13587
-
#1913 Nekem ilyen jellegű játékból II. VH-s tetszene nagyon! -
#1912 Nem tudom. Nekem annyira nem jön be ez a kor. Hadászatilag sem. Lehet, hogy szép lesz és még jó is, de...
Valahogy mindig az jut eszembe, hogy a láma katonák még akkor is tömött sorokban masíroztak, és lőttek, amikor már az ellenfél lovassága szabdalta őket. Az ágyútűzben menetelőkről nem is beszélve.
Egyébként őszintén: megnézné bárki egy csata ismétlését kettőnél többször? Én tuti nem. Sztem tök fölösleges.
De ha már megnézem a gammát, akkor Poroszország rulez! :D
-
#1911 OFF!
Pár Imperial Glory Screenshots:
(Itt lesz tengeri csata és lesz replay is. A Romeból egyedül az ismétlést és a tengeri csatát hiányolom ...)
OFF OFF! -
#1910 LOL. Nem ott vannak, mert a szenátorok okosan (tényleg okosan!) sztem érezték a vesztüket. És most olyan missziókat adnak, amivel elvonják a figyelmemet róluk. Észak-Afrikában kell kóricálnom és a maradék macedón városokat elfoglalnom. -
#1909 Szerintem sem kell ehhez magyarosítás. -
#1908 Vsz szarul állnak, és érzik a vesztüket vagy van két nagy sereged Latiumban! -
#1907 Ja, még valami: azért készül egy másik nagyon jónak ígérkező game is, novemberben jön ki.
Immortal Cities - Children of the Nile.
Jó kis egyiptomi városépítgetős stratégia. Pont ehhez a korhoz illik. :))) -
#1906 Ja. Én elbasztam, és ha nincs kormányzó, akkor nem tudok menedzselni. Mindegy, most már így nyomom végig.
Az én ütőképes seregem (a fullos, amiből egyelőre csak kettő van):
1 General
4 Praetorian cavalry
4 Urban cohors
4 Auxiliary Archers
1 Ballista
2 Auxilia (lovasok ellen)
2 Heavy Onager
1 tökömtudjamianeve :) ninjaszerű izé, ami el tud bújni.
Csoda történt: a szenátus már szóbaáll velem. Azt nem mondom, hogy szeretnek, de már újra kapok jutalmakat a küldetésekért. Hoyg ez mitől van, nem vágom. De most 4 posztot is a CSALÁD tölt be. :)
-
#1905 [NAGYONKÖSZÖNIATIPPEKET!] -
#1904 Szerintem tök fölösleges ehhez magyarosítás. De ez az én véleményem.
Arsenal: három verzió van erre. Az egyik az, hogy nagy sereget helyezel el a városokban, mert ezzel letörik a lázadni vágyók hangulatát. A másik, hogy leviszed az adókat. A harmadik, hogy építesz egy amfiteátrumot, ahol gladiátorjátékokat tarthatsz nekik évente-havonta és naponta.
Másik kérdésedre: olyan, hogy kifejezett tegneri kereskedelem, nincs. Ez azért nem egy Pirates, vagy Port Royale. :) Minden tartományban vannak hasznosítható dolgok (textil-márvány-oliva, stb..). Ha építesz egy kikötőt valahol, egyből meg is nyílik a kereskedelmi útvonal. Ha fejleszted, akkor 2 és 3 útvonal lehet egy helyen. Ugyanezt a szárazföldön az utak fejlesztésével növelheted.
Dave: mindenképp a rómaiakkal kell kezdeni, valamelyik házzal. Ahogy haladsz előre és irtod kifelé (vagy más irtja) a népeket, azok nyílnak meg a főmenüben, ha új kampányt akarsz kezdeni. Az 50 tartomány a végcél (illetve a teljhatalom).
EZ A JÁTÉK NEM EGY NYOMORÉK RTS! Itt nem az számít, hogy minél gyorsabban kattintgass az egérrel, hanem minden lépést jól át kell gondolni. Igen, lassú a játékmenet, ha egy pörgős játékkal szembesítjük. De ez nem is lesz soha gyorsabb. És végre a nagy hiányban (körökre osztott strat.) van egy, ami hónapokig leköti az embert.
Még nem jutottam el odáig, hogy ugye elkezdjen bukni a Birodalom (ehhez ugye kéne még vagy 550 év), tehát nem tudom, hogy jelennek meg a barbár törzsek. Kíváncsi vagyok, hogy benehezül-e a game akkorra még jobban? Mert most nem tudom elképzelni, hogy a Praetorianus csapataimat bármilyen barbár banda elverné. Kiegészítőnek pedig jöhet egy népvándorlás expansion mondjuk. :) -
#1903 Amit hiányolok, hogy kimaradt a tengeri csata. Még a Centurionban is benne volt ... :( -
#1902 Nálam a többsereges várostrom megy nehezem, főleg azért, mert tönkreteszi a másik seregem a gép. Pöcsért nem lehet mindkettőt irányítani???? :( -
#1901 A korábban megjelent Pax Romana című stratégiában is valami hasonlót akartak a fiúk összehozni, de sajnos nekik nem sikrült ... :( -
#1900 Ja még egy észrevétel:
A csaták előtt elmondja mivel számolhatsz a másik oldalon és mi az erősségük. Némi szuper történelmi áttekintést is ad. -
#1899 Barom vagyok.
