3893
A Sudden Strike kop-kop ...
-
#674 A maradék gondolom onnan jött, hogy itt azt írták, hogy még kaptunk egy-kettőt ingyen és bérmentve bizonyos pancélos hadosztályoktól. Gondolom Budapest ostromához, vagy valami ilyesmihez. -
#673 Itt van:
"Only 3 Tigers were sold to Hungary in July of 1944 and small number"
Tehát összesen 3 db-ot vettünk 1944 Júliusban. -
#672 Na itt van a kilöhetetlen német tank. :)
Néhány adat:
Weight: 188000kg
Crew: 6 men
Engine: Daimler-Benz MB 509 / 12-cylinder / 1080hp (V1)
Daimler-Benz MB 517 Diesel / 12-cylinder / 1200hp (V2)
Fuel Capacity: 2650-2700 liters + 1500 liters in reserve tank
Speed: 13-20km/h
Range: Road: 160-190km
Cross-Country: 62km
Lenght: 10.09m
Width: 3.67m
Height: 3.63m
Armament: 128mm KwK 44 L/55 & 75mm KwK 44 L/36.5
1 x 7.92mm MG34
Ammo: 128mm - 55-68 rounds
75mm - 200 rounds
Armor (mm/angle): Turret Roof: 60/90
Gun Mantlet: 250/round
Front Turret: 220-240/round
Superstructure Roof: 50-100/9
Front Glacis Plate: 200/55
Hull Front: 200/35
Belly Plate Fore: 100/90
Side Turret: 200/30
Hull Side Upper: 180/0
Hull Side Lower: 100+80/0
Rear Turret: 200/15
Hull Rear Upper: 150/37
Hull Rear Lower: 150/30
Belly Plate Aft: 50/90
Nem árt egy-két pillantást vetni a pancál átütő táblázatra is!
Penetration of Armor Plate at 30 degrees from Vertical.
Ammunition: 100m 500m 1000m 1500m 2000m 3000m 4000m
Panzergranate 40/43 223mm 212mm 200mm 189mm 178mm 156mm 140mm
Minden egyes méterszámhoz tartozik, egy pancélátütő szám, csak tablázatból copyztam ki, ezért ilyen nyomi. -
#671 Akkor hazudnak, vagy lopták a maradékot. :) Mert egy Német Tanktörténész oldalon írták, hogy összesen 3 Tigrist vettek asszem 1941 Májusában. -
#670 2. VH-s topic az általánosban :)
-
#669 Az rövid, de a randomokkal egész jó kis "bandát" lehet "összehozni".
Az nem PZ III J, az a PZ IV J?
Tigris?
Tigris :) 1
Tigris :) 2
Tigris :) 3
Tigris :) 4
(Nagyon jó (szép) festésű tigrisek vannak itt + 3D modellek is !!!)
HIHI!
Egy, a "sok" magyar Tigris közül ...
Egy magyar páncélos oldal!
Ők 3-12 tigrist írnak ...
