13587
-
obe #12225 viszont a minden nép játszható file már ott porosodik a twonline-on régóta, használd bátran -
#12224 áh mekkora játék ez.most fogom uja felrakni.boltba nem tudjátok mennyibe kerül most? -
Grrrrrrr #12223 Mert gondolom azok nem jétszhatók. Nem volt minden nép játszható a Rómában. -
gabor 666 #12222 Üdv mindenki! Lenne egy kérdésem! Végigjátszottam a Roma Total Wart, mindegyik frakciót elpusztítottam! Újra akartam kezdeni a hadjáratot,de a frakciók közül nem adta be mindet pl:szkíták.macedónok stb. Miért van ez? Előre is kösz! -
Grrrrrrr #12221 Mondom, tőlem kérték a gallok a békét vh/vh fokozaton, és mind ők, mind a dákok úgy adtak át nekem várost békefeltételként, hoigy seregem sem volt a városok közelében. Ha sok családtagja hal meg harcmezőn, de nem foglasz tőle nagy területeket, akkor mondja, hogy ideje abbahagynod a vérontást. -
#12220 Próba volt. Szóval ez lenne a tartás, akkor itt minden nép nagyon gerincesy :-)
Gyakrolatilag az AI-t képtelenség békére venni, ha egyszer elkezdte a harcot. Volt olyan mentésem, ami ebbe nukott bele. Az egyiptomiak nagyon erősek voltak, szokás szerint. Tehát még azt sem mondhatod, hogy fenyegettem volna őket. Ennyi erővel indulhat avval a játék, hogy mindenki egymásnak esik, oszt jóvan (20-30 kör után úgyis az van).
A másik hülye húzása, amitől falra tudok mászni, hogy egykörös békéket köt. A következő körben újra támad.
A sereg nélküli idióta tábornokokról már ne is beszéljes, bár nem is tartozik ide.
Szóval szeretem nagyon a játékot, nem játszanék vele, ha nem így lenne, de el kell ismerni, az AI katasztrófa. Erre csinálnának inkább peccset vagy modot.
-
Grrrrrrr #12219 Azt mondod? Minek egyezkedjen? Úgy is elfoglalod előbb-utóbb. d
De számos példa van rá, hogy egy város ellenállt, mikor semmi esélye nem volt. Ezt szerintem tartásnak hívják.
Amúgy nem tudom minek egyezkedni egy egy városos néppel. -
#12218 Nos, ezzel a mentéssel kisebb-nagyobb megszakításokkal egy éve játszom. Azt semmi esetre sem lehet rásütni, hogy túl sebes lenne a játék.
De a diplomáciát inkább hanyagolom, arra ott van a Civ4. Ez az AI túl fafejű. Nem gyengén idegesítő, mikor egyetlen szem városa van az ellennek, egyeten ellenséggel benne, nekem ott van a kapui alatt a fullos 2500-as sereg, de nem hajlandó egyezkedni semmiben. Ez inkább komikus, mint izgalmas... -
Grrrrrrr #12217 Én nem mondtam olyant, hogy következetes lesz az AI. :-) Azt mondtam, hogy úgy sokkal érdekesebb. a szenátus nem feltétlen azt a feladatot adja, amit szeretnél. nekem speciel segesta után vh/vh fokozaton Narbo Martius elfoglalását tűzte ki. namost ez rohadt messze volt, szárazföldi összeköttetés smafu, és mivel utána főként blokádos feladatokat kaptam, nem is tudtam kiépíteni a szárazföldi összeköttetést. Tengeren pedig úgy lopakodtam, mert a gall flotta erősebb volt, mint az enyém. Nagynon nehéz volt. a gallok egyszerre támadták fullos seregekkel Itáliát, és Narbot. a gazdaság folyamatisan nulszaldós volt. Fejlődés alig. Védd meg őket... A szenátus mondjuk Arretiumot és Ariminumot segített megvédeni, de narbot végül fel kellett adnom. Csak vitte a pénzt. Minden 2. kőrben ostrom alá vették. Odaadtam végül a szenátusnak. érdekes, hogy ezután nem támadták a gallok. Viszont később az ott állomásozó szenátusi csapatok segítettek felmenteni Lugdunumot a britektől. De még így narbot feladva is inkább elfogadtam, hogy vazullusa legyek a galloknak, csak hagyjanak vbékén. Ezen körök alatt azonban sikerült összszednem magam annyira, hogy mikor legközelebb a szenátus a gallok ellen küldött, secc-perc Masiilia alatt teremtem, egy csatával elfoglaltam, majd Lugdunumot úgy kértem békefeltételként, hogy a közelében sem volt katonám!!! És odaadták!!! Tőlem nemhogy elfogadták a békét, tőlem úgy kérték a gallok a békét!!! Ezt az add oda vagy támadunk dolgot megették a dákok is később. 2 kőrig tartott, mire Aquincumba értek a csapatok. addig imáédkoztam, hogy ne lázadjon fel.
