11368
-
harczos #3242 van power attack, power blast, meg critical strike
az utóbbit kritikus csapásnak fordítottam -
jaja, a legfontosabb!! Szal, jedi őrző vagyok és ugye van nekem ez a force jump képességem (ami egyébként sztem a legjobb powwa :)) a többi jedi tipusnak is vannak ilyen inyencségei? -
Bocsi a nyers modoromért de sok dolog benne van a leírásban. -
Azért szerintem egy kicsit más a kettő játék szerkezete. Mindkettőben vannak jártasságok, meg hasonlók. De szerintem a sok varázslatba beleőszültél volna... :)
A 2daPatcherR8-t pedig csak arra használom, hogy kivegyem a szövegrészeket. Nem én rakom bele... -
Thx, Sznupi,Hmuda. -
Attol függ, hogy melyikre gondolsz. A közelharci vagy távlsági?
Közelharci (power strike): Erős csapás (nem kell túllihegni szvsz)
Távolsági (asszem power blast): Energiasugár vagy valami hasonló. -
sznupi #3236 Yavin űrállomás. Zaalbar nem tünt el, hanem Kashyyk-on hagytad gondolom mert nem csináltad meg még az ottani Questet. A Star Forge az az utolsó helyszin lesz ahol le kell győzni Malakot. A régi őrült mester bent van az egyik TOMB-ban, majd találkozol vele. A Mandalorianokat úgy tudod megtalálni, hogy ahol wuki hullák vannak, ott szépen elrakod a fegyvereket, vagyis nem rakod az embereid kezébe és megjelennek, asszem 2 helyszin van plusz a robogók. A Dantooinos küldetést úgy kell megoldani, hogy beszélsz mindenkivel, a robottal, a két gyanúsítottal és a bíróval és egyik gyanúsítottat sem engeded el amíg nincs meg a tettes, de meg kell vizsgálni a hullát is mert úgy kapsz újabb infókat a robottól amiből kérdezni tudsz. A wuki nem arra kért, hogy töltsd fel a hajódat, hanem, hogy valamiért fogyik a készlet, ha járkálsz a hajón, akkor majd megtudod miért, nem akarom lelőni a dolgot. A saját karakteres küldetéseket meg úgy tudod eltünteni, hogy beszélgetsz velük és egy idő után már teljesen megismered őket és eltünnek az Active Quest-ből. -
Yavin: az a gázoriás éas körülötte van az ürállomás:
Zalbaar: nézegesd a dialógusoakt és megtudod, hogy Chundar fogva tartja. (újabban hiába irogatom a tippeket? :P)
Star Forge: majd megtudod.
Őrült mester: az egyik sírban.
Mandalori vadászok: ahhol vuki hullákat látsz, ott vedd ki a karaktered kezéböl a fegyvert és meglepetések fognak érni. :D
Dantooine bíróság: Beszélgess mindenkivel és minden körben derítsd ki, hogy ki hazudik (persze mindig megfelelő indkokkal) és a legvégén döntsd el, hogy ki a bűnös.
Bastila: MEGTUDOD! :P
Bstila2: ---II---
Zalbaar2: nem kell feltölteni semmit. Ismét csak dialógusok (:P). Kutakodj az kajaraktárban és érdekes dolgokat fogsz felfedezni. (mondjuk így a leviathan után már cseszheted)
Karakert küldik: beszélgetni próbáltál már velük? (:PPPPP) -
mochee #3234 Ja, én sem ilyen durvára gondoltam, de már minden tiszta. -
harczos #3233 köszi, nem rossz, de akkor:
'power attack' = energia támadás? (jelenleg támadás erővel néven fut, mivel egy 'hivatalos' forrás így használja) -
harczos #3232 hát, ne légy túl laza :)
tell me about it <-> lökd az infót (na neee :DD)
csak annyira legyél laza, mint a karakter, aki mondja -
Nyeh, izé, pár kérdés, help me :) : Yavin most egy bolygó vagy egy űrállomás? Hova tűnt zaalbar? Mi a jó isten az a Star forge? A Korriban sith akadémia őrült régi mestere hol van? Kashyyyk, shadowland elején egy vuki kér, hogy mészároljak le pár gonosztevőt, de csak a robogóikat találtam meg, hol vannak? Hogy kell megoldani a Dantooine -n a "bíróságos" küldetést? Bastilla ott maradt a Leviathanon, vele mi lesz? Visszakapom még, vagy ott hagyta a fogát? A vukim egyszer kért, hogy töltsem fel a hajót valami cuccal...mi van? A saját karaktereim is küldetések, ezeket nem lehet valahogy megoldani (idegessít a naplóba az állandó: Carth, Bastilla, Juhani, Jolee bejegyzések)? Hát ennyi. Tudom, sok kérdés,....izé...segítsetek....köszi :))) -
Power Blast: energia lövés
Statis: sztázis (:P)
Disruptor: diszruptor
Swoop Bike: Swoop sikló -
mochee #3229 Még azt lenne jó tudni, hogy mennyire szabadon lehet fordítani. Szleng kifejezések, mondjuk nem annyra szleng, hanem inkább ilyen laza kifejezések használata mennyire megengedett. Pl: I got it = fogtam, vettem vagy megértettem -
harczos #3228 ja és a 2daPatcherR8 nem kezeli jól az ő,ű betűket, legalábbis beillesztésnél, ebből is voltak gondok. erre az 1.1-es neverwinter nights tlkedit-et használjuk -
harczos #3227 deeeeeeehogynem kell, pontosabban a képességeket, jártasságokat, meg erőalkalmazásokat, és ezek leírásait. most ezeket csinálom épp :)
itt is van jópár amivel nemtok mit kezdeni
(pl. power blast, stasis) meg a különböző fegyvernevek (pl. disruptor), vagy a swoop bike -
Nos én a 2daPatcherR8 nevű programot használom (elvileg bármilyen editor jó, ami a Neverwinter Nights-hoz). Ezzel nyitom meg a dialog.tlk file-t, majd ctrl-c, ctrl-v hadművelettel kimásolom word-be azokat a részeket, amiket le akarok fordítani. Az egyik hátránya ennek a megoldásnak, hogy a <charname> részeket és ami <>-ben van benne azt nem másolja át...
