3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • Tuvok #932
    1. Legközelebb kapcsold ki a Caps Lockot.
    2. Nem kell DOS-ban semmit csinálni, ott a pályaszerkesztő, megcsinálod a pályákat, aztán összefűzöd őket kampányba.
    3. Sudden 2 topik (1 a sok közül)
  • Pip Boy
    Hali! Tudnátok segíteni multis pályákat töltöttem le és nemtudok velük játszani, mert nemlátszódnak a listán! Rossz helyre másoktam vagy mi a fene van vele! A patch is szükséges hozzá?! Könyörgök segítsetek Már kéthet az alap pályákon játszok mindenn nap és jól jönne egy kis változás is!
  • Ombika
    Vki egy patchot pleasse ,mert akarhova megyek vagy regisztralni kell magam amit nem akarok vagy nem jon csak 0.1 k/seccel!!

Koszi
  • antijedi
    tényleg nincs kedve majd valakinek egy kis multihoz? ugyis most találtam egy realism modot :)
  • antijedi
    jah, ez tény hogy az SZIMULÁCIÓ, de ne feledjuk, hogy a blitzkrieg egy rts egyátalán nem az t a tábort célozza (valszinű ezért is "népszerübb" :P), amugy én néha én is szoktam combat missionozni, de nem ment nalam az uj resz csak az afrika corps elötti, de majd megnézem ujra
  • antijedi
    érdemes!! patchra már nem emléxem de ha volt patch akkor tuti használtunk már csak multi miatt is
  • Ombika
    Nah lehet nekikezdek eredeti gamenak erdemes? :)
    AMugy patchot ti hasznaltatok?
  • antijedi
    eh de soká lessz... :(
  • Serpa

"Blitzkrieg kiegészítések !

Az már köztudott, hogy 2 Blitzkrieg kiegészítés is készül. Mindeddig azonban semmi infó nem érkezett róluk, ám most megtört a jég. Kiderült, hogy az első Ervin Rommel, avagy a Sivatagi Róka kalandjait fogja feldolgozni. Egy teljesen új nép is belekerül majd, méghozzá a japán. Az év 2. negyedében fog megjelenni. A második kiegészítő lemez idén, a 4. negyedévben kerül a boltokba. Már van jónéhány terv arra, hogy milyen csaták szerepeljenek benne. Ha van valami ötleted, mit is látnál benne viszont, akkor bátran írj a [email protected] címre."

