13587
  • Yag
    Bocs , nem lándzsa hanem dárda :)Ez a végtelen tűzerő vonatkozik a légiós típusú egységekre, a parittyásokra, velitesekre, peltast egységekre, lovas ijjász-dárdás, elefántos ijjász egységekre és mindenkire aki dob vagy lő valamit.
  • Yag
    a következő csatára feltöltödik.
    Vagy ! Arcade üzemmódban kell csatázni ahoz hogy végtelen számú lándzsa és nyílvessző álljon a rendelkezésedre. Ebben az esetben mindkét félnek a csata végéig folyamatosan van "lőszere". Előnye vagy éppen hátránya hogy a csata arcade módban rögtön elkezdődik. Vagyis nincs lehetőség az egységek állítgatására. Izgalmas és érdekes csatákat leeht így vívni :))) Harc az utolsó szál emberig általában :)))
  • haxoror
    nem lehet
  • Torta
    Üdv!

Nem rég játszom eme játékkal és olyan kérdésem lenne, hogy lehet e az íjászok "lőszerét" újra feltölteni, ha már kilöttek minden nyílvesszőt?
  • gaben9000
    :) Nagyon szépen köszönöm.... Akkor megkérdezem a TWCenteren is.... Bár mint leírtam totál full ugyan az a két játék (mármint ami nekem meg a haveromnak fent van a gépen)...
  • Yag
    mi is LANoltunk régebben és személyes tapasztalatom, hogy csak full egyforma gaméval lehet lanolni.
    Ha bármi módosítást nyomsz és ez a másik oldalon nincs leszinkronizálva akkor mitől menne ? Nálad van egy változó tétel amit a játék nem tud összeszinkronizálni - elvileg.
    Egy darabig mi is kisérleteztünk azt megmaradtunk a gyári alap játéknál. Azt el tudom képzelni ha két tök egyformán MODolt gaméval próbáljátok akkor menne ... ezt persze le kellene tesztelni. A TWCenteren kérdezzetek rá a veterán LANos játékosokra hátha nekik van valami kiforrott technikájuk erre :)
  • gaben9000
    Találtam a neten eg "mondus magnus" /nemtudom, lhogy jól írtam-e/ nevű (kb 3 megás) nagytérképet..... Ez azthiszem, hogy csak a térképet változtatta meg jó nagyra (1.2-es Patch-hez való /legalábbis az amit én felraktam/) Bár ennek semmi köze a seregekhez....
    Csak egy-két új katonát raktam bele..... Felülíratni EGY SEREGET SEM írattam felül. Szóval minden régi egység megvan... Amúgy kipróbáltam... ha a LAN-játéknál nem rakok be utólag beleírt egységeket akkor simán megy.... :) Ez is több mint a semmi.... :)
    De azért nem bánnám ha az újakat is látnám egy LAN-csatában.... :P

Megjegyzés: ezekbe a fájlokba írtam bele Pluszba /ezeken kívül természetesen még a hozzájuk tartozó szkint és 3D-s modeleket is bereaktam a megfelelő helyekre: (mappák: models_unit UI)/: export_descr_unit_enmus.txt export_descr_unit.txt export_descr_buildings.txt descr_model_battle.txt text/export_units.txt
  • Wreck86
    más játéknál is előfordul hogy csak az alapbeállításokat veszi figyelembe,ez a RTW-nál is így van.
    milyen plussz egységekre gondolsz?
  • gaben9000
    Hali..... Üdvnépek :)
    Először is KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK :)