Egyszerre háborúztam a gallokkal, ibérekkel, dákokkal, britekkel. Az ibérek pl. többször partraszálltak, és ostrom alá vették Caralist. Volt, hogy egyszerre 3 sereggel voltak ott a szigeten. De jó kampány, de jó harc volt! Lehetett agyalni mikor mire költsek, a seregeimet hogy állítsam össze, és honnan tudják legjobban védeni a területeimet!
Az AI korlátolt. Ez igaz. Csakhogy korlátoltsága a lassúságában fejeződik ki leginkább. Ugyanis tanul, de lassan. Példa: rájöttem, hogy a várfalat telepakolom íjásszal, akkor lazán lenyilazzák a fal elé álló ellent. Ezt meg tudtam csinálni sokszor. Ám egyszer csak az ilyen "kirohanásnál" nem gyülekeztek a falhoz, hanem lőtávon kívülre hátráltak. És bazi nehezen mozdultak ki onnan. tanult a hibákból, ha lassan is.
Szerintem a fejlesztők azért tették bele a szenátust, hogy aszerint járjunk el, amit ő mond. Ez teszi nehézzé a játékot. És ehhez a léptékhez mérten fejlődik az AI. Ellenem mindenféle színű pajzsos, kardos, gerendás csapatokkal jött egy idő után, amiket a különböző templomaik, és egyéb épületeik alapján képzett.
Ha végigrohansz a térképen, nem fogod kiélvezni a játék olyan finomságait, mint a diplomácia (3 várost is diplomáciával szerzetem meg, 2-t békefeltételként, 1-et megvettem a trákoktól, mert nem akartam a szövijeimmel háborúzni), orvgyilkosság (az ibérek pusztulásánál ez volt szó szerint a kegyelemdöfés), szabotázs (Alesia-t úgy szakítottam el a britektől, hogy kémekkel és szabotőrökkel fellázítottam).
Nem az a lényeg, hogy 50 kőr alatt nyerj, hogy 1-2-3 hét alatt nyerj, hanem a játék maga. Guratnak pl ezzel a játékmódszerrel sikerült elérnie, hogy 49 tartománynál 10 volt a népszerűsége a népnél, és 7 a szenátusnál. Egészen az 50. tartomány elfoglalásáig jó volt a viszonya mindenkivel a római táborban. -
#12216 Szenátusom már nincs, nem volt kedven harakirit végeztetni az összes családfőmmel, ezért kiátkoztak. Ekkor esett nekem a két másik család, és a helyzet azóta változatlan. De azt ne próbáld meg bemagyarázni nekem, hogy normál játékmódban következetes az AI, mert körberöhöglek :) Sajnos ilyen téren nem teljesít túl jól a játék. -
Grrrrrrr #12215 Ezen ne csodálkozz. Én sem kötnék békét olyannal, aki elfoglalja a városaim nagy részét, és egyértelmű, hogy előbb-utóbb teljesen elfoglal.
Békét úgy tudsz kötni, ha nem hódítasz agyba főbe, viszont harcmezőn jópár családtagját elveszejted. De te ezt nem fogod megtenni. Nem fogod, mert leírásod alapján végisöpörsz mindenen, és kihagysz olyan játékelemeket, mint a szenátus. Haladj úgy, hogy csak azokat a városokat foglalod el, amiket a szenátus megszab számodra. Mindjárt érdekesebb lesz a játék. Sokkal érdekesebb. Tapasztalatból tudom.
-
#12214 Na de akkor is, ez azért elég trém, ráadásul a Brutusoknak és a Scipioknak is több lehet, nem beszélve egyiptomról, amit azért alapból is K nehéz lenyomni...
