Blitzkrieg
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez lemaradt bocs!😉
\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/
Ez lemaradt bocs!😉
CD2 : (Image)
s-bkrb.bin "BLITZKRIEG CD2\CRACK" konyvtarbol kimasolod a GAME.EXE cracket, es ennyi...😉
[email protected]
!Forza Ferrari!
Most találtam!
Kiadtak a Blitzkrieghez egy szerkesztõt. Ezzel minden egység minden tulajdonságát lehet szerkeszteni.
http://gamesweb.com/pc/downloads/tools/detail.php?item_id=32358
errõl a címrõl lehet leszedni.
Jöhet a magyar mod!
Ha tényleg mûködik akkor összedobhatjuk a 2. magyar hadsereget ha mást is érdekel. Jöhet a nimród rohamlöveg, a turán harckocsi, a turul nehézlöveg. A Combat Mission 2-ben ezek mind benne vannak tökéletes 3d-s modellezéssel "csak" át kell ültetni a szerkesztõjével. Jövõhéten kipróbálom és ha tényleg jó akkor lelkesedek tovább, ha nem akkor majd alájuk pörrentek a páncélosaimmal 😊
A szövetséges csapatok engem már a sud-ban sem fogtak igazán meg. Ott is a németek és az oroszok voltak a kedvenceim. Itt még csak a németekkel viszem.
Kíváncsian várom a nagyobb tankok megjelenését. De egy érdekes momemtumra felhívtad a figyelmet. Nevezetesen sokszor tényleg jobb egy kisebb ágyú nagyobb tûzgyorsasággal. Egy nagyobb ágyút míg megtöltenek, lehet hogy kilövik. Ha egy nagyobb ágyá lövése nem talál igazi bosszúság, míg egy kisebb ágyá lõ észnélküli sebességgel. Ugyan ez volt a probléma a nagyobb tankoknál. Egy szimpla 37 mm-es szövetségi tank simán szét tudott szedni egy királytigrist. Rohangált körülötte és folyamatosan lõtte, amíg szerencsétlen nagy tank próbálta követni a csövével és néha mögépörkölt egyet. Persze ha véletlenül eltalálta akkor rögtön kampec, de ez volt a ritkább. A valóságban nehezen elképzelhetõ hasonló eset.
Gyalogság tényleg nulla, de a sniper mindenképpen király. Ez már így volt a sud1-ben, erre a sud2-ben hihetetlenül tápos lett a gyalogság szinte már zavaróan. Erre most meg megint gagyik. Igazán kikeverhetnének már egy arany középutat. Bár engem továbbra is rettenetesen zavar a mozgásuk. Itt már tényleg nagyon kibukik, hogy szimpla sprite-ok. Szerintem továbbra sincs szinkronban a mozgásuk a háttérrel. Gyalogol a levegõben, de nem a lépéseinek megfelelõ távolsággal mozsul el a háttér elõtt.
A nehéztüzérséget finoman szólva utálom. Számomra nagyon rontja a játékélményt. A gép mindig is jobban tudja használni mint én.
Egyébként ha megvan az eredeti iso file-od, akkor abból tényleg simán ki lehet szedni az isobuster progival.
Nem is tudom, hogy melyik oldal a legszimpatikusabb, vagy a nemet oldal, vagy az oroszok. A Katyusa egyszeruen felelmetes, ha az ember eleg jol ellatja municoval (nehany teherauto), akkor mindent elsopor ami az utjaba akad.
A nemeteknel a Panzer VI (ismertebb neven: Tigris)a nagy alom, bar a Panzer V-os sem kutya, vagyis a parduc.
Lovegeknel ne mindig csak az abszoludt sebzest nezzetek, mivel neha (szerintem mindig) tobbet szamit a lotav. Illetve van olyan is ami a tuzgyorsasagabol adodoan adott ido alatt tobb sebzest visz be, mint a ritkabban lovo, de nagyobbat "pukkanto" tarsa.
Azt kell hogy mondjam hogy a szovetseges oldalon szinte semmi nem fogott meg.
Ja igen a sima gyalogsag semmit nem er, max golyofogo viszont a sniper (mar ha epp van) remekul hasznalhao. A tiszt sem rossz, de o "csak" tavcsovezni tud.
Mindharom oldalon vannak specializalt motoros lovegek, a tanktol altalaban nagyobbat sebeznek, vagy nagyobb a pajzsuk, esetleg mindketto, de a merev torony miatt neklem nem szimpatikus.
Ami nekem a legkevesbe nyerte el a tetszesem, az a tullihegett neheztuzerseg. A kampanyok utolso 1-2 palyain bizony alaposan megnehezitik az eletunk. :-/
Mindent osszevetve nagyon jo kis jatek volt, mar turelmetlenul varom - remelhetoleg - a mufaj leendo kiralyat a Panzer-t.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Nekem a tört exe nem olvasható a cd-n.
Strike féle!
El tudnád küldeni a tört exe-t!
Elõre is köszi!
Nevetségesen rövid.
