3893
A Sudden Strike kop-kop ...
-
#314 Köszi
A Gamespy proginak fent kell lennie? Vagy ez egy beípített funkciója a programnak? Pl a serious sam magától megtalálja a komplett internet összes elindított játékát és bármelyikbe beszállhatok. -
Ren #313 Multihoz allits be par dolgot az Options/Multiplayer alatt, legfokepp a szerver nevet es esetleg a jelszot. Ha elinditod es valasztottal palyat, akkor a tobbiek mar latni fogjak a szervert (Multiplayer/Gamespy opcional, a szervert is itt inditsd, van Create New Server vagy ilyesmi gomb)
-
#312 Az orosz pályákon, egy hard fokozatú randomküldetés teljesítéséért kaptam egy PzIVG-t. Ez már méltó ellenfele bármelyik orosz tanknak. Bár a páncélzata még mindig nem éri el az orosz tankokét de a hosszú csövű 75 mm-es ágyúja már veri az oroszokat. Ami viszont előnye, hogy sokkal mozgékonyabb mint az orosz montsrumok, így szépen kimanőverezi őket. Az a lényeg hogy egy tapasztalt személyzetet kell beleültetni.
Nem tudom mitől függ, hogy hány páncélost vihetsz tovább a következő küldetésre, de míg az elején csak hármat lehetett, addig az egyik orosz küldetés után már 6 állandó páncélosom van. Igaz, hogy a 3 új az teljesen tapasztalatlan, ami nem teljesen reális, az orosz frontra azért már elég tapasztaltak voltak a katonák.
Mindegy szépen feljavítottam őket. Közben egy újabb random pályán sikerült még egy PzIVG-t szereznem, így már 4 db ütős prototípusom van, amivel már bátran rohamozhatok.
Egyébként nem igazán értem az alant olvasott sok nyafogást. Mostanra a remek páncélosok és a magas tapasztalati pontok lehetővé tették, hogy szinte percek alatt teljesítsek egy küldetést. Egy remek páncélos roham elsöpör szinte minden akadályt, a nehéztüzérségem szinte sosem használom. A páncéltörő agyúimat állandóan tolom előre, mivel baromira gyorsan toszogatják a kis faszik, és nálam a gyalogságnak is nagy szerepe van, hiszen sérülésmentesen csak ők tudják az ágyúkat elfoglalni, és szinte mindig kúszva közelítik meg az ellent, így a veszteségük minimális. A tankok őket lövik, ha pedig beásott katonákat találok, akkor a tankokat tolom előre, a katonákkal pedig visszavonulok.
Légierőt csak akkor használok ha a páncélosaim rohamoznak és nem tudom időben utánuk vinni a légvédelmet, ekkor a vadászokat föléjük küldöm. -
#311 Még nem próbáltam egyszer sem indítani multit, úgyhogy nem tudom hogyan működik. A sud-ban egy IP cím kellett a szervertől, mivel nem volt kereső a játékban. -
#310 Na délután 1-kor indítunk egy multit az öcsémmel. Remélem rá tud kapcsolódni valaki a szerverünkre. -
#309 koszi, meggyoztel, megnezem -
#308 Melyik a legjobb tank az orosz Chapterhez? Panzer IV D-ket vittem most, mert azok beváltak eddig, de lehet hogy csak véletlenen múltak. -
#307 Na megcsináltam az Afrikai pályát is :) Nagyon nagy mészárlás volt! Az elején, amiket kaptam katonákat, mind beküldtem a húsdaraálóba. Meg is halt mind. :) De legalább elfoglaltam a tüzérségeit páncélos veszteség nélkül, utána már jott az erősítés, azzal meg pofonegyszerű volt az egész. -
#306 Sokkal jobb! Hasonló, mint a sudden, de itt fejlődnek az egységek, szebb a grafika, továbbvihetsz egységeket, kapsz kitüntetéseket, amik növelik az egód :), sokkal több egység, végtelen hsszú kampáyn, bár néha eléggé uncsi. -
#305 jobb ez, mint a sudden?
