11368
  • mochee
    Ja, nem csak xp-t kapsz, hanem majd hozzádáll, és asszem light side pointokat is kapsz.
  • SecMan
    Ha elég diplomatikus vagy, akkor beáll a csapatodba.
  • mochee
    Meg lehet oldani diplomatikusan is, a végén amikor megbicsaklik, több variációban kell vele beszélgetni, valamelyik majd ahhoz vezet, hogy visszatér a jedi-mesterekhez. Próbálgatni kell egy darabig
  • PiszkosFred
    De ha csak xp-bol kapnek tobbet akkor nem erdekel, marad igy. Am ha esetleg csapattag lenne, akkor replay. Tul sokat sirnak az npc miatta, azert bizonytalanodtam el...
  • PiszkosFred
    No, a dantooineon, elkezdodott a dzsedi gyorstalpalo tanfolyam. Megy is minden siman es olajozottan. Az egyik feladat vagy legalabbis keres az, hogy az egyik szent helyrol, tavolitsam el az idokozben odakoltozott "sotet" jedinenit. Nos, en beszelgettem vele, de mivel a mesteret is kinyirta, a csapatomat is azzal fogadta hogy a fegyvereket sajat maguk ellen forditottak neki koszonhetoen, nomeg ram is tamadt azonnal.... - szoval a vegen megbicsaklott a neni, rip. Node most visszamenve a suliba, az osszes ember szomoru, hogy jajszegeny jumanji vagykiafene, de kar erte, meghogy persze a sotet oldalrol is van visszaut (ezt mondjuk tudja mindenki aki latta a filmet, node segond;]) Szoval a lenyege a kerdesnek, hogy meglehet e diplomatikusan is oldani az ugyet a jedicsajszival, vagy mindenkeppen meg kell halnia? Mert van elotte valahol egy mentesem, es usse kavics, ha megoldhato akkor ujrajaccom ezt a reszt...
  • Hmuda
    Nekem még ilyen nem volt. Többször is megtörtént vagy csak egyszer?
  • Hmuda
    Én enm cseszegetésnek mondtam, csak mint tényt. Egyelőre csak Taris mellékküldijeit dologozom ki gondolatban.
  • mochee
    Na nem azért mondtam, hogy kritizáljam a végigjátszást, csak azért irtam oda, hogy ne az legyen, hogy lusta vagyok megnézni, és inkább siránkozok a forumba. Egyébként kösz.
  • Marcus_
    Lehet h volt már ez a hiba valakinél.Leviathanig minden faszán ment,csak amikor kiszabaditottam a társaimat
    a cellábol mennék fel a lifttel a hidra kifagy a játék.

Ha van vkinek ötlete pls segitsen!!

THX
  • Hmuda
    Mivel nem a főszál része ne is várd, hogy ott legyen. Amúgy mielőtt a hullák közé mennél, rekd el a fegyvered és akkor emgjelennek a mandalori vadászok. Után a pause közben lazán be lehet még rakni a fegyvert és kibelezni őket.
  • mochee
    Hmuda: nincs a végigjátszásban, de remélem tudod, mit kell csinálni a Shadowlandben (az erőtér után, amit Jolee kinyit), abban a küldetésben amit az egyik Wookie (Grrrwahrr) ad valami hidden hunters. Találok néhány wookie hullát, de nem tudok velük mit csinálni, aküldetésben az van, hogy vágjam le a gyilkosok vezetőjét, de ezeket nem találom sehol. Találtam 3 járgányt, de ezekkel sem tudok mit kezdeni. Pls?????
  • Hmuda
    Pontosan erre gondoltam. :D
  • Shaman
    hőööö! magának mekkora a kar-izma?

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Hmuda
    Eddig kira de most jön az én véleményem. :D

Computer Spike: (bármi csak ne tüske :D)

Defense: Védelem (a védekezés az más)

Charisma: inkább legyen megjelenés, szépség, vagy valami, de "karizma" nem mindenkinek lehet egyértelmű (a régi kúrálás példára visszatérve :D)

Seurity: Zárnyitás

Treat Injury: inkább Sebkötözés, vagy Sebellátás, kezelés vagy vami hasonló.

