netKar Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én 3D engine programozó vagyok, de nem igazán tudom mire gondolsz 😊 Ami befolyásolhatja nagyban a sebességérzeted, az a FOV lehet, de azt lehet állitani minden programban szinte. Vedd magasabbra, és nagyobb lesz a sebességérzeted. De ha 3 monitort beteszel, már akkor is jobb lesz, mert látod a melletted elsuhanó dolgokat, és az emberi szem ha jól tudom kicsit úgy mûködik, h oldalra ugyan kevésbé látsz (vagy mondjuk úgy, hogy homályosabban), de a mozgásokat ott is ugyanúgy érzed (vagy lehet, h jobban, de ebben most nem vagyok biztos)

pointer4
Nem csak kevés fps miatt van ez az érzésed?
bardocz
Jó lenne, ha 3. autó egy WRC vagy egy hacsiroku lenne:-)
#3040-es kérdés meg még mindig áll.
symbol
Ez nem autófüggõ, hanem program. Egyszerûen a grafikus motor olyan, hogy érzem ahogy a pixelek mellett száguldozok, de ezt gondolom nem kell magyarázni. 😄 Az iracing ebben szerintem elég rossz. (Mint anno a GP4 az F102, vagy f1c ellenében volt.)

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

simcompany
ez GP2-es autó akar lenni?

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

csige791
Csúnya lenne ha egy GP2-es autó olyan sebesség érzetet adna, mint egy F10-es.

Egyébként nekem az a tippem még mindig, hogy a GP2 után kapunk F1-et is a 3. autó meg valami NGT lesz.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

nem elég? <#vigyor2>

symbol
nahvégre. de 341 MB lenne az egész? 😄

symbol
már csak le kéne valahogy tölteni de ezek a linkek a downloads alatt... hát khm...

Alexease
Vagy a latotavolsagot vettek lejebb (lehet allitani ha kell a "vegtelenbe" is😛), vagy a palyaeditalasnal voltak gondok - az editor botranyosan szar😉 De amugy meg erosen beta verzio, ez meg nem jelent meg.
symbol
még meg se vettem a gammát, de tekintve, hogy szerintem a pálya nagyon korrektül néz ki (kivéve, hogy folyamatában jelennek meg az objektumok), valamint tényleg fejlõdik a gamma nah, szal ma megveszem, aztán próbálgatom. 😊

Alexease
Akkor probald ki az FVA-t, ahoz kepest ez setakocsikazas😄D
symbol
a sebességélmény még videón keresztúl is eszméletlen,sokkal job mint most az ir. és még szép is.

Küldök német nyelvû setup leírást. GTR2-höz készült, de a lényeg benne van.

Csak eredetiben olaszul elérhetõ. Fórumokon sokan szeretnék és kérik már az angol fordítását, de még nem készült el.

lac coo
Hát ez most annyira nem hozott lázba .....Semmi extra nincs benne, az FVA -hoz képest elég döglött egy autónak tûnik ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

bardocz
Teljes játékban mennyi nyílt szerver van, ahol lehet rövid futamokat menni? Olyasmire gondolok, mint simbin-nél a biersbude szerverek. Ott egész nap voltak emberek.
Demo Teszt Bajnokság a hivatalos elnevezés, csak van aki véresen komolyan veszi.
Pedig mint a neve is mutatja, arra hivatott, hogy az ezután induló demo bajnokságig kialakuljanak a lebonyolítás szabályai, hogy minden résztvevõ megelégedésére (persze ilyen soha sem lesz) versenyezhessünk egy jó bajnokságban.
Javítsatok ki, ha nem így van.
Alexease
mackosajt
Tudom, semmi közöm hozzá, mert nem voltam ott, de nekem az jött le, hogy ez egy TESZT futam volt.
Akkor miért megy a sírás azon, hogy valaki itt tesztelte az online módját a játéknak.
Elõtte ki volt kötve, hogy csak x km online és offline használat után lehet csatlakozni?
Teszt futam volt?
Sikerült egy alapjában véve abszolút megfontolt vezetési stílusú, abszolút biztonságra, és szabályosságra törekvõ embert meggyõznötök arról, hogy hagyja a rákba a NK-t és titeket is?
Elsõre a nem, többire meg az igen lesz a helyes válasz...

