Blitzkrieg

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Kérdéseidre a többi válasz:

1. Mit vársz a Panzer IV ill. Panzer III.-tól a JS-ek és T34-ek ellen?
2.Zöld ill kis piros skála legalul balra, ha kijelölsz egyet.
3. 6-7 ... köztük van. Asszem alt-F3 vagy vmi ilyesmi a lõtáv ...

Ruszki ágyúk nagy csoportban rulez ...

A medve nem játék.

a.carkey
Beméri, hogy kb merre lehetsz, ha már lõttél. Nem hülye. mellesleg 3 ember veszteséggel megcsináltam az angol domoban az elsõ pályát. Az elején felviszed a páncéltörõket a jobb ill. bal dombtetõre, kilövöd a gyalogságot, és az eljövendõ páncélosokat. Aztán visszavonsz mindent. A páncélosokat a baloldali erdõbe, az ágyúval, a gyalogságot keletre a legtávolabbi erdõbe. Aztán vársz míg megszórja a területet, persze a vadászaiddal leszeded a felderítõjét, mert onnan tudja. Aztán kivégzed a bal oldalon, a folyóhoz legközelebb egy páncéltörõvel a 2 légvédelmijét, a (kiindulástól) 2. erdõnél jobbra a másik 3 légvédelmijét (egy lövéssel operálj és használd a snipered), aztán azt csinálsz az ágyúival amit akarsz, mert beveted a bombázóid, a felderítésed által jelzett helyre. Ha ez megvan, akkor elintézed a 2 bunkert és a maradék tankjait, majd a vasútállomást. Megjön az erõsítésed. A bombázóiddal elintézed a 2 rohamlövegét az elpusztított ágyúitól kicsit nyugatra, õ visszavonul a maradék páncélosaival. A snipereddel felderíted, ráküldöd a bombázóid, de elõtte beásod magad a szorosnál és "hide" módba kapcsolod ezeket a páncéltörõket (alul mocsár, felül erdõ, kifli alakban beásod az összes páncéltörõd, tankod, kivéve az Elefántot, azt elõlrõl nem tudja vmi miatt kilõni + ha mákod van, a bombázóid meghagytak párat az õ ágyúiból, amit meg tudsz szerezni, mielõtt!!! elfoglalod a vasútállomást és csak utána jön meg a te és az õ erõsítése, azokat is hátra viszed, megjavítod, feltöltöd a teherautóiddal legénységgel). Ha mindezzel megvagy felvonultatod a gyalogságod utóvédként, aztán megindulsz az Elefánttal. Addig míg meg nem látod a maradék tankjait (a bombázóid elég szarok a tankok ellen, csak 100%os találat esetén van sanszod a ju87esekkel), tehát oda pörkölsz párat neki, aztán visszavonulsz, de nem fordulsz meg és odacsalod a kifli alakban felállított csapdádhoz a szorosban, aztán kilövöd az összes tankját gond nélkül, annélkül, hogy tudná honnan is lõttek rá, plusz közben bombázod, és lövöd a nehéztüzérségeddel, hátha. Pár mp és vége. Én 3 ember veszteséggel megúsztam az elsõ pályát ... Szerintem nagyon baba a game. A második pályán a sniperrel nyomtam végig és a rábízott feladattal is végeztem. Az angol demoban itt tartok, mert kijött a Splinter Cell és Vietcongozok is közben ... stb. Az embereknek - szakasznak - összevonás ill. szétbontás parancsot is adhatsz. Ott tudod úgyösszeállítani a csapatodat, ahogy akarod.

A medve nem játék.

Axon
Nekem nem sikerült egyesével kijelölni az embereket. Bármelyikre kattintok kijelöli az egész csoportot és boldogan szaladnak bele mind a géppuskatûzbe.
Hogyan érted azt, hogy kiiktatom a nehéztüzérséget. Mintha az olyan egyszerû lenne. Ott lövöldöz a hátországban, vidáman. Nekem meg ad egy nagy lomha monstrum ágyút 60 centi átmérõjû bombákkal amely minimális távolságra lõ csak. Ráadásul amint lõttem vele rögtön spuriznom kell mert megszórja a területet rendesen. Egyáltalán honnan tudja, hogy én honnan lõttem, amikor jócskán kívül vagyok a látótávolságán?
Másrészt szétlõttem egy bunkert, de a benne levõ embereknek semmi baja, ugyan úgy nem lehet õket kilõni, mintha még felettük lenne a bunker.
A tankok mintha vizipisztollyal lennének felszerelve. Szembõl meg sem karcolják az orosz tankokat, századik lövésre sem.
Az egységeknek hol jelzi a lõszer készletét?
Az info ablakban mik azok az értékek sorban, van ott vagy 6-7 is. Egyik sem a lõszer készlet az biztos.

