netKar Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hondash3
Hali!

Bocsánat a balesetekért.
1 futam: vissza lehetett menni, vissza is mentem. Nem tiltotta senki, hogy a körhátrányt visszavegyem.

A baleseteket én is csodálkozva éltem meg. Történ olyan az 1. balos tempós kanyar elõtt, hogy valaki elém vágott szélárnyékból. Én nem tudom mi volt ott, lehet nektek már rutin amit a játék mûvel, de én azt éreztem, hogy ahogy elém ért a másik autó, mintha a szélárnyék érzékeltetésére elment volna a FFB. Ez egy pillanatra lefagyasztott engem, ez elég is volt a féktáv elnézésére és ezért toltam ki 2 embert.

A 2. futamon hibáztam hogy visszajöttem, azt hiszem Tovari is visszajött és együtt mentünk 3-5 kört. Õ mindig a piten át teljesítette a célegyenest amit nem értettem.

Azt hiszem Béla mondta után hogy Õt meg kilöktem a célegyenes végi jobbos törés elõtt. Nos, ott én értem utol Õt szélárnyékban, de picit rámzárt és beleléptem a fékbe, majd abban a pillanatban Õ kicsúszott balra. Én nem láttam, nem hallottam és nem éreztem ütközést.

Nekem ezek voltak a 30. köreim kb a játékkal. Teszt bajnokság. Ki kell ismernünk még a játékot párunknak. Offline ilyenekre nincs lehetõség.
Ha ez gond, és a tesztbajnokság ennyire vérre megy, akkor szóljatok és többet nem jövök.

Üdv.: István

(lécci ne hörr-hörr, csak leírtam én mit láttam)
<#wave>

The Power of Dreams

csige791
Radiator Spring tesztelhette a KS2-õt. Azt mondják nagyon nagyon komoly.

"One word: wonderful!!!

Still some fine tuning to do, but the physics is just great. Amazing force feedback, and very good feeling of the car, already in this early stage.
This car is a real beast! really addictive also."

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Setupomat, majd felrakom a csapatunk oldalára, de elég extrém szegényke, úgyhogy adok hozzá replay-t is, utolsó szektor nem áll másból mint ellenkormányzás, ezért futamra lehet nem lesz jó.

tms: majd megnézzük azt a dumpot. két szerverünk van különbözõ szolgáltatóknál, most a szarabbikat használtuk. Azt mondjuk fura, hogy csak neked volt gondod.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Sajnos én a versenyekrõl nem tudok írni, mert egyiken sem jutottam el a zöld lámpáig.
Az elsõ futamon már ott álltam a 2. rajthelyen amikor jött a windows-os hibaüzenet hangja és lefagyott az indulás elõtt 1 perccel.
A másodikra gondoltam felrakok egy szûz netkar-t amiben nincsenek benne az extra pályák, csak a setupomat másoltam be.
Beléptem a szerverre ahol kb 0,5 fps-em volt, ki is léptem.
Rögtön utána felmentem a drivingitalia-s prato-ra, ott meg minden tök jól ment.
Elvileg mindent mentett egy dump file-ban, de én nem tudtam kibogarászni semmit belõle.
Ha valaki tudja mit kell nézni, nagyon megköszönném ha segítene kideríteni mi a baj, mert így igencsak elbizonytalanodott a szezonban való részvételem.
Ftarget Hockenheimre kaphatnék egy setupot?

Köszönöm a telemetriát!
9 km/h-val kisebb a végsebességem, illetve a féktávjaink sem ugyan ott vannak...stb. van még mit csiszolni rajta. 😊

Köszi a setupos cuccot. <#wink>

© VO101 tvr - Általánosságban mondtam, nem konkrétan a versenyre.
sztem jó verseny volt, pár apróbb helyzettõl eltekintve. az az egy dolog nem tetszett, hogy a felvezetõ kör elsõ kanyarjában már belém szálltak hátulról, így el is úszott a versenyem és nem is volt kedvem körözgetni magányosan. ilyen esetben mik a szankciók? 😄

bardocz
Szóval akkor téged kergettelek<#nevetes1> Még edzenem kell, hogy utolérhesselek.
csige791
Setup betöltés

Az tény, hogy voltak érdekes dolgai Mikle-nek, de ezek betudhatók az én hülyeségemnek is, hogy hagytam visszaállni a kiesetteket a futamba. Tovari és én 1-2. helyen harcoltunk, majd a boxból mögénk vágódik Mikle, ráadásul elég jó tempót autózott (ez elõre vetít jó csatákat a jövõben) engem elég veszélyes helyen meg is elõzött, majd kb 2 kör múlva kiforgatta az élen(!) autózó Tovarit, úgy hogy õ körhátrányban autózott.