Ha ez egy TESZT volt, akkor tessék úgy is venni...

uff...
Mugen4president

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Ehhez az egészhez annyit fûznék hozzá, hogy ezek az 1.6-os autók szerintem túlságosan is sérülékenyek. Tegnap a demo futamon Kiss B. épp hogy csak nekem koccant és mindjárt 45fokos szögben kellett tartani a kormányt, hogy egyenesen menjen.
Tudom, hogy hurkapálcika futómûve van, de ez akkor is túlzás.
Biztos nem menne a szimuláció rovására, ha kevésbé sérülnének.
Roger6
"azért írtam ezt is, azt is, mert...ááá...tökmindegy miért írtam. " régen hallottam ennyire meggyõzõ magyarázatot. <#idiota><#ravasz1><#hehe><#nezze>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

azért írtam ezt is, azt is, mert...ááá...tökmindegy miért írtam.

ez megvan esetleg valakinek emberi nyelven?

Tényleg hagyjuk inkább...

Ezek olyan adatok, amiket nem, vagy nagyon nehezen fogsz megtalálni bárhol is... De én nem is errõl beszéltem.

Az elvekrõl. Arról, hogy mit miért állítgatsz.
Szerinted aki nagyon gyors egy Netkar F2000-el, az a gyári adatokat állítgatja be? Ugyan már...
Senki nem mondta, hogy írogass függvényeket.
Az elõbb azt írod, hogy nem ez az elsõ szimulátoros cuccod, meghogy ez merõben más, mint az összes többi, most meg azt, hogy most látsz elõször szimulátort... Na akkor most mi is a helyzet?

Tanuld meg, hogyan mûködik egy versenyautó. Ennyi...

komolyan nem értelek...
HOOOOOOOOL 😄 van leírva az interneten egy F2000-es autó futómû beállítása? ennél egyértelmûbben nem tudom megkérdezni. honnan a pék fszából tudjam mit takar a rod -11 mm-es értéke? honnan tudjam ezeknél az autóknál mi az ideális kerékdõlés? 3-2? guminyomás? ezt még a telemetriában sem lehet megnézni, a programban meg olyan gyorsan hûl, mire beérek a garázsba és megkeresem, már nem az aktuális értékeket mutatja. gumikopást is hol tudom megnézni? hajtáslánc, nyomaték szintén hol van? féknyomás? olajnyomás? súlypont?
értem én, hogy be lehet állítani, de ha egyszer nem ismerem a határértékeket, akkor hogyan állítsam be? telemetria alapján be lehet állítani a hasmagasságot kb. nagyjából. a többit meg hasra ütés szerûen? ez HOL van leírva? ezt kérdezem napok óta, de sztem fogalmad nincsen. függvényeket írni az AIM-ben pedig nem fogok, mert vagy gyakorlok vagy függvényt írok, a kettõre nincs idõ. ha tudod a válaszokat, megtehetnéd, hogy válaszol, megjegyzések nélkül. totál suta vagyok, életemben most látok elõször simulátort, megosztanád velem a tapasztalataidat, hogy hétvégenként VERSENYEZNI tudjunk vagy ez olyan nagy titok? hihetetlen.

csige791
Én amondó vagyok, hogy ne vitázzatok, bár érthetõ Tovari elkeseredettsége, ugyanis a futam elõtt õ vezette a bajnokságot, és ennek megtartására megvolt minden esélye, csak egy lekörözött kilökte az élrõl. Büntetést pedig nem is kap a tettes, mert még teszt bajnokság lévén a Bírói testület csak a párhét múlva induló I Magyar Bajokságra fog össze állni. (meg a szabályzat is).