Egyébként most új taktikával nyomulok: csak erős légionáriusokkal nyomulok (mond a gyalogos, mind a lovas olyan, hogy 2 kör alatt készül el), a hadsereget egy-egy hadszíntérren ugyanazzal a tábornokkal nyomom, hadd növekedjen a tapasztalata, és a fő sereg után mindig felvonultatok egy fullos, hasonlóan képzett tartalékos sereget, hogy nagyobb veszteségek esetén ne a gyatra helyi zsoldosokat kelljen alkalmazni (lásd Hispánia és Armania tré zsoldosait). Í Ilyen módon már kiűztem európából a briteket, majd ugyanazzal az emberkével Hispánia ellen indultam, a keleti fronton kiirtottam a lázadókat Kis-Ázsiából, elfoglalok egy utolsó örmény provinciát, és jöhet egyiptom.
Az egyetlen baj, hogy békét lehetetlen kötni, így egyszerre mindig 8 ellenségem van, ami azért megterhelő... -
obe #12213 mert a gép mindig csal..de tényleg 20, és nem 18 -
Grrrrrrr #12212 18? 20! -
#12211 Hogy létezik az, hogy nekem csak maximum 18 egységem lehet egy seregben, ellenben az egyiptomiak, és a brutik/scipik akár 27 egységet is be tudnak pakolni? Ez azért gáz... -
haxoror #12210 Hallottam róluk de még nem próbáltam őket. -
#12209 Jó kis lista.
Nálam az Ancient Empires, és a Surrectum a tuti, nem tudom ismered-e? -
#12208 Ez király köszönöm hogy igy elmagyaráztátok tényleg! Csinálom is! -
ashead #12207
Ha helyed van annyi modot raksz fel egymás mellett amennyit akarsz, átmásolod valahova az eredeti és patcheletlen Rome-TotalWar könyvtárat ráteszed a megfelelő patchet és a modot. A patcheletlen Rome könyvtárat érdemes kiírni DVD-re így bármikor tudsz új modot felrakmi , nekem most legalább 5 van fenn egymás mellett.Az Invasio Barbarorum és az Europa Barbarorum úgy települ hogy az eredeti játékot érintetlenül hagyja, ha az eredeti ikonról indítod sima RTW indul, ha a mod ikonjáról akkor a mod.Szóval ezeket nem kell külön rakni simán felteheted a Rome -ra ( persze ha a verzió megfelel ) -
ashead #12206 Még tudnám ajánlani az Invasio Barabarorum : Flagellum Dei modot nekem az is tetszik , érdemes kipróbálni ( kell hozzá a BI ). Jelenleg a 7.03 verziónál tart. Némileg hasonló az RTR-hez itt is van AOR rendszer. Egyébként az RTR is nagyon tetszik, bár egy ideje nem játszom vele de régebben sokat nyomtam. Most inkább Europa Barbarorum ( bár az még mindig csak béta )meg Invasio Barbarorum. Extended Greek annyira nem tetszett, sok olyan van benne ami nem tetszik ( nem szeretem pl azokat a modokat ahol más népek egységeit adják egy másik népnek pl párthusoknak örmény lándzsásokat , nem tudom miért kell erőltetni hogy a párthusoknak is legyen erős gyalogsága aki nem tud játszani lovassággal ne legyen a párthusokkal, vagyis maradjon meg a népek közötti különbség). A legjobb mod szerintem talán az Europa Barbarorum , bár persze hibái vannak ( egyik fájdalmam pl hogy a szarmatákkal szinte lehetetlen játszani ).Ott is van AOR rendszer, és a rómaiaknak 3 reformjuk van ( vagyis négyféle haderejük van A camillusi amivel kezdesz utána a polybiusi , mariusi és végül az augustusi ) -
haxoror #12205 Fetelepíted a rómát, utána az egész "Rome - Total War" könyvtárat átmásolod valahova hogy legyen a játékról egy módosítatlan biztonsági másolatod.
Ha felraksz egy modot és nem tetszik akkor szimplán törlöd a "Rome - Total War" könyvtárat és a biztonsági másolatodat visszamásolod a helyére, ha tetszik a mod és meg akarod tartani akkor nem törlöd, hanem áthelyezed valahova máshova.