ha igen, nagy vonalakban miben jobb? -
antijedi #304 én ilyenkor kiküldök egy osztag gyalogost áldozatnak oda ahol nem eri el a pancelosai és ako odapörk ágyuval én visza és ezel elis dőlt hogy megnyerem a mapot :D -
#303 Inkább hiszek a Spctrumnak, mint egy abszolút nem objektiív oroszpárti fejlesztő brigádnak. Mondjul het, hogyha csinaánék háborus játékot, akkor is a magyarok lennének az übertáposak. :) -
#302 Hihetetlen nagy geciség ez! Egyik random pályát nem tudom megcsinálni, mert olyan, hogy: ha légierővel próbálom ártalmatlanítani az agyúit, akkor hívja a köcsög Spitfirejeit, ha agyúval próbálok odalőni, ahol a DETECT van, akkor ők tuti hamarabb szednek ki, mivel tudják, hogy pontosan hol vagyok(csaló gép), ha tankokkal próbálom, akkor az ő tankjait rögtön összecsoportosítja vagy a szarus agyúival atlő az egész pályán, persze telibe találva a tankjaimat. Sniperrel nem tudom likvidálni az agyúit, mert tankokkal őrjáratozik, és lehetetlen az agyúk közelébe jutni. :( Kezd kicsit elmenni a kedvem a random páyláktól ,emet csupa ilyen geciség van benne, arról nem is beszélve, hogy mindegyiknek tök ugyanaz a lényege. De ha nem csinálom őket meg, akkor a fő küldetésekben elvérzek a gyenge technika miatt. -
antijedi #301 mert ez a game az oroszokra halyaz.., valóságban azé nagy szám... :D -
#300 megkaptam az elso tigrist,nem olyan nagy szám mint amennyire a spectrumon áradoznak rola. -
antijedi #299 j9n erősités mibdig asszem -
#298 A zászló elfoglalós küldetéseknél, ha beveszel egy zászlót és tartod, akkor jön erősítés, vagy amit a közelben találsz, csak azzal nyomod?
A russia42-őn van tűzérség? Vagy csak páncélelhárítás van? -
#297 Vna teamchat multiban? -
#296 Nem lesz nehéztűzérség a pályán ... :)
Volt egy afrikai kisváros, ahol a főutca tiszta piros volt. Kemény utcai harcokat folytattam egy PZ II társaságában ... :)
-
#295 Nem vagyok elmbeteg, hogy bajtársaim a biztos halálba küldjem! :D -
#294 Felesleges, mert tüzérséggel szarrálőnek minden védelmet. :( -
antijedi #293 mért nálam néha bevált :DD
meg ara is jó hogy szép pacsnik maradnak utánuk a földön amitől a terep egy időután ugy néz ki mint egy rakás fos pirosrafestve :DD -
#292 Ritka ... :)
-
antijedi #291 ezt a steelpanthers már megnézem anyit áradoztok róla, ez a game valahogy kiamradt az életemből :D -
antijedi #290 gyalogság semire nem jó?? dehogynem! beküldeni őket városba ahol tankokat esetleg lekapnák, ugyan lemészárolják szegényeket de máris megvan a pontos helye az aa-knak és egyebekek!
ezen kivül néha arra jo hogy a tankok elött terelve őket hátha nem a tankokat lövik... :DD -
#289 Sűrűn használd a beásást - némi időt nyersz -, kivétel a Stugok és a nehéztűzérség. Páncéltörőket beásva lehet a legjobban használni. Az Ambush opcióval tudtam pontosan lőve, egy elég tapasztalt és PZ IV-ben ülő egységgel kiszedni a Mathildákat. Így csak olyankor nyit tüzet, ha 100%-ig biztos a találat. De ez csak tapasztalt egységeknél működik. A németek meg szerintem csak kezdetben rosszak. A pontosság a tapasztalattól és a tűzérségi megfigyelőktől függ. Nálam egy officer távcsővel állandóan van, vagy a sniper, de az nincs mindig, tehát az officerrel kell megtanulni "bánni" és nagyon védeni kell. Gyalogság leküzdésére javaslom a PZ II-est, mert bár semmi másra nem jó, a toronygéppuskája fenomenális. A PZ IV-D feletti típusánál le fogom cserélni ... -
#288 Tankokat nem lehet zsákmányolni, csak fegyvereket ... Sajna. A Steel Panthersben mindent lehetett! -
#287 Ez a #283-ra ment! -
#286 IGEN! (LS. #281) IGEN! (Tovább! Sőt többen lesztek. A továbbvihető létszám ugyanis - szerintem - rangfüggő!)