Másodszor pedig lenne egy kérdésem: Sikerült LAN-on keresztül Rómozni az egyik haverommal......... Naszóval: Én beleírtam és raktam a játékba PLUSSZ seregeket.... A sima játékban simán mennek az új egységek.... De az míért van, hogy LAN-on keresztül meg kilép a játék ha utólag beleírt sereggel akarok harcolni..... Pedig a haveromnak is FULL ugyan az a játéka mint nekem... (miután átírtam a játékot lenásoltam a "Rome - Total War" nevű mappát és odaattam a haveromnak aki meg a sajátját felülíratta az egyémmel......... A sima játék meki is tökéletesen működik.....)........
    De akkor vajjon LAN-on keresztül meg míért nem ismeri fel az egységeket??
    Vlaki......... Ötlet....... Megoldás.....??
  • Thirstybeer
    Hali,nekem valamiért gáz van a patchek telepítését követően,hiszen pl. az 1.3-t letöltve (please insert correct disk,stb)nem indul a játék egyáltalán. Már pedig fel kell,hogy rakjam az 1.3-as és 1.5-ös patchet.
    Nálatok volt ilyesmi,vagy csak velem szivózik a progi?Mi lehet a megoldás?
    előre is köszi,ha valki kiokosít
  • Yag
    Hát .. valahogy nem hozott lázba mégse ... :)
  • haxoror
    Örülök hogy nektek tetszik, szerintem idióta rendszer...
  • ashead
    És ez csak az egyik a rómaiak 3 reformjából ( polybiusi, mariusi, augustusi ). Más népeknek is vannak reformjaik némelyiknek elég érdekes feltétele van pl. a szeleukidák katafrakt reformjához 2 különböző családtagnak el kell veszítenie két csatát olyan néppel szemben amelynek van katafraktja. De a mod nagyon jó, ha még nem próbáltad érdemes kipróbálni, az egyik legjobb mod, bár nem könnyű. Az egyik legjobb mod csak ajánlani tudom bárkinek. Van benne több különböző választható kormányzati forma, AOR rendszer, rengeteg szép és jól kidolgozott egység, nagy térkép.
  • Yag
    Ez ezért elég egyszerü reform ahogy olvasom. Ennél jobban nem lehetett volna megkutyulni ? Így hogy le van írva már nem is annyira bonyolult és elérhetetlen. Valami extra akadályt még be lehetne építeni ?
    Mondjuk az össz hadsereg állománynak el kell érnie a 10.000 katonát stb :)
  • ashead
    Nem dátumhoz van kötve. Előtte még ott van a Polybiusi reform is. Ha az megvolt akkor 172 után építeni kell 6 latifundiát Itáliában, meg kell lenni minimum 45 tartománynak,meg kell vívni minimum 250 csatát és rendelkezned kell olyan karakterrel ami rendelkezik a következő tulajdonságokkal : sharp/charismatic/vigorous , popularis , konzul vagy ex-konzul és az influence és command tulajdonsága minimum 2; vagy pedig el kell foglalni 90 tartományt. De a reform csak akkor következik be ha minden betöltésnél elindítod a háttérscriptet és körlépésnél mindig városon kell állni.A háttérscriptet úgy tudod elindítani hogy a betöltés után rákkantintasz egy városodra majd a felbukkanó advisorra majd a show me how gombra.
  • hzsolt
    PÁLYA
  • gaben9000
    Hali... Fiúk, Lányok... Lenne egy hatalmas kérdésem... Már van kódom.... Szóval már feljutottam a netre.... Van kódja a haveromnak is akivel játszani szeretnék.... Már csak az a gond, hogy én megcsinálom a szervert (beállítom a játékosok számát, a páját, a cspatomat...) De nem tudcsatlakozni ahhoz a pájához amit én csináltam........ Valaki tudna segíteni??? Bár látja ugyan azt a páját amit én csináltam, de hiába kattint rá.... a homokóra elkezd forogni... azután kiír egy szöveget (fejből most nem tudom, de vam a szöveg végén zárójelben két betű...)

Légyszííí........ valaki..... HELP
  • giovanni85
    Helló!
    Europa Barbarorumban hogy lehet elérni a Mariusi reformot. i.e.102-ben vagyok és még mindig nincs, pedig elvileg 107-kor kéne váltania a játék szerint? Plz Help
  • Yag
    Vagy nyomassál valami normális MOD-ot. Találni párat mostmár .. Surrectum, EB, EB - REIGN OF ARES , Imperator II. RTR PE, Fall of the Republic - Rise of the Empire (FRRE),
    Extended Greek Mod,Terrae Expugnandae, RTR - Ancient Empires Elysium ... stb
    mind mind csupa kihívás .)))
  • dartonita
    Pf
    Akkor ....keresek valami medieval torrentet :D
  • haxoror
    veryhardon az AI extra pénzt csítel magának minden körben.
  • dartonita
    Ja mondjuk az erthetetlen hogy az AI hogy kepes 4-5x akkora seregeket kepezni es fenntartani egy nalam joval kevesbe jomodu allam-al,amibe en pl par koron belul belebuknek.
    Mindenesetre kihivasnak kihivas.
  • dartonita
    Najolvan lekaptam inkabb.
    Visszakerult az 1.2 es arra a realism 6.0
    Gondoltam nagy kemenyen veryhard/veryhardon alazom a gepet.

