Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki nem játszik véletlenûl a Chivarly Total war modal?
Csakmert én most szedtem le de nem tudok vele játszani mert ha el akarom kezdeni a campaning modot kidob egybõl. Ha valaki esetleg játszik ezzel a moddal írjon pls, hogy neki megy e thx!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Nieleen
Giga Master: Nézd meg a városban a Details-t, hogy valóban az van -e amit írtam. Ha igen, akkor nézd meg az adott város kormányzóját, lehet hogy korrupt; próbáld lecserélni egy jobbra. Ezenkivül épits olyan épületeket, amik a Law-ba adnak bónuszt, és próbáld az elégedetlenséget csökkenteni, ha van.
Asus P5B,Intel E4400,Asus EN8600GTS 256Mb,4GB 800Mhz Kingmax DDR2 RAM!
el tudnám képzelni kis hazánban is az efféle törvényhozást😊))..lol, olyan mély kutat kellene ásnunk😊)
valaki tudna nekem írni az ntwrõl?érdemes felrakni vagy csak idõpocsékolás?
For the greater good
Carthágóval bevettem ma Rómát, de még mindig csak a 3 római nép választható. (korábban választható volt még a Gall és a karthágói nép, de azóta újra kellett raknom a programot)
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
1. RTW alap
2. 1.2-es patch
2. BI
3. Patch 1.6 for BI
4. BI magyarositas
felraktam a fent felsoroltakat es nem muxik
ha csatat akarok inditani visszaugrik a menube, ha hadjaratot akkor kiirja hogy valasszak a listabol, de milyen listabol nincs is ott semmilyen lista?!
tud vmi tanacsot adni?
Innentõl nincsenek "öncélú" hódítások mivel TE vagy Róma jövõje és minden új terület Rómát növeli.
Azt a Juliusok a gallok protektorátusa meg fizetni a békéért dolgot meg sem hallottam, ha én lettem volna a szenátus akkor kapsz egy üzenetet hogy a családfõd legyen öngyilkos! <#hehe>#hehe>
Oké, persze így is lehet játszani csak így a Brutik és a Scipik közben fényévekkel elhúznak melletted mivel õk nem a szenátus parancsaira várnak hanem teszik a dolgukat, új területeket hódítanak és idõnként teljesítik a szenátus extra kéréseit ugyanis a szenátusnak nem az a dolga hogy helyetted hozzon döntéseket és meghatározza MINDEN lépésed hanem hogy baszogasson ha rosszul csinálsz valamit pl hódításokat követeljen tõled amikor te nem csinálsz éppen semmit, védekezel ahelyett hogy Róma dicsõségéért új területeket szereznél.
Csak sajnos ezt rosszul és ésszerûtlenül csináltja.
Ez a játék modok nélkül elég könnyû, ha kihívást akarsz akkor arra jobb az RTR vagy a TE, a szenátus kiskutyájának lenni szerintem túl frusztráló én biztosan nem élvezném az ilyen játékot.
Persze ehhez hozzátartozik az is hogy én személy szerint pl nem nagyon szeretek Rómával játszani, jobban bejönnek a hellén és keleti népek, Róma ELLEN már sokkal szórakoztatóbb a játék mert így bele lehet vinni a "mi lett volna ha" forgatókönyveket pl mi lett volna ha a rómaiak nem tudják a macedónokat legyõzni, mi lett volna ha a pártusok úgy döntenek hogy terjeszkedni fognak, ha karthágó nem pusztul el stb.
Ugyanakkor cseszeget, hogy a hatalmát ne veszélyeztesd. Ez a politikai játszmákat, manõvereket modelezi. Volt belõle bõven Rómában.
Sajnos a foglalásos feladat nem túl gyakori. Alig van olyan családfõ, amelynek uralkodása alatt 3 tartományt foglaltam el. Talán 3 ilyen van.
Ezek közül a "C" még sohasem volt. A többi igen.
Nekem tetszik ez a játékstílus, mert nem végig rusholod a játékot, hanem rendesen lejátszod. Ilyen esetben, mior egyzserre védekezel a britek, gallok, ibérek ellen, és blokádolod a makedón, görög kikötõket, alaposan meg kell fontolni minden lépést. Nagy hadsereg, kevés lóvé. Alaposan meg kell fontolni hol, mire költöd a pénzt. Egyik ilyen jólsikerült 500 dénáros befektetésem Mogontiacum és Lovosice között, még Moguntiacum területén egy erõd, a Luvavumba menõ út kereszteuuõdése és a tartomány határ között. van benne 4 onager, egy rakat íjász, meg legionarius, és lovasok. ajdnem full sereg. Mióta ez a brit területen álló erõd áll, nincs ostrom Luvavum vagy Lovosice ellen. És rengeteg brit családtag halt onagertõl tûzhalált. Sõt, Lugdunum és Lemonum is nagyon ritkán kerü ostrom alá. Egyetlen jó helyen elhelyezett erõd, egyetlen sereggel, szinte veszteség nélkül sakkban tartja a briteket.
