13587
  • matthias92
    kr. e 256 és a frakcióvezetőm tapasztalata az ilyen aranyszínű és már háromvan ott... tovább nem is megy? :|
  • matthias92
    hamachira gondolsz? =)
  • haxoror
    Ja hogy íjász szekér!

Még könyebb, lőjj vissza a saját íjászaiddal
  • Prank
    íjászokkal megritkítod, könnyűlovassággal megfutamítod...
  • Risu Führer
    de előlem mindig elfutnak és lőnek :(
  • Risu Führer
    aham akkor köszi
  • haxoror
    Sima légiósok simán levágják őket csak ne húzd szét a formációt túl vékonyra, a cél az hogy a szekerek elakadjanak, onnantól végük.

btw ha rómával vagy akkor a "mi jó X ellen?" kérdésre a válasz mindig a légiós
  • Grrrrrrr
    A túlerő....

Nekem mondjuk volt egy csatám, ahol a skorpiós egység közelharcban nmegfuttatott egy egyiptomi könnyű harciszekrest. Igaz, közepes fokozaton.
  • Risu Führer
    róma azon belül a brutus család
  • haxoror
    Az attól függ, melyik néppel vagy?
  • Risu Führer
    és ha nincs elefántom?
  • haxoror
    az elefánt
  • Risu Führer
    annyi lenne a kérdésem hogy mi a leghatékonyabb fegyver a harci szekerek ellen?
  • bauer15
    :D
    ja értem na mindegy akkor maradnak az öngyilkosságok
    kössz
  • PrasCo
    Igen. Alapvetően "csak" annyit kell(ett volna) tenned, hogy Róma hű gyermekeként úgy ugrálsz, ahogy a Szenátus fütyül. Magyarán tejesíteni a küldetéseiket, és minél kevesebbet magánakciózni. ...most már sok mindent nem tehetsz ellene, max. Róma kevésbé hű gyermekeként megrépázod az S.P.Q.R.-t.
  • bauer15
    ok köszi a válaszokat
    és másnak is kérik a frakcióvezető öngyilkosságot vagy wzt azt jelenti hogy szarul állok?:)
    egyáltalán tehetnék ellene hogy ne kelljen öngyilkosnak lennie?
  • Grrrrrrr
    nyugtalanságot generál. bocs elírtam.
  • Grrrrrrr
    Általában a tmocsok, szokott lenni a legfőbb gond. Figyelj a kötisztasági épületekre, a templomokra, melyek rend bónuszt adnak. van még az is, hogy szintlépések előtt túlnépesedés van, az is nyugalmat generál, bár főleg a mocskon keresztül az is.
  • haxoror
    Tökmindegy hogy milyen katona van bent, csak a mennyiség számít de maximum 80%-közrendet tudnak csak adni.

Hogy mi erősíti és mi gyengíti a közrendet azt a részletes panelen tudod megnézni, annak az ablaknak a bal alsó sarkában van a kapcsolója amelyiken az építéseket intézed, ott néz körül, 2 másodperc alatt nyilvánvaló lesz minden, egyszerűbb mint itt magyarázni a millió lehetséges okot.

Komolyan nézd meg, sokkal egyszerűbb a játék ha azt is figyeled, nálam mindig be van kapcsolva.
  • bauer15
    hello újabb kérdésem lenne
    van játék legkisebb adó tele van katonával mondjuk legtöbbje városi őr van helytartóm és a közbiztonság csak 30%
    méér?
    köszi előre
  • daydaysys
    Sziasztok!
    A napokban vettem meg az ERAS csomagot.
    Egy olyan problámám lenne RTW-ben, hogy multiban, miután a lobby szobából tovább lépek, akkor kilép a játékból. Patch-ek vagy nem mennek fel, vagy elrontják az alapjátékot.
    Mit lehet ezellen tenni?

Hallottam egy LAN szimóláló programról, nem tudja valaki, hogy mi a neve, és esetleg honnan lehetne leszedni.
    Üdv.Elöre is köszi.
    Day
  • Grrrrrrr
    játékot tartani.
  • Prank
    adót levinni
  • bauer15
    és mit tudnok tenni ha zavargás van egx városban viszont több katonát már nem bírok csinálni mert megtelt a sor?
    (az építkezésen kívül lehet mást?
  • Llew
    Pár kör alatt elmúlik és akkor retrainelheted a megfogyatkozott csapatokat. Ha most ütötte fel a fejét és a vezér (ha van) még nem pestises(látszik a képe mellett ha az) akkor vidd ki a városból. A katonákat nem érdemes kivinni, mert kint sokkal lassabban múlik el a pestis, vagy el se múlik és akkor meg nem érdemes őket más csapatokkal összevonni, nehogy fertőzzenek. Én óvatosságból az értékes zsolodoskat (pl krétai íjász) nem is szoktam népes városba bevinni, nehogy egy járványnál megbetegedjenek, mert őket ugye nem tudod újraképezni. Még annyi, hogy lehet ellenséges kém vitte be a pestist (bár a géptől szerintem ilyen nem tellik ki), azt meg saját kémekkel városon belül és kívül tudod kiszúrni és egy jó bérgyilkossal eltetetni láb alól mielőtt bejut hozzád.
  • bauer15
    helo pestis ellen tudok valamit tenni?
    embereim megtudom még menteni?
    köszi előre is
  • Wreck86
    innen
  • Saturas
    Sziasztok.Az Alexandar kieget honnan lehetne letölteni? Köszi.
  • tudatalan
    Meg mostmár leteszteltem és csak az imperial camp nem megy a custrom battle az megy de az is befagy egy idö után. Tényleg nem tudom hogy mi leget!
  • tudatalan
    Hát ez gáz lezs mert senki nem tud válaszolni de én is szeretnék kérdezni :D! Mert nekem a Legion 3 nem megy elég gáz mert felraktam az
    1.3-t arra az
    1.5-öt arra meg a
    legion 3 at.
    Király minden, indul a játék egy az hogy a salyát ikonjával nem is megy ugyhogy elinditom a RTW-ét és tetszik a kép minden de akkor mikor inditom az imperial campaingot nem megy tovább kész hibaüzenet és levágja a játékot! Van erre is leírás ? Vhol hogy hogy tudom tutira felrakini?
    Köszönöm annak aki elolvassa!!!!!!!!
  • qwertrt
    Én úgy tudtam, hogy dombról lefelé támadni előny.
  • bauer15
    hello mi lehet a probléma?
    a játékban szeretnék kört váltani egy darabig megy aztán amikor az egyik ellenfélt mutatja kilép újra is raktam már de semmi visszatöltöttem egy régebbit de ekkor a pontál kilép
  • tudatalan
    Aki a modokban tud segíteni az irjon mert én nem tok csak anyit szeretnék mondani hogy aki akar egy nem reménytelen de nehéz csatát RTR PE 1.9 en annak leadnék egy mentést és örülnék ha valaki megoldaná a gondom. köszi egy e-mail cím és már el is küldtem várom az ifju stratégiai zsenik válaszát!!! (de az elöbbi kérdésekre is válaszoljatok ha tudtok ugy látom sürgős az elöbbi)köszi ha ezt elolvasod!
  • Saddalim #12232
    üdv
    felpakoltam a játékot, felpeccseltem 1.2-re, total realism 6.0, aztán 6.2 és végül a music addon-t. régebben így működött, most viszont a menüben az egér csíkot húzott és minden korábbi dolog ottmaradt. gondoltam újratelepítem, hátha. uninstall, és amikor újra akarom rakni, végigfut a csík az előkészítésnél aztán ennyit ír:
    1628: Failed to complete installation.
    vkinek van esetleg 5lete?
  • tttttom
    Hello szeretnék egy segitséget kérni.Rég voltam itt idáig kiakasztottam a Rómát és most szedtem le a Rome Total Realism 5.0+5.1-et és felraktam.El is indul a játék de a képzést szeretném átírni 0 körre az egységeknél mert így hamarabb van is készek a seregeim.Mert ez így nem jó,hogy 2körbe telik egy vagy több egység(1év).Mivel 1kör 6 hónap csak nem találom azt a fájlt ahol ezt át lehet írni az egységek képzését.Valaki ha elmondaná ezt nekem,hol van az a fájl annak örülnék. :)
  • tudatalan
    Próbált már amugy valaki hitelt kérni a géptől?pl 5 ezernekem és 6 szor 950 neki. ez hitel nem? nameg plusz a kamat. hehehe! véllemény???
  • tudatalan
    Csak azt sajnálom a játékban hogy nem számít lényegesebben hogy milyen terepet választok. Meg azt hogy nem lehet sáncokat emelnem. tudjátok olyat amin nehezen tud átjönni az ellenfél és könyen védhető. Pl.:a földböl kiálló karók biztos láttatok már ilyet ti is! Biztos a táborral akarták ezt helyettesíteni de sztem nem jött ösze. Nincs erre egy mod? vki nem tudna mondani? Meg hogy a dombrol megyek nekik akkor fossanak legalább be vagy vmi mert az hogy csak pár emberüket veszitik el gyorsabban az nem igazi.Vélemény pl haxoror barátomtol :D?
  • tudatalan
    Ahamm értem köszi
  • haxoror
    Extrém példa de csak parasztokból álló seregekkel is lehet harcolni (már megcsinálta egy srác)

Többnyire minden népnek más-más egységei vannak, rómaiaknál szinte minden egység agyontápolt ezért csak auxilia lándzsásokat használva is gond nélkül lehet nyomulni (egészen a polgárháborúig, utána már nem annyira nyerő) de pl keleti népeknél egy csak eastern infantryból álló sereg már nem a legjobb választás.

Egy triarii töbnyire veszíteni fog egy principes ellen ha a falakon kell harcolni mert abban a kardos nehézgyalogos a jobb és úgy általában minden közelharcban a kard a nyerő.

kard -> lándzsa -> lovasság -> kard
    (kivétel a falanx, az jó kard ellen is)

A különbség az egységek hatásfoka között inkább a többi népnél látszik, pl galloknál a warband (lándzsa) sokkal rosszabb gyalogosok ellen mint a swordsmen (kardosok)
  • tudatalan
    Egy nagyon komoly stratégia kérdés: Vannak a lándzsások(ovasság ellen)nehézgyalogos és könyügyalogos nah most az van hogy a lényeg igazándibol az hogy kell egy hadseregbe lovas löfegyveres és gyalogos szoval nem kell öszeállítani mást rajta nem? akkor mit kell ezeken variálni hogy könyügyalogos meg nehézgyalogos meg minden. Akkor a kérdés az hogy melyiket mire a legjobb használni.(egész jo kis téma)Kezdjük ott hogy a lándszások a lovasság ellen és a többi? én sikeresen alkalmazom a lándzsásokat mindenki ellen (kivétel a löfegyveresek ellen)akkor mire jo a többi fajta??? vagy jobban menne ha nem csak lándzsásat használnék? ha igen miért? Azt hiszem érdekes kérdés de nem biztos ugyhogy köszönöm annak aki elolvassa annak meg pláne aki válaszol rá?