-
#668 Már rájöttem, hogy 1 :) -
#667 Németeknél, hány Afrikás chapter van? -
#666 A spanyolok is akartak venni, de nem tudtak megegyezni. -
#665 Ha jól tudom, csak 3 országnak volt Tigrise! Németeknek, Olaszoknak és a Magyaroknak. :) -
#664 Pontosan 3 db-ot vásároltunk. :) Sorsukról sajnos nemtok semmit, valszeg a mocskos ruszkik lőtték ki őket. :( -
antijedi #663 nekem is ugy rémlik hogy volt, hogy hány azt nem tom, de szvsz magyaroknak max 1-2 tigrise volt... :D -
#662 Tudtátok, hogy Magyarországnak volt Tigris tankja? Meg hogy a németek kifejlesztettek a háború végére egy olyan tankot, amit nem lehetett az akkori tankokkal megsemmisíteni, és csak úgy tudták, hogy kiéheztették a legénységét? Összesen kettő készült belőle, és az egyiket beolvasztották, másikat meg kiéheztették még a gyár területén. :) -
#661 Én Mathildára azzal megyek, de KV-kal még nem találkoztam, mivel most kezdtem újra, mert elbasztam a múltkorit. :) -
#660 Én most vagy Libyában 4db Panzer IV Ausf J + 2db Sturmgeschutz Ausf A-val + 3db 105mm-es LeFH agyúval, és eddig nem volt gond. :) Libya után már rögtön Orosz front jön, vagy van elötte mégegy afrika korps-os Chapter? -
antijedi #659 nem simertem, és köszi :DDD -
#658 Nézd meg ezt a linket! :) Vagy ismered? :( -
antijedi #657 ? hmm?? nekem ott még csak 4 vagy 5 asszem... :D -
#656 Már Oroszország előtt 6 ágyúm volt :( -
antijedi #655 szvsz amire anyi core unitot kapsz hogy mellé van még 5 arti is addigra már full fölösleges mert addigra már a tankjaid is elbirnak az enemy tankjaival... (eleinte meg amikor csak 3 core-t kapsz az ágyus részlegnél akkor meg nagyöon kell a 3 ágyu hogy veszteség nélkül végigcsinálj egy mapot... :D)
szal szerintem akkoris fölösleges :D -
#654 Be van ásva, álcázva. Nem is látják, csak ha bummuk van ... :) De ha ti kezdetben az első heavy lövegekkel mentetek a Mathildákra vagy a kávékra egészségetekre! :) -
#653 De a range se valami nagy. :( Egy Normális Antitank lövegnek kb. 5-6km a range, a Flaknak meg 2-3km, magyarul majdnem ugyanannyi, mint egy tanknak, tehát, ha két tank jön tuti szarrálövik, max egyszerre, csak eggyel bír el. -
#652 Légvédelem és tankelhárítás egy személyben=88-as löveg. :) Ezért!
Ehhez erősebb vontató kell, nagyobb teherbírása, zsákmányolt ágyúkat simán képes vagyok vontatni anélkül, hogy megszűntetném a tüzérségi tűzhengert ellátó utánpótló teherautókat. (Ált. az elején otthagytam a nehéztűzérségem - 5 155-ös löveg - és mellé az alapból adott légvédelmet. A sajáttal - core - meg védtem a tankjaimat és irtottam a kávékat. Heavy Antitank lövegek - bár könnyen vontathatók - a repcsiket nem szedik le. A 88-as viszont igen. :) Azonkívül tankelhárít a kicsike ... -
#651 Sima ágyúhoz is kapsz vontatót. Ha már tankok ellen használod, akkor miért nem inkább Heavy Anti Tank lövegeket veszel, amik kétszer akkorát sebeznek, és nagyobb pancálon is átmennek, mint kés a vajon. :) Én mindig nehéz tüzéreket rednelek, mert azokkal szénné lövök mindent, ha használom a felderítő gépet+az artillery Zeroing opciót! -
#650 Én igen, és kell is. Tudod miért?! Mert kapsz vele cuccost ami elbírja, azonkívül a kávék lefőzésére egy hideos, max szintű, erdőszélén vagy domboldalon elbújtatott és beásott 88-as ill 105-ös légvédelmi ágyúcska nem kismiska ... :)
A raktárok feladatokat szoktam a végére hagyni. Általában elfoglalom simán, de akkor a szopatás miatt kedvem volt lebombázni.