Ez a kérdések megválaszolása azért nehéz itt, mert itt ha az ember megválaszol valamit az 1-2 nap múlva eltûnik, a netkar.hu fórumán pedig van külön topic a kérdéseknek, ahonnan nem tûnik el ezért nem is kell minden újonnan érkezõnek ugyanazt elmondani. (Vagyis nem kéne ha oda lennének feltéve és megválaszolva a játékkal kapcsolatos kérdések.)

Igaz, hogy most új fórum lesz (összevonva az iracers.hu-val), szóval így is úgyis eltûnt volna).

Az meg tény hogy jobb 20 ember mint 5, bár amikor kb 5-en mentünk Abart/Dijon kombón az utolsó elõtti körben 3-an mentünk egymás mellet a célegyenesben, és a befutó is elég szoros lett. A következõ futamon már tiltva lesz a visszajövetel, és a 2. futamon csak az elsõ 8 vagy 10 fog fordítva rajtolni. (ha leszünk annyian).

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

bardocz
Versenyszimulaciot kezdjuk ott, hogy nem pofazunk chaten.
Mondjuk az interneten? Hm?

Mivel egymás online versenyzõi múltját nem ismerjük, ezért az ilyen szavakkal és mondatokkal dobálózni, hogy "Bármilyen hihetetlen, az online versenyzésben nem az "online"-on hanem a "versenyzésen" van a hangsúly!", meg "fegyelmezetlen" és "figyelmetlen", hiábavaló, mivel nem biztos, hogy tükrözi a valóságot.
És a másik, 5 emberrel bajnokságot futni, hát az nem az én mûfajom. Kb. 3 kör alatt annyira szét tud szakadni a mezõny, hogy utána csak sétakocsikázás van.
Itt nem a képességekrõl van szó, hanem a játék ismeretérõl.
értem én, de HOL???

Nem akarsz megérteni, látom...
A netkar egy versenyautó szimulátor. Ha elfogadod a feltételezést, hogy a valóságot elég jól megközelíti a szimuláció, akkor nincs más dolgod, mint elolvasni, hogyan mûködik egy versenyautó.

Ne a programot akard megtanulni, hanem a versenyautó mûködését...

no, ránéztem és kb. az van leírva, hogyan kell telepíteni, aktiválni illetve miket lehet beállítani a különbözõ autóknál. mik az értékei, a hatásai satöbbi. ezek a manuálok hol vannak?

én egyszerûen ezt próbálom elmagyarázni, hogy ezért nem fognak tolongani az emberek. 😊
szimulátoros cuccaim között a rod-al ebben találkoztam elõször, ezért kérdeztem meg mi az. azt viszont máig nem értem, mit takar a - (mínusz) érték, de mindegy is, majd elolvasom. (csak elõször le kell fordíttatnom az angolt németre, így kb. 2025 környékén aktuális leszek én is)

Hondash3:
Én értem a problémádat, és azt is elfogadom, hogy nem vagy ügyetlen. De amit Tvr írt, hogy az online versenyeket is meg lehet szagolni az open szervereken, azzal teljesen egyetértek. Ott mindent meg lehet tapasztalni, ami elõfordulhat, és nem a heti 1 alkalmat kell erre "elpazarolni".

Norbi:
Az ilyen 3-4 körös versenyekre ott a drivingitalia szervere. Pont arra való, amit itt leírtál. Én nem szeretnék ilyen versenyeken részt venni.
A repülõrajt pont azért lett kitalálva, hogy legyen esély az elsõ pár kanyar túlélésére. Ezzel kb duplájára növeltük az esélyét a verseny befejezésének. (ami még így is elég csekély...)

Én nem akarok senkivel sem összeszokni, azon az egy versenynapon versenyezni szeretnék.
Elég volt nekem az asszonnyal összeszokni, téged már nem válallak be...

