13587
  • I.C.ram
    Nekem ilyen jellegű játékból II. VH-s tetszene nagyon!
  • Fritz Von...
    Nem tudom. Nekem annyira nem jön be ez a kor. Hadászatilag sem. Lehet, hogy szép lesz és még jó is, de...
    Valahogy mindig az jut eszembe, hogy a láma katonák még akkor is tömött sorokban masíroztak, és lőttek, amikor már az ellenfél lovassága szabdalta őket. Az ágyútűzben menetelőkről nem is beszélve.

Egyébként őszintén: megnézné bárki egy csata ismétlését kettőnél többször? Én tuti nem. Sztem tök fölösleges.

De ha már megnézem a gammát, akkor Poroszország rulez! :D
  • a.carkey
    OFF!

Pár Imperial Glory Screenshots:
    (Itt lesz tengeri csata és lesz replay is. A Romeból egyedül az ismétlést és a tengeri csatát hiányolom ...)

OFF OFF!
  • Fritz Von...
    LOL. Nem ott vannak, mert a szenátorok okosan (tényleg okosan!) sztem érezték a vesztüket. És most olyan missziókat adnak, amivel elvonják a figyelmemet róluk. Észak-Afrikában kell kóricálnom és a maradék macedón városokat elfoglalnom.
  • a.carkey
    Szerintem sem kell ehhez magyarosítás.
  • a.carkey
    Vsz szarul állnak, és érzik a vesztüket vagy van két nagy sereged Latiumban!
  • Fritz Von...
    Ja, még valami: azért készül egy másik nagyon jónak ígérkező game is, novemberben jön ki.

Immortal Cities - Children of the Nile.

Jó kis egyiptomi városépítgetős stratégia. Pont ehhez a korhoz illik. :)))
  • Fritz Von...
    Ja. Én elbasztam, és ha nincs kormányzó, akkor nem tudok menedzselni. Mindegy, most már így nyomom végig.

Az én ütőképes seregem (a fullos, amiből egyelőre csak kettő van):

1 General
    4 Praetorian cavalry
    4 Urban cohors
    4 Auxiliary Archers
    1 Ballista
    2 Auxilia (lovasok ellen)
    2 Heavy Onager
    1 tökömtudjamianeve :) ninjaszerű izé, ami el tud bújni.

Csoda történt: a szenátus már szóbaáll velem. Azt nem mondom, hogy szeretnek, de már újra kapok jutalmakat a küldetésekért. Hoyg ez mitől van, nem vágom. De most 4 posztot is a CSALÁD tölt be. :)

• bazza
    [NAGYONKÖSZÖNIATIPPEKET!]
  • Fritz Von...
    Szerintem tök fölösleges ehhez magyarosítás. De ez az én véleményem.

Arsenal: három verzió van erre. Az egyik az, hogy nagy sereget helyezel el a városokban, mert ezzel letörik a lázadni vágyók hangulatát. A másik, hogy leviszed az adókat. A harmadik, hogy építesz egy amfiteátrumot, ahol gladiátorjátékokat tarthatsz nekik évente-havonta és naponta.
    Másik kérdésedre: olyan, hogy kifejezett tegneri kereskedelem, nincs. Ez azért nem egy Pirates, vagy Port Royale. :) Minden tartományban vannak hasznosítható dolgok (textil-márvány-oliva, stb..). Ha építesz egy kikötőt valahol, egyből meg is nyílik a kereskedelmi útvonal. Ha fejleszted, akkor 2 és 3 útvonal lehet egy helyen. Ugyanezt a szárazföldön az utak fejlesztésével növelheted.

Dave: mindenképp a rómaiakkal kell kezdeni, valamelyik házzal. Ahogy haladsz előre és irtod kifelé (vagy más irtja) a népeket, azok nyílnak meg a főmenüben, ha új kampányt akarsz kezdeni. Az 50 tartomány a végcél (illetve a teljhatalom).

EZ A JÁTÉK NEM EGY NYOMORÉK RTS! Itt nem az számít, hogy minél gyorsabban kattintgass az egérrel, hanem minden lépést jól át kell gondolni. Igen, lassú a játékmenet, ha egy pörgős játékkal szembesítjük. De ez nem is lesz soha gyorsabb. És végre a nagy hiányban (körökre osztott strat.) van egy, ami hónapokig leköti az embert.

Még nem jutottam el odáig, hogy ugye elkezdjen bukni a Birodalom (ehhez ugye kéne még vagy 550 év), tehát nem tudom, hogy jelennek meg a barbár törzsek. Kíváncsi vagyok, hogy benehezül-e a game akkorra még jobban? Mert most nem tudom elképzelni, hogy a Praetorianus csapataimat bármilyen barbár banda elverné. Kiegészítőnek pedig jöhet egy népvándorlás expansion mondjuk. :)
  • a.carkey
    Amit hiányolok, hogy kimaradt a tengeri csata. Még a Centurionban is benne volt ... :(
  • a.carkey
    Nálam a többsereges várostrom megy nehezem, főleg azért, mert tönkreteszi a másik seregem a gép. Pöcsért nem lehet mindkettőt irányítani???? :(
  • a.carkey
    A korábban megjelent Pax Romana című stratégiában is valami hasonlót akartak a fiúk összehozni, de sajnos nekik nem sikrült ... :(
  • a.carkey
    Ja még egy észrevétel:

A csaták előtt elmondja mivel számolhatsz a másik oldalon és mi az erősségük. Némi szuper történelmi áttekintést is ad.
  • a.carkey
    Barom vagyok.