Nekem most két ilyen biztonsági könyvtáram van, az egyik a módosítatlan Rome a másik meg a TE, attól függően hogy melyikhez van kedvem variálom hogy melyiknek a "Rome - Total War" könyvtárát rakom be a "C:\Program Files\ActivisonQ" könyvtárba.
Lehet hogy ezt másképpen is meg lehet oldani, én így csinálom.
Nem szoktam Replay-eket visszanézni de gondolom egy módosítatlan Rome-al simán megoldható az is. -
#12204 Értem és köszönöm hogy irtál akkor megpróbálom kipróbálni öket. Meg még anyi hogy tényleg fel tudok több modot egyszerre rakni? Ja meg vannak ezek a kupacsaták ezeket szeretném megnézni de amig fenn van a PE addig nem jácca le öket van más modja hogy megnézzem öket minthogy töröljem le és rakjam ujra a játékot?És tényleg köszi hogy irsz -
haxoror #12203 Ha neked tetszik a RTR PE akkor hajrá, nekem az már túl "reális", amít írtam modot az nem nyúl bele túl mélyen a játékba csak új területeket ad, új szkineket meg ilyesmi stb szal csak az alapjátékot javítja fel de az alapdolgok maradnak nagyjából a régiek.
Jó ideig játszottam az RTR-el (hú ez kell nekem mert reális! REÁLIS!!! huhúú :), jó volt meg minden de nekem annyira nem jött be ez a AOR rendszer meg a többi újítás, eleinte fasza kis mod volt de aztán valahogy "elszállt a ló" a készítőkkel és olyasmiken is elkezdtek változtatni amikhez szerintem nem feltétlen kellett volna hozzányúlni pl nem érdekel hogy akkoriban a mod készítői szerint(!) hogyan néztek ki az egységek mert a többségük most a modban szerintem béna és ronda szal engem nem szórakoztatott. :)
Mostanra eléggé letisztult hogy főleg melyik modok maradtak fennt:
SPQR
RTR
Europa Barbarorum
Roma Resurrectum
Extended Greek Mod
Darthmod
Terrae Expungnandae
stb.
Az RTR és az EB amik masszívabban belenyúlnak a rendszerbe, ettől persze nem feltétlenül lesznek jobbak, az egész azon múlik hogy kinek mi az ízlése és az elvárása a játéktól szal tanácsból annyit kaphatsz amennyit csak akarsz (ha nem is itt de pl a totalwar-centeren vagy bármelyik nagyobb mod-oldalon ahol van élet), a lényeg hogy jobban jársz ha inkább a saját szemednek hiszel és elkezded kipróbálni őket te magad. -
#12202 neh haragudj azt nem mondtam el hogy a RTR PE röl volt szó bocsi. De amugy ez a mod nem olyan rosz a képek alapján de miért olyan jo így látatlanba nem tünik olyan reálisnak. Tudom hogy egyszerübb lenne letöltenem de nincs valami gyors netem és nem akarok fleslegesen időzni (lehet hogy nem is tetszik).Szoval neked mint hozzáértö személy miért tetszk. És köszi hogy viszairtál. (továbbra is várok király modokat jo lenne ha mindenki tudná mik a legobb modok nem mert azért kérdezem ezeket) -
haxoror #12201 Ha fent van a legújabb patch akkor itáliában kell egy huge city-t építened és akkor jön a marius reform, onnantól tudsz légiósokat képezni.
Neked egy zászlóban csak 20 egységed lehet, néha a gép tényleg 20 fölöti egységszámmal mozog de ez elég ritka, a lényeg hogy nálad 20 a határ plusz ha két zászlód van egymás mellett akkor erősítésként a másik zászló is megjelenhet a csatában.