Na most ez részben az én hülyeségem is volt, de a mai naptól nincs visszaállás kiesés után, kivéve a felvezetõ körön történt baleset, ilyenkor a mezõny végére vissza lehet állni.

Biztosan igazad van. Egyébként tisztában vagy milyen szituációkat hozott össze a kollégád?

Amit még elfelejtettem, setupot be lehet tölteni ebbe a játékba valahogy vagy csak kattintgatni lehet? Mert honlapról töltöttem egyet, beraktam cars-setup alá, de semmi nem változott, nem tudtam load-olni. Hogy mûködik ez?
Elég higgadt tud lenni, és szépen tud versenyezni, nem azzal volt a baj, hogy most nem akart így menni. De elég új még ez a cucc nekünk. Persze ez nem ok arra, hogy akárkinek is rontsuk a versenyét, de nem úgy kell egybõl a másikra gondolni, mint valami hugyosra, aki éppen feléri a kormányt, és heccbõl kirakja az embert az elsõ adandó alkalommal. Egyébként a játék nem rossz, van még rajta jó sok csiszolnivaló, "bugzik" rendesen. De nagyon sokat fejlõdött az utóbbi 1 évben. Mikor még utoljára próbáltam, egybõl törlésre került. Mára odáig nõtte ki magát, hogy le lehet simán egy versenyt is futni vele, mert nem idegesíti fel magát az ember azon, hogy miért így vagy úgy viselkedik az autó.
Ez nem mondható el Mikle I-ról... Mindkét futamban kitett az elsõ helyrõl.... És mást sem kímélt.
Ettõl érettebb viselkedés lenne jó a szerveren, mert ezt ami most is volt, bármelyik este megtalálom egy nyílt szerveren.

bardocz
A második verseny eleje nagyon jó volt, ahogy Szatoccsal side-by-side mentünk kanyarokon keresztül, anélkül, hogy bárki is megsérült volna.
csige791

Az van, hogy a netKar ugye megmutatja, hogy a szerveren versenyzõ emberkék eddig hány km-t versenyeztek online és mennyit gyakoroltak...

Alexease
Thx! Jol hangzik, akkor valoban csak olvasgatni kell, vagyis irni nem, igy nagy problema nem lehet belole😉
Leirom nagyjabol, hogy mit csinaltam meg, es akkor jobban ertheto a feladat.
Szoval a netkar-os log feldolgozasat mar megirtam, azzal nem kell foglalkozni, kesz van a prequal progi is, ami fut a szerveren, es szinten kuldi az adatokat az adatbazisba. Ezek mind C++-ban irodtak, de ezekkel nem kell neked foglalkozni. Tehat ami a feladat, h az adatbazisban tarolt adatokat kell megjeleniteni a weboldalon. Az adatbazisban termeszetesen nem a bajnoksag allasa meg ilyesmi van benne, mivel az az adatbazisbol szamolhato. Hanem a futamok, idomerok, prequal-ok eredmenyei, h ki hogy ment adott futamon, milyen idot ert el, mi a legjobb ideje, hany flaget szerzett stb. Ezekbol lehet majd a weboldalon kulonbozo statisztikakat kesziteni (pl. ki hany futamon indult, hanyszor nyert, mi a legjobb ideje bizonyos palyan, bizonyos autoval, sessiononkent kulon is, meg mindenfele, pl. incident / race arany is, mint iracingben, meg persze a bajnoksagok allasa, vegeredmenye).
Most nem irom le, h az adatbazis hogy nez ki, mert hosszu lenne, de szerintem logikusan van felepitve, tehat aki majd belenez, az latja, mi hol van (csak roviden a tablak: users, teams, cars, tracks, prequals, sessionresults, championships, rounds).

Szoval a lenyeg, h rendszerezni, managelni nem kell mar semmit, azt megirtam, admin feluletet is csinaltam egyenlore C++-ban, szoval nem weboldalon, ezt kesobb esetleg jo lenne weboldalra tenni, de most nem ez az elsodleges, ez mar csak plussz dolog lenne, nem olyan fontos.

Na roviden ennyi. Alex neked akkor a tobbit elkuldom privatban, elereseket jelszokat, stb.

csige791
írom privatban.

Alexease
Errol mar multkor beszelgettunk😊
Ha tudsz adni szerver FTP elerest (alkonyvtar es vagy aldomain is jo, talan az lenne a legszerencsesebb), SQL adatbazis tipust, verziot, elereseket, es PHP infokat, akkor ra tudok nezni, milyen adatokat tarol, hogy an, mennyire maceras, idoigenyes lenne leprogramozni.
Az alap SQL/PHP dolgokat meg tudom irni, a tablakat ki tudom pakolni, de latni kellene, egyaltalan mit tarolgat. Mivel az nKP sem teljesen szazas, az "ossze-vissza" szerverinditasok miatt, lehet hogy omlesztve, hianyosan kuldi, tarolja az adatokat. Ha ezeket rendszerezni, mededzselni is kell, ahoz mar normalisabb admin felulet is dukalna, amitol mar labrazast szoktam kapni😄
csige791
A netkar.hu (a bajnokság honlapja) eseménynapárában hetek óta kint van, hogy mikor milyen futam lesz. Egyik héten demó másikon teljes játékkal vannak futamok, ezek pedig két különbözõ bajnokság részei.