Amit meg a segítõkészségrõl írsz, az megint kinyitja a bicskát a zsebemben...
Egy valamit meg kell érteni: Ha egy szimulátort kellõen komolyan akarsz venni, el kell olvasni és meg kell tanulni, hogy mi mit szimulál. Én hiába mondok neked valami, ha azzal megválaszolok egy kérdést, és megnyitok másik hármat. A múltkor megkérdezed a Target szerveren, hogy mi a rod. Megválaszolom... Erre megkérdezed, hogy a -11 mm az jó érték-e. Könyörgöm, ha nem ez az elsõ szimulátoros cuccod, akkor hogy lehet ilyet kérdezni?
Az idõhúzás pedig az, ha ilyeneket kell elmagyarázni embereknek, akik állítólag komolyan veszik az online versenyzést.
Nem hiába találták ki a manualokat.
Ez a program sem dolgozik más paraméterekkel, mint a többi, nem kell túlmisztifikálni. Van egy két dolog, ami más, de az már el lett magyarázva pár hsz-al korábban.

nekem sem ez az elsõ simulátoros cuccom, de ezt én is megtapasztaltam, hogy ez merõben más, mint az összes többi. elõröl kell majdnem mindent kezdeni, ami sok idõbe -ami ugye nagyon kevés van- kerül és a pár mondatos segítség is hatalmas segítség, amit itt úgy kell kierõszakolni. ezt én is aláírom. attól mert pár versenyzõ másodpercekkel gyorsabb, mi nem leszünk azok és akkor sem fogunk összeszokni.
szerintem amíg ez a két oldali hozzáállás nem változik, addig minden verseny után ez lesz. miért vagy pancser, miért löksz ki, miért nem olvasod el stb. ez csak idõhúzás, ami megnehezíti a dolgokat. ha valaki nem segítõkész, akkor ne segítsen, de az adott szitu után se apáskodjon, hogy mit csináltunk rosszul, ezt már megtapasztaltuk, ezért van a TESZT. a problémákat megelõzni kell, nem megoldani.

ami tény, az az, hogy egy héten egy lehetõség az összeszokásra kevés. a fórumbéli nyers vagy moderált stílus pedig nem fog ide vonzani senkit, önmagában az nk ehhez kevés. mivel ez tesz, demo vagy teljes, szerintem egyelõre felesleges 10-20-30 körös versenyekben gondolkodni. menjünk 3 köröset és utána restart. akár csináljuk ezt 20×, hetente minimum kétszer.(tudom, hogy ez nehéz, mert elfoglaltságot jelent, család, munkahely, egyetem ésatöbbi...) legyen állórajt, így nem kell mindig +1 kört teljesíteni, illetve a 300s sztem sok, elég lenne a 60s is. ahogy elnéztem, a féktávok, kigyorsítási pontok, ideális ívek sem egyértelmûek mindenkinek (én is lecsúszkálok) ezzel együtt nehéz egymásra is figyelni és test-test elleni csatákat vívni. szerintem ettõl még nagyon messze vagyunk.

hondash3
Nincs kedvem magyarázkodni. Párszor már bizonyítottam Simco-n HRC-n és Maszim-on belül, hogy nem vagyok totál ügyetlen és a hosszútávú versenyek sem maradtak ki. Nem egyszer futottunk 2+ órás futamokat.
Egyszerûen az új játék tartogat meglepetéseket amiket csak versenyszituban tudunk megtapasztalni. Ez nem LFS, nem rF, nem iR, ez valami más, valami jó, de tanulni kell. Ennyi.
Offline hiába körözgetek 40 kört hiba nélkül ha nem tudom hogyan viselkedik a vas szélárnyékban, mennyi bodicseket visel el stb.

The Power of Dreams

Szerintem érdemes megfontolni, amit mások (esetleg tapasztaltabb online versenyzõk...) mondanak, és nem kell megsértõdni, meg elköszöngetni, meg homokozót emlegetni felnõtt emberek beszélgetése kapcsán. Van aki modorosabban fogalmaz, van aki nyersebben. Ennyi...

