3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • waccoo
    hivatalos site ?
    http://www.cdv-blitzkrieg.de/english/index1.htm
  • Wanted
    Hi!
    Nem tud valaki egy 1.2 -es angol patch lelőhelyet?
    Amiket eddig találtam, az mind német volt.
  • Axon
    Számomra az igazi jolijoker az, amikor ejtőernyővel le lehet dobni néhány alkaida terroristát. Ezek simán ráugranak a legnagyobb tankokra és felrobbantják magukat.
    Csak lejebb kell venni a hangszóró hangerejét mert kicsit zavaró az a sok "Alahhhh Ákbáááááááááááár" üvöltés.
  • a.carkey
    ?
    Ugye nem komoly? :(
    Mert akkor ezek a funkciók überelik az általam fellelt opciót, miszerint, ha a PZ II-nél 1941 után rákattintasz a beásás gombra, hogy ne féljen annyira, letesz mellé kétoldalról 1-1 Maus tankot, ha mégegyszer megnyomod. Ha ezt az ardenneki hadjárat alatt csinálod, akkor büntetés képpen 5 P-1000 "Ratte"-t is kapsz ...
    :)
  • Axon
    Ó, én ezt a funkciót már a demo-ban kiszúrtam
  • antijedi
    és ha snipernél rákattintasz egy rejtett gombra, elindul az egész mapot betöltö napalmos szőnyegbombázás, és közbe jönek a V2-k :DDDD (persze a saját egységeidet kikerüli mind a napalmi mind a V2 özön) :DDD
  • Axon
    Ezután kiderül, hogy az officernek is van egy plusz kis funkciója.
    Az eddig nemlátott apró pici ikonra rákattintva elkezd királytigriseket építeni.
    Ha 5 perc múlva ránézel, derék officerünk már mozdulni sem tud a saját maga köré épített tigrisektől...
  • a.carkey
    Hogy legyen egy kis igazi RTS feelingje ... :)
    Most már értem, de eddig sohasem próbáltam. Hiába no, kevés embert vesztettem. :)
    Ezzel bebizonyosodott, hogy lehet benne építeni és gyártani is. Gyártásra eddig még nem jöttem rá - el kellett volna kezdenem a tutorialt :) ...
    TISZTA C&C Generals ezután (- 3D!). :)))
  • Tikal #748
    Vazze, ember gyártás, hát ez komoly, a nácik feltalálták a klonozást és már annyira profik hogy teherautoban csinálják :)
  • Tikal #747
    Joember, csak tudom mire akartam használni, lol

"És mire használod a gyalogságot? Védelmi vonalat nem nagyon törsz át velük, beásva jok, de terepen elvesznek :)"
    Ezt én irtam :)
    Szoval én védelmi vonal áttörésére nem akartam használni, sőt tovább megyek semmire sem használtam eddig, most tankok előtt tolom őket hogy szétlőjjék a tüzérséget :)
  • Axon
    Nem-nem!
    Te védelmi vonal áttörésére akartad használni, amire a gyalogság önmagában nem alkalmas, de rengeteg más feladatra igen.
    Azzal, hogy védelmi vonalakat nem tud áttörni a gyalogság te le is írtad őket, mint semmire sem való egységeket.
  • Tikal #744
    "Én csak annyit fűznék hozzá, hogy védelmi vonalakat nem szokás pusztán gyalogsággal áttörni.
    "
    Hát ezt mondtam én is :))))
  • a.carkey
    Mármint mihez viszem oda?
    A teherautóhoz? Beteszek egy embert és kijön ezer? Vagy mi van? Nem értem ...
    Max a mentő csinálta ezt, gyógyított ...
    Nem értem mire gondoltok itt! :(
    A teherautók közül csak a simák képesek az ágyúkat feltölteni. A lánctalpasok nem. Vagy igen?
    #742-vel egyetértek ... :)
  • Axon
    beszarok....
    Lassan ki lehetne adni egy 150 oldalas tippek és trükkök a Blitzkrieghez könyvet.
    Már lassan 2 hónapja nyomom a gámát, de még mindig tudtok újat mondani.
    Azt már persze csak zárójelesen jegyzem meg, hogy ezekkel a lehetőségekkel még könyebb lett volna végig vinni egy-egy küldetést.
  • antijedi
    van ugye néhány teherautonak , oylan funkcio is ammo adás kivül hogy emberel feltölti az ágyukat és miegymáést, na most ha odavezényelsz egy hiányos szakaszt (esetünkben 1 embert) akkor azt is feltölti emberrel...
  • Axon
    Ez a gyalogság feltöltése számomra is új.
    Én sem igazán értem, hogyan kell csinálni, de este majd próbálkozom vele.
  • Axon
    Nos a 729 és a 737-es beírás elég kimerítő választ ad a gyalogsággal kapcsolatos kérdésedre.
    Én csak annyit fűznék hozzá, hogy védelmi vonalakat nem szokás pusztán gyalogsággal áttörni.
    Elvileg a Blitzkrieg - és itt most nem a játék nevére, hanem magára a 30 években kifejlesztett taktikára értem - lényege, hogy a páncélos ékek törik át a védelmi vonalakat, a gyalogság pedig a bekerített egységek felörlésére szolgál.
  • a.carkey
    "3. A gyalogság végtelen mennyiségben rendelkezésre áll, ha van utánpótlásod - arra kell ügyelni, hogy egy szakaszt ne tudjanak teljesen megsemmisiteni. Ha egyetlen ember túléli, akkor a szakaszt újból fel lehet tölteni maximumra. A túlélést én úgy biztositottam, hogy támadás előtt "szétszedtem" a szakaszt, és egy embert eldugtam belőle valahol hátul. Aztán a többiek mehettek a darálóba (több szakasszal megcsinálva elég impressziv emberhordát lehet létrehozni). Amint lehaltak a rohamozók, elővettem az elbújtatott embert, összevontam a szakaszt (ez fontos, enélkül nincs feltöltés), és utána felfrissitettem az emberanyagot."

Itt mire gondolsz? Mert ezt nem lrtem. Én egyetlen módon tudtam új gyalogságot összeszedni, hogy ledobtam ernyővel újakat. Hogy is megy ez a "frissités"?
  • Tikal #736
    És mennyire tudom feltornázni az első chapterben a skillt? :)
  • a.carkey
    De van. Ha játszottál a PG-vel vagy a Steel Pantherssel, akkor kb. tudod, hogy a szintfejlődés milyen fontos. Így van ez itt is ...
  • Tikal #734

Már ugy értem hogy a jelenleg lévő tankjaim skilljét, rangját, vagy annak nincs jelentősége?
  • a.carkey
    Nem.
    Nem lesz Tigrised 1939-ben ...
  • Tikal #732
    Piszkos tizenkettő a TV-ben
  • Tikal #731
    Most megint kérdezte advance next chapter.... ha csinálom a random küldiekt a végtelenségig akkor még az első fejezetben fel fejleszthetem magam,nem? De igy meg mi értelme?
  • Tikal #730
    Hány ilyen random küldi van? németekkel most értem az első chapter végére, de most rányomtam a random küldire.

Házbabefészkelés nem rossz, de néhány tankkal hamar kifüstölöm őket.
    Végülis öngyilkos küldikre jok :)
  • a.carkey
    Házba befészkelés, lövészárok, tankokkal együtt roham, ágyúk elfoglalása, nehéztankok harcképtelenné tétele, épületek elfoglalása, felderítés, csali, stb. (PL.)

gytibi:
    az én verzióm - amikor még megvolt - akkor csak a németekkel fagyott le ugyanúgy a második küldi után. A másik kettő fél játszható volt. Nem tudom mi lehet nálad a baj ... :(
    Próbáld meg DC-ről leszedni. Ez tuti, hogy T3-as kapcsolatoknál is fentvan.
  • Tikal #728
    És mire használod a gyalogságot? Védelmi vonalat nem nagyon törsz át velük, beásva jok, de terepen elvesznek :)
  • Wanted
    a.carkey: nem csak a németeknél. Egyedül az oroszokkal nem próbáltam még. A többi hadjáratban a második pálya előtt, a töltésnél dob ki.
    Kb. 30-50 % között.
    ???

Axon:
    A Nightmare warez-ről szedtem le.
  • Axon
    A strike féle verzió valóban sokszor kifagyott a német küldetésben nekem is.
    Az első harkovi offenzívánál már úgy volt, hogy meg sem tudom csinálni mert mindig kifagyott a legelején.
    Na de nem olyan fából faragott generális vagyok én aki meghátrál egy szaros windowsxp elől. A 20. újraindításra már nem fagyott ki és sikerült tovább mennem.
    Egyébként amikor kijött a full verzió, nagyon örültem, hogy a mentett állások kompatibilisek voltak a strike félével. Így simán tudtam folytatni a német kampányt.
  • Axon
    Én még nem is láttam sehol rip verziót a Blitzkriegből.
  • Axon
    Ne csodálkoz, hogy 3 tankod van, ha nem csináltál random küldetéseket.
    Minél több random küldetést csinálsz meg, annál magasabb lesz a rangod és egyre több tankot bíznak rád.
    A gyalogság nagyon is jól használható.
  • a.carkey
    Németekkel vagy? Mert nálam ott tényleg kidobott, de a többi jó.
  • Wanted
    Sziasztok!
    A rip, hadjáratot játszva a 2. küldetés után kidob a windows-ba.
    A Myth állítólag kiadott egy crackfix-et, ami orvosolja ezt. Tud valaki erről valamit?
  • Tikal #721
    Ha légvédelmi ágyum nem lövi a felderitő gépet le az azt jelenti hogy nem elég erős hozzá?

Kár hogy a hidépités hamarab készen van mint egy tank ujra fegyverzése(supply) :)

Gyalogságot szoktátok használni? Mert én nem, csak a snipert, azzal egész szakaszokat szedek le :)

Az miért van hogy tankbol csak 3 félét vihetek, artilleryből meg 6-ot :)

Ja most járok normandiában... de szerintem gyorsan haladtam mert a chpatereket rögtön lezártam nem játszottam véletlen küldiket...
  • antijedi
    jaja :DDD
  • a.carkey
    Az általánosban is van 2. VH-s topic. be is linkeltem, de nem volt reakció. :)

Sebaj! Legalább utolérjük a Battlefield topicot ...

:)))
  • antijedi
    kezd tanktörténeit forumá átalakulni ez a topic :DDD
  • I.C.ram
    Abban az első tankban 18 ember zsúfolódott! :D Durva nagyon!
  • a.carkey
    A németek innen indultak 1916-ban:

1919-re már forgatható tornyú páncélosuk volt:

Aztán vereséget szenvedtek, de mi lett a tankgyártásukkal? Ez:

Két Maus 1945-ben!

Mausok:

E 100 (a Tigris II. és a Maus leváltására készítették volna):

E-10:

Tankokról szóló könyvek

Illetve: hogyan épült és néz ki a Maus

Végül:
    P 1000 "Ratte":