by Gamestar.hu
  • ottar
    Nah, megoldódott, a videókártyám döglött meg. :-(
    Visszatettem a régi geforce-ot, és azzal megy. :-)
    Az utsó olasz (historical) pálya elég durva, megjelenik egy ferdinand meg egy csomó tiger. Nem szeretem őket. :-))
    Bár a ferdinandot szépen oldalbacseleztem egy M10-essel, pillanatok alatt kivégezte. Igaz az addigra a nyomorult csali-shermant egy lövéssel darabokra szedte.. :-(
  • ottar
    Help!
    Hosszú kihagyás után újra szerettem volna játszani, de:
    Elindul a game, és az intrók után, a főmenünél kifagy. nem segített drivercsere sem, sőt, xp újratelepítés sem.. :-(
    (Radeon 9200) Mi lehet a baj? Nem értem, eddig minden gond nélkül ment.... :-(((((((((((((((
  • ottar
    :-)
    Most büszke: Egy küldetést az olasz hadszíntéren úgy játszottam meg, hogy még egy gyalogosom sem esett el... :-))))
  • ottar
    Ismét kérdezem, hátha valakinek van tapasztalata vele:
    A road to victory-t érdemes letölteni/feltenni? :-)
  • ottar
    Naszóval. Tegnap az utsó afrikai küldetést (Tunis) csináltam meg, és a végefelé megjelent egy tigris.. Hát, nem semmi... Jópár churchillt és crusadert kilőtt mire a tüzérségem kivégezte...
    A gyalogosok viszont a tankok leállítására igen jók, egy lánctalp nélkül ácsorgót meg a tüzérség hamar kinullázza.. :-))
    Igaz, a gyalogosok meg pusztulnak rendesen...
    Kíváncsi vagyok az olaszoknál mennyi tigrincs lesz.. bár a Pz IV Gk is bírnak bajt csinálni, ha nem vigyáz az emberfia..
  • ottar
    Lehet hogy ez a bajom? :-)))))))
  • antijedi
    nehezen :PP
  • ottar
    Azért valahogy elviselhető. ;-)
  • antijedi
    peches
  • ottar
    Ja, már nem jutok olyan könnyen hozzájuk... :-(
    De időm sincs annyi játszani. :-((((
  • antijedi
    hát tetudod... :)
  • ottar
    hmm. lehet hogy hülye szokás, de mostanában előfordul hogy teszek ilyent. (ti. megveszek játékokat) egyrészt a beszerzési forrásaim beszűkültek, másrészt amennyi játékkal játszom mostanában, igazán megvehetem őket. :-) Szerintem ezzel is elleszek jó pár hónapig... :-)
  • ottar
    Ezt szoktam tenni.. :-)) Csak van amikor macerás megkerülni őket. pl. ezen a tobruki pályán...
    De megoldottam.. :-))
    Ált. el szoktam foglalni őket... Mert az jó.
  • antijedi
    nem akarlak elkeseriteni ,de nem kellet volna megveni, a mutly is megy crackeltel, meg midnen királyos, szal semi előny nincs az eredetiből...
  • antijedi
    enemy tüzérség elleni taktika:
    addig nem érdemes saját tüzérségel lőni amig van enemynek tüzérsége mivel ő rögtön odapörkölnek és gyakran találnak is :P
    szal meg kell probálni valkahogy megkerülni az ellenséget (bármilyen egységel , lehetőleg feláldozható legyen, sniper , geppuskas pancelozotauto, stb, esetleg par szakasz katona) és szétszedni őket, vagy fel is kel őket valahogy robantani hogy ful használhatatlanok legyenek, vagy ha pl sniperel intézkedünk akkor amikor ki vanak belőle szedve emberek gyorsan odaporkolni agyukal hogy adig legyenek szetlove amig nem küldenek bele uj embert..., gyalogos egységeknél lehet azal probálkozni hogy kilőni belőle embert, elfoglalni teherautora feldobni hazavini és máris enyivel több tüzérségünk van azon a mapon :P
  • ottar
    Hát, ez télleg nem elegáns, meg nem azé vettem meg a játékot, hogy amíg én ebédelek addig ott dolgozzon... :-))))
    De kösz.
    Az ellenséges tüzérség tényleg kellemetlen bír lenni, legutóbb a Tobruki historical missionban dolgoztak elég jól.
    Na, eddig ezzel szenvedtem a legtöbbet. Harmadszorra sikerült úgy megoldanom, hogy ne lőjenek ki core egységemet. Igaz addigra kitapasztaltam a pályát annyira, hogy veszteségem sem nagyon volt... Csak gyalogosból. De abból sok. :-(
  • antijedi
    jah és még csak anyit hogy icq-t felrakni pls, mert igy nem lehet multyzni
    i.c.ram te is kotord elő a blitzkrieged, multkor valamelyik topicban aszontad ez a legjobb game vagy valami ilyesmit :PPP
  • antijedi
    jah azért érdemes kiiktatni enemy tüzérséget, néha kellemetlenek :P
  • antijedi
    nah ako mondok én neked még egy jó taktikát ablitzkrieghez (mert vanak bene azé kiegyensulyozatlanságok... :P):
    a kulcs a tüzérség, ha valahol város van fogod tüzérségnek egyesével minden ggyunka megadod hogy lője a város különbözö pontjait (mindenhova juson nagyábol :P) egy ágyú, ezután tankokat meg védelmet beásod meg prá légvédelmet is a hehet rakj le és a truckoknak megadod hogy folyamatosan nyomasák az utnpotlást a depobol
    ezután szépen elmész ebédelni/vacsorázni és amire viszaérsz az a város a tied, nem tul elegáns taktika de beválik, abbol fakadoan hogy singleben nagyon tapok az agyuk :P
  • ottar
    És kezdem utálni a Flak88 asokat... pillanatok alatt széttépik a tankjaimat.. :-(
  • ottar
    Hát, én is a Close Combaton gyakoroltam anno.. Most a szövetségeseket ismerkedésként kezdtem el, (igaz, a CCben is mindig velük voltam) meg olvastam itt, és más fórumokban hogy az a legkönnyebb. De mindhárom oldalt szeretném végigvinni. Nagyon tetszik a történelmi háttér elég jó ismertetése az egyes fejezetek előtt, ami még dobna rajta kicsit, az az lenne, ha az eredeti alakulatok is szerepelnének benne, mint a CC-ban..
    Taktika: Olvastam pár könyvet a témáról.
    De egyébkéntis: ha az ember kedvenc páncélosának leröpül a tornya amikor kiér a sarok mögül, akkor eltöpreng, benéz és észreveszi a beásott StuG-ot....:-)) akkor ha jól következtet, nem megy ilyen helyekre többet tankkal...
  • Axon
    Kedves Anasztázia : félkövér
    Kedves Ede : dőlt
    Kedves Gedeon : aláhúzott