Multira kéne tervezni egy mapet, ahol a germánok technikai hátrányát egy erős védelemmel kiküszöböljük és az már korrekt lenne. -
#285 Tankokat, hogyan lehet zsákmányolni? Csak üres tankokba lehet beszállni, ha egyáltalanán van olyan, vagy valahogy kilehet szedni a személyzetet? -
#284 A demoban is észrevehető volt, hogy a németek a leggyengébbek. Az orosz alap tüzérség 5* meszebbre es pontosabban lő, mint a német. A német járművek a legszarabbak. Szaros angol Matildát 3 német (panzer3) light tankkal is alig lehet kiszedni. :( -
#283 Észrevette rajtam kivül valaki, hogy a gyalogság semmire sem jó? Eddig minden pályát veszteség nélkül csináltam meg, de most elérkeztem egy pályához (Afrika 1. historical pályája), ahol képtelen vagyok előre haladni. Szar kis PanzerIII-asaim 0-át érnek, a tüzérség seperc alatt leszedi őket, tűzérségem nincs ugye, azzal a sok szar gyalogossal se tudok mit csinálni. Ha tankokkal megindulok és kilövöm a tüzérségét, akkor ő jön a 3* durvább tankjaival, ha nehézbombázokat küldöm rá az első városra, akkorsem tudja likvidálni az összes tüzérséget. Ahhoz, hogy elfoglaljam az egész várost min 1 tankom odaveszik.
Ha a random küldetéseket megcsinálom, akkor amiket kapok upgradeket, azokat továbbvihetem a Historical pályákra? Azt tudom , hogy a random páylákra igen, de hogy a historicalra igen-e, azt nem. -
antijedi #282 singlebe meg ense tapasztalta de multyba boraszto
egy mecsen 2v1ben 2nemet vs. 1 orosz csak azért nem nyert az orosz épp hogy mert zászlofoglalás volt (a fragek, vagyis a megolt egységek ért kapot pontszám orosznbak kb 8000 nekünk meg 2000...) -
#281 Sajnos csak azon a pályán tudom én is használni. Az ellenségtől zsákmányolt fegyvereket csak a Steel Panthersben lehetett továbbvinni a következő pályákra. (Ott volt olyan, hogy a Mathilda volt a legjobb "német" tankom az orosz pályákon ... :) ) Sajnos. Itt ua, mint a többiben. Amit megszerzel, azt sajnos csak ott használhatod, azon a pályán ahol megszerezted - én is erre gondoltam -, de azért 4+3 nehéztüzérségi alkalmatosság nem mondhatnám, hogy nem dobogtatta meg a szívemet a Mathildák ellen ... :)
Mellesleg most értem el a ruszki hadjárathoz, mert előtte szinte minden randomot megcsináltam Lengyelo., Franciao. és Afrikában, csak azért hogy erősödjön a banda, de az istennek sem jött jobb tank a PZ-IV D-nél és egy idő után a tapasztalatuk sem nőtt túl sokat. A Mathildák ellen valami katasztófa volt harcolni. Semmi sem vitte át a páncélzatot. Néha majdnem sírva fakadtam emiatt, de végül csak káromkodtam egy nagyot, holott tök reális. Az alap szemét küldetések - hard - azok szoktak lenni, ahol van egy "strongpoint" néhéz rohamlövegekkel + tankokkal, és azt kell "szétdurrantani". Na ezek nagyon brutal küldetések, mert, ha megrohamozod a kiszögellést mielőtt beásnák magukat és igazi Blitzkrieget játszol - amiért a tapasztalati pontok is jönnek -, szinte biztosan rátámad a maradék bandára fent vagy lent, amit néha - páncélosok nélkül - nagyon brutál visszaverni. Egyszerűen csak azt láttam, hogy kb. 1000 lövés kellett nekik, hogy kipurcanjanak. Az orosz tankok ellen eddig még csak a demoban harcoltam. Furcsa, de ha singliben az oroszokkal vagy, nincs akkora különbség, mintha a németekkel az oroszok ellen nyomod. Az azért túlzás, hogy a BTk verik a német páncélosokat, de kb. igaz amit írsz. Elég brutál lett a game. Ja, és csal a gép. A légitámadásoknál vettem észre a kettős mércét először. Elviekben addig van légitámogatásod, amíg le nem lövi az ellen a gépeket. Ez amelyik féllel játszol igaz is, de a gép néha valami láthatatlan bűvészkalapból képes egy tucat nehézbombázót előszedni, holott már rég - néha többször is - leszedtem a bombázóit ...
