Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Sziasztok!

Valaki nem játszik véletlenûl a Chivarly Total war modal?
Csakmert én most szedtem le de nem tudok vele játszani mert ha el akarom kezdeni a campaning modot kidob egybõl. Ha valaki esetleg játszik ezzel a moddal írjon pls, hogy neki megy e thx!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Hello, mindenki. Nagyon rég nem játszottam a Rome-al, és most felraktam újra. Nem raktam rá pecset sem, csak crackeltem. Erre a betöltõ képernyõ után kivág a winfosba. Semmi szöveg, vagy ilyesmi. Fingom sincs mi lehet. Régebben csak akkor volt ilyen ha a realismokkal hülyültem, most így nem vágom mi lehet a baja. Ha vki tudna segíteni azt megköszönném.

Feltettem újra a rome total war-t. Felinstalláltam aza alapot,aztán a barbariant aztán crack és ennyi! Indítás után viszont a kép vízszintesen szét van nyúlva, a monitoron csak a kép fele látszódik, az is nyújtva..értitek, már mindent próbáltam,néztem vagy 4 driverrel meg minden szart prábáltam és fingom sincs mért van a kép szétnyújtva, nem értem,van valakinek ötlete?Köszi elõre is az esetleges válaszokat!!

Öcsémmel LAN-ban próbáltunk játszani. Csináltam szervert, ami õ látott is, de amikor csatlakozni próbált, a gép kiírta hogy "a házigazda nem válaszol". Valakinek van ötlete milyen hibát takarhat ez, vagy hogyan lehetne megoldani?

Yossarian
viszont szép kis summa üti a markát a kiirtásért és sokszor az elégedetlenség is alábbhagy 😊

Nieleen

Igen, de egy központtól távoli város rossz kormányzóval és magas elégedetlenséggel a korrupció és rombolás melegágya lehet, ezek a kiadási tételek pedig bizonyos esetekben több ezer dénárra is rúghatnak körönként...

Giga Master: Nézd meg a városban a Details-t, hogy valóban az van -e amit írtam. Ha igen, akkor nézd meg az adott város kormányzóját, lehet hogy korrupt; próbáld lecserélni egy jobbra. Ezenkivül épits olyan épületeket, amik a Law-ba adnak bónuszt, és próbáld az elégedetlenséget csökkenteni, ha van.

Már le lett írva néhányszor, de legyen. Ne törõdj azzal, hogy egy-egy városnál mennyit ír ki bevételnek, amíg összességében pluszban vagy. A város neve alatti összegbõl már le van vonva a hadsereg fenntartására fordított pénz, amit a városok közt a lakosság száma szerint oszt szét a gép, tehát egy nagyobb város sokkal nagyobb részt vállal a sereg fenntartásából ezért negatív a szám. Ha kiirtod a város lakosságát a neve alá kiírt bevétel ugyan pozitív lesz , de az összbevételeid nem nõnek, csak a kiadások oszlanak meg máshogy a városok közt.

Hy all!lenne 1 kérdésem van 1 városom ami nagyon lement minuszba....hogy lehet normálisra visszahozni???elõre is thx!!

Asus P5B,Intel E4400,Asus EN8600GTS 256Mb,4GB 800Mhz Kingmax DDR2 RAM!

húúúúúúúúú de jó lesz, alig várom<#szeret>...menyire durva az a jelenet mikor belerugja abba a kútba a sötétbõrü szereplõt:- ez spárta-😊)

el tudnám képzelni kis hazánban is az efféle törvényhozást😊))..lol, olyan mély kutat kellene ásnunk😊)
nekem a többi népet akkor adogatta be amikor mind a három családdal végigvertem a népeket-bár ha jól emlékszem akkor egyiptom nekem sem lett beadva.
valaki tudna nekem írni az ntwrõl?érdemes felrakni vagy csak idõpocsékolás?