Bocsesz csak most vettem észre alul azt a makrók menüpontot és nem tudtam ellenállni a kísértésnek :-)
  • Axon
    Úgy látom a taktikáddal nincs semmi gond.
    A szövetségesek harci egységeit nem ismerem, mivel én csak a német és az orosz kampányt nyomtam és más játékokban (pl. Sudden Strke, Close Combat) sem szoktam a szövetségesekkel lenni. Igazából erre nincs megfelelő magyarázatom, de ahogy a topicot követtem, szinte mindenkinek az volt a véleménye, hogy a Blitzkrieg a szövettségesekkel játszva nem túl nagy szám. Igazi katarzist a Német és az Orosz oldallal játszva érhető el.
  • ottar
    Ja igen, és az épületek közé nem megyek be tankokkal.... hanem ott a gyalogság óvatoskodik, a páncélosok kívülről biztosítanak, természetesen mindez megfelelő tüzérségi előkészítés után..
  • ottar
    Értem. Érdekes, nekem a tüzérségem létszámát növelte meg az előléptetés után... :-( Pedig jobb szerettem volna a tankokat.. Bár így, a hat db. 4,5-ös meglehetősen csúnya munkát bír végezni... :-))) A random küldetésekkel az a bajom, hogy mikor két random van tökugyanazzal a szöbveggel... :-( Ha upgradelek utána visszakaphatom a régi dolgaimat kívánság esetén? :-)
  • ottar
    Aham. Köszi. :-(
    Óh, akkor elvesztegettem elég sok mindent, Mindenütt megcsináltam a random küldetéseket, legalábbis ahol használhatónak tűnő upgrade volt kilátásban...Mondjuk a 40 mm-s Bofors-okért nem nyomultam.. :-)
    Itt a torch elején egy M3 Grant ami bónuszként szerepel, az adatlapja alapján az jobb a Pz IV-nél..
    Egyébként a legjobb egységeim most a 4,5 inches ágyúk, őket elég hatékonyan használom.
    Elég egyszerű taktika, és elég kis veszteséggel szoktam dolgozni:
    Tüzérség letesz, légvédelemmel együtt, gyalogság felderít, előrenyomul, őket közelről követik a tankok. Ha tiszt/sniper lát valami komolyabbat: tüzérséggel odapörkölök... Ez elég jól működik. AT lövegeket többnyire elfoglalni szoktam, és azokat a gyalogság vonalában tolom előre..
  • Axon
    A kitüntetéseket akkor osztogat a gép, ha úgy érzi, hogy valamiben kiemelkedő voltál.
    Ennél sokkal fontosabb a tapasztalati pontjaid amit százalékosan ad meg. Ha eléred a 100 %-ot, akkor szintet lépsz és plusz egységeket irányíthatsz. pl. az elején 3 tankod van, de ha szintet lépsz már 6 tankod lesz, a 2. szintig 3 ágyúd van, de a 3.-tól már 6 ágyúd lesz. Nekem a német hadjárat végére már 9 tankom volt és 6 ágyúm, de vannak itt olyan szobatábornokok akik ennél is több egységet irányítgattak.
    A kulcs a random küldetések, ebből csinálj meg minél többet, mivel mindegyik után nő a tapasztalati értéked, így a végére grandiózus kis hadosztályt pakolhatsz össze.
  • Axon
    Utolsó kérdésedre válaszolva először:
    Igen, ha rögtön nem upgradelsz egy bónusz egységet az elvész.
    A PzIV-esekkel kapcsolatban itt is csak azt tudom mondani, hogy minél több random küldetést csinálj végig mert így kaphatsz olyan erősebb tankokat, amit nem választhatnál ki a meglévő egységek közül. Ezek pedig általában jóval erősebb tankok a PzIV-eseknél. A tankok ellen még nagyon hatásosak a légelhárító ütegek és természetesen a páncéltörő ágyúk, ezekkel jól lehet kompenzálni a gyengébb tankokat. És ekkor ne feledkezz meg a légierőről, ami szintén hihetetlenül hatásos tud lenni a tankok ellen és a nehéztüzérség is pillanatokon belül le tudja amortizálni a legerősebb páncélzatú tankot is.
  • ottar
    Ja igen, és egy dolog amivel megjártam: Upgrade. Végigjátszottam a random küldetést, megnyertem valamit pl. löveg, bejön az ablak, hogy valamit upgradelhetek. Nos, én akkor nem akartam upgradelni, megyek tovább, később szerettem volna felhasználni a nyereményt, és akkor meg nem találtam.
    Tehát (kérdemén) megnyert egységre azonnal upgrade, különben olyan mintha meg sem nyertem volna?
  • ottar
    Újabb kérdés? (bocs hogy itten tudatlankodok)
    A kitüntetéseknek mi a feltétele? Eddig csak egy George Medalt kaptam.(for gallantry on battlefield, vagy valami ilyen szöveggel) És egyszer előléptettek. most Lt. Col. vagyok. :-)
  • ottar
    Sziasztok!
    Pár napja vettem meg ezt a játékot, és lenyűgöződtem tőle. :-)
    Lenne azért pár kérdésem:
    A Road to Victory modot érdemes föltenni? Meg lehet tenni campaign közben is?
    A szövetségesekkel kezdtem hadjáratot, jelenleg a Torch hadművelettel vagyok elfoglalva. Itt már megjelennek a Pz IV-esek, amik ellen a Mathildáim nem igazán jók. Nagyon kicsi a tűzerejük. Milyen tankra érdemes gyúrni ezen az oldalon?