"Panasz volt a sud-ra, hogy éppen csak megpillant az ellen és már oda is pörköl a nehéztüzérség. Itt nem lesz olyan problémája, mivel a nehéztüzérség megállás nélkül lõ, így akadályozva meg mindenféle elõrenyomulást.
"
Ez ok hogy panasz mert nehéz...amiatt ezt a háborúban is alkalmazták elõszeretettel
Axon
Na kipróbáltam....
Nem szokásom lehúzni a programokat. Megpróbálom elfogadni õket olyannak amilyennek a készítõk megálmodták. Ha nem tetszik legfeljebb nem játszom vele.
Sajna a Blitzkrieghez nagy reményeket fûztem, nagy Suddenstrike rajongó vagyok, minden kiegészítõ mod és többszáz pálya büszke bírtokosa.
A véleményem egybesûrítve.
A Blitzkrieg a Sudden Strike lebutított változata.
És még abban sem reménykedem, hogy az eredeti majd jobb lesz a demohoz képest. Nem hiszem, hogy a márciusi megjelenésig sokminden változni fog.
Megpróbálok összeszedni néhány észrevételt.
1. Sokan panaszkodtak a sud-ra, hogy még meg sem tudták látni az ellenséget és már fel is aprították az egész páncélos hadosztályukat. Na ezután mégjobban fognak panaszkodni.
2. Panasz volt a sud-ra, hogy éppen csak megpillant az ellen és már oda is pörköl a nehéztüzérség. Itt nem lesz olyan problémája, mivel a nehéztüzérség megállás nélkül lõ, így akadályozva meg mindenféle elõrenyomulást.
3. Embereket nem lehet egyesével kijelölni, hanem kis csoportokra vannak osztva... hallelúja...
4. Scrollozás! Szörnyû. miért kellett elrontani a sud remek mozgási (vagy legalább is nem rossz) rendszerét. Itt lépkednek a katonák a levegõben és a háttér mozog mögöttük, legalább is ezt az érzetet kelti. Mintha nem is a terepen lépkedne, hanem mozog a lábuk és valamennyivel eltolja a katonát a program a terepen, egyáltalán nem szinkronizálva a lépéshoszt az elmozdult távolsággal.
4. a tankok mozgása közben azt az érzetet kelti montha papírból lennének. Nincs meg a tehetetlenségi erõbõl adódó lomhasága, hanem mintha könnyõszerrel fujdogálná õket a szél mozgás közben.

Nos számomra az egész játék legjobban a warcommanderre emlékeztet. Ha valaki ismeri, akkor tudja mirõl beszélek, ha pedig valaki nem ismeri, akkor nézze meg a Blitzkrieg demóját és rögtön tudni fogja milyen is lehet a warcommander

M@TriX
Ez azért van, mert a német oldalon a német nyelvû demó van. Az angol demót ígérik február 14-ére.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

a.carkey
.hu
😊

A medve nem játék.

a.carkey
hardwired

A medve nem játék.

Axon
Hamarabb járt a szám.... akarom mondani a kezem, mint az agyam. Megtaláltam és már töltöm is. Eszembe sem jutott - egy darabig -, hogy a német nyelvû oldalon keressem a demo-t. Az angol nyelvû oldalon egy szót sem ejtenek róla.

Axon
Honnan szerezted meg a demo-t?
A hivatalos Blizkrieg oldalon azt írják - persze szörnyen lelkesen -, hogy a demo február 14-én fog megjelenni.

a maga 12 missziójával.............nevetséges
Kis Szabó [PT]
Engem talán majd a teljes után érdekel egy két vélemény, SS se volt egy hûha, inkább várom a Panzers-t!!!!
a.carkey
Sokan érdeklõdtek a demo után ...
😞

A medve nem játék.

a.carkey
Szép ez a demo. Elég nehéz volt elsõ pillanatban lekezelni a németek helyzetét, de azért sikerült és szerintem jó kis game ez. Nagyobbaknak tûnnek az egységek, mint a Sudden Strikeban és ez szerintem jobb. Szinte ua a gmae, de mégis valamivel másabb. Van benne egy hatalmas baromság, hogy az Elefantot nem tudták kilõni. A legjobb tank. Megse sérült, míg lõtték. A gyalogság rendszere is idiótábnak tûnt a SS-tól. Sokkal kevesebb lehetõséget tudtam kihozni belõlük. Az orosz tûzérség hatósugara atom jó, de a németek által pl. Sevastopolnál használt ágyú miért ennyire vacak, azt nem tudom. Az, hogy miért volt képes az Elefant, vagy a többi harckocsi fedezõtüzet adni, ha kértem, nem tudom. Arra sem jöttem rá, hogy mi a szarnak nem tudom egy ágyú hatósugarát lekérni. De lehet, hogy én bénázok itt össze-vissza. Nem rossz maga a demo, de én kevesebb lehetõséget éreztem benne, mint a SS-ban. A gyalogosok mérete picivel megnõtt, de a realitással gondok lesznek, ha ez így marad. Az ai sem tûnt géniusznak ...

A medve nem játék.