For the greater good

A többi népet mikor adja be a gép?
Carthágóval bevettem ma Rómát, de még mindig csak a 3 római nép választható. (korábban választható volt még a Gall és a karthágói nép, de azóta újra kellett raknom a programot)

Nekem sem mûködött soha

Looserke
nektek Memphis-nek mûködik a kikötõje? Nekem semmilyen kereskedelem nem folyik ott, pedig Théba és Petra között megy a tengeri kereskedelem és a Memphisi kikötõ is maxon van...még a szamaras kocsik sem mennek a kikötõ felé és az utat sem blokkolja ellenséges csapat arrafelé...

toysoldier
Sziasztok! felraktam az 1.1es patch-t meg a Total Realism 5.0-át és nem mûködik. csak a prológust tudnám jáccani, de nem indul el hanem visszarak a menübe. valaki meg tudja mondani h mit kell csinálni h jó legyen? köszi

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Frissült a krónika

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

én majd csak diplomatákat fogok használni... <#idiota>
Az is érdekes kísérlet. :-)

twcenteren volt egy srác aki csak parasztokkal megnyerte a játékot és mellette nem használt vesztegetést, na az kunszt 😊

A végére császár leszel így is, ha ügyes vagy. Szenátus nélkül megnyerni a játékot nem kunszt. szenátussal már igen.

hzsolt
talán rossz magyarítást tettél fel.
Keresd itt a jót:
http://timurlenk.tvn.hu/

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

hello

1. RTW alap
2. 1.2-es patch
2. BI
3. Patch 1.6 for BI
4. BI magyarositas

felraktam a fent felsoroltakat es nem muxik
ha csatat akarok inditani visszaugrik a menube, ha hadjaratot akkor kiirja hogy valasszak a listabol, de milyen listabol nincs is ott semmilyen lista?!

tud vmi tanacsot adni?

A játék (Római) részének pont az a lényege hogy végül császárrá koronáztatod magad mert Rómának ez a legjobb, hogy az inkompetens szenátus helyett egy igazi vezére legyen.
Innentõl nincsenek "öncélú" hódítások mivel TE vagy Róma jövõje és minden új terület Rómát növeli.
Azt a Juliusok a gallok protektorátusa meg fizetni a békéért dolgot meg sem hallottam, ha én lettem volna a szenátus akkor kapsz egy üzenetet hogy a családfõd legyen öngyilkos! <#hehe>

Oké, persze így is lehet játszani csak így a Brutik és a Scipik közben fényévekkel elhúznak melletted mivel õk nem a szenátus parancsaira várnak hanem teszik a dolgukat, új területeket hódítanak és idõnként teljesítik a szenátus extra kéréseit ugyanis a szenátusnak nem az a dolga hogy helyetted hozzon döntéseket és meghatározza MINDEN lépésed hanem hogy baszogasson ha rosszul csinálsz valamit pl hódításokat követeljen tõled amikor te nem csinálsz éppen semmit, védekezel ahelyett hogy Róma dicsõségéért új területeket szereznél.
Csak sajnos ezt rosszul és ésszerûtlenül csináltja.

Ez a játék modok nélkül elég könnyû, ha kihívást akarsz akkor arra jobb az RTR vagy a TE, a szenátus kiskutyájának lenni szerintem túl frusztráló én biztosan nem élvezném az ilyen játékot.
Persze ehhez hozzátartozik az is hogy én személy szerint pl nem nagyon szeretek Rómával játszani, jobban bejönnek a hellén és keleti népek, Róma ELLEN már sokkal szórakoztatóbb a játék mert így bele lehet vinni a "mi lett volna ha" forgatókönyveket pl mi lett volna ha a rómaiak nem tudják a macedónokat legyõzni, mi lett volna ha a pártusok úgy döntenek hogy terjeszkedni fognak, ha karthágó nem pusztul el stb.

Miköze a gall hadjárathoz az égei tengernek? Két külön hadszintér. Volt ilyen a rómaiak idejében is. ne csodálkozz, hogy téged küld oda, te vagy hozzá a legközelebb. És a szenátus RÓMA érdekeit nézi, azt, hogy minél több több tercia legyen valamelyik római uralma alatt.