Ez legalább a Steel Panthersben nem így volt. Ott csak akkor volt légierőd, ha a összeállításkor beletetted. Itt meg szinte mindig. Ha Stukákat ad, azokat sohasem használom, mert szinte használhatatlanok. A gyalogság "segítségétől" is el szoktam tekinteni. Semmire nem használhatóak!!! Max. a fegyvereket szoktam elfoglalni velük. Ilyen szarul csak abban a 3Ds 2. VH-s RTS-ben voltak megcsinálva (passz a címe ...). Ott ráadásul még nem is látszódtak. Zsebpiszok méretüek voltak. Itt a lövészárkokban úgy-ahogy normálisan védekeznek, de csak addig, amíg nem jön egy tank géppuskával ... Utána már csak véres cafatok a térképen. A Steel Panthersben volt egy rakat fajta gyalogság. Enginer, Sniper, Officer, MG stb. - ezek itt is megvannak -, de ha kiszúr az ellen, ugyanúgy meghalnak elsőre, mintha sima katonák lennének. Ott azért egy enginer ha nem futamodott meg, csodákra volt képes. Ha legalább tovább lehetne vinni őket mindne pályára, vagy ők is fejlődnének, akkor azt mondom oké, de így???
A másik baromság, hogy a páncélosok közé német oldalon beletették a motorost is ... :)
A Steel Panthersben is Afrikában durvultak el a dolgok, ott is pont a Mathildák miatt. Csak 88-asokkal tudtam leszedni őket. Itt is vsz a "carry and shoot" taktikát fogom követni az orosz fronton. Mert ha egy T34 vagy főleg egy KV-1 vagy más rémálmok megjelennek, a Pantherekig kiváncsi vagyok, hogy fogom túlélni ... -
antijedi #280 nem tom nekem nemsikerült valahogy zsákmányolnom ha valami megmaradt beleküldtem embereimet és én használtam köv pályán nem látam semi nyomát -
antijedi #279 rakat szart ad
melesleg a német legspécib tankokat üs üti az orosz light... :D -
#278 É nem tudom, hogy milyen orosz tankok vannak azon a multi - flages - pályán, amit antijedi belinkelt, de megnéztem a német oldalt (egyedül "játszva" a multi részt): mind PZIVD kezdetben. Magyarul tulajdonképpen ez mire elég? Azt mondjátok, hogy jön majd erősítés, OK - bár fog sincs milyen egységek -, de szinte bármilyen kezdeti orosz tank ütni fogja a D-ket. Már az orosz páncélelhárítás is sokkal nagyobb kaliberűnek néz ki. Ejtőernyővel is 1 egység érkezik. Röhej! Az egy darab Stuka meg mire jó? Semmire ...
Ez így tényleg irreális!
Az assaultban ki lehet választani, hogy mivel akarsz menni, vagy ad egy rakat "szart" és ennyi?
-
Ren #277 Szvsz a multi reszen meg lehetne javitani. Jelenleg van ket jatekmod es nehany terkep aztan ennyi. A flagcontrolban van x darab zaszlo a terkepen es azokat kell elfoglalni es megtartani es ezert kapsz pontokat. Az utanpotlas folyamatosan jon. Az assault-ban fix egysegek vannak es azzokkal kell elfoglalni/megvedeni az adott celpontot. Ja es nem tudom megerteni, hogy miert nem lehetett ugy megcsinalni, hogy ne kelljen minden palya utan uj szervert inditani :( -
#276 Gondolom irreális :)
A brit nehéztűzérség is megmaradt ? :)
Mert, mint említettem nálam azok is túlélték és utána szépen felhasználtam őket ... :))
Zsákmányolás rulez! :)
A Steel Panthersből és a RGből ez mintha kimaradt volna, pedig ebben van a vitamin ... :(
:)
Mellesleg multiban, hogy kezdődik a játék? Kiválasztotok egységeket - van pontlimit, mint a CMben -, vagy amit ad, azt ad?
-
antijedi #275 akkor mond menyire reális ha megnézted multyban hogy milyen egy orosz vs német találkozo :DDD
amugy campaignban ezen a pályán nekem semi gondom nemvolt, ugy szalatam végig a nehéztüzérségén hogy észre se vettem hogy van..., és egy egységet se vesztetem csak ugy 2-3 szakasz gyalogost