A többi nagyon bejövős és király.
  • [NST]Cifu
    Olvasd el a játék Manual-ját (.PDF file), elég jól leírnak mindent, az más kérdés, hogy néhány dolog nem úgy működik, ahogy kellene... :(
  • Shaman
    veszel egy könyvet....
    Persze asszem csak angol van
  • mochee
    Ja és a jedi robe-ot jó hogy mondtad, az egyik jedimen nem az volt. Egyébként tudja valaki, hogy erről a szabályrendszerről hol lehet többet megtudni? Teron honlapján kívül.
  • Hmuda
    pontosan.
  • Hmuda
    Na ezt szépen kitárgyaltátok, pedig pont most akrtam megmondanik, hogy "tévedés". :D
  • mochee
    ok, már mindent megértettem, tehát a dex csak és kizárólag védelemre szolgál a közelharcos emberkéknél, és a strengh pedig 2 dolgot jelent: mennyire találom el, és mekkorát sebzek. Ha tehát a str-re teszek, akkor ez a két dolog párhuzamosan fejlődik. Szólj ha nem jól gondolom.
  • Shaman
    Ott a pont. Most utánanéztem.
    Bár régebben itt egyesek azt taglalták,hogy ha növeled a dex-et akkor a fénykard sebzés is nö.....
    De most ,hogy utána néztem igazad van.:

Strength (Str): Represents physical power. A high Strength adds modifiers to melee damage and chance to hit, which is important for characters who use close-combat weapons (vibroblades, lightsabers).

Dexterity (Dex): Represents agility and reflexes. A high Dexterity adds modifiers to ranged attack rolls (blasters) and increases a character's Defense rating, making them harder to hit.

• PiszkosFred
    Meg a tolvajkepessegeknel
  • mochee
    Kösz.
  • [NST]Cifu
    Apropó, még egy dolog: nekem úgy tünik, hogy a páncél max. dex. bónusza csak a védelemnél számít, mert pl. a lőfegyverrel mászkáló emberkére hiába adok olyan páncélt, amelynek +0 a max. dex. bónusza, a találati bónusza nem változik...
  • [NST]Cifu
    Tévedés, a Dex. a lőfegyvereknél való találati esélyt növeli, míg az Str. a közelharci találati esélyt. Ez amúgy a legtöbb szerepjátékban is így van, kezdve az AD&D-től...
  • [NST]Cifu
    A Dex. azért jó, mert a védelemnél (Defense) szépen beleszámít, viszont ezt a védelem bónuszt a páncélok lecsökkentik, a páncélnál van egy olyan, hogy Max. Dex. Bonus, na, ha ennél nagyobb az ügyesség bónuszod, akkor csak annyi érvényesül, amennyit a páncél megenged.

konkrétan: van egy 18-as Dex.-ü emberke, ez +4-es bónuszt jelent (19-es védelem), ráadsz egy olyan páncélt, amelynek max. +2-es bónuszt engedélyez, és a páncélnak 8-as védelme van. Ekkor lesz 25-ös védelmed (15 (alap) +8 (páncél) +2 (ügyesség)).

Namost a Jedi-knél van egy kis bibi. Tudnillik a legtöbb erő-alkalmazás nem működik, ha páncél van rajtad. Vagyis ha páncélban bóklászol, akkor nem tudod ezen erőket használni a harcban. Megoldást a Jedi Robe-ok jelentenek, amelyekből a "Master" szintűek 3-as védelmet nyújtanak +8-as ügyességbónuszt engedélyezve.

Szóval Bastilának azért jó a magas ügyessége, mert így már elég jó a védelme, persze magasabb is lehet, ha ráadsz egy páncélt, viszont úgy sajnos a képességeinek jó részét nem lesz képes használni.

Nálam az a megoldás, hogy én viselek páncélt (Calo páncélját), a Jedi társaim viszont csak Jedi Master Robe-ot. A harcban elég csúnya dolgokat szoktak művelni ellenfeleikkel így...
  • harczos
    na, a magyarítás témára visszatérve. először is biztos páran tudjátok h a játék a star wars d20 szerepjáték szabályain alapszik. namost, amikor összejött az első pár emberke, kiderült h nemhogy a d20-at nem ismerik, de még a szerepjáték fogalom se volt túl világos a számukra ;) azóta már biztos kerültek be ilyen emberkék, de akkor úgy gondoltam h a fogalmakat, stb nekem kéne csinálnom. neki is álltam, de elgondolkodtam. a gondolkodás eredményeként találtam egy oldalt, mely a sw d20 szerepjáték magyarításával foglalkozik. ez egy kicsit megkönnyítette a dolgom. szóval részben innen dolgozok. de magam is csináltam egy szótárat
  • Shaman
    dex:találati esély
    str:erö sebzés nagysága.