Ugyanakkor cseszeget, hogy a hatalmát ne veszélyeztesd. Ez a politikai játszmákat, manõvereket modelezi. Volt belõle bõven Rómában.

Sajnos a foglalásos feladat nem túl gyakori. Alig van olyan családfõ, amelynek uralkodása alatt 3 tartományt foglaltam el. Talán 3 ilyen van.

Ezek közül a "C" még sohasem volt. A többi igen.

Nekem tetszik ez a játékstílus, mert nem végig rusholod a játékot, hanem rendesen lejátszod. Ilyen esetben, mior egyzserre védekezel a britek, gallok, ibérek ellen, és blokádolod a makedón, görög kikötõket, alaposan meg kell fontolni minden lépést. Nagy hadsereg, kevés lóvé. Alaposan meg kell fontolni hol, mire költöd a pénzt. Egyik ilyen jólsikerült 500 dénáros befektetésem Mogontiacum és Lovosice között, még Moguntiacum területén egy erõd, a Luvavumba menõ út kereszteuuõdése és a tartomány határ között. van benne 4 onager, egy rakat íjász, meg legionarius, és lovasok. ajdnem full sereg. Mióta ez a brit területen álló erõd áll, nincs ostrom Luvavum vagy Lovosice ellen. És rengeteg brit családtag halt onagertõl tûzhalált. Sõt, Lugdunum és Lemonum is nagyon ritkán kerü ostrom alá. Egyetlen jó helyen elhelyezett erõd, egyetlen sereggel, szinte veszteség nélkül sakkban tartja a briteket.

Vannak apró trükkök. Mikor nem bírtam tartani narbonensist, odaajándéoztam a szenátusnak. és õk meg bírták tartani. nekem akkor még nem érte meg, mert a gallok folyamatosan támadták, és a szárazföldi összeköttetés még nem volt meg. A szenátus megtartotta, és késõbb, mkor újra megjelentem a vidéken, volt hogy jött segíteni felszabadítani Lugdunumot. Lassan visszavásárolom tõlük, mert már nincs jelentõségük a területen.

Meg lehet csinálni az 50 várost a szenátust követve. Gurat, aki nem ír krónikát, mint én, eljutott, és 7 volt a szenátusnál a respektje, 10 a népnél.

Jobb ez a szenátusos módszer. Még a diplomáciát is igénybe keleltt venni, fõleg az elején. votam én a Juliusokkal a gallok protektorátusa. Addig sem cseszegettek. Szépen összeszedtem magam, és a következõ szenátusi küldetésnél már mentem is Massilia ellen. De kötttem velük békét, még fizettem is, hogy a városom felszabaduljon az ostrom alól, és legyen idõ odaérnia felmentõ seregnek. De olyan is volt, hogy követeltem egy csata után Lugdunuot, és odaadták, pedig nem volt olyan seregem, ami abban a kõrben bevonulhatott volna. Ugyan így volt Aquinqum is a dákoktól. De mivel nem akartam a trákokkal hadba kerülni, ezért inkább megalkudtam Pripet területére.

Ha a szenátus utasításait követve haladsz, KÉNYTELEN vagy a játék minden aspektusát kihasználni. Csak a számodra kedvezõ utasítások végrehajtásával, és öncélú hódításssal ez a játék még vh/vh-n is nagyon könnyû. Semmi élvezet, semmi nehézség nincs benne. Én sem hajtottam végre minden feladatot. dacia elfoglalását 3-szor adta ki egymás után, mert nem tudtam elég haderõt felvonultatni, és a firssen efoglalt Tribus Yaziguest is védeni. De öncélúan nem foglaltam el semit. Kivéve amikr a keleti brit elõrenyomulást megállítottam, és visszafoglaltam a germánoknak a tartományaikat. Meg olyan is volt, hogy csak azért támadtam gall városokat, hogy a családot kiírtsam. De a város felprédálása után mindig visszadtam nekik. Talán 3 ilyen prédálásos eset volt. Az utolsónál már nem is foglaltam el, megelégedtem az utolsó családtag megölésével.