Vannak apró trükkök. Mikor nem bírtam tartani narbonensist, odaajándéoztam a szenátusnak. és õk meg bírták tartani. nekem akkor még nem érte meg, mert a gallok folyamatosan támadták, és a szárazföldi összeköttetés még nem volt meg. A szenátus megtartotta, és késõbb, mkor újra megjelentem a vidéken, volt hogy jött segíteni felszabadítani Lugdunumot. Lassan visszavásárolom tõlük, mert már nincs jelentõségük a területen.
Meg lehet csinálni az 50 várost a szenátust követve. Gurat, aki nem ír krónikát, mint én, eljutott, és 7 volt a szenátusnál a respektje, 10 a népnél.
Jobb ez a szenátusos módszer. Még a diplomáciát is igénybe keleltt venni, fõleg az elején. votam én a Juliusokkal a gallok protektorátusa. Addig sem cseszegettek. Szépen összeszedtem magam, és a következõ szenátusi küldetésnél már mentem is Massilia ellen. De kötttem velük békét, még fizettem is, hogy a városom felszabaduljon az ostrom alól, és legyen idõ odaérnia felmentõ seregnek. De olyan is volt, hogy követeltem egy csata után Lugdunuot, és odaadták, pedig nem volt olyan seregem, ami abban a kõrben bevonulhatott volna. Ugyan így volt Aquinqum is a dákoktól. De mivel nem akartam a trákokkal hadba kerülni, ezért inkább megalkudtam Pripet területére.
Ha a szenátus utasításait követve haladsz, KÉNYTELEN vagy a játék minden aspektusát kihasználni. Csak a számodra kedvezõ utasítások végrehajtásával, és öncélú hódításssal ez a játék még vh/vh-n is nagyon könnyû. Semmi élvezet, semmi nehézség nincs benne. Én sem hajtottam végre minden feladatot. dacia elfoglalását 3-szor adta ki egymás után, mert nem tudtam elég haderõt felvonultatni, és a firssen efoglalt Tribus Yaziguest is védeni. De öncélúan nem foglaltam el semit. Kivéve amikr a keleti brit elõrenyomulást megállítottam, és visszafoglaltam a germánoknak a tartományaikat. Meg olyan is volt, hogy csak azért támadtam gall városokat, hogy a családot kiírtsam. De a város felprédálása után mindig visszadtam nekik. Talán 3 ilyen prédálásos eset volt. Az utolsónál már nem is foglaltam el, megelégedtem az utolsó családtag megölésével.
143-ban 16 tartományom van. De mostmár egyre könnyebb lesz teljesíteni a szenátusi feladatokat, mert egyre nagyobb a nyugodt hátterû országrész.
Ha belázad észak-afrikában egy scipi város (Cirta) akkor persze hogy nekem kell mennem visszafoglalni mert éppen az én egyik utánpótláshajóm van légvonalban hozzá a legközelebb, és nagyjából pont ez a lényeg, elég könnyen kiszámítható hogy mi lesz a szenátus következõ kérése mert nem valami hûderavasz tervet követ hanem az éppen aktuális körülmények alapjá hoz egyszerû és többnyire nem éppen a legjobb döntéseket.
Nekiküldi a három frakciót a keztdõvárosaiknak és onnantól:
a. az egyik veled határos várost foglald el (gall, görög, macedón, karhágó itt prioritást kap, ha õk már nincsenek akkor éppen ami kéznél van)
b. blokádolt egy ellenség kikötõjét ami egy flottád vagy kikötõd 5 körös sugarában van
c. szerezz kereskedelmi jogokat/vedd fel a diplomáciai kapcsolatot egy néppel
d. foglalj vissza egy fellázadt római várost
e. takarodj ki róma szövetségesének területérõl <#idiota>#idiota>
És kb ennyi, ami nem baj mert a kezdõ játékos így ráérez hogy mi merre mennyi de elég játék után már észrevenni hogy lehet ezt jobban is, példaként a galloknál randomra választ egy szomszédos következõnek elfoglalandó várost, Massilia után Narbo Martius helyett Lugdunumot akarják ahol nincs kikötõ viszont ad egy fasza közös határt a nyomuló brittekkel meg a germánokkal és ezután ahelyett hogy egymást gyengítenék engem fognak mindketten szopatni, na hol van itt a híres "oszd meg és uralkodj"? 😄
Na errõl beszélek ész nélküli hódításnál, egy hülye szkripthalmaz utasításait követni amikor már az intróban is mindegyik frakcióvezetõ a világurmai terveirõl szónokol sztem értelmetlen.