Ballista=Catapult!!!
    (Már belefáradtam mára ... :)
  • a.carkey
    Pedig a valóságban is ritkán tudtak meglepetéseket okozni és túlerő ellenére bánáztak össze-vissza. A nehézlovasság nagyon kemény tud lenni. Utálom őket, mint a szart, mert a jó kis taktikámat úgy fel tudják borítani, hogy csak nézek ... :)

A szenátust egy idő után nem lehet kielégíteni. Mint a valóságban volt. Minél sikeresebb vagy, annál jobban útálnak. Egy idő után, miután a Brutiik elől foglaltam el Dalmáciát, azonnal követelték a kiürítését. Meguntam őket, miután állandóan öngyilkosságra akartak bírni és három hatalmas csatában megvertem őket, majd mivel nem volt sereg Rómán belül, egyszerűen bevonultam oda. Négy sereggel fogtam el az ő két latiumi seregét. Először zsoldosokból és "tűzérségből" álló seregemmel megtizedeltem őket, majd egy összpontosított támadással 1 emberig levertem a bandájukat. 6 szenátor és "családtag" esett el náluk. (Megjegyzem - lehet, hogy ez igaz, de az is lehet, hogy nem figyeltem, de azóta - imperátornak szólítanak a katonák. :)

Pár dolog:

- Nem kell kormányzó, hogy egy városban építkezhess! Lélekszám kell és az elején kellett volna beállítani, hogy kezelhesd a városokat kormányzó nélkül.
    - Kereskedelemhez tradingpost, utak és kikötő kell. Amúgy automatikus.
    - Egy Napoleonos "Total War szerűség" már készül. Imperial Glory a neve és nagyon jó lesz! :)

Seregek összeállítása római részről (szvsz a legütőképesebb):
    Generális: 1 (2)
    Gyalogság: (4-)5 bármilyen nehézgyalogság, 1(-2) mercenary hoplita phalanx.
    Távolságinak: 3 íjász, 3 velitas (vagy 2-2)
    Lovasság: 4 Legionare Cavalry (heavy), 1 auqx. cavalry
    Tűzérség: 2 (-3) ballista

Mivel még nem voltam nem rómaival, tippem sincs mi a legjobb összeállítás. A lényeg, hogy a 20 rendelkezésre álló slotot/sereg, jól oszd el ...
  • pedro870
    Ez a game végre nem csalódás...
  • a.carkey
    A Ballistát.
  • grebber
    Hogyan kell kereskedni tengeren?
  • Davidka
    Csak akkor jácchatok más népekkel campaign-t, ha a rómaiakkal min 50 provinciám van?????
  • cyrus #1893
    annyi kor van még....

frankok, fönícia, perszák, franciák.... stb
  • Johnyy
    figyi,, mit tegyek ho legyen pénzem mert már van - 20 000-em az más kérdés hogy mindenkit kiirtok aki a közelembe jön
  • Kandurex
    Egy ideig pofázza a témát, azt egy idő után rád un és közli, hogy mostantól tőled függ a birodalom stb. azt onnan acsinász amit akarsz (már ha nem készít ki a senatus)
  • R9
    segítséget kértem...de...
  • FREAK
    ne szopasd őket
  • grebber
    Ehhez egy magyarosítás kellene azt jó is lenne.Mondjuk így sem rossz nagyon cool.Pár dologra még rá kell jönni.
    Nem tudja valaki mit kell csinálni hogy ne lázadjanak fel a városban az emberek?
  • FREAK
    azért egy eszkimó polgárháború se lehet rossz!
  • Johnyy
    de ez milyen jó lenne magyarul :(
  • Apache00
    az sem rossz, bár én jobban szeretem a régebbi korok csatáit, pl kiegészitöként el tudnék viselni egy Nagy Sándor hadjáratot
  • Kandurex
    Stratégia. Es, Té, er, a, té, éé, gi, a azaz STRATÉGIA. Nem Doom3 azaz nem Dé, úú, úúú, emm 3..so?
  • robotnyk
    "olyan lassu a jatekmenet"

megoldást lásd: #1880
  • PeeTeR
    ah en hulye vagyok ehhez a jatekhoz
    elkezdtem a tutorial szeru baromsagot de olyan lassu a jatekmenet, hogy majdnem elaludtam

bar ezt leszamitva biztos jo, legalabbis az animaciokbol megitelve
  • robotnyk
    tudnám komázni
  • FREAK
    még nem késő doomozni egy jót.....
  • dr Kotász
    Blitzkrieg: Total War

Panzer IV-esek gurulnak a 3d csatatéren...
  • R9
    még szerencse hogy angol
  • R9
    huha,nem nagyon értem a játékot,megcsináltam az első pályát ami a demo volt,asztán bejött egy térkép és egy nő pofázik azt nemtudom mit kell csinálni,valaki segítene?
  • Ferro_TwL
    Gamespy-on van egy 15 oldalas kis segitseg hozza ITT.
  • nick név
    de csak a menüben van igy, akkor is kéne uj driver stb. ?
  • Fritz Von...
    Új driver. Jobb hűtés. Grafikai finomhangolás.