Sokan itt azt hiszik, hogy pár ember szeretné magának kisajátítani a bajnokságot, és ezért fikázza az újonnan jövõket. Pedig a lényeg pont az ellenkezõje. Mindenki azt szeretné, ha lenne egy olyan közösség, 10-20 ember, aki hetente egy alkalommal össze tud hozni egy(!) értelmes és színvonalas futamot. Ehhez az kell, hogy az új emberek gyakoroljanak, és úgy álljanak rajthoz, hogy versenyképesek hosszú távon (15-20 kör )is. Hidd el Szatocs, hogy 5 felkészült versenyzõ élvezetesebb futamot produkál, mint 10-15 ilyen-olyan képességû, fegyelmezetlen és figyelmetlen ember.
Bármilyen hihetetlen, az online versenyzésben nem az "online"-on hanem a "versenyzésen" van a hangsúly!

ezt még mindenki tanulja, nem lehet meghátrálni. 😊

hondash3
<#integet2>
Hát akkor ez ennyi volt, nem jött össze.

The Power of Dreams

akarod mondani homokozót...<#zavart1>

élesben így szoktuk. és király. 😊

Alexease
Road palyan lehetetlen kort vissza venni, csak akkor, ha tobb oras a verseny, vagy ha 300 meter rovid a palya😊 Csak akkor erdemes visszamenni, ha vannak meg veled egykorben levok, akikkel tudsz versenyezni, vagy ha gyakorolni, korozni szeretnel. De az egy vagy tobb korrel elotted levoket nagy ivben el kell engedni - meg ha masodpercekkel lassabbak is. Csak akkor erdemes ilyen helyzetben megelozni valakit, ha biztosan tudod, hogy biztonsgos az elozes es 1 koron belul minimum 5-10 auto tavolsagba kerulsz tole. Valakivel izmozni korhatranyban es/vagy megelozni es elotte korozni, versenyezni 1 autonyival, nem szerencses.
csige791
Épp most készítjük az iRacing és a netKar PRO közös fórumát, azt hiszem létrehozok ott egy gumiszobát is. <#bohoc>

Szerintem elõremutatóbb lenne megfontolni amiket írtam, mint élcelõdni rajta.

Nézd.
A 2 futam alatt 3-szor mentél hátulról neki másoknak. Ebbõl engem 2x az elsõ helyrõl tettél ki nem kicsit. A 3 esetbõl kétszer Esc-el jöttél vissza a pályára rendes versenyben lévõk közé. Ezen azért el lehetne gondolkodni.
Meg kört akarsz visszavenni??? Viccelsz? Mikor a versenyig mentél 100km-t összesen a programmal?

Vagyis nyomtatok volna 2 versenyt 5-en. Király.
#2991-ben próbáltam finoman utalni vmire...
Fogalmazok érthetõbben.
A vasárnapi futamra kb 5 ember érkezett felkészülten. A többiek alkalmatlanok voltak arra, hogy egy (teszt)bajnoki futamon részt vegyenek. Nyilvánvaló, hogy ha valaki egy ismeretlen programmal, ismeretlen autóval, ismeretlen pályán megy, nem hogy versenyképes stabil köröket nem tud futni, de mint láthattuk, az eredmény gyönyörû NeedForSpeed stílusú faltól-falig, korláttól korlátig lett. Mitõl is lett volna más?
A teszt bajnoki futam nem erre való az én olvasatomban. Korábban ezeken egész értelmes dolgokat sikerült kitalálni, megvalósítani, mint a repülõrajt és a 2. futambeli fordított rajtsorrend. Ehhez képest az utóbbi futamokon nemhogy elõrelépést, de inkább visszaesést tapasztalok. A program használatának megismerése (RTFM) <#papakacsint> , alapvetõ autó- és pályaismeret megszerzése nem itt aktuális. Bárki tud körözni offline, majd ha már úgy érzi, hogy nagyon megy, vannak szerverek, ahol az online dolgokat is lehet gyakorolni kötetlenül és még vannak is rajta (pl DrivingItalia) versenyzõk.
Az hogy Csige a versenyzõi eligazításon azt kell elmagyarázza, hogy hogyan kell megtankolni az autót? Vicc...
Csige szervezõi munkáját illene elismerni annyival, hogy felkészülten és fegyelmezetten áll mindenki rajthoz, aki úgy érzi szeretne versenyezni. Nem lealacsonyítani egy sima open szerverré, mint ahogyan tegnap sikerült.