Én az õ utasításuk szerint megyek, és jó, ha minden 5. küldire kapok foglalásos feladatot. vh/vh
CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu
CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu
Ha a küldetésük egybevág a terveimmel akkor megcsinálom de azt nem hagyom hogy bekavarjanak meg olyan háborúkba rángassanak amik nekem nem elõnyösek vagy hogy túlterjeszkedjek miattuk amikor még nem állok készen, ha a scipikkel vagyok akkor startból hadat üzenek a görögöknek ÉS a macedónoknak is hogy a brutik egyszerre szopjanak mindkettõvel és ugyanígy bekavarok a juliusoknak is... hehe
Ja nem, bocs. Elfelejtettem: már Hispániától Judeáig!
Jeruzsálem amúgy is macerás város mert állandó unrest van benne amivel semmit sem lehet kezdeni (ilyen még Londinium és egész hispánia is), MUSZÁLY lebontani az idegen templomokat és sajátot építeni helyettûk vagy tényleg folyton lázadni fognak.
Ha viszont az egyiptomiak megépítették már a legmagasabb kormányzati épületet (Fáraó palotája asszem) akkor az gáz mert az se lebontani sem upgradelni nem lehet 😞
A kultúrális problémáknál az számít hogy mennyi idegen kultúrájú épület van a városban és ebbe a barakok, piacok, csatorna kvázi MINDEN beleszámít szal ami csak bontható azt megéri lebontani és újat építeni helyette illetve a meglévõket upgradelni mert úgy saját kultúrává válnak.
Persze kell a rabszolga is! 😊))
Ez mind szép és jó, amit írsz, csak egy gond van vele. A fõvárosom Syracuse. Így egy olyan város, mint Jeruzsálem, igen messze van a fõvárostól. Így a nagy távolság alapból lerontja a közbiztonságot. Ehhez hozzájárul még a szenny is, amin már nem tok változtatni, mert a Jeruzsálem max fejlettésgi szinten van. Na most, ha e mellé még az adót is felnyomom maxra, akkor az a közbiztonság egyenlõ lesz a nullával. Szó szerint! A legtöbb határmenti városomban kénytelen vagyok a lehetõ legalacsonyabbra venni az adót, és napionta játékokat rendezni, hogy 100 % körül tartsam a közbiztonságot. Na most adó növelés hatására... Volt olyan is, hogy kiírtottam a város lakosságát, ekkor ugye lecsökken a lakosság létszáma (milyen meglepõ 😄), és nõ a lakosság növekedés %-os aránya, továbbá szinte az egekbe "szökik" a közbiztonság. Nem telt el néhány kör, és a közbiztonság lecsökkent 100% alá (alacsony adó mellett is) Az én legnagyobb problémám inkább a kultúrális szankciók. Ez megint olyan dolog, amit elég necces megbabrálni, mert ha teszem azt, lerombolom a templomaikat (amik sok esetben még a kezdetleges kis oltárok), akkor rengeteg körbe kerül, míg felépítem a legfejlettebb templomot, ami már legalább 20-25% közbiztonság növekedést idéz elõ. Na de addig. Addig meg úgy lecsökken, hogy pár kör után fellázadnak, bármit is teszek. Szóval valóban, az egyetlen kompromisszum jellegû megoldás, ha folyamatosan képzem ki az egységeket, akiket aztán vagy letelepítek egy másik vérosban, vagy elküldöm õket meghalni.
Egyébként nagyon jól tudom, hogy ellenzed a keresztelést! 😄
Ami mondjuk ésszerû lenne hiszen kevesebb embernek kevesebb borra van pl igénye.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A keresztelést, lakosok kiírtását nem ajánlom. Különösen az utolsó szint elõtt. Azt viszont igen, hogy a túlnépesedett városokban képezz parasztot, azokat vidd át egy olyan városba, ahol ár mindent felépítettél, de létszám miatt nem lép szintet, és ott oszlasd fel. Nagy egységméreten egy seregnyi paraszt 2400 fõt jelent.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú