13587
  • Csacsi
    Sziasztok. Olyan mod van, ami kikapcsolja a szenátust? Eddig csak az alapjáték van fent, és az 1.5-ös patch + magyarítás. Köszi előre is.
  • Wreck86

Nesztek,egy kis parasztháború.

Próbálgatom különböző egységekkel egymás elleni harcokat,különböző népeknél,ma ilyen kedvem volt:D
  • Csacsi
    Köszi
  • Wreck86
    Rámész jobbklikkel az épületre és bejön az épület tulajdonságait leíró rész,ott bal oldalon van egy kalapács jellegű dolog,arra klikk és lebontódik.
  • Csacsi
    Ha elfoglaltam egy települést, hogy udom lerombolni a templomot, Hogy utána sajátot húzzak fel?
  • Yag
    A magyarítás csak ahoz jó amihez írják hogy készült. Az alapjátéknak tudtommal van. Talán pachtól függetlenül. Ellenben minden MOD egyedi így akár szét is vághatja a MODrészét ha nem jót telepítsze fel magyarosítás címén. Mielött rátennéd, azt javaslom csinálj az egész RTW mappádról egy másolatot. Ha mégse jönne össze a magyarosítás és kivágna csata közben az asztalra akkor csak letörlöd és játszol a másolattal tovább.
  • Csacsi
    Sziasztok. Feltettem az alapjátékot, majd azt patcheltem 1.5-ig. És feltettem a Magyarítást. Nah most ha felrakom a Barbar Invasiont, akkor újra kell telepítenem elölről, vagy erre is felmegy? És a magyarítás mennyire kompatibilis ezzel?
  • szoszibá
    Sziasztok! Remélem tudtok segíteni! Nos haverral hamachin keresztül szeretnénk egymás ellen tolni a Rome-ot. Routerem van, neki nincs. Routeren hamachi és Rome portokat forwaldoltam szóval ez rendben van (legalábbis szerintem). Azonos verziószámú játék neki is nekem is. De nem látjuk egymást! Egyszer sikerült neki servert csinálni de ha én csinálok router mögül az nem látja! Mi lehet a gond? Próbáltam a net letilt Rome -ba be LAN majd netet vissza módszert is de semmi!
    Kérlek segítsetek, mondjátok el normálisan, hogy lehet router mögül hamachin keresztül servert csinálni, hogy a másik lássa és kapcsolódni is tudjon!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Péter
  • Wreck86
    komoly? Rome működik úgy is,mert érdekes nekem,mert semmi MOD-om nincs csak az alapot szeretném felrakni,de az se megy 1.3 és 1.5re:D
  • Yag
    Akkor marad a fapados megoldás. Kérsz valakitől egy full installt, amin van minden pach (pach 1.5 és 1.6) majd kiíratod vele DVD-re.
    Hazaviszed vagy megkapod és átmásolva a winyódra elvileg egy működő játékot kapsz. Onnan már annyit MODolsz amit csak akarsz. Mivel DVDn van az alap így ha el is rontod, csak törlöd és újat másolsz.
  • Wreck86
    áh,ígyse,ugyanazt a hibát írja ki:(
  • Wreck86
    oks,köszi:)
  • Yag
    Nem akarok kiábrándítani senkit de egy sima uninstall nem fogja eltüntetni a játék nyomait. Maga a játék megszünik de a rendszerleíró adatbázisban maradnak szemetek ami miatt nem fogjátok tudni újra telepíteni, hacsak : Ki nem gyomlálod VAGY, újra nem telepíted a Win-t. Természetesen mint minden problémára már erre is megtalálták a gyógyszert. Segít a
    Manual Uninstall művelet. Ha valaki végig lépcsőzi akkor win újratelepítés nélkül képes leszel felrakni a Romet Total War játékot.
    Ez gyakorlati tapasztalat. Ennek okán a játékot úgy kell telepíteni hogy a normál telepítés után amikor már minden Pach fent van a helyén akkor egy másolatot kell készítnei róla. Az alap telepítést meg lehet nyúzni és MODolni. Ha közben elszállna a MODolt játék akkor csak törli az ember és a biztonsági másolatból visszamásol egy példányba ugyan arra a helyre és játszik tovább ha a mentések megvannak vagy ha másik MODdal akar kezdeni.

A mini-image egy virtuális indító lemez Daemon Toolshoz. Ez helyettesíti a gyári lemezt. Hasznos, mivel meg lehet vele kímélni a Gyári telepítő lemezt és nem kopik vagy sérül. Ami elég kellemetlen lévén hogy nem két forint eg De úgyan úgy müködik mintha az eredeti lenne az olvasóban. Beszerezhető a GameCopyWorld weboldalon. Persze ugyan ezt a finciót látja el az exe is amit szintén ott található.
    Ez felül írja az eredeti indító fájlokat és nem kell lemez a meghajókba.