Ballista=Catapult!!!
(Már belefáradtam mára ... :) -
#1898 Pedig a valóságban is ritkán tudtak meglepetéseket okozni és túlerő ellenére bánáztak össze-vissza. A nehézlovasság nagyon kemény tud lenni. Utálom őket, mint a szart, mert a jó kis taktikámat úgy fel tudják borítani, hogy csak nézek ... :)
A szenátust egy idő után nem lehet kielégíteni. Mint a valóságban volt. Minél sikeresebb vagy, annál jobban útálnak. Egy idő után, miután a Brutiik elől foglaltam el Dalmáciát, azonnal követelték a kiürítését. Meguntam őket, miután állandóan öngyilkosságra akartak bírni és három hatalmas csatában megvertem őket, majd mivel nem volt sereg Rómán belül, egyszerűen bevonultam oda. Négy sereggel fogtam el az ő két latiumi seregét. Először zsoldosokból és "tűzérségből" álló seregemmel megtizedeltem őket, majd egy összpontosított támadással 1 emberig levertem a bandájukat. 6 szenátor és "családtag" esett el náluk. (Megjegyzem - lehet, hogy ez igaz, de az is lehet, hogy nem figyeltem, de azóta - imperátornak szólítanak a katonák. :)
Pár dolog:
- Nem kell kormányzó, hogy egy városban építkezhess! Lélekszám kell és az elején kellett volna beállítani, hogy kezelhesd a városokat kormányzó nélkül.
- Kereskedelemhez tradingpost, utak és kikötő kell. Amúgy automatikus.
- Egy Napoleonos "Total War szerűség" már készül. Imperial Glory a neve és nagyon jó lesz! :)
Seregek összeállítása római részről (szvsz a legütőképesebb):
Generális: 1 (2)
Gyalogság: (4-)5 bármilyen nehézgyalogság, 1(-2) mercenary hoplita phalanx.
Távolságinak: 3 íjász, 3 velitas (vagy 2-2)
Lovasság: 4 Legionare Cavalry (heavy), 1 auqx. cavalry
Tűzérség: 2 (-3) ballista
Mivel még nem voltam nem rómaival, tippem sincs mi a legjobb összeállítás. A lényeg, hogy a 20 rendelkezésre álló slotot/sereg, jól oszd el ... -
pedro870 #1897 Ez a game végre nem csalódás... -
#1896 A Ballistát. -
#1895 Hogyan kell kereskedni tengeren? -
#1894 Csak akkor jácchatok más népekkel campaign-t, ha a rómaiakkal min 50 provinciám van????? -
cyrus #1893 annyi kor van még....
frankok, fönícia, perszák, franciák.... stb -
#1892 figyi,, mit tegyek ho legyen pénzem mert már van - 20 000-em az más kérdés hogy mindenkit kiirtok aki a közelembe jön -
#1891 Egy ideig pofázza a témát, azt egy idő után rád un és közli, hogy mostantól tőled függ a birodalom stb. azt onnan acsinász amit akarsz (már ha nem készít ki a senatus) -
R9 #1890 segítséget kértem...de... -
#1889 ne szopasd őket -
#1888 Ehhez egy magyarosítás kellene azt jó is lenne.Mondjuk így sem rossz nagyon cool.Pár dologra még rá kell jönni.
Nem tudja valaki mit kell csinálni hogy ne lázadjanak fel a városban az emberek? -
#1887 azért egy eszkimó polgárháború se lehet rossz! -
#1886 de ez milyen jó lenne magyarul :( -
#1885 az sem rossz, bár én jobban szeretem a régebbi korok csatáit, pl kiegészitöként el tudnék viselni egy Nagy Sándor hadjáratot -
#1884 Stratégia. Es, Té, er, a, té, éé, gi, a azaz STRATÉGIA. Nem Doom3 azaz nem Dé, úú, úúú, emm 3..so? -
#1883 "olyan lassu a jatekmenet"
megoldást lásd: #1880 -
#1882 ah en hulye vagyok ehhez a jatekhoz
elkezdtem a tutorial szeru baromsagot de olyan lassu a jatekmenet, hogy majdnem elaludtam
bar ezt leszamitva biztos jo, legalabbis az animaciokbol megitelve -
#1881 tudnám komázni -
#1880 még nem késő doomozni egy jót..... -
#1879 Blitzkrieg: Total War
Panzer IV-esek gurulnak a 3d csatatéren... -
R9 #1878 még szerencse hogy angol -
R9 #1877 huha,nem nagyon értem a játékot,megcsináltam az első pályát ami a demo volt,asztán bejött egy térkép és egy nő pofázik azt nemtudom mit kell csinálni,valaki segítene? -
#1876 Gamespy-on van egy 15 oldalas kis segitseg hozza ITT. -
nick név #1875 de csak a menüben van igy, akkor is kéne uj driver stb. ? -
#1874 Új driver. Jobb hűtés. Grafikai finomhangolás.