Magyarán hiába irtózatosan nagyot sebzel ha el sem találod....
  • mochee
    Lenne még egy kérdésem hozzátok. Bastila nálam 19 dexteritys és rajta kívül is van néhány fénykardos muksám, akiket végig fénykarddal szeretnék használni. Na most érdemes a dexterityt is fejleszteni a kardos karaktereknél, beleszól ez, hogy milyen jól nyomja, mennyre találja el az ellenfelet, vagy csak a strength a lényeg és felesleges a dex-re rakni? Azért mert én eddig a strengh-re raktam, mert ezt mondtátok, de azért meglepő, hogy a fénykardos csajnak 19-es az ügyessége.
  • Hmuda
    Hát akkor menj el mégegyszer, úgy tűnik, hogy ennek a közjátéknak mindenképpel le kell mennie (igazábol a 4. után kellene ehez elmenni).
  • Kandurex
    De, lehet, meg van az 5 starmap, eltudok menni a Star Forge -hoz is (vagyis az ismeretlen bolygóra) és sehol semmi.
  • Hmuda
    np. :-)
  • Hmuda
    Na asszem nekiállok a karakteralkotás leírásának kényes feladatának. :D
  • Hmuda
    STR.
  • Hmuda
    Hát ha neked egy Trandoshannal van kedved így beszélni, akkor bátrabb vagy mint hittem. :D
  • Hmuda
    Hát asszem az itteniek már meg is válaszolták a kérdésed. :-)
  • Shaman
    AZ nem lehet!! Akkor nincs meg mind az 5 starmaped!
    3-4 starmapig elmennek.
    5. után mindeképpen csatázol velük.
  • SZEG007
    Ez csak akkor mükszik, ha férfi karival nyomulsz, és azt mondod neki, "hogy mindig egy ilyen gyönyörü növel szerettem volna dolgozni", és akkor fog megbizni benned, de amikor én is csaj voltam, akkor nem sikerült.
  • Calver
    Sztem még egy Starmap hiányzik, elvileg akkor jön majd az a két fasza kristály ha már minden bolygon végigmentél és megjelenik a Star Forge System a térképeden. Na akkor jönnek majd a rosszfiúk Yavinon, kellemes kis csata lesz hidd el, poén hogy azokban a kis pöcsökben mekkora daráló powa van.
  • Calver
    Na ezt is kivittük... igaz, már tegnap de basztam beírni ide. Ki milyen karival nyomta a gémet? Részemről egy Soldier/Jedi Consular, 8. szinten váltottam, sötét oldal ezerrel, valami iszonyatos pusztítást bírtam véghezvinni Force Stormokkal meg Killekkel! (pl mikor 6 emberre egyszerre hatott a force storm - 6*40 durván 240 sebzés, 10 erőpontból, amiből volt bőven 200 fölötti mennyiség (ugye sötét oldal duplázza, lehet volt 300 is, nemtommá...) Ja és persze végig Difficulton vittem az egészet és így is kurvakönnyű volt. Belerakhattak volna igazán egy Insane szintet is mint BG2ben! Most ujrakezdtem egy fél fokkal békésebb karival, egy Scoutal aki késöbb majd Guardianra vált át (kiszámoltam hogy így kapom a legtöbb featet, a legtöbb skillt - kimaxolhato persuade -, valamint a legjobb mentődobásokat, mégha az attack bonusom kettővel kisebb is lesz és a vitalitym is kemény 16al - kompenzálandó implantokkal). Ja és a változatosság kedvéért megnézem milyen a jó oldalon játszani, mondjuk egy-két dolgot így sem fogok kihagyni (ld. sárkányvadász kiherélése a Tatooine-on) Amugy sztem aranyos kis gém ez, nekem nagyon bejön, pedig nem vagyok vmi nagy SW fan. Az meg kifejezetten teccik hogy erősen átalakított D&D 3e-t használ!