(Tudod a játékbéli parancsnokom oldalágához tartozott - a német parancsnokom apjának, a testvérének, a barátjának, a nénikéjének, a lányának, annak londoni egyetemista barátnőjének, annak az apjának, a nővérének, az ő férjének volt a golf klubban a társa - Harris tábornok, aki a brit bombázóerők parancsnoka. Szóval innen a bombázhatnék ... :) ) (Vontatott volt. Bocs.) -
antijedi #649 én nem pazarlok core egységet légvédelemnek, max ha a pálya neve légioffenziva lesz... :DDD -
#648 Miért olyan fontos a raktár, hogy lebombáztad, vagy akartad volna? :) -
#647 Hiába no! Aki sokat játszik vele, az ismeri is. Ezt röfögöm én is :) "Á gáci csál!" (C) Egy erősen pigmentált :)
A légvédelem akkor nyomja jól, ha az egyik core egységed is köztük van. Az akkor is lő, ha a többi uolyan nem. Én 105öst nyomtam be légvédelemnek. Szép munkát végzett! :) -
antijedi #646 hát márpedig gépnek szerintem nem fogy, volt hogy direkt néztem hogy már csak egy feladat vlt hátra, pálya közepe fel leraktam légvédelmet, és amikor bármilyen repcsit kuldtem ugye ako o kildte a vadászait..., na most minden ilyen akcioval én gépeim uygan lepotyogtak, de a vadászait is leszedte a légvédelem...(bár azt nem értem hogy néha a légvédelem mé nem lő a vadászokra...) és anyiszor hivot ő vadászokat amenyit akart, nekem meg egy két probálkozás után elfogyott az adottfajta repcsi... :(( -
#645 Párszor már rinyáltam, hogy mindig előrángat párat. Az, hogy nem jött, az max. csak azért volt, mert túl jól álltál. Poénból szopattam a vadászait vagy 5x szedtem le őket. Erre egyszer akartam használni a nehézbombázóimat egy raktára ellen, erre előjöttek a vadászai, pedig pár másodperccel előtte szedtem őket le, szóval újratermelni se lehetett ideje ... Ezért írtam, hogy "csal" ... -
#644 Ez így van, mert az ellenségnek is nyilványtartja őket, ha sokat leszedsz egy fajtából, akkor olyat már nem tud többet hívni. Nekem is votl olyan, hogy a nehézbombázóimat leszedték, és többet nem hívhattam őket. :( -
#643 Nem is azért hívnám őket vissza, hanem azért, ha pl kiadok nekik egy pancélos hadosztály megsemmítésére a parancsot, és elvégzik, akkor ne nagyon irtsanak tovább, mert elég sűrün tévednek be az ellenség légvédelme fölé. :( -
#642 dejok az uj multimapok a finalban,2ésfél oran keresztul gyurtuk egymast egy német sráccal,neki jottek a IItigrisei,nekem a kv3tankjaim! -
#640 Ez így van. Ezért írtam jóval korábban, hogy csal a gép, mert neki sohasem fogy ki ... -
antijedi #639 hmm, lehet, ezt igy nem vetem észre, de ettől függetlenül nem tok róla hogy vissza lehetne e hivni :DD (eleve repcsiket kijelölni se lehet...) -
antijedi #637 füstbombának én se sk hasznát láttam :D
visszahivni nekemse sikerült, de ugy sejtem ha kevesebb waypointot adsz emg akor hamrabb viszamennek, mint ha sokat..., de mivel szvsz már inditásnál leveszi a megfelelő menyiségü csikot az aljárol, igy hiába hivnád őket hamarabb visza, ugyse jöne a köv hamarabb, tehát nem érdemes visszahivni őket... -
#636 I.C.ram
Random: Néha bekever extra nem oda való dolgokat is. De ritka.
Repcsik: Én sem tudtam őket visszahívni.
Füstbomba: Bénán van megcsinálva, de el tudod pl. rejteni az egységeidet, ill. pontatlanabbul céloznak, de szar az a funkció, viszont legalább van. Nem egy Steel Panthers, de több a lehetőség, mint a Suddenben ... -
#634 Ja és még valami! A tüzéreknél mire jó a füstbomba? -
#633 Vannak olyan Multi pályák, ahol nem kapsz utánpótlást -ugye antijedi? :D- -
#632 Akkor arra is válaszólj pls, hogy ha kiküldök repülőket, akkor azokat visszalehet hívni manuálisan, vagy addig körőznek, amig ki nem fogy az üzemanyag?