Modból szerintem ez a legjobb: Terrae Expugnandae -
#12200 És csak egy utolsó kérdés mikor engedélyezi végre azthogy légionáriusokat képezzek? felfejlesztettem mindent de még mindig nincs rá lehetőség. -
#12199 Jah kihagytam hogy amugy azt olvastam hogy a valóságban amikor Caesar gallia kormányzója volt Total waros szemmel hihetetlen menyiségü katonája 10 légiója volt (1 légió 6000 ember)ez vot szétosztva Galliában és olyanok voltak hogy a germánok egyszerre 60000embernyi hadsereggel jöttek ellene. (nem részletezem hogy oldotta meg) És galliában mikor végleg leverte az öszes lázadást becslése szerint 1 000 000 gall katonát öltek meg hadseregével volt hgy 100 000 es sereg jött ellenük. Ez total waron keresztül mégiscsak hihetetlen nem? Persze nem azt akarom hogy TRW ben is lehetöség legyen erre csak hogy ne legyen komolyabb határ pl.: 4000 fö mert most ez a maximum söt. de ez ne terelje el senki figyelmét az előző kérdésemtöl köszi annak aki elolvassa. -
#12198 Értem. Köszönöm hogy válaszoltál. És hogy ne veszen kárba az az üzenet még egy kérdés: hogyan lehetséges az hogy én mint játékos nem tudok 20nál több egységet belerakni egy hadseregbe de a többi akár 25 csapattal is támadott már meg. Ez most akkor hogy van? Vagy hogy lehetne megoldani azt hogy nekem is lenne lehetöségem erre? És hogy még egy kicsit tömörebb legyen megkérdezem hogy szerinted melyit mod a jobb? : a Legionare 3 a RTR PE vagy a RTR Gold? Vagy ha valaki tud mégjobbat az is király. Már csak azért irom ezeket mert nem tudom meg kár lenne leálnia ennek a forumnakxd.
Szoval köszi ashead (ezt nem 2 s el írják??xd poén) -
#12197 Köszöntem a segítséget most mükszik! Már csak a magyarítást probálom meg hozzá persze elötte mentek:) -
#12196 Rendben! Köszi! megprobálom! -
ashead #12195 Így nehéz megmondani, én a következőt ajánlanám. Szedd le a játékot, tisztogasd ki a registryt, utána tedd fel a RTW-t újra, ne krekkeld használj miniimage-t, tedd fel 1.2-es patch-et és arra az RTR6 GOLD-ot, ennek így elvileg mennie kellene. -
ashead #12194 Csak a fakciód saját éppületeiben tudsz egységeket képezni. Elfoglalt városban akkor tudsz képezni ha ott van előre felépített épület, egyébként csak ha felépíted a sajátod. Más fakció barakkját azonnal bontsd le, és építs sajátot. A helyi kisegítő csapatokat is a saját barakkodban tudod csak képezni. Tulajdonképpen ez a város beolvasztási folyamatát szimulálja. Vagyis ha más kultúrájú területet foglalsz el azt egy ideig eltart úgy beolvasztani, hogy átvegyék a te kultúrádat és a te szokásaid szerint harcoljanak és fegyverkezzenek. De más fakció egységeiből utána is csak a gyengébbeket tudod majd képezni, a magasabb szintű egységek már a saját fakciód egységei lesznek. -
#12193 Nekem egyetlen nagy kérdésem lenne a rtr pe röl! Ha elfoglalok egy más nemzetiségü várost ahol az eredeti tulajdonosa már emelt egy barakkot söt fel is fejlesztette rolyalig akkor miért nem tudok ott az ö harcosaibol is csinálni? csak azé mert pl egy helyen már sikerült (chartagoiakat) csinálni de nem tom hogy lehet hogy csak bug? -
#12192 csá nekem ugy volt hogy felraktam az 1.3-t arra az 1.5-t és ment. igaz az a rtr PE volt de sztem az jo. Szoval ujra kellene rakni arra az 1.3-t arra meg az 1.5 öt. Szerintem de ha valaki tudna jobbat akkor szoljon nyugodtan! -
#12191 FEnt van a Rome,1.2 patch,6.0,6.2+ music addon de sehogy sem megy.... :( -
#12190 Hy All! Feltettem a Realism 6.0 és ahogy elindítom bejön az induló képernyő majd utánna kilép.... nem tudja valaki mi lehet a gond? -
#12189 Az a baj hogy a 6.0 magyarítása nem jo a platinumhoz. Alapbol az idézetek lelövik a játékot.Persze néhány dokot le lehet benne cserélni és el lehet érni hogy a csatamező magyar legyen. -
#12188 Itt nézd meg. -
#12187 Magyarítások .hu de modoknak nincs magyarításuk. -
#12186 Lenne egy elég gyöx kérdésem (kis kedvem támadt Romeozni asok Europa Universalis 3 és Oblivion közepette ). Melyik oldalról lehet leszedni a Rome magyarítást, vagy honnan. A maqyar Total War oldalon nem találtam se a letöltések menüpont, se a Rome: Total War alatt. Előre is kösz.