A Sudden Strike kop-kop ...
  • a.carkey
    Sajnos csak azon a pályán tudom én is használni. Az ellenségtől zsákmányolt fegyvereket csak a Steel Panthersben lehetett továbbvinni a következő pályákra. (Ott volt olyan, hogy a Mathilda volt a legjobb "német" tankom az orosz pályákon ... :) ) Sajnos. Itt ua, mint a többiben. Amit megszerzel, azt sajnos csak ott használhatod, azon a pályán ahol megszerezted - én is erre gondoltam -, de azért 4+3 nehéztüzérségi alkalmatosság nem mondhatnám, hogy nem dobogtatta meg a szívemet a Mathildák ellen ... :)

Mellesleg most értem el a ruszki hadjárathoz, mert előtte szinte minden randomot megcsináltam Lengyelo., Franciao. és Afrikában, csak azért hogy erősödjön a banda, de az istennek sem jött jobb tank a PZ-IV D-nél és egy idő után a tapasztalatuk sem nőtt túl sokat. A Mathildák ellen valami katasztófa volt harcolni. Semmi sem vitte át a páncélzatot. Néha majdnem sírva fakadtam emiatt, de végül csak káromkodtam egy nagyot, holott tök reális. Az alap szemét küldetések - hard - azok szoktak lenni, ahol van egy "strongpoint" néhéz rohamlövegekkel + tankokkal, és azt kell "szétdurrantani". Na ezek nagyon brutal küldetések, mert, ha megrohamozod a kiszögellést mielőtt beásnák magukat és igazi Blitzkrieget játszol - amiért a tapasztalati pontok is jönnek -, szinte biztosan rátámad a maradék bandára fent vagy lent, amit néha - páncélosok nélkül - nagyon brutál visszaverni. Egyszerűen csak azt láttam, hogy kb. 1000 lövés kellett nekik, hogy kipurcanjanak. Az orosz tankok ellen eddig még csak a demoban harcoltam. Furcsa, de ha singliben az oroszokkal vagy, nincs akkora különbség, mintha a németekkel az oroszok ellen nyomod. Az azért túlzás, hogy a BTk verik a német páncélosokat, de kb. igaz amit írsz. Elég brutál lett a game. Ja, és csal a gép. A légitámadásoknál vettem észre a kettős mércét először. Elviekben addig van légitámogatásod, amíg le nem lövi az ellen a gépeket. Ez amelyik féllel játszol igaz is, de a gép néha valami láthatatlan bűvészkalapból képes egy tucat nehézbombázót előszedni, holott már rég - néha többször is - leszedtem a bombázóit ...
    Ez legalább a Steel Panthersben nem így volt. Ott csak akkor volt légierőd, ha a összeállításkor beletetted. Itt meg szinte mindig. Ha Stukákat ad, azokat sohasem használom, mert szinte használhatatlanok. A gyalogság "segítségétől" is el szoktam tekinteni. Semmire nem használhatóak!!! Max. a fegyvereket szoktam elfoglalni velük. Ilyen szarul csak abban a 3Ds 2. VH-s RTS-ben voltak megcsinálva (passz a címe ...). Ott ráadásul még nem is látszódtak. Zsebpiszok méretüek voltak. Itt a lövészárkokban úgy-ahogy normálisan védekeznek, de csak addig, amíg nem jön egy tank géppuskával ... Utána már csak véres cafatok a térképen. A Steel Panthersben volt egy rakat fajta gyalogság. Enginer, Sniper, Officer, MG stb. - ezek itt is megvannak -, de ha kiszúr az ellen, ugyanúgy meghalnak elsőre, mintha sima katonák lennének. Ott azért egy enginer ha nem futamodott meg, csodákra volt képes. Ha legalább tovább lehetne vinni őket mindne pályára, vagy ők is fejlődnének, akkor azt mondom oké, de így???
    A másik baromság, hogy a páncélosok közé német oldalon beletették a motorost is ... :)

A Steel Panthersben is Afrikában durvultak el a dolgok, ott is pont a Mathildák miatt. Csak 88-asokkal tudtam leszedni őket. Itt is vsz a "carry and shoot" taktikát fogom követni az orosz fronton. Mert ha egy T34 vagy főleg egy KV-1 vagy más rémálmok megjelennek, a Pantherekig kiváncsi vagyok, hogy fogom túlélni ...