Szóval miután word-ben lefordítottam a részeket, kijelölöm az első két oszlopot (mert a kimásolásnál szép kis táblázatba rakja), beleteszem egy txt-be és elküldöm Andy-nek, aki belerakja a közösen szerkesztett tlk file-ba.
A fordításhoz nyelvvizsga nem szükséges, elég ha csak perfektek vagy angolból... :P Azt hiszem, hogy a szövegek nem olyan nehezek, bár néhol igencsak oda kell figyelni, hogy milyen szövegkörnyezetben mondja a karakter a mondatot. Pl. még fogalmam sincs, hogy hogyan tudom a Carth-al, szinte állandóan lezajló párbeszéded lefordítani :
- Never mind.
- I got it.
De ez lehet, hogy nem is az én fordítandó részem lesz.
Nekem tapasztalatom eddig még csak egy játéknál volt fordításügyileg. Az Icewind Dale 2 fordításának estem neki egyedül valamikor augusztusban, és most valahol 20%-nál járok. A Kotor fordítása elég sokban hasonlít rá, de szerencsére itt a Kotornál nem kell különböző varázslatokat fordítani... A dialogus részek fordítása viszont a Kotornál nyűgösebb, mert itt csak az egyirányú kommunikáció van egymás után és emiatt néha agyalnom kell, hogy miként is szólna helyesen magyarra fordítva a mondat. -
Hát így kell megfogadni a tanácsokat? Ninden szekrényt nyiss ki. :D -
Bazd, csak az egyiket nyitottam ki... 
-
Vedd ki a felszerelésed a szekrényekből és öltözz fel. :-)
Szóval ezután apálya után fog megjönni a memóriája, majd meglátod, hogy mitől. :DDD -
Viszont!
És egy kérdés: miután kiszabadultunk a cellából, normális, hogy Bastila-nak és Carth-nak megvan az a felszerelése, amit korábban viseltek (még Bastila fénykadja is!), de én meg egy száll alsóruciban vagyok? Marha vicces sima kardokkal rohangálni - egy 17-dik szintű kariként... -
mochee #3221 Neked is. :) -
Neemm...
A sorrend eddig Tatooine -> Manaan -> Kashyyk és most fogott el Saul... -
Amúgy mindenkinek kellemes karácsonyi jóreggelt. :-) -
Ne foglalkozz vele. Ha még a Leviathan előtt vetted meg, akkor magától meg fog javulni, de ha utána akkor cseszheted. Ugye még nem voltál a Leviathanon? -
Egy kérdés: HK-47 memóriáját nem is lehet visszaállítani megfelelő szintű REPAIR képesség nélkül? Én erre eddig abszolute nem hajtottam rá, és egyszerűen folyamatosan FAILURE bárhányszor is próbálom (közben folyton siránkozik, hogy majdnem leégettem a processzorát, meg túlhajtottam a reaktorát...
).
Azért idegesítő, hogy Zaalbarnak most 14-es a Repair-ja, de ővele ugye meg nem tudom megpróbálni... -
tudtom szerint nincs -
Igen azt ismerem, de azon kivul? -
mochee #3214 Jah, kösz, akkor jó, mert nekem minden nap van szabadidőm, annyit nem tudok tanulni egyzerre.
-
Hát van a Lionhearth.hu de ott főleg cask a hivatalos oldalról szedett dolgok vannak, semmi extra. -
harczos #3212 dehogy gáz, ha van rá időd. csak megemlítettem h andy túl elfoglalt volt -
Hmuda es tsai irását olvastam már, de ezen a szovegen kivül van valamiféle magyar oldala a játéknak? -
Az nem gáz, csak félő hogy egyes időszakokban az idő mint olyan nem létezik számára szabad formában - illetve gondolom erre gondolt eheh ;] -
mochee #3209 Várjá má, csak most pillantottam ide, az gáz, ha valaki suliba jár? -
köcc -
mochee #3207 [email protected] -
Na, hova kell jelentkezést küldeni? -
Világos, nem is vontam kétségbe a dolgot, sőt, hajrá ;] -
Mindenesetre sok sikert hozzá! -
mochee #3203 Sztem nem kell annyit filózni ezen, ki kell adni hogy ki mit fordít, ha van annyi ember, aztán mehet. Összejön ez, ha akrják a srácok.