143-ban 16 tartományom van. De mostmár egyre könnyebb lesz teljesíteni a szenátusi feladatokat, mert egyre nagyobb a nyugodt hátterû országrész.

Ja értem, szal teljesen normális dolog hogy a gall hadjáratom közepén a flottáim ahelyett hogy engem támogatnának az égei-tengeren kolbászolnak mert a szenátus szerint kurvára az én dolgom a görög kikötõk blokádolása.

Ha belázad észak-afrikában egy scipi város (Cirta) akkor persze hogy nekem kell mennem visszafoglalni mert éppen az én egyik utánpótláshajóm van légvonalban hozzá a legközelebb, és nagyjából pont ez a lényeg, elég könnyen kiszámítható hogy mi lesz a szenátus következõ kérése mert nem valami hûderavasz tervet követ hanem az éppen aktuális körülmények alapjá hoz egyszerû és többnyire nem éppen a legjobb döntéseket.

Nekiküldi a három frakciót a keztdõvárosaiknak és onnantól:
a. az egyik veled határos várost foglald el (gall, görög, macedón, karhágó itt prioritást kap, ha õk már nincsenek akkor éppen ami kéznél van)
b. blokádolt egy ellenség kikötõjét ami egy flottád vagy kikötõd 5 körös sugarában van
c. szerezz kereskedelmi jogokat/vedd fel a diplomáciai kapcsolatot egy néppel
d. foglalj vissza egy fellázadt római várost
e. takarodj ki róma szövetségesének területérõl <#idiota>

És kb ennyi, ami nem baj mert a kezdõ játékos így ráérez hogy mi merre mennyi de elég játék után már észrevenni hogy lehet ezt jobban is, példaként a galloknál randomra választ egy szomszédos következõnek elfoglalandó várost, Massilia után Narbo Martius helyett Lugdunumot akarják ahol nincs kikötõ viszont ad egy fasza közös határt a nyomuló brittekkel meg a germánokkal és ezután ahelyett hogy egymást gyengítenék engem fognak mindketten szopatni, na hol van itt a híres "oszd meg és uralkodj"? 😄

Na errõl beszélek ész nélküli hódításnál, egy hülye szkripthalmaz utasításait követni amikor már az intróban is mindegyik frakcióvezetõ a világurmai terveirõl szónokol sztem értelmetlen.

Ez nem igaz.
Én az õ utasításuk szerint megyek, és jó, ha minden 5. küldire kapok foglalásos feladatot. vh/vh

Pont hogy a szenátus erõlteti az ész nélküli hódítást, az õ hülye parancsaikat követve garantált az instabil birodalom <#nezze>

Rendben, kipróbálom. De ha nem mûködik, mész a Tarpeius sziklához! :@

CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu

Jó hát akkor maradjunk annyiban, hogy nem mindegy, ki milyen játékstílusban játszik, és ki milyen mértékben használja ki a játékadta lehetõségeket. Az ész nélküli hódítást én is jó dolognak tartottam, eleinte. Aztán rájöttem, hogy a szenátust nem véletlenül rakták be. Egy kis izgalmat visz a játékba... de mindegy, ízlések és...

CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu

Kit érdekel a szenátus? Vén hülyék gyülekezete akik csak egy apró akadály a sok közül a császárrá válás útján! <#hehe>

Ha a küldetésük egybevág a terveimmel akkor megcsinálom de azt nem hagyom hogy bekavarjanak meg olyan háborúkba rángassanak amik nekem nem elõnyösek vagy hogy túlterjeszkedjek miattuk amikor még nem állok készen, ha a scipikkel vagyok akkor startból hadat üzenek a görögöknek ÉS a macedónoknak is hogy a brutik egyszerre szopjanak mindkettõvel és ugyanígy bekavarok a juliusoknak is... hehe

haxoronak igaza van. A szintlépéskor egybõl maxra kell tenni az adót, mert csökken a bevándorlási kedv. És csak ekkor fogja elérni egalba a szenny az adó, és a népesség egymást. Meg fog állni 100% elõtt a közbiztonság.

