belul;) Igy nincs mirol bonyolitani, nincs vita es felreertes;) -
LESCO #2968 A T1- ben szerintem mindenképpen legyen megkötés, hogy a külső íven lévő bólyák előtt vissza kell jönni a pályára...
A T4-ben kívül vannak azok a pogácsák, aki azok között akar szlalomozin, lelke rajta... szerintem nem éri meg kimenni de én tiltanám. Főleg, hogy egy lassú kanyar, mindenki be tudja venni, max a féktávon csúszik túl kicsit.
A T7-et viszont határozottan ellenzem, mert az a legtöbb időt hozó bukótér, és nagyon unfair. Legyen elég a kerékvető...
Szerintem a T8-T13 szakaszon lehessen vágni a zöld műanyagon, mert az úgyis gyakran fog előfordulni, és mindenki nyugodtan megteheti. Ha túl sokat vág, ott a fű meg a homok...
Viszont ami még sokat hozhat, az a 12-13-as közti szakasz, ahol ha kiengedi balra az ember, sokkal gyorsabban rá lehet fordulni a célegyenesre. Ezt is tiltanám...
Vélemény? -
#2967 Egyébként Radiator Springesek már javában tesztelik a KS2-őt, próbáltam magam bepuncsolni, de nem jött össze. -
#2966 Igen már napok óta gondolkozom rajta. T1,t4,t7-ben szerintem lehessen használni a külső íven lévő bukóteret. -
VO101 tvr #2965 Hockenheim számos aszfaltozott bukóteret (T1, T4, T7) tartalmaz, ahonnan nagy tempóval lehet a versenyvonalra visszatérni ill a kedvezőbb kigyorsítás miatt érdemes lehet használni (pl T12-13).
A versenykiírásban ezen bukóterek használatát (időmérőn és versenyen) pár sorban lehetne definiálni.
-
VO101 tvr #2964 Jó az az F3-as/Target autó is. Ennek van leghátrébb a súlypontja és ezért stabilabb a hátulja. Az F2000-nek pedig leginkább elöl és ezért szeret mocorogni a hátulja. -
#2963 Felraktam a telemetriát. (Nem tudom, hogy vágtam-e a kört.) -
#2962 Hát én azt hittem, hogy ha nincs meg a skin akkor, betölt valami defaultot, a vonalak meg azért vannak, mert ha valaki becsatlakozik a szerverre annak csak akkor tölti be az autó modelljét ha megállsz vagy nagyon lassan mész.
A skin készítés tervben van eleinte e-mailben kell majd elküldeni egy megadott határidőig majd a végén csinálok belőle egy csomagolt file-t, azt mindenki letölti és utána örülünk. Későbbiekben megpróbálunk összehozni, egy ilyen fel le töltögetős valamit, de jelenleg a legfontosabb a prequal rendszer és a bajnokság kezelő adatbázis. Ezek már kész vannak és működnek is a háttérben (vagyis a béta verziók) csak jelenleg php programozót vadászunk aki meg jeleníti az adatokat az adatbázisból.
Még a skinezéshez annyit, hogy mi 2048-ast csináltunk (az alap az 1024) szóval ha valaki már most elkezdi a sajátját akkor érdemesebb a 2048-at használni mert élesebb a textura. 4096 felesleges, mert rengeteg memóriát zabál, azt csak 3d rendereléshez szoktam csinálni lfs-ben de netkar modellek nincsenek szóval... -
nono55 #2961 ezért látszódik az autótok 4 vonalkának a pályán, mert egyedi skint használtok, ami nekünk nincsen meg. :) (skint lehet majd készíteni?)
a cuccokat előre is köszönöm!
-
#2960 Csináltam egy topic az I. Magyar bajnokság javaslatai számára. Az első hozzászólásban leírtam a terveimet is, melyeken természetesen változtatok a ti ötleteitek alapján.
Norbi: Este felrakom a csapatunkoldalára. (ha nem felejtem el)
Meg majd a setem is. -
nono55 #2959 tudna valaki a gyorsköréről egy telemetriát küldeni? ([email protected]) köszi előre is! -
#2958 Mukodik a prequal, már csak egy php programozo kell aki kiszedi az adatbazis táblábol az infot és megjeleniti az oldalon :) -
#2957 ráadásul ha minden heten lesz demo is meg rendes is akkor két nap kell :)
gyertek ma este hockenheimre tesztelni, fent leszunk gergovel. -
nono55 #2956 ezt néztem én is, kíváncsi vagyok hogyan bogózod ki. :)
a kedd, szerda, vasárnap idáig a befutó...:) -
#2955 Ahogy egyre több válasz érkezik a szavazásra egyre nehezebb kiválasztani a napot. -
nono55 #2954 én is az F-es szériát komálom, kivétel a szárny nélküli 1600/1800-ast. azokat nem szeretem. :)
Hockenheim-re beállítom a felfüggesztést 28 GHz-re, oszt repülni fogok. XD -
#2953 Nekem az f2000 a kedvencem, az ftraget túlságosan kezes bárány.
-
santibi #2952 Kipróbáltam én is de személy szerint nekem az F2000 és az 1600-1800 jobban tetszik. -
Mennyit mentek Hockenheimben? 1 37 közepe mire lehet jó? Esténként gyakorolhatnánk együtt, a szerver megy, jelenleg nincs jelszó. -
#2950 Meg egy kicsit piszkaltam, talan ki lehet trukkozni, valahogy megkerulni az editorat, de nem;)
Ez is annyira tipikus, hogy a gagyi megoldast valasztotta, ahelyett hogy O is irt volna egy scriptet a MAX ala;)
Estefele:)
-
#2949 Nem:)
Kiprobaltam a palyaeditorat, de botranyos;) Nem csodalom, hogy nem keszul hozza semmi, vagy ha igen, akkor nagyon lassan, nyogvenyelosen;)
Pozitiv, hogy egyszeruen, gyorsan, fapadosan ossze lehet rakni MAX-ben egy palyat, aztan export.
Kellemetlen, hogy inditgatni kell az editorat, aztan onnan is Save.
Raadasul, csak ablakban fut, tobbezer fps-sel, amit nem szeretek, mert az elozo kartyamat is igy egettem le:D
Plusz, csak az editoraban lehet beallitani barmifele shaderezest, igy ha kesobb MAX-ben modosul valami, akkor bukta van;)
Es a legjobb: a sajat formatumaban nem leteznek kulon Materialok, elnevezesek, minden objecthez kulon-kulon texturat general, ami palyankent kb 2-5000 koze teheto:DDD Azert ezt vegig kattintgatni es egyenkent beallitani, eleg onleszopo teljesitmeny;D
-
#2948 Ez valami új winamp plugin? -