Azért beszéltünk itt fTargetrõl mert mindenki arra gyakorolt, ez azért lehet így mert prato/f1600 kombót mindenki ismeri. Az fTarget/Hockenheim futam pedig jövõhéten lesz. (azután megint demó, prato-full/f1600).

VO101 tvr által linkelt fórum bejegyzés pedig nem konkurens, hanem én kértem meg Emerico-t, hogy írja ki a fórumra, hátha többen leszünk.

A következõ bajnokságokban (I. Magyar Bajnokság és I. Demó Bajnokság) elõfordulhat, hogy hetente lesznek a futamok. Szerda demó nap, a Vasárnap pedig a Magyar Bajnokság napja. Ez azon múlik, hogy mennyire tudjuk automatizálni a rendszert, ha találunk egy php programozót aki kiszedi az adatbázisból a Gergõ programja által feltöltött adatokat, akkor lehet hetente is futam, ha nem találunk akkor csak abban az esetben lesznek hetente a futamok, ha találok még pár embert aki vállal pár kisebb dolgot a szervezésben.

igen, mult heten csak gyakoroltak vele a Simcosok, ok is a netkar.hu-n indulnak majd, gondolom mar ma is.

<#nevetes1>
De most a Simco=netkar.hu
<#eplus2>

Simán kell 2 szerver...
Itt a másik: Simco F1600 Prato
Ez ilyen szakma <#action>

Akkor a Target az halottak napján lesz? az annyira nem nyerõ szerintem...

bardocz
Az teljesen más volt szerintem. Remélem estig be tudom fejezni a tanulmányaimat, és tudok jönni.
Most komoly, hogy megint prato?
Nem Ftargetrõl volt szó?
Lehet, én vagyok a gyenge felfogású, de a múltkor is indult velünk párhuzamosan egy demo szerver... vagy az teljesen más?
Vagy ennyien nyomják itthon a netkart, hogy két szerver megy egyszerre?

csige791
1.Demó teszt bajnokság, 3. forduló

Dátum: 2010.10.24. Vasárnap
Versenyzõi eligazítás: 19:50
Kvalifikáció: 20:00
1. Futam: 20:20
2. Futam: 20:40 (késés elõfordulhat)

A Versenyzõi eligazítás és a futamok elõtt találkozó a netKar fõmenüjébõl elérhetõ Chat-en.

Pálya: Prato - Short Track
Autó: Formula Ford 1600 (F1600)

Kvalifikáció: 10 perc
Versenytáv:
1. Futam 10 kör + 1 felvezetõ kör
2. Futam 18 kör + 1 felvezetõ kör
Rajt: Repülõ Rajt
A 2. futamon rajtsorrendje az 1. futam befutójának a fordítottja.

Szerver: netKar.hu
Pass: szisz

A 'Toe out' = széttartás. A 'Toe in' = összetartás. A negatív érték széttartás mértékét jelöli, a pozitív összetartásét.

csige791
"A széttartásról meg én eddig úgy tudtam, hogy elöl mindig negatív, hátul meg pozitív o.O"

Errõl én is így tudtam, csodálkoztam is a fordításnál, de hát az volt odaírva.

bardocz
Görgõ (Caster)

Ez nem görgõ, hanem utánfutás. Plusz nekem úgy rémlik, hogy az mindenhol pozitív értéket vesz fel.
A széttartásról meg én eddig úgy tudtam, hogy elöl mindig negatív, hátul meg pozitív o.O
csige791
Készítek egy magyar nyelvû setup segédletet. A gondom az, hogy nem vagyok valami nagy set guru ezért angolból fordítom, ebbõl adódik a másik gondom, hogy nem vagyok perfect angolos.

Megszeretnék kérni pár setup zsenit, hogy olvassa át az eddig elkészült irományt, és javítson ki ha esetleg valami baromságot írtam.

csige791
Ha jól értem a 3 új autó közül egy nem lesz formula. Akkor a 2. lehet F1 szint lesz.

Alexease
csige791
1 36 6-ot mentem úgy hogy talán egy helyen mentem át a fehér vonalon több mint 2 kerékkel. Ti mennyinél jártok?

csige791
Hát akkor maradjunk a fehér vonalas szabálynál, mint Dijonban?

