4315
  • CS@
    Illetve inkább úgy mondom ,hogy minden betű és szám KEY és általában minden egyéb VK.
    Fontos még ,hogy a „init_pc.c” ben mindig használni kell a („”) –jeleket ,de az „options” fájlban nem !
  • CS@
    Azért mert az „a” nem ("VK_a") hanem („KEY_A”).
    VK-t csak a return,space + egérgomboknál (meg még mitomén minél) hasznáj !
  • air23
    én kettővel elbírok eccerre, de az a max.
    szal én úgy gondoltam hogy a köcsög elsőtisztek helyére playerek.. asszem széjjelvágnánk bármilyen hajót :)
  • Knox
    probáltam, de azért köszi!
  • air23
    legalábbis gondolom.. mivel a c programozása case-sensitive :) és utólag nem definiál ilyen VK_d konstansokat ha jól emléxem csak VK_D van.
  • air23
    nagy A nagy D
  • Knox
    CS@! CI_CreateAndSetControls( "BattleInterfaceControls", "BICommandsLeft", CI_GetKeyCode("VK_a"), 0, true );
    CI_CreateAndSetControls( "BattleInterfaceControls", "BICommandsRight", CI_GetKeyCode("VK_d"), 0, true );
    EZt valahogy nem akarja nekem elfogadni! CSak akkor mukodik a dolog, ha key_left és key_right van beleírva! a-ra és d-re nem reagál! még párbeszédeknél sem! :(( Nem tudod mi lehet a gond?
  • air23
    mondjuk 4-en megcsákjázni egy hajót :)) mekkora könnyű lenne :)
  • air23
    thx :)
    lassan alakul ez a billentyűzet kiosztás :)
  • CS@
    El bírnám viselni.
  • CS@
    init_pc.c :
    // Cameras
    Belenézel és látod ,hogy a kamera inverz vagy nem inverzezéséhez (jól hangzik) kétféle értéket adhatsz meg.
    Ez vagy „0” vagy „INVERSE_CONTROL”
    PL.: "DeckCamera_Turn_V", 257, INVERSE_CONTROL, false ); átírva így : "DeckCamera_Turn_V", 257, 0, false ); és megfordul a hajó belső nézeténél a vertikális tengely.
  • air23
    az invert mouse-t hol találom a .c-k ben?
  • CS@
    Ma már megjelent a 3.3 is
    A szokásoson kívüli pluszok :
    Invert Mouse Y-AXIS
    Improved tornado sound
  • CS@
    Viszont benne van az ellenkezője is +100%Pirates&Attack ami jó mert kevesebbet kell hajókázni ahhoz ,hogy kalózokat taláj.
    Mondjuk az is igaz ,hogy eredetileg se kellett olyan nagyon sokat keresni őket.
  • Hyder_work
    remélem jol mondtam és sikerül...
  • Hyder_work
  • air23
    ja. most már így én is emléxem :)
  • Knox
    kösz CS@!
  • Hyder_work
    akkor mondja, h akkor most csináld meg a "secondary" missiont abbol a missionbol..

nos, a questben lentebb van irva merre találod Tobiast...

asszem Redmond kocsma "vagy valamelyik krimó, Oxbay vagy Redmond nem emléxem pontosan"

ott beszélj a kocsmárossal, és lesz egy olyan kérdésed, ami Tobiasra utal, ekkor moindja, hogy az emeleten van Francia ruhában...

mindenképp beszélj a kocsmárossal, mert kulonben nem ismered fel "a játékban" Tobiast
  • air23
    de ha visszaolvasol biztos volt már róla szó
  • air23
    szeirntem még az elején van .. vagy nemtom...

hmm.. nem az amikor a parthoz kell menni és véletlenül ott vannak franciák is.. hmm.. ja. ha ott segítettél asszem vissza kell menni r. ba. francsetuggya, régenvolt :)
  • Hyder_work
    nem Tobias-al kéne taliznod véletlenül?
  • Bandew
    Vissza kell menned Redmont-ba (asszem így írják) És beszélned kell a Főmuksóval akitől a küldit kaptad.
  • Bandew
    Nekem az nem tetszik az újabb modokban, hogy kiveszi a játékból a csontikat. Ez bizony rohadtúl illúzióromboló tud lenni amikor jön egy animáció, amiben csontik vannak.
  • Hmuda
    Amúgy a Modról az a véleményem, hogy aki nem képes megbírkózni a viharokkal, akkor keressen másik játékot. A kalózokról meg annyit, hogy ha az ember nagyon nem akar velük találkozni, akkor úgyik megtalálja a módját. Én már tudom, hogyan kell és 100%-osan működik.
  • CS@
    Amit szerintem érdemes átírni a „init_pc.c” -ben (ha már írtad ,hogy WASDvel játszol) :

Párbeszédekben fel le lépkedés :
    // Dialog
    "DlgUp", CI_GetKeyCode("KEY_W")
    "DlgDown", CI_GetKeyCode("KEY_S")

Ládákban ,kereskedőknél STB jobbra balra léptetés :
    // Character //CI_CreateContainer
    "TmpChrTurn1", CI_GetKeyCode("KEY_D")
    "TmpChrTurn2", CI_GetKeyCode("KEY_A")

Időgyorsítás :
    ExternInitKeyCodes();
    "TimeScale", CI_GetKeyCode("KEY_T")

Én még átírtam az összes ("VK_ESCAPE")-t ("VK_RBUTTON")-ra így a visszalépés és a cancel nálam mindenhol a jobb klikk.
    Ez a része kész.