A hiba üzenet se tudja mi a gubanc. Az internet kapcsolat speckó teljeen felesleges a telepítéshez :D
    Szerintem csináld végig a Manual Uninstallt és kezd el újra telepíteni a pachekkel együtt.
  • Wreck86

amúgy ezt a hibakódot dobja ki.
  • Wreck86
    oks,tehát uninstall teljesen.utána alap rome,rá 1.3,rá 1.5 és mini image.

eddig crack-et használtam.ez a mini image micsoda és hol érhető el?

köszi!
  • haxoror
    nem tudom az a hibakód mi de próbáld meg ezt:

uninstall és a játék könyvtárát is töröld teljesen(!) aztán 1.3 majd 1.5 (a patchek méretei nálam is kb ekkorák) ja és ne krekkelj hanem mini-imaget használj.
  • Wreck86
    nem akarja feltenni az 1.3-as patchet,mert arra kéne az 1.5(1.3 106mb,1.528mb kb)
    -6001 hiba code

ötlet?
  • Wreck86
    !=?
  • Wreck86
    az 1.5 patch-ben miylen újítás van? le tudnáto kírni,vagy linekt adni oda,ahol ezt leírták!
    köszi:)
  • Wreck86
    :(
    azért köszi:)
  • Yag
    új kampányt kell kezdeni ...
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Elfelejtettem felrakni az 1.5 patchet,így megint ne mtudom folytatni:( kérdés,ha most felrakom a patchet,akkor fogom tudni folytatni,vagy egy új kampányt kell kezdenem?

köszi!
  • metal68
    helló népek, help! melyik a magyarosításnál a célmappa? köszi
  • Wreck86
    O-O :)
  • haxoror
    Igen, medium.

Több patch már nem lesz a játékhoz :/

• badsco
    A normálon a mediumot érted? Egyébként most télleg hardon van, majd a következőt akkor lentebb veszem. Kipróbáltam különböző modokat régebben, de nekem akkor is az alapjáték jön be vmiért, ezért reméltem,hogy a sokadik peccsre javítják az ai-t, de nem. Most asszem az 1.5 van fennt, a probléma pedig továbbra is fennt áll.
  • haxoror
    Az AI hülyeségeit a mod készítők többé-kevésbé kijavították már.

Ja és hard vagy very hard kampányban az AI észerűtlenebb lesz még a szokásosnál is, minden döntése arról szól hogy téged szivasson miközben a saját érdekeit figyelmen kívül hagyja, ezért jobb normálon játszani, ott mindenki saját magáért küzd :)
  • Wreck86
    Nekem az tetszett,mikor 1200 emberrel támadok egy 300as falut és ha automaton játszatom le,akkor a 300as falu nyer:):)
  • badsco
    Hali.

Elég régóta játszok már a Rome-al, de most észrevettem két igen idegesítő "hibát" a játékban. Az egyik az, hogy az AI mintha direkt szívatna engem, vagyis olyan lehetetlen dolgokat tesz a megtámadásom érdekében, hogy elképesztő. Germánokkal voltam, amikor a gallok nekimentek egy 1000 katonás városomnak 400 emberrel. A poén az, hogy északról a britek, délről az spanyolok, keletről meg a julik ütötték őket veszettül, egész addig szövetségben voltam velük, de nekik csak azért is be kellett támadniuk. A másik, a trákok belekötöttek a dákokba, mindkettő szöv. tehát választhattam melyiket támogatom. A dákok voltak közelebb mondom akkor őket, erre a trákok öt dák régión keresztül átvezettek hozzám két fullos sereget, miközben a dákok foglalták el a városaikat. Nem azt mondom, hogy engem hagyjon teljesen békén a gép, csak ne csináljon ilyen hülye dolgokat a csakazértis megtámadásomra.

A másik meg az adóbevételek. A normális az lenne, ha a népesség növekedésével nővekedne az adóbevétel is, de ez pont fordítva van. Kipróbáltam, 15 körön keresztül nem gyártottam katonát, csak épületeket és az adókat is levettem normálra, hogy nőjjön a nép, erre a körönkénti 4-5 ezres bevételem a 15 kör után már csak 1000-1500 volt. Na akkor ezt hogy?
    Sry, ha egy kicsit hosszú lett.
  • Wreck86
    jaja,3 fullos sereg,sőt az egyik belőle elégggé modern már,mondjuk nekem is vannak modern hadaim.
  • HNorbert
    3 fullos sereg?
    Nekem mindig csak a kezdéskori serege marad meg, sőt egyszer lecsökkentettem a létszámot a negyedére egy pestises kémmel. A pestis mindenre jó:-D A szenátus még küldhetne egy üveg sört is
  • Wreck86
    jaja,de hogy a fené enné meg,egyből jöttek a római házak+járvány lett egy kis faluban is:D
  • haxoror
    "The Senate also send you the curses of the Gods..."

Ezen mindig felröhögök
  • Wreck86
    azért a piti kis sereggel vitatkoznék,mikor 3 fullos seregét kellett onnan szétvernem:)
  • HNorbert
    Nem tudom mire fel pampog a szenátus azzal a piti kis sereggel. Bátrak a szenátor bácsik:-D. Látom azért már kifüstölted őket.
  • Wreck86

:)
    Amikor meguntam,hogy minden hülységért ugráltat a szenátus+jött egy üzenet,hogy akár át is vehetném a hatalmat,miért ne:)
  • HNorbert
    Helló!
    Rövid kampánynál mindenképp kellene tudd folytatni. Nekem sokáig az alap volt meg számtalanszor megnyertem a rövidet és tudtam folytatni, a hosszút viszont tényleg nem hagyja folytatni.
  • Wreck86
    köszi!
  • haxoror
    Aha, ha jól rémlik akkor csak a patchelt játékban ajánlja fel hogy a győzelem után is folytathasd.
  • Wreck86
    oks!1.5 ha jól láttam?