Ez versenyen pozícióharcnál lehet még érdekes. Ívrõl lecsúszás után vissza lehet-e jönni izomból a másik mellé balesetet kockáztatva? Oldalra ugye nem nagyon látni a gép elõtt.

Alexease
Szerintem a legegyszerubb, ha mindenki a palyan marad, a kerekvetokon belul😉 Igy nincs mirol bonyolitani, nincs vita es felreertes😉
A T1- ben szerintem mindenképpen legyen megkötés, hogy a külsõ íven lévõ bólyák elõtt vissza kell jönni a pályára...
A T4-ben kívül vannak azok a pogácsák, aki azok között akar szlalomozin, lelke rajta... szerintem nem éri meg kimenni de én tiltanám. Fõleg, hogy egy lassú kanyar, mindenki be tudja venni, max a féktávon csúszik túl kicsit.
A T7-et viszont határozottan ellenzem, mert az a legtöbb idõt hozó bukótér, és nagyon unfair. Legyen elég a kerékvetõ...

Szerintem a T8-T13 szakaszon lehessen vágni a zöld mûanyagon, mert az úgyis gyakran fog elõfordulni, és mindenki nyugodtan megteheti. Ha túl sokat vág, ott a fû meg a homok...

Viszont ami még sokat hozhat, az a 12-13-as közti szakasz, ahol ha kiengedi balra az ember, sokkal gyorsabban rá lehet fordulni a célegyenesre. Ezt is tiltanám...

Vélemény?

csige791
Egyébként Radiator Springesek már javában tesztelik a KS2-õt, próbáltam magam bepuncsolni, de nem jött össze. <#nemtudom>

csige791
Igen már napok óta gondolkozom rajta. T1,t4,t7-ben szerintem lehessen használni a külsõ íven lévõ bukóteret.

Hockenheim számos aszfaltozott bukóteret (T1, T4, T7) tartalmaz, ahonnan nagy tempóval lehet a versenyvonalra visszatérni ill a kedvezõbb kigyorsítás miatt érdemes lehet használni (pl T12-13).
A versenykiírásban ezen bukóterek használatát (idõmérõn és versenyen) pár sorban lehetne definiálni.

Jó az az F3-as/Target autó is. Ennek van leghátrébb a súlypontja és ezért stabilabb a hátulja. Az F2000-nek pedig leginkább elöl és ezért szeret mocorogni a hátulja.

csige791
Felraktam a telemetriát. (Nem tudom, hogy vágtam-e a kört.)

csige791
Hát én azt hittem, hogy ha nincs meg a skin akkor, betölt valami defaultot, a vonalak meg azért vannak, mert ha valaki becsatlakozik a szerverre annak csak akkor tölti be az autó modelljét ha megállsz vagy nagyon lassan mész.

A skin készítés tervben van eleinte e-mailben kell majd elküldeni egy megadott határidõig majd a végén csinálok belõle egy csomagolt file-t, azt mindenki letölti és utána örülünk. Késõbbiekben megpróbálunk összehozni, egy ilyen fel le töltögetõs valamit, de jelenleg a legfontosabb a prequal rendszer és a bajnokság kezelõ adatbázis. Ezek már kész vannak és mûködnek is a háttérben (vagyis a béta verziók) csak jelenleg php programozót vadászunk aki meg jeleníti az adatokat az adatbázisból.

Még a skinezéshez annyit, hogy mi 2048-ast csináltunk (az alap az 1024) szóval ha valaki már most elkezdi a sajátját akkor érdemesebb a 2048-at használni mert élesebb a textura. 4096 felesleges, mert rengeteg memóriát zabál, azt csak 3d rendereléshez szoktam csinálni lfs-ben de netkar modellek nincsenek szóval...

ezért látszódik az autótok 4 vonalkának a pályán, mert egyedi skint használtok, ami nekünk nincsen meg. 😊 (skint lehet majd készíteni?)
a cuccokat elõre is köszönöm!

csige791
Csináltam egy topic az I. Magyar bajnokság javaslatai számára. Az elsõ hozzászólásban leírtam a terveimet is, melyeken természetesen változtatok a ti ötleteitek alapján.

Norbi: Este felrakom a csapatunkoldalára. (ha nem felejtem el)
Meg majd a setem is.

tudna valaki a gyorskörérõl egy telemetriát küldeni? ([email protected]) köszi elõre is!

csige791
Mukodik a prequal, már csak egy php programozo kell aki kiszedi az adatbazis táblábol az infot és megjeleniti az oldalon 😊

csige791
ráadásul ha minden heten lesz demo is meg rendes is akkor két nap kell 😊

gyertek ma este hockenheimre tesztelni, fent leszunk gergovel.