Ahhoz ,hogy csata(és szárazföldön is) közben ne az enter-rel kelljen megnyitni a nyilakkal válogatni és az enter –el kiválasztani :
    „init_pc.c” –ben :
    // Interface //Battle interface
    Hajón menü megnyitása "BICommandsActivate", CI_GetKeyCode("KEY_C")
    Szárazföldön menü megnyitása "LICommandsActivate", CI_GetKeyCode("KEY_C")
    Menüben balra "BICommandsLeft", CI_GetKeyCode("KEY_A")
    Menüben jobbra "BICommandsRight", CI_GetKeyCode("KEY_D")
    Kiválasztás "BICommandsConfirm", CI_GetKeyCode("VK_SPACE")
    Ezzel még nincs kész !
    Most megnyitod a játék főkönyvtárában az „options” fájlt
    FONTOS : ezt csak Notepad –al irkáljad !!!(WordPadtól megpusztul !)
    controls.primaryland.licommandsactivate=KEY_C
    controls.sailing3pers.bicommandsactivate=KEY_C
    controls.sailing1pers.bicommandsactivate=KEY_C
    Kész.

Ami még hasznos lehet az „options” fálban :
    controls.primaryland.chrrun=key_w
    controls.fightmodecontrols.chrrun=key_w
    Így a kari egyfolytában futni fog és nem kell nyomni a shiftet-t. Sétálni ezután nem tudsz !

A gombokat természetesen kedvedre átírhatod ,de arra figyelj ha mondjuk a „Key_C” –t átírod másra akkor mindegyiket át kell írnod !
    Természetesen mindenről készíts másolatot !
    Oldalazást felejtsd el olyan nincs.
  • Knox
    Hi all!
    Ha valakinek van valami használható configja, amelyet az init_pc file-al készített, az megoszthatná tapasztalatait, hogy mit érdemes átállítani és mi teszi irányíthatóbbá a játékot.
    Nekem az lenne legfontosabb, hogy csata közben ne a rohadt nyilakkal kelljen választanom a parancsok között! ezt hol lehet átállítani! wasd-vel játszom! oldalazást be lehet állítani? THX
  • Hmuda
    Na találtam egy igen csúnya bugot. Mikor több hajód is van, és szállítást vállalsz, akkor a gép szétosztja a hajók között az árut, ha nem fér el az egyiken, de a másik árus csak akkor fogadja el a küldit, ha csak az egyik hajódban van a megkívánt mennyiség, amit elintézni ilyen tételeknél majdnem lehetetlen. Nekem akkora deszkaszállítmányt adott, hogy még a Battleship-embe se fért be.
  • Hustler_hu
    akkor menj le a banyaba es ott beszelj a fekete rabszolgaval , majd vissza probald elintezni hogy szabad legyen majd megint le ... es voila :)
  • shaba23 #2212
    DC!!!
  • Hmuda
    Én a sectorrol szedtem, de onnan törölték.
  • CS@
  • CS@
    itt
  • jó csaj
    De igyekezzetek!!!!!!!!!!!444
  • zoli80
    hol van???
  • jó csaj
    helló!GYertek a travelindex.hu/chat/index.php3-ra!!!!!
  • CS@
    Kijött a 3.2 -es MOD is az extrák :
    Increase the Skill Cap to 40
    See Your Crew on Deck
    Sail a Black Pirate Ship
    Start as a French Corsair
    Play Beyond the Main Quest
    Adjust Storm Frequency (-1/2)
    -50% stroms and -50% pirates
    +100% pirates and +100% pirates attacks
    Improved cannon sounds
    Get Rid of All the Undead
    higher sea battle distance
    reduce pirates attacks
    increase max save-slot amount 20 to 40

+egy szép térkép (3Mb)
  • Hmuda
    Én 700000-nél leálltam, mert unalmas volt furikázni a szigetek között, pedig az a legyorsabb bevétel eddig. Olykor 20000-et is kapok egy szomszédos szigetért.
  • air23
    nekem 1 milla van, most már legénység morálra és legénységre kültöm.. megaztán a repair se olcsó.. sajnos jó cuccokat még nem láttam drágáért.. pedig arra szivesen áldoznék :)
  • air23
    azserossz, elején én is úgyc csináltam, mostanában a 3 battleshippemmel inkább a jó nagy francia 1 es 2 -es hajókat szeretem :) főleg ha 3-4 is van belőlük :)