Bmeg aaaaaaaannyira siman legyalultak hogy a marius reformot sem ertem meg :D

nagyon durva....
  • Wreck86
    eredeti játék esetén:dobozon rajta van az installáló kód
    kamu játéknál nem tudom hogy lehet e neten jáccani?
  • gaben9000
    Hali... Lenne egy kérdésem..... Már nagyon rágóta játszok a Rome-val.... Naszóval... Az egyik haverommal seretnék interneten kereszül játszani.... Addig el is jutok, hogy Multiplayer => Internet..... De kér valamien kódot (cd key)....... De hiába írok be neki bármi logikusat nem fogadja el... Tudna ebben valaki segíteni??
  • dartonita
    Oke,nem hulyeseg.Csak igy 2008 fele kozeledve egy kicsit elgondolkodtato hogy lassan vissza kell venni 640*480ba ahhoz h normalisan fusson :/
  • Yag
    Na ja ... asszem én hasonló megfontolásból nem pörgetem már a EB-t. Bár multkor mikor már nagyon begurultam levettem a képernyő felbontást minimumra és akkor már jobban ment. Próbáld ki hátha neked is bejön. A térképen levenni a felbontást amennyire tudod. Úgy sem azon a részen erősebb a gép grafikában.
  • dartonita
    Sziasztok.
    Leporoltam a Rome-t,es ujra nekilattam vegigdulni ejropat.
    Viszont azota rengeteg uj patch es mod jott ki.Probakepp az Europa Barbarorum-mal jatszom.Nagyon bejott,leszamitva hogy :

a:kib@szottul lelassult az egesz jatekmenet,nem ritkan percekig szamol mire egy kor letelik,a terkep alig scrolloz,annyira szaggat tok ugyanazon a gepen(egyaltalan nem latok olyan szintu grafikai javulast,ami ezt a hardware igenyt indokolna)
    b:erthetetlen,ertelmezhetetlen nevu nepek,epuletek,katonai egysegek.

Erre van valami patch,modositas,vagy erdemesebb ujra feltelepitenem az alapjatekot?Kb 20kort jatszottam le 3ora alatt.Azert ez igy gaz..
    Otleteket varok,koszonom.
  • matthias92
    lehet igazad van és csak 1 vagy két izét fogok ott tartani (falanxot) és akkor véres csatában győzök már a falakon alapból...
    de habetörnék a kaput, az jobb lenne... annyi pikás ellen berohanni kész öngyilkosság lenne :)
  • matthias92
    ez lol... XD

na mindegy, akkor majd csak sikerül valahogy
  • Yag
    Talán nem olyan fickós a vezérük és amikor közelbe érnek megérzik a vesztüket és inkább elfutnak :)
    Van ilyen. Vondd vissza az egységeidet a középpontba vár meg míg felmásznak és utána védekezz :)))
  • matthias92
    a sciipiok mindig beakarják a városomat venni de sosem sikerül nekik
    mindig mikor eljutnának a falhoz, meggondolják magukat és elszelelnek... nemtom miért, vki nemtud segíteni? (kosukat leszedem, a két ostromtorony meg már ottvan a fal előtt)
  • haxoror
    Mármint csak csatákat lehet, hadjáratot nem (sajnos)
  • haxoror
    lehet.
  • cocacola1313
    Szevasztok!Nem tudja valaki lehet e a Rome:total war játékot onlineon játszani?előre is köszönöm a választ!
  • matthias92
    most nem azért, de ibéreknek mióta parancsol a szenátus? :D
  • Yag
    A LEGION III helyett tudom javasolni a Surrectumot.
    Ugyan az a térkép és a reform után a légiós egységek is ugyan azok. Gyakorlatilag lehet azt is mondani hogy a LEGION III tovább fejlesztett változata a Rome Surrectum. Stabil, és jól játszható MOD.
  • Grrrrrrr
    Ha igazán nehéz, és tartalmas játékot akarsz játszani, akkor csak azokat a városokat foglad el, amit a szenátus megszab, illetve a feladatokat akkor is hajtsd végre, ha amúgy az neked nem kedvező. Igaz, így elhúzodik a kampány, de ha a jó játék a lényeg, és nem a rohanás, akkor így játsz.
  • matthias92
    a fenébe :S no nembaj :S nemsokára partraszállok numídia ellen és megtámadom karthágó egyik városkáját is... egy szigeten fekszik, keletre az ibéri félszigettől :)
  • Grrrrrrr
    nem.