Na igen, csak mikor (hála a nemes szenátusnak) a birodalmam Afrikától Judeáig terjed, akkor kicsit necces a fõvárost kelet felé tolni úgy, hogy nyugaton megmaradjon a közrend! A másik ilyen érdekes hely meg a Fekete-tenger északi területe egészen Campus Sarmatae-ig. Ennyire széthúzott birodalom esetén elég nehéz megfelelõ központot találni. És nem feltétlenül mindig a birodalom közepén fekvõ város a legjobb megoldás!
Ja nem, bocs. Elfelejtettem: már Hispániától Judeáig!

A fõvárostól való távolság miatti büntetés max 80 lehet és (fõleg Rómával) meg lehet oldani hogy a városok még így is normálisan mûködjenek szal a fõvárost tolni kell a front felé és a hátország ha már konszolidált akkor nem fog lázadozni.

Jeruzsálem amúgy is macerás város mert állandó unrest van benne amivel semmit sem lehet kezdeni (ilyen még Londinium és egész hispánia is), MUSZÁLY lebontani az idegen templomokat és sajátot építeni helyettûk vagy tényleg folyton lázadni fognak.

Ha viszont az egyiptomiak megépítették már a legmagasabb kormányzati épületet (Fáraó palotája asszem) akkor az gáz mert az se lebontani sem upgradelni nem lehet 😞

A kultúrális problémáknál az számít hogy mennyi idegen kultúrájú épület van a városban és ebbe a barakok, piacok, csatorna kvázi MINDEN beleszámít szal ami csak bontható azt megéri lebontani és újat építeni helyette illetve a meglévõket upgradelni mert úgy saját kultúrává válnak.

Bár hozzáteszem, én mint tiszta vérû római, utálom a lázadásokat, így szívem szerint minden lázadást kereszteléssel bûntetnék 😉
Persze kell a rabszolga is! 😊))

Salve Dominus! 😊

Ez mind szép és jó, amit írsz, csak egy gond van vele. A fõvárosom Syracuse. Így egy olyan város, mint Jeruzsálem, igen messze van a fõvárostól. Így a nagy távolság alapból lerontja a közbiztonságot. Ehhez hozzájárul még a szenny is, amin már nem tok változtatni, mert a Jeruzsálem max fejlettésgi szinten van. Na most, ha e mellé még az adót is felnyomom maxra, akkor az a közbiztonság egyenlõ lesz a nullával. Szó szerint! A legtöbb határmenti városomban kénytelen vagyok a lehetõ legalacsonyabbra venni az adót, és napionta játékokat rendezni, hogy 100 % körül tartsam a közbiztonságot. Na most adó növelés hatására... Volt olyan is, hogy kiírtottam a város lakosságát, ekkor ugye lecsökken a lakosság létszáma (milyen meglepõ 😄), és nõ a lakosság növekedés %-os aránya, továbbá szinte az egekbe "szökik" a közbiztonság. Nem telt el néhány kör, és a közbiztonság lecsökkent 100% alá (alacsony adó mellett is) Az én legnagyobb problémám inkább a kultúrális szankciók. Ez megint olyan dolog, amit elég necces megbabrálni, mert ha teszem azt, lerombolom a templomaikat (amik sok esetben még a kezdetleges kis oltárok), akkor rengeteg körbe kerül, míg felépítem a legfejlettebb templomot, ami már legalább 20-25% közbiztonság növekedést idéz elõ. Na de addig. Addig meg úgy lecsökken, hogy pár kör után fellázadnak, bármit is teszek. Szóval valóban, az egyetlen kompromisszum jellegû megoldás, ha folyamatosan képzem ki az egységeket, akiket aztán vagy letelepítek egy másik vérosban, vagy elküldöm õket meghalni.

Egyébként nagyon jól tudom, hogy ellenzed a keresztelést! 😄

A keresztelést nem csak gazdasági hatásai miatt ellenzem, hanem azért is, mert túl egyszerû...