Blitzkrieg = villámháború. Az igazi blitzkrieg iskolapéldája a lengyel és fõleg a francia hadjárat volt. Azt gondoltam, hogy ha már ez a program neve, akkor fõleg pont ezen országok hadi eseményeit dolgozzák fel. 3-4 küldetés és kész. Igaz, hogy az orosz hadjárat eleje is mindenképpen iskolapéldája a blitzkriegnek, de az késõbb álló háborúba majd pedig folyamatos védekezésbe és hátrálásba torkollott. Tehát nem volt klasszikus blitzkrieg az elsõ lépéstõl a gyõzelemig. Az afrikai hadmûveletek sem jó példa, mert itt pedig folyamatos támadás-hátrálás-újratámadás majd pedig védekezés a vereségig.
Ha ezt nézzük lehetett volna a program neve szimplán Sudden Strike 3
Nagyon jók a francia tankok. Érdemes állandóan officerekkel távcsövezni, mert csak messzirõl lõhetõk ki veszteségmentesen. Én az egyik nehéztüzérségi ágyúmat lecseréltem egy 50 mm-es pak38-asra, ezzel már elég hatékonyan lehetett kilõni a tankokat. A zsákmányolt ágyúkra is szükség van, de igazi segítség a városban található két francia légvédelmi ágyú megszerzése. Ezzel már remekül lehet aprítani a páncélosokat.
Érdekesség, hogy a tankok menetközben nem lõnek, csak ha megálnak, míg a páncélozott felderítõ menet közben is tud lõni, így bevethetõ ütegek elfoglalására is, mivel menetközben nehezebben tudják eltalálni.
Ami számomra fúrcsa az az ágyúk tûzgyorsasága. Sokszor úgy okádják a bombákat mint egy gépfegyver. Nem tudom milyen tûzgyorsasága volt a 20 mm-es ágyúknak, de az biztos, hogy a 37 mm-esekbe már kézzel tették be a lõszert, egyesével. Ez pedig mindenképpen meghatározza a tûzgyorsaságot. Nem is beszélve a nagyobb ágyúkról.
Mert lehet, hogy nem játszottál a "Steel Panthers" sorozattal ... (Bár az körökre osztott.)
😊
A medve nem játék.
Az is zavaró, hogy harc közben önállósítják magukat az egységek. Elkezd egy tankom lõni egy házat, amelyikben ellenséges katonák vannak, majd nem elég ez neki, hanem lövés közben elkezdi körbejárni a házat, belerohanva a ház mögött felállított löveg hatósugarába.
Az upgrade-nél fúrcsa volt, hogy a nehéztüzérségi löveget le lehetett cserélni páncéltörõ ágyúra. Szerintem nem egy kategória. Bár... ágyú...ágyú...
Ami pedig kifejezetten negatívum. Egy majdnem tropára lõtt tankot a szerelõ kocsi 2 másodperc alatt megjavítja. Na ez szörnyen baromság. A harc miatt ez tényleg gördülékenyebb játékmenetet biztosít, de ennek aztán tényleg semmi realitás alapja. Míg a sud-ban egy majdnem nullára lõtt királytigrist HOSSZÚ-HOSSZÚ IDÕN ÁT KALAPÁLGATTAK A SZERELÕK, ADDIG ITT KÉT MÁGIKUS RÁOLVASÁS ÉS MÁR ROHAN TOVÁBB. Hopp caps-lock...bocs.
A sud ban nagyon jól megcsinálták azt, hogy ha egy bizonyos szintnél jobban megsérült egy jármû vagy ember, akkor folyamatosan romlott tovább amíg fel nem robbant, vagy meg nem halt. Itt ez hiányzik. Sõtt kisebb sérüléseket a személyzet magától javított, na nem teljes szintig de úgy 90 %-ig. Ugyan úgy a kisebb sérülések ellenére a katonák maguktól is gyógyultak szintén kb. 80-90 %-ig.
Német küldetésben úgy az ötödik pálya körül járok. Elsõ pozitívumok.
- Vannak egységek amelyeket tovább lehet vinni. Ez nagyon a Panzer Generalra emlékeztet, ami egyáltalán nem baj. Sõt! Ezekre az egységekre nagyon érdemes vigyázni.
- Az egységek tapasztalata emelkedik harc közben és ami ennél is fontosabb színtet tudnak lépni.
- Ami megdöbbentett, hogy a tovább vitt egységek upgradelhetõk. Tehát egy tank személyzetét átültethetem egy erõsebb tankba, és természetesen megörzi a tapasztalati szintjét. Ez is erõsen Panzer General-os beütésnek tûnik, szintén pozitívumnak tartom.
- Prototípus egységek! Sikeres hadjárat esetén felajál egy prototípus-t. Én például egy Stug IIIA-t kaptam, amelybe az egyik tankom személyzetét ültethettem át. Mondanom sem kell mennyire jobbak voltak a páncél és tûzerõ paraméterei, az addiga PzII F-hez képest. Ez viszont szintén Panzer General-os elem, méghozzá ezzel sehol máshol nem találkoztam.
Összefoglalva:
Egyfajta Sudden Strike klón, nyakonöntve a Panzer General 2 szinte összes pozitív elemével. Így egy remek kis stratégia keveredett.
Negatívum:
- Hát még mindig a gyalogos egységek. Nem igazán használhatóak. Legértékesebb a mesterlövész és a parancsnok. Elsõsorban mindkettõ a távcsöve miatt. Néha igen messze ellátnak, de pl. a mesterlövész már nem tud addig ellõni amíg ellát. Tehát olyan mintha a távcsöves puskán nem lenne távcsõ.
Egyedül az ágyúk elfoglalásánál jeleskednek a gyalogosok, mivel így nem sérül meg a löveg.
Érdekes az a momemtum, hogy a tankok arra az egységre nem lõnek, amelyiknek a páncélzatát nem tudják átlõni. A Pz II-es például az istennek sem akarta megtámadni a francia tankokat.
Egyébként használd az isobusters-t a file-ok kimásolására. A Daemon tools segítségével feltelepítheted az iso-ból, az Isobusters segítségével pedig kimásolhatod a crack könyvtárból a game.exe-t. És már fut is szépen a játék....elvileg.
A munkahelyemen kipróbáltam a Blitzkrieg demóját (gamestar elõzõ számának CD-jén volt rajta, az a fehér színû borítós, trinityvel) mûködött és fasza volt.
Gondoltam hazaviszem, játszom is vele egy jót. Erre mikor índitani akarom jön egy hibaüzenet, hogy a game.exe futtatása leállt hiba miatt.
Volt esetleg valakinek hasonló élménye? Konfig: WinXP Prof. Hun, DX9, 41.09 nvidia, Athlon Xp proci, GF3 vkártya... Elõre is thx...
U.I.: Service Pack nincsen feltelepítve otthon. Esetleg ez baj? Mert a melóhelyemen van telepítve.. Itt elindult simán pedig a vkártya is integrált intel némi Opengl gyorsítással, de alapvetõen 2D-s..
DEMO csinálta ezt! Ez fontos.. A full-t még nem próbáltam...
Picit varatlanul ert a vege, en azt hidtem, hogy Berlin elfoglalasa lesz az utolso palya, de nem...
akkor szedjem le ujra es isobusterrel szorakozzak?
Kozben en is rajottem, hogy mi a gaz 😊
Szoval a felponyvas auto (vagy annak a fejlesztett pancelos kivitele) Support Vehicle -vel lehet javitani az egyseget, es a Heavy truck-kal meg municioval ellatni (az teljes ponyvas).
Azt boktem el, hogy mindenaron a support vehicle-vel akartam municioval ellatni es nem a teljes ponyvaju teherautoval.
Koszi a segitseged.
Ja igen, eddig nagyon szuper a jatek, epp most tartok a szovetseges kampany 12. palyajan, ott ahol van egy bazi nagy agyu a jobb felso sarokban 😊
Ugye?
Hogy a fenebe lehet municioval utantolteni a tankjaimat?
Javitani tudom oket a szervizkocsival (vagy mi a franc), de municoval nem tudom oket ellatni.
Felülírni pedig a Run könyvtárban lévõ game.exe-t kell.
And the guilty'll bleed when that moment comes. They'll be coming to claim, take your soul away BF'42:SiX Iceman, team-de|Iceman, PT-6|Iceman, BC2: Iceman6, BF3: Icemanr6
Szoval ez a menete:
1. A serult 2. CD-t, amin a crack van ki kell tomoriteni ISO Busterrel
2. Akarmilyen CD-iro progival ezek utan siman ki tudod irni, ugy, mintha a wincsiden levo fileokbol irnad meg a CD-t (Vigyaz a jo CD nevvel!!!!!!!!!)
CD label nev:
blitzkrieg cd2
Ha ezt legrebbeled, mar a Daemon is olvassa. Teszteltem 😊
Ez uton is koszonom Axonnak a tippet az ISO-Busterrol 😊
Na ez mindenesetre jó hír, mivel a sud-ban sem irányitottad egyszerre õket, csak egy részüket. Én legalább is mindig összeválogattam egy kis harcoló csapatot amivel a küldetést teljesítettem, a többi meg hátul cigizgetett 😊
Az meg soha sem ment, hogy kijelölve az egész bandát vágóhídra küldjem az egységeimet, óriási veszteségek árán kis eredmény. Akkor már inkább hagytam hátul a nagy részét.
Túl vagyok 4 küldetésen ( Allied ) és nagyon tetszenek a lehetõségek amik adottak a játékban.
Pl. mesterlövésszel kiszedem a nehéztüzérség katonáit majd pár gyalogost azonnal odaküldök, hogy foglalják el és ezután saját tüzérségével lövöm az ellent :o)
Jók a repülõs lehetõségek is. Ami nekem kimondottan tetszik ellenben a Sudden S.-al, itt nem kell ezer embert egyszerre irányítani egy küldetésben. (legalábbis még). Szóval próbáljátok ki.