Az adóbevétel csökkenést követni lehet kerszteles elõtt és után, a kereskedelmi bevétel változását nem igazán lehet követni mert eleve hullámzó és bekavar egy csomó egyébb tényezõ (aki az elõzõ körben a várossal bizniszelt az most máshova ad el, kitört a világ másik felén egy háború ami átrendezi a kereskedelmi hálót, lázadó csapat állt az egyik útra stb), ettõl függetlenül mintha az is csökkenne a lakosság létszámával együtt.
Ami mondjuk ésszerû lenne hiszen kevesebb embernek kevesebb borra van pl igénye.

Bucser
kereskedelembõl a bevétel attól függ, hogy hány várossal kereskedik az adott város (ergó milyen szintû a shipyard) és hogy exportál-e vagy importál😊 A fejlettség szempontjából igen valóban fontos a népesség de csak közvetve (ahogy én éswzrevettem) de lehet számolja, hogy népesség arányosan mennyit hoznak be? Ilyet nem vettem észre.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az adóbevétel lakosságfüggõ és asszem a kereskedelem is.

hmmm... régen játszottam vele, de a keresztelés annó szerintem a legjobb módszer volt a lakosság kordában tartására ha már sikerült megépiteni a legfejlettebb épületeket. Mivel a város termelékenysége úgy emlékszem nem függ a lakosság méretétõl, ezért jól letarolva a népet nem csak nyugalomhoz hanem sok zséhez is jutunk, miközben semmi hátrány nem ér. Szóval én ajánlom a keresztelést 😊

Minden szintlépés elõtt megemelkedik a szenny. Ez jelképezi a túlzsufoltságot. Ha szintet lép a város, utána visszaesik. Az utolsó szintlépés után fel kell vinni maxra az adót. Ezáltal csökken a népesedési kedv. Egy idõ után be fog állni 0-ra. A szeny növekedésével, és az adó magasságával ugyanis kiegyenlítõdik. Amivel nem nagyon tudsz mit kezdeni, és ezért nagyobb haderõt kell fentartania távoli városokban, az a központtól való távolság. De ez is logikus, a nagy birodalmak határa mindig nyugtalan hely volt. Szükség esetén lehet játszani a játékok gyakoriságával. Ez azonban csak a legutolsó szinten, vagy vészesetben ajánlom, mert egyébként olcsóbb levinni az adót, mint játékot tartani.

A keresztelést, lakosok kiírtását nem ajánlom. Különösen az utolsó szint elõtt. Azt viszont igen, hogy a túlnépesedett városokban képezz parasztot, azokat vidd át egy olyan városba, ahol ár mindent felépítettél, de létszám miatt nem lép szintet, és ott oszlasd fel. Nagy egységméreten egy seregnyi paraszt 2400 fõt jelent.

Mor3llo
Nem, felraktam az 1.6-os pecccset és mûködik...thx azért 😊 be kell melegíteni az MTW2-re xD

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

adios
Tedd fel a legújabb videokártya drivert hátha segít.

Mor3llo
Sziasztok!Az lenne a problémám, h mikor belépek a játékba, akkor fura módon elkezd villogni a menü, meg a töltõképernyõ, meg maga a csatatér is...eddig nem csinálta, furcsállom 😞 vmi megoldás ? :S

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

tobias88
Mert nem eredeti!
Van egy kis gondom az Alexanderrel. Egy idõ után hiba jelentés és kilép a gamebõl. A legfrisseb mentés után is egybõl. Ez mér van?
az sajnos már rég nem elég, ha az utóbbi pár évben készült játékot is szeretnél futtatni😞..lassan az 1 gb se😞(
tobias88
Most látom csak, DEMO?? Errõl nem is tudtam! A teljes az mikoris várható??
tobias88
durrr, télleg kell 2 gb??? 512 ddr2 nem elég??
Elég, nekem is az van, és a demo szépen fut rajta! Inkább RAmot